Avsignum

Hömppäpediasta
Siirry navigaatioonSiirry hakuun

”Capitalism, ho!”

~Vesihaltioiden kuningas, Kree

Avsignum on veden elementaalitaso. Sen pitkäaikainen hallitsija ja veden elementaaliherra oli vesihaltiakuningas Kree, joka anasti vallan edeltäjältään Vadorezilta.

Muiden elementaalitasojen tapaan Avsignum on oman elementtinsä, tässä tapauksessa siis veden[1], galaktisen kokoluokan massa. Vesi on neutraali elementti, jolla ei ole vastaelementtiä ja joka ei tunne erityisempää vetoa mitään Suuntaumusta kohtaan, ja tätä peilaa Avsignumin sijainti henkitason keskellä, yhtä kaukana kaikista Suuntaumusalueista ja muista elementaalitasoista. Tämä keskeinen sijainti yhdessä avomielisen johdon kanssa teki universaalin rauhan aikana Avsignumista tärkeän ulottuvuuksienvälisen kaupan ja matkustuksen keskuksen, mutta nk. "kultaisen kauden" suursodissa - kaaoksen sota, majora-sota ja toinen Universumin sota - se kärsi raskaita vahinkoja Suuntaumusten joukkojen käyttäessä sitä pikaväylänä toistensa alueille. Toisen Universumin sodan taistelujen seurauksena Avsignum menetti suuren osan asujaimistostaan ja eliöstöstään sekä kutistui, kun siihen yhteydessä olleita manavirtoja katkesi ja vesimassoja jäi siitä eristyksiin eri tasku-ulottuvuuksiin.

Ympäristö[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tuntematon, maagisista aseista kieltäytynyt sankari perinnehaarniskassaan yrittämässä kesyttää merihirviötä. Jäännöksiä etsitään yhä.

Avsignumin veden lämpötila, paine ja suolaisuus vaihtelevat suuresti ulottuvuuden eri osissa. Avsignum on pohjaton, sillä sillä ei ole mitään erityistä kiinteää rajaa, vaan tarpeeksi kauan yhteen suuntaan kulkeva objekti päätyy ennen pitkää takaisin lähtöpisteeseensä. Vajoavat kappaleet uppoavat kunnes saavuttavat jonkinlaisen vakaan tason, jolle jäävät kellumaan. Sitä vastoin sillä on pinta, Äärettömäksi mereksi kutsuttu, reunoiltaan itseensä kaareutuva, siellä täällä vaihtelevan kokoisten saarten täplittämä, vetinen taso. Äärettömän meren ilma on perusmallin humanoideille hengitettävää ja ilmanala yleensä lämmin ja leppeä. Toisin kuin niin suurelta vesialueelta voisi olettaa, ei siellä kovin usein tavata myrskyjä tai hyökyaaltoja, sillä vaikka vettä onkin paljon, sen päällä on vain suhteellisen ohut ilmakerros, ja koska Avsignum, toisin kuin planeetat, ei pyöri, ei merkittäviä tuulia tavata. Ainoastaan huomattavat vaihtelut elementaalimanojen tasapainossa (kuten muiden elementaalitasojen intruusiot Avsignumiin) tai ulottuvuuden syvyyksissä tapahtuvat suuremmat mullistukset voivat aiheuttaa epävakaisuuksia Äärettömän meren pinnalla. Valoa ja lämpöä Äärettömälle merelle toi aiemmin Caminuksesta ja Lumenoluksesta lainassa ollut keinotekoinen tähti, mutta toisessa Universumin sodassa se tuhoutui. Tämän jälkeen vain osa merestä on ollut eri tahojen valaisemia, ja muu osa on jäänyt ikuiseen pimeyteen.

Äärettömän meren lisäksi Avsignumin syvyyksissä kelluu erilaisia ilmakuplia ja saarekkeita, joista suurimmat voivat olla planeetan kokoisia. Näiden olosuhteet vaihtelevat.

Varsinkin ennen suursotia Avsignum oli elementaalitasoista eliöstöltään rikkain (tietysti Silvitasta lukuunottamatta). Vesielementaalien, naiadien, vesivorteksien, vesilohikäärmeiden ja muiden elementaaliotusten lisäksi siellä tavattiin orgaanista elämää mikrobeista aina mantereen kokoisiin levä- ja koralliviidakoihin ja massiivisiin leviataneihin asti sekä kaikenlaisia vedessä viihtyviä humanoidi- ja pseudohumanoidirotuja, kuten useita merenväen lajeja, joista monia tunnettiin ainoastaan siellä, kalaihmisiä, kidusmiehiä, meripeikkoja, jne. Avsignum oli ainoita paikkoja maailmankaikkeudessa, jossa kaikkein suurimmat leviatanit saattoivat luontevasti elää; mistään muualta ei tahtonut kertakaikkiaan löytyä kylliksi vettä. Se, miten leviatanit löysivät tiensä Avsignumiin niiden kotimaailmojen käytyä niille liian pieniksi on jäänyt mysteeriksi. Leviatanien lisäksi Avsignumissa tavattiin runsain mitoin erilaisia pienempiä merihirviöitä.

