Damien Gaylord

Hömppäpediasta
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
Damien Gaylord
Damien Gaylord.jpg
Damien Gaylord säteilemässä pimeyttä
Koko nimi:Damien Maximilian Gaylord (ent. LeStrange)
Tosinimi:Damien LeStrange
Laji: ihminen
Sukupuoli: mies
Syntymäaika: 1969
Syntymäpaikka: Ykkönen
Suuntaumus: Pahuus
Voimaluokitus:Mainor
Tuhokapasiteetti:Galaktinen
Regeneraation taso:?
Kuolemattomuuden
tyypit:
4
Liittolaiset: Nigel, Gaylordien perheen muut jäsenet
Arkkiviholliset: ei ole
Saavutukset: Pahan voimien yhdistäjä, verraton musta eminenssi
Pilkkanimet: Partajeesus, Hienopieru, Kunnianarvoisa Mikromanagerinyplääjä

Damien Gaylord on Nigelin jälkeen pahan voimien ehkäpä tärkein, mutta silti vähiten tunnettu edustaja. Tämä taas johtuu siitä, että hän on tehnyt työnsä äärimmäisen hyvin ja pysynyt poissa vaikeuksista.[1] Damien on myös Voimajärjestyksen muista, miekkahippaan ja energiaspämmäkyseen erikoistuneista nokkamiehistä poiketen miltei puhdas maagi eikä ole oikeastaan koskaan ollut kaksintaistelussa kenenkään vakavasti otettavan vihollisen[2] kanssa. Edellä mainitut asiat ovat syynä siihen, että kukaan ei ole oikeastaan varma siitä miten taistella Damienia vastaan mikäli tilanne niin vaatisi. Tämä ei kuitenkaan haittaa Damienia, sillä hän on muista Mahdeista ja Mainoreista poiketen sivistynyt, rauhallinen, looginen, reilu ja kaikin puolin joviaali henkilö, joka ei pidä tarpeettomasta väkivallasta[3] lainkaan ja pyrkii lähes aina kaikkia osapuolia hyödyttäviin ratkaisuihin. Voisi sanoa, että Damien Gaylord on hyvin svengaava jätkä.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Damienin oudolle sukunimelle, Gaylord, löytyy selitys Gaylordien (entisten LeStrangejen) pitkästä ja kunniakkaasta historiasta. Ihmiskunnan historian alkuhämärissä suhteellisen matalan tason pimeyden vasalli Meneth LeStrange onnistui kaapimaan itselleen suuren määrän valtaa ja resursseja, joiden avulla hän vakiinnutti sukunsa aseman silloisen Ykkösen erään kolkan halitsijasukuna. LeStrangen Lordin arvonimi periytyi vanhan Lordin kuollessa - LeStranget eivät olleet likimainkaan kuolemattomia, mutta elivät silti noin kahdensadan maapallon vuoden ajan - tämän vanhimmalle ja ainoalle pojalle. Myös tosinimi LeStrange siirtyi vanhan Lordin kuollessa uudelle Lordille. Historian mittaan LeStranget tulivat pitkäikäisenä sukuna suhteellisen tunnetuksi, ja nimeen LeStrange yhdistettiin useita ominaisuuksia, useimmat niistä negatiivisia. Yksi LeStrangejen suvussa kulkeva traditio on tosin ruusujen kasvattaminen, joka on perujaan Meneth LeStrangen hieman liiankin arkisesta harrastuksesta.

Satunnaisista pienimuotoisista naimisriidoista[4] huolimatta LeStranget elivät suhteellisen huoletonta elämää ja tilanteen ollessa kovimmillaan he lähettivät joukkoja sotimaan hyvyyden voimia vastaan milloin minnekin. Mutta eihän tälläistä diipadaapaa olisi edes tarve kerrata, ellei tilanne olisi muuttunut varsin radikaalisti kahteen otteeseen: Kun LeStranget pakotettiin muuttamaan sukunimensä Gaylordeiksi ja kun Damien Gaylord alkoi hallita voimiaan.

LeStrangejen sukunimen muuttuminen on tilanteen ulkopuolelta tarkasteltuna sekä varsin typerryttävä, että huvittava tapaus. Lordi Gaylordi saattaa ensialkuun kuulostaa hihityksen ja myötähäpeän arvoiselta nimeltä. Tilannetta kuitenkin mutkistaa se, että LeStranget/Gaylordit eivät ole kuulleet, eivätkä hyvin luultavasti tule koskaan edes kuulemaankaan englannin kielen olemassaolosta. Lisäksi Damienin heikkouksiin kuuluu täydellinen sokeus hänen nimeensä liitettäviin konnotiaatioihin, joten... niin. Kankeat rauhallisempien aikojen hyvän ja pahan väliset valtiovierailujen tapaiset sujuivat siis kohtuullisen hyvin, sillä Damien ei koskaan pistänyt pahakseen nauravia tuhatpäisiä joukkoja huutamassa innoissaan hänen nimeään, joskin aivan väärin ääntäen.[5]

Kaikessa yksinkertaisuudessaan voimakas naamioitunut sankari saapui LeStrangen kartanolle[6], pieksi jokaisen LeStrangen kartanossa olleen henkilön maihin ja lopulta pakotti perinteikkäällä miekka kurkulla -tekniikalla silloisen Lordi LeStrangen (Babar LeStrange) vannomaan tosinimensä kautta, että LeStrangen suvun nimi vaihdettaisiin virallisesti uudelle nimelle "Gaylord". Saatuaan tämän valan pöllämystyneeltä Babar Gaylordilta, sankari katosi kuin tuhka tuuleen. Jälkikäteen sankarin henkilöllisyydestä on esitetty muutamia arveluja, mutta yleisesti ottaen kaikki ovat aika helvetin varmoja, että asialla oli umpihumalainen aikamatkustava Hjassan. Vaikka tyhjennetty viinikellari, paikan päällä esitetyt "Ettekshte helvetti tiiä kuka MÄ oon!?"-huudot sekä aivan suorat esittäytymiset puhuvat karua kieltään, Hjassan silti kiistää osuutensa asiaan.[7]

Aikaisempia Gaylordeja lukemattomia kertoja voimakkaamman Damien Gaylordin valtava voimapotentiaali on itse asiassa syntynyt täysin spontaanisti ihmisille ominaisen sielu- ja kaksoiskierre-rekombinaation takia. Gaylordien Lordien sukulinjassa ei ollut aikaisemmin esiintynyt mitään läheskään vastaavantasoista. Damienin epäinhimillisen magnitudin voimien selvitessä pikku hiljaa muulle Gaylordin suvulle kovia epäilyksiä kohdistui Damienin äitiin, Sofiet Gaylordiin[8], mutta sinnikkäistä huhuista huolimatta Sofiet EI ollut valeasuinen lohikäärme/demoni/jokin muu hillittömän voimakas öttiäinen. Damienin voimat selittyvät eräällä tulkinnalla ihmiskunnan historiasta: Ihmiset luotiin alunperin Mahtien Mittelön aikana jonkin osapuolen toimesta[9] itseään nopeasti monistaviksi ja olosuhteisiin kuin olosuhteisiin mukautuviksi tappokoneiksi, joiden keskuudessa satunnaiset mutaatiot tuottivat harvinaisen voimakkaita yksilöitä vastapuolia rankomaan. Vaikka tämä selittäisikin monta asiaa ihmisistä, tämä tulkinta on siinä mielessä puutteellinen, että Universumin asukkaista noin 99,9% on ihmisiä. On varsin epätodennäköistä, että yksikään järkevästi toimiva Suuntaus[10] olisi antanut luomansa rodun käytännöllisesti katsoen vallata koko Universumin.

Joka tapauksessa Damien Gaylordin poikkeukselliset voimat olivat Gaylordien matkalippu Ykkösen ja Pahuuden valtakeskiöön. Nuoren Damienin voimien kasvaessa myös Gaylordien vaikutusvalta ja -alue kasvoi huimaa vauhtia. Gaylordien Lordi ja koko suku kohdistivat suuret odotukset Damieniin, joka oli voimiltaan moninkertaisesti ylittänyt koko Gaylordien yhteenlasketun vahvuuden jo aikoja sitten. Ja tämä kaikki ilman tosinimeä. Damienin isän (Maximilian Gaylord)[11] potkaistua viimein tyhjää ja Damienin saadessa ensimmäisen tosinimensä "LeStrange" hänen voimansa kääntyivät tyystin räjähdysmäiseen nousuun. Tässä vaiheessa Nigelkin tajusi Damienin valtavan potentiaalin ja teki hänelle tarjouksen, josta ei voinut kieltäytyä[12]: Nousta monimutkaisen vasallijärjestelmän ohi suoraan hänen alaisuuteensa, jonka vastineeksi Nigel sallisi Damienin "täpätä" suoraan pahuuden voiman alkulähteille. Damien ei ollut idiootti ja tiesi mikä oli parasta hänen oman terveytensä kannalta, mutta hyvin nuorena ihmisenä ikiaikaiseen alkuvoimaan täppääminen sai hälytyskellot soimaan hänen päässään. Koska realistisia vaihtoehtoja ei kuitenkaan ollut, Damienin oli pakko suostua Nigelin ehdotukseen niiltä sijoiltaan.

Kaikenlaisten iljettävien rituaalien jälkeen Nigel oli viimein valmis yhdistämään Damienin omien voimiensa alkulähteille. Nigelkään ei ollut hölmö ja tiesi mitä ihmiselle tapahtuisi mikäli tämä yhdistettäisiin suoraan Pahuuteen. Niinpä Damien sai viettää varsin pitkän aikaa Nigelin käsiteltävänä, joka pystyi Damienin valtavan potentiaalin avulla käsittelemään pikku hiljaa hänen ruumiistaan, mieltään ja sieluaan yhteensopivaksi valtavien pahuuden voimien kanssa, yhdistäen aina yhden pienen säikeen tämän olemuksesta Pahuuden alkulähteille. Damien oli suurimman osan tästä ajasta armeliaasti tajuttomana, eikä hän mielellään puhu niistä hetkistä joiden aikana hänen tajuntansa oli läsnä.

Pitkän rupeaman päätteeksi Nigel oli valmistanut Damienin vastaanottamaan huomattavan suuruisen annoksen puhdasta pahuutta. Nigel herätti Damienin ja päästi voimansa virtaamaan vapaasti häneen. Se mitä seuraavaksi tapahtui, oli hyvin suuri virhe perinteisen Pahuuden näkökulmasta. Pahuuden voimilla on perinteisesti tapana tarttua henkilöllisyyden turhamaisuuteen, vihaan, ahneuteen, kateuteen, vallanhimoon ja muihin itsekkäisiin ominaisuuksiin. Damienin olemukseen hyökyvät pahuuden voimat eivät kuitenkaan löytäneet kunnon tarttumapintaa tämän ainutlaatuisen altruistisesta mielestä ja jäivät vellomaan tämän ruumiin käytettäviksi sen kummempia komplikaatioita aiheuttamatta. Lyhyesti sanottuna Damien ei Nigelin voimiin täpätessään muuttunut vallan- ja voimanhimoiseksi Nigel Kakkoseksi, vaan pysyi tajunnaltaan miltei tismalleen muuttumattomana. Tämän takia Nigel arveli jonkin menneen traagisesti pieleen, sillä olivathan kaikki muut Pahuuteen yhdistetyt kätyrit tulleet liki hulluiksi voimantunnoistaan. Damienin hänen uudet voimansa saivat vain voimaan pahoin, ja hän viettikin tovin uudelleenrakentaen ruumiinsa vastaamaan hänen uusia, hänelle liki käsittämättömiä voimiaan. Pian tämän jälkeen Damien aloitti magian täysipäiväisen harjoittamisen sekä hellittämättömän toimintansa pahuuden levittämiseksi maalaisjärkeä ja kaikille osapuolille suotuisia sopimuksia käyttäen.[13] Nigel oli Damienin varsin omaperäisistä otteista huolimatta tyytyväinen, sillä paperilla kaikki näytti hyvältä ja Pahan vaikutusvalta nousi kohisten.

Voimat ja kyvyt[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kehittynyt nekromantia
Damienin nekromantia on niin kehittynyttä, että sen kohteet eivät oikeastaan palaa epäkuolleina vaan mahdollisuuksien mukaan kokonaisina olentoina sielut ennallistettuina. Perinteiseen epäkuolleita tuottavaan nekromantiaan verrattuna tässä on se etu, että hänen henkiin herättämänsä olennot liittyvät usein ilomielin heidät henkiin herättäneen hepun riveihin, minkä lisäksi sielu ehjänä herätetyt voivat voimistua varsin vaivattomasti verrattuna sieluttomiin vaappuviin hylkyihin, joita monet muut epäkuolleet muistuttavat suuristakin voimista huolimatta. Damienin nekromantia ja henkiinherätystemput ovat oikeastaan niin kehittyneitä, että ne ylittävät tasoltaan hyvyyden maagien vastaavat loitsut ja taiat. Tämä johtuu siitä, että Damien häslää ilomielin monien "kiellettyjen" ja "vaarallisten" resurrektiokeinojen parissa. Damieninkin nekromantialla on tosin rajansa, kaikki normaalit absoluuttisen tuhon tai universumista poiston vaikutukset pätevät siihen.
Kehittynyt luomismanipulaatio
Siinä missä perinteinen paha yliherra käyttäisi Damienin tasoisia manipulaatiokykyjä tyysen hillittömän armeijan tai jonkin sadan prosentin varmuudella isäntäänsä vastaan kääntyvän kammotuksen luomiseen, Damien arvostaa enemmän puhtaan veden, terveellisen ravinnon ja toimivan infrastruktuurin luomista pitkin pahuuden hallussa olevia alueita. Damienin kätyrit elvyttämässä alueita, joiden päältä, lävitse ja alta perinteisempien pahuuden nokkamiesten kaiken tieltään polttavan rikinkatkuiset demoniarmeijat ovat marssineet on hyvin yleinen näky. Toisen Universumin Sodan jälkeen jatkuvien hyvän ja pahan välisten taistelujen laannuttua Damienin simcityily pääsi todellisiin oikeuksiinsa ja Pahan Valtakunta huristi ohi Hyvän Valtakunnasta sekä asumismukavuuden, että asujaimiston onnellisuuden osalta.
Maaginen osaaminen
Damienin maaginen osaaminen on alansa ehdotonta huippua. Toisin kun monet muut vanhanaikaiset pimeyden maagit, hän ei ole myöskään kaihtanut voimien ja vaikutteiden repimistä irti kaikkialta mistä niitä löytyy, elämä-, valo- ja Majoramana[14] mukaanlukien. Vaikka tämä näkyy harvinaisen monipuolisena maagisena osaamisena, hän on silti keskittynyt pimeyden magian hallintaan ja myös tehnyt monia maagisia läpimurtoja tällä saralla.
Etäisyyden ottaminen
Maagina Damien pyrkii taistelutilanteessa pysymään mahdollisimman kaukana vastustajastaan. Siksi hän on hionut etäisyyden ottamiseen käytettävät tekniikat miltei omaksi taiteenlajikseen. "Normaalien" pakoonsyöksyjen ja kaukosiirtymisten ohella hän hämää vastustajiaan pirullisen uskottavilla kopioilla itsestään, piilottaa läsnäolonsa mystisillä algoritmeillä ja tekee jotain, jota on helpoin kuvailla "paikallaan välkehtimiseksi useiden pisteiden välillä".[15]
Keskinkertainen taisteluvalmius
Vaikka Damien on ensisijaisesti maagi, hänen pahuuden voimien vahvistamana ruumiinsa on auttamattoman voimakas verrattuna Mainoritasoa alemmalla olevia vihollisia vastaan. Mikäli hänen on pakko kuluttaa kaikki maagiset reservinsä eikä pakokeinoa ole, hän kykenee taistelemaan ainakin jonkin aikaa suhteellisen tasavