Bar Universi

Kohteesta Hömppäpedia
Loikkaa:valikkoon, hakuun

Bar Universi on Universum Majoran sekä monien muiden Hömppäpedian hahmojen kantabaari eräässä toisessa maailmankaikkeudessa, Universi Ovestissa. Baari ja maailmankaikkeus ovat saaneet nimensä Universum Majoran veljen Universi Majoran mukaan. Universi Majora on Bar Universin omistaja ja ainoa baarimikko. Bar Universi on ylivoimaisen enemmistön mielestä multiversumin paras baari.

Perustaminen[muokkaa]

Bar Universin asiakkaat kokivat usein yksityisyydensuojan hyvin tärkeäksi.

Koska Universi Majora oli pohjimmiltaan rauhan mies, hän ei kokenut muiden majoraalisten tahojen tavoin tarvetta kampanjoida kaaoksen voimia vastaan. Osittain tähän saattoi olla syynä myös se, että häntä vastaavat kaaoksen voimat olivat osittain tuhoutuneet, joten hän piti matalaa profiilia tasapainon varmistamiseksi. Tämän takia hän sijoitti suuren osan majoraalisista voimistaan Bar Universin sekä sen juomavalikoiman luomiseen[1]

Bar Universi oli välitön hitti Majoroiden sekä heidän korkeatasoisten alaistensa keskuudessa. Luonnollisesti myös muiden voimien päämiehet kuulivat paikasta, ja saapuivat paikalle aluksi ikään kuin tunnustellen, mutta myöhemmin sankoin joukoin. Ilmeisesti jokaisen osapuolen eliitillä oli tarvetta paikalle, jossa saattoi rentoutua sekä nauttia vaarallisesti vaikuttavia annoksia turvallisessa ympäristössä. Läpimurto tapahtui, kun eräs nyttemmin unohdettu korkean tason kaaosritari sattui piipahtamaan käymään. Aluksi näytti siltä, että tilanne purkaantuisi raivoisaksi tuhoamishyökkäykseksi, mutta yllättäen mitään ei tapahtunut.[2] Tässä vaiheessa Universi Majora viisaana miehenä olentona tajusi, mikä vaara arviointikyvyltään heikentyneiden vihamiesten kasaamisessa saman katon alle piili, ja rupesi vaatimaan kaikkia asiakkaitaan jättämään aseensa narikkaan. Ele oli kuitenkin lähinnä symbolinen, kun otti huomioon kuinka kyvykäs baarin asiakaskunta oli ongelmien aiheuttamissa ilmankin niitä. Aluksi pienimuotoiset tappelut varsinkin hyvän ja pahan edustajien välillä olivat yleisiä, mutta ovelana Majorana Universi oli sisäänrakentanut baariin aivan erityisen aika-avaruuden: voimakkaimpienkin rettelöitsijöiden ulosheitto oli vaivatonta.[3] Vähitellen asiat rauhoittuivat, ja Majoraaliset, Kaoottiset, Hyvät ja Pahat olennot saivat kaikkia nauttia juomistaan rauhassa.

Huomattavia tapahtumia[muokkaa]

Suuri asiakaskato[muokkaa]

Toisen Universumin sodan lähestyessä ja vihollisuuksien kasvaessa kiistan osapuolet luonnollisesti alkoivat välttää toisiaan, ja täten Bar Universia. Universi huomasi tämän, ja kimmastuneena sulki paikan väliaikaisesti ja palasi Unversi Ovestiin murjottamaan. [4] Päätös kirvoitti voimakkaita protesteja, mutta baarin ovet pysyivät toisessa Universumissa.

Bar Universin nolostelu[muokkaa]

Toisen Universumin sodan jälkeen ja tilanteen rauhoituttua Bar Universi avasi taas ovensa. Historiankirjoihin tulevia merkintöjä varten on tehtävä täysin selväksi, että kaikkien sodan osapuolten päättävät jäsenet[5], sattuivat olemaan siellä samaan aikaan äärimmäisen spontaanisti. Tämä ei ole kuitenkaan vielä tarpeeksi selvää, ja tilaa väärinkäsityksille löytyy vieläkin. Koska tunnelma oli varsin kireä, Universi Majora siis tokaisi keskustelusävyyn: "Viime aikoina kaikki ovat muuten käyttäneet kauheasti resursseja ja energiaa sotavarusteluun. Loppuukohan ne jossain vaiheessa? Viimeaikoina on tuntunut kovasti häiriöitä Voimassa, juu."[6]. Jokaikinen osapuoli oli sattumalta ja täysin itsenäisesti päätynyt suunnilleen samanlaiseen lopputulokseen, mitenkään muiden osapuolien kannasta riippumatta. Kukaan ei kuitenkaan vastannut Universille, eli tokaisu ei johtanut yhtään mihinkään. Muutaman drinkin jälkeen jokaisen osapuolen edustajat palasivat omiensa luokse epäitsekkäästi ja muiden toimista riippumatta suunnittelemaan sotakoneiston ja henkilöstön asteittaista lomautusta sekä uusien valmistamisen rajoittamista. Mitään salaisia sopimuksiahan siellä ei siis solmittu. Vaikka mitkä mönkiäiset niin väittäisivätkin.

Viitteet[muokkaa]

  1. Henkilön, joka on koko käytännössä immuuni kaikenlaisille fyysisille huumausaineille saattaminen humalankaltaiseen tilaan vaatii melkoisia aineita.
  2. Jos tarkkoja ollaan, kaaosritari tilasi Raakaan Kaaokseen sekoitetun superalkoholitiivisteen, mutta aivan tästä ei ollutkaan kyse
  3. Tästä johtuen porttikiellon saaminen Bar Universiin oli kova kolaus kenen tahansa egolle, vaikka ne olivatkin baarin asiakkaaksi kelpaavan mittapuulla varsin lyhyitä. Tunnetuimmat porttikieltojen saajat ja kiertäjät olivat ylivoimaisesti Universum Majora (1872 porttikieltoa) ja Hjassan (1345 porttikieltoa).
  4. Ironista kyllä, tämä tavallaan aiheutti Toisen Universumin sodan, sillä jos baaria ei olisi suljettu, Universum Majora ei olisi koskaan kutsunut Hjassania luokseen eikä yhdistymistä olisi tapahtunut. Tämä on kuitenkin vain jälkiviisaiden esittämää kitinää.
  5. Siellä kertaakaan käynyt Keisari mukaanlukien
  6. Universi Majora ei ollut koskaan tunnettu ns. "hienostuneena" puhujana.


Majoroihin liittyvät aiheet

Tärkeimmät Majorat:

Agrentine Majora | Candewran Majora | Cthalice Majora | Fisfendilus Majora | Leviathan Majora | Magius Majora | Othosak Majora | Perimedil Majora | Universi Majora | Universum Majora | Valthain Majora

Fuusiot:

Fisfendiversum Majora | Hjassiversum Majora

Henkilöt, joiden majorointi on keskustelussa:

Hjassan

Muut aiheet:

Majora-kieli | Majora-tekniikat | Bar Universi | Arkkioikeussali