Avsignumin hallitsevina lajeina ennen toista Universumin sotaa voitiin pitää Kreen johtamia vesihaltioita, sekä mystistä ainoastaan Avsignumissa tavattua mutta sinne ilmeisesti muualta saapunutta korallimiesten soturirotua, jotka toimivat haltioiden muskelina.

Avsignumin spatiaalisessa ulottuvuudellisessa lähiympäristössä on paljon orbineja. Tyydyttävää syytä tälle ei ole koskaan keksitty. Ehkäpä näillä orbineilla on vain tylsää tai jotain? Tai ehkä ne ovat korallimiesten lemmikkejä?

Virrat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ennen kuin ne katkesivat toisessa Universumin sodassa, Avsignumin merkittävin ominaisuus olivat sen viisi yliulotteista virtaa[2], jotka kulkivat Avsignumista henkitason halki viidelle Suuntaumusalueelle: Harmauden virta laski Harmautta ympäröivään Harmaaseen Mereen, Syvyyden virta syöksyi läpi Helvetin porteista aina sen alimpiin kuiluihin asti, Valkeuden virta kohosi Taivaaseen asti missä se kohtasi Valkeuden väylän, arvaamattomasti uomassaan siirtyilevä Kaaoksen Koski syöksyi Kolmosen syövereihin, ja Majorajoki kulki Valikseen kadoten siellä Nelosen vähäntunnettuihin uumeniin. Virtojen lukemattomien haarojen ja sivu-uomien varsilla oli monia muita ulottuvuuksia ja maailmoja, ja ne olivat yksi koko maailmankaikkeuden tärkeimmistä kulkureiteistä, kauppaväylistä ja kiintopisteistä. Sanottiin, että kaikki mielenkiintoinen Universumissa oli joko Avsignumin virtojen varrella tai saavutettavissa nopeiten niitä myöten.

Yhteytensä emoelementaalitasoonsa menetettyään virrat suurimmaksi osaksi tyrehtyivät, vaikka joitakin sivuhaaroja on yhä jäljellä. Osa omiin tasku-ulottuvuuksiinsa eristyksiin joutuneista jäänteistä padottiin tai uomitettiin uudelleen eri tarkoituksiin, toiset muuttuivat eri manatyyppien vaikutuksesta uusiksi veden para- ja kvasielementaalitasoiksi[3], ja kolmannet jäivät kokonaan omilleen seisovavetisiksi lammikoiksi[4] muuttuneina[5].

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Avsignumilla on poikkeuksellisen sijaintinsa vuoksi pitkä historia Universumin tärkeimpänä kaupankäyjänä; Jokaisen suuntaumusalueen luokse laskevat virrat ja keskeinen sijainti Henki/Keskimaailmassa ovat taanneet sille niin erinomaiset kaupankäyntiyhteydet, että vastavia ei löydy koko muusta Universumista. Avsignum ei ole kuitenkaan käynyt kauppaa aina.

Kuningas Kreen taikavaltikka.

Avsignumin alkuperäiset asukkaat ovat joutuneet pitkälti väistymään Avsignumin vallanneiden vesihaltioiden ja korallimiesten tieltä. Vesihaltiat tunkeutuivat Avsignumiin vesimanan houkuttamina. Alkuperäisten asukkaiden johtajalla, veden elementaaliherra Vadorezilla oli sanansa sanottavana tätä vastaan, mutta hänet listinyt vesihaltioiden kuningas Kree[6] ei hetkauttanut niille korviaan. Vadorezin heikentynyt olemus vangittiin Kreen taikavaltikkaan samaan aikaan kun korallimiehet uiskentelivat pitkin Avsignumia. Tämän jälkeen vesielementaalit palvelivat vesihaltiamaagien orjina, ja muut vesiotukset korallimiehet kesyttivät.

Jahka uivat asiat oli saatu hoidettua, Kree hokasi Avsignumin laajamittaiseen kaupankäyntiin tarjoamat mahdollisuudet[7]. Hän harrasti kauppaa, salakauppaa ja suoranaista salakuljetusta jokaisen suuntauksen sekä Keskiulottuvuuden tärkeimpien kuningaskuntien kanssa. Kaupankäynnin seurauksena Avsignumiin kertyi huomattava määrä vaurautta. Tätä vaurautta ei koskaan käytetty mihinkään, mutta Kree oli perverssi, joka tykkäsi uiskennella varallisuudessa. Korallimiehet jatkoivat uiskenteluaan. Välillä he kesyttivät Avsignumin alkuperäisasukkaisiin kuuluvia vesipetoja, ja käyttivät niitä ratsuinaan.

Suuri Elementaalimullistus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: Suuri Elementaalimullistus

Maapallon aikajanalla vuoden 1998 kohdalle osunut elementaalikatastrofi koski poikkeuksellista kyllä kaikkein vähiten Avsignumia. Kun monet muut elementaaliherrat pääsivät Mullistuksessa joko hengestään tai vallasta, Kree valtakuntaansa suojellakseen luovutti Vadorezin sisältävän taikavaltikkansa vapaaehtoisesti etäiselle sukulaiselleen Bel'ryn Vuinille[8]. Vuinin menehdyttyä valtikka palautettiin sen kummemmitta Kreelle. Elementaalitasoista vakaimpana Avsignum ei muista elementaalitasoista poiketen kokenut kovin suuria järistyksiä elementaalisen epätasapainon levitessä läpi Universumin. Muutama virta koki reitinmuutoksia, mutta mitään suurimuotoisempaa ei tapahtunut.

Sotien aikakausi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Avsignum kärsi kovasti Kaaoksen sodan ja Majora-sodan aikana osapuolten käyttäessä Avsignumia ohituskaistana toisen osapuolen alueelle. Tietenkin molemmat osapuolet tajusivat tämän mahdollisuuden alusta saakka, joten Avsignum toimi tätä kautta käytävän taistelun pääasiallisena näyttämönä. Avsignumin vesimaagit yrittivät teljetä Kolmoseen ja Neloseen vievät virrat parhaansa mukaan, mutta kahden Suuntaumuksen yhdistetty voima oli liika jopa muutamalle suurmaagille. Monet urheat korallimiehet menettivät henkensä puolustaessaan Avsignumin asuttuja alueita siellä käytäviltä helvetillisiltä taisteluilta. Sodat myös tyrehdyttivät Avsignumin kaupankäynnin käytännössä kokonaan.

Toinen Universumin sota[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Toinen universumin sota oli viimeinen niitti Avsignumin naulaan. Neljän osapuolen keskenään taistelevat joukot olivat liikaa sille, mitä Avsignumilla oli tarjota itsensä puolustamiseen. Kuningas Kree, suurin osa haltioista sekä aivan liian monet korallimiehet menettivät henkensä sivullisuhreina. Myös muu Avsignumin asujaimisto koki kammottavia määrällisiä tappioita. Kuoliniskun Avsignumille sellaisena kuin se tunnettiin antoi Kivi-paperi-saksien Super-Dimensional Charlemagne Cutter, joka tuhosi tehokkaasti joka ikisen Avsignumin virroista, muuttaen Avsignumin eristetyksi tasku-ulottuvuudeksi ja tappaen suurimman osan vähistä jäljelle jääneistä asukkaista sekä osapuolten joukoista.

Toisen Universumin sodan tuhoja korjatessa Avsignumin korjausta ei katsottu tarpeelliseksi ja Avsignum jäi joksikin aikaa unohduksiin, kalpeana varjona aikaisemmasta loistostaan.

Kugayan nousu[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Under construction.png
Alla rakentamisen!
Tämä artikkeli on harvinaislaatuisen perseestä, koska se on keskeneräinen.
Ota rukkaset ja vasara käteen ja rakenna sitä hieman valmiimmaksi.

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Vesi elementtinä ilmenee kaikissa nesteissä, mutta nestemäisessä happidihydrogeenissä erityisesti. Lisäksi koska suurin osa maailmankaikkeuden orgaanisesta elämästä perustuu vedelle ja koska se on muutenkin hyvin yleinen maailmankaikkeudessa, pidettiin sitä paitsi vieraanvaraisimpana, myös budjetin kannalta parhaana vaihtoehtona.
  2. "Joki" on tässä kohtaa epätyydyttävä termi. Ensinnäkin virrat olivat moniulotteisia ja ulottuvuuksien läpi kulkevia, joten karkea analogia planeetan pintaa myöten uomassa valuvaan veteen yksinkertaistaa asioita liiaksi, toiseksi ne olivat paljon suurempia ja monihaaraisempia kuin mikään tavanomainen joki, ja kolmanneksi ne virtasivat useisiin suuntiin samanaikaisesti.
  3. Tämä myötävaikutti Avsignumin kutistumiseen, sillä näiden uusien ulottuvuuksien kautta emäulottuvuuteen asti ylsi vähemmän manaa.
  4. Toki maailman kokoisiksi lammikoiksi, mutta periaate on sama.
  5. Parvusos yhtenä esimerkkinä tällaisesta ulottuvuudesta.
  6. Vadorezin tuhoamista pidettiin Kreen ensimmäisenä onnistuneena tekona hallitsijana.
  7. Tätä pidetään Kreen toisena onnistuneena tekona hänen valtansa aikana
  8. Tätä pidetään Kreen kolmantena järkevänä tekona hänen valtansa aikana
Universumin elementaalitasot
Tuli Caminus - Salama Levitanium - Tuuli Talanteos - Vesi Avsignum - Luonto Silvitas - Maa Kthogrond - Jää Hielomund

Valo Lumenolus - Pimeys Dsephifode