Amorpghlooze

Kohteesta Hömppäpedia
Loikkaa:valikkoon, hakuun
Amorpghlooze
GrandSlime.jpg
Laji: Kaaoslimasta askendoitunut jumalolento
Sukupuoli: Sukupuoleton
Syntymäaika: ?
Syntymäpaikka: Kolmonen
Suuntaumus: Kaaos
Voimaluokitus:Undremal biskamatar
Regeneraation taso:Alhainen jumalainen taso
Kuolemattomuuden
tyypit:
1, 3, 4 ja 7
Liittolaiset: Monet limat, Odottavan Liman kultti
Arkkiviholliset: ?
Saavutukset: Askensio
Pilkkanimet: Amor, limalöntti

Amorpghlooze (äM'ǫrrP-GhLoO'zə, Amorb-Ghloz, Morvahaloor jne.), Muodoton jumala, on limojen kaaosjumala. Se oli alkujaan kaaoslima, mutta askendoitui myöhemmin jumaluuteen. Amorphglooze katsoo omikseen kaikki limat, sekä osan sammaleista, sienistä ja levistä, mutta sen erityisiä suojatteja ovat sen oma laji, kaaoslimat. Niiden ohella sen tyypillisiin palvojiin ja palvelusolentoihin lukeutuvat limapeikot, limademonit ja erilaiset limaiset mutantit. Kaaoslimojen mieltymyksistä johtuen Amorpghlooze on myös kaaospontikan suojelusjumala[1]. Lisäksi sitä palvotaan laajemmassa aspektissa primaalisen, orgaanisen kaaoksen, joka leviää ja jakautuu rajattomasti absorboiden itseensä kaiken tielleen osuvan, jumaluutena.

Palvojiltaan Amorpghlooze ei vaadi paljoa: uhreja orgaanisen aineksen muodossa sekä yleistä limallisuuden edistämistä. Palkkioksi he saavat Kaaosmanaa, jota Amorpghlooze jakaa suhteellisen avovalejalkaisesti, erilaisia mutaatioita sekä limojen liittolaisuutta.

Amorpghlooze hallitsee Kolmosessa Erinäisten limojen peittämien valtakuntien nimellä kulkevaa ulottuvuudellista aluetta sen kaaosherrana. Valtakunnat koostuvat nimensä mukaisesti sarjasta vaihtelevissa määrin limojen permetoimia maailmoja ja tasku-ulottuvuuksia. Valtakunnista uloimmat ovat vain hiukan niljaisia, sisemmät ovat kokonaan limamassan täyttämiä. Keskiulottuvuuden alueella Muodottoman jumalan limaisen tahdon pääasiallinen välikappale on Odottavan Liman kultti, joka pyrkii toiminnallaan limojen levittämisen ja niiden kasvun edistämisen kautta maailmojen hukuttamiseen limaan ja niiden liittämiseen Amorpghloozen valtakuntaan.


  1. Amorpghloozen papistolla on varsin rahakas liikesuhde Chaos Centerin kanssa.