Andromedan galaksi

Kohteesta Hömppäpedia
Loikkaa:valikkoon, hakuun
Galaksi kaikessa komeudessaan.

Andromedan galaksi on Andromedan tähdistössä sijaitseva Sb-tyyppinen kierteisgalaksi. Se on Linnunrataa lähinnä oleva suuri galaksi (etäisyys Linnunradasta noin 2,5 miljoonaa valovuotta) ja Paikallisryhmän jäsen.

Monet Andromedan valtiot ovat aikojen saatossa yhdistyneet Andromedan Demokraattiseksi Tasavallaksi (ADT), pääkaupunkiplaneettanaan tiuhaan asuttu Centropolis. Muita valtioita galaksissa ovat Glyserian kuningaskunta, Zefon diktatuuri sekä Water Nations. Andromedaarit ovat myös merkittävä tekijä sen alueella, mutta eivät muodosta yhtenäistä valtiota. Andromedan seuralaisgalaksien ja läheisten tähtiryhmien tiedetään sisältävän satoja korkeakulttuureja, jotka ovat usein liitossa edellä mainittujen suurvaltojen kanssa. Andromedan ulkolaidoitoja ja muutamia sisäisempiä sektoreita täplittävät rauhattomat alueet, joita kutsutaan nimellä Kaaosvyöt, joilla sijaitsevat unohdetut valtiot kamppailevat keskenään elintilasta. Näiltä alueilta on saatavissa äärimmäisen vähän infomaatiota niiden aggressiivisten ulkopoliittisten linjausten vuoksi. Täällä vyöhykkeellä sijaitsevat myös ADT:n suuret jätteenkäsittelylaitokset, joihin kaikki ADT:n jäsenplaneetoilta koottava jäte kärrätään.

Andromedaa ja läheistä Kolmion galaksia (etäisyys noin miljoona valovuotta) yhdistää toisiinsa kaasupilvistä ja hajanaisista tähdistä muodostuva silta, jota myöten galaksien välillä on mahdollista kulkea myös ilman intergalaktisen tason hyperajoa.

Tärkeimmät kohteet[muokkaa]

Andromedan Demokraattinen Tasavalta[muokkaa]

Korkeakulttuurien, taiteen ja kansojen sulatusuuni. ADT:n ollessa erittäin suosittu valtauskohde, on se kasannut itselleen massiiviset puolustusvoimat. Silti niin galaksin sisäiset kuin ulkoisetkin uhat tuppaavat polttamaan valtion maan tasalle kerran kuussa. ADT koostuu noin tuhannen valtion liitosta, kooten omistuksikseen vaikuttavat 12 749 planeettaa, 15 281 kiertolaista ja 124 muuta lokaatiota.

  • Centropolis: Pääkaupunkiplaneetta. Jokainen planeetan neliömetri on peitetty rakennuksilla ja niiden perustuksilla. Keskimittaiset talot kohoavat keskimäärin kaksi kertaa pilviä korkeammalle, ja ilmatila on useimmiten täynnä liikennettä. Planeetan kiertoradalla sijaitsevat suuret avaruussatamat, joista osa on varattu sotilaskäyttöön. Vallattavien kohteiden n:o #1.

Andromedan Neutraalivyöhyke[muokkaa]

Andromedan Neutraalivyöhykkeenä tunnettu alue koostuu useista sitoutumattomista kauppiasvaltioista, jonka planeetoille useimmat ulkogalaksien kauppajärjestöt puljunsa perustavat. Planeettoja 82; kiertolaisia 44; avaruusasemia 605 434 898 557, joista pikaruokaloita 500 196 265 741.

Glyserian Kuningaskunta[muokkaa]

Ikivanha sivistysvaltio, joka limakultistien laajojen terrori-iskujen johdosta vallattiin vuonna 1967 Maan aikaa erilaisten limojen toimesta. Planeettoja kuningaskunnalla 281, kiertolaisia 600 sekä 20 muuta lokaatiota, joista osa lähellä Kaaosvyötä. Ei strategisesti mielenkiintoinen kohde.

  • Glyseran: Pääkaupunki, joka on lähes 100% limojen asuttama (populaatio: 3 limakultistia, 8 000 000 000 000 limaa sekä 1 Kuningaslima). Planeetalla on mahdollista löytää useita historiallisia rakennuksia, tosin limojen edesauttama eroosio on murentanut useat maarajaan asti.
  • Kon-Gilin Pilvi: Erästä tähteä kiertävä, lähes valovuoden mittainen kierteinen limapilvi. Merkittävin kuningaskunnan määrittelemättömistä omistuksista.

Zefon diktatuuri[muokkaa]

Erilaisten robottien, kyborgien, androidien sekä muiden mekanoidirotujen asuttamien valtioiden yhteensulauma. Maan vuotena 1000 tuntematon tekoäly, johon myöhemmin tultaisiin viittaamaan nimellä XX-0 valtasi tyhjästä nyhjäisemällään armeijalla useita planeettoja, joille hän alkoi kutsua kaltaisiaan toisinajattelijoita. XX-0:n katkeruus Nokiaa kohtaan[1] ohjelmoitiin myöhemmin kaikkiin kansalaisiin, minkä seurauksena valtion anti-nokianististinen toiminta kärjistyi lukuisiin kauppasaartoihin pitkin Andromedaa. Tänä aikakautena diktatuuri alkoi vetäytyä syvälle kuoreensa ja solia liittoja Kaaosvöillä sijaitsevien epämääräisten valtojen kanssa. Diktatuurilla on omistuksia 666 planeettaa, 2500 kiertolaista, 10 050 rakennettua avaruustukikohtaa ja yksi massiivinen asteroiditukikohta.

  • Hydra_02: Edellä mainittu asteroiditukikohta. Löydettävissä Alfa Andromedaeta kiertävältä kivivyöltä. Paikalliset hyvin vihamielisiä. Epäilty kehittävän diktatuurin aseteknogiaa.

Water Nations[muokkaa]

Heikommin tunnettu vesiplaneettojen liittokunta, jota asuttavat pääosin syväläiset ja muut muualla harvemmin tavattavat vesiolennot. Suurista Muinaisista eniten Dagonin, Cthulhun, Bel-Shamharothin ja mahd. Hastromarin kultit ovat nousseet korkealle pääuskontojen joukossa. Useimmat valtiot kuitenkin suosivat tavanomaisempien vesielementaalijumalien palvontaa. Liittokunnalla oletettavasti yhteyksiä Avsignumiin ja Level: Extermousiin.

Andromedaarivyöhykkeet[muokkaa]

Avaruudessa elävänä lajina andromedaarit eivät virallisesti omista ainuttakaan planeettaa tai tähtijärjestelmää. Lähimmäksi pääsevät asumattomat planeetat, joiden kiertoradalla on pysyvästi andromedaarien avaruustelakka[2], muutamat asteroidit, joille andromedaarit ovat pystyttäneet tukikohtia tai varastoja sekä planeetoilla sijaitsevat konttorit ja suurlähetystöt. Muuten andromedaarivyöhykkeet koostuvat andromedaarien vartioimista kauppareiteistä ja heidän ylläpitämistään tullatuista avaruudenkaistoista, tärkeimpänä Kolmioon johtavan intergalaktisen sillan Andromedan pää.

Kaaoksen Vyöt[muokkaa]

Riekaleinen ja hankalasti määriteltävä alue, jonne suuri osa galaksin hukkapalavalloista sysätään.

  • ADT:n Jätteenkäsittelypisteet: Satoja planeettoja käsittävä sekamelska, jota asuttavat ADT JÄTE&ROMU -nimisen firman työntekijät perheineen, slummien lukemattomat asukit sekä mutantit, jotka asuttavat radioaktiivisimpia alueita.Kiintoisa fakta on se, että jätteet, jotka muille valtioille ovat haitaksi päätyvät usein Glyserian limojen ruokapöytiin tavalla tai toisella[3].

Viitteet[muokkaa]

  1. XX-0:n on epäilty saapuneen Linnunradalta, mitä jotkin edeltä mainitsemattomat todisteet vahvistavat.
  2. Andromedaarit kutsuvat näitä alueita "planetaarisiksi ylilentovyöhykkeiksi", ja pyytävät ulkopuolisia välttämään läpikulkua "tapaturmien välttämiseksi", mutta lähes kaikille on selvää, että kaikki kiertoradalla roikkuvat taisteluristeilijät eivät ole vain huoltoa odottamassa.
  3. Kuningaslimalla on suhteita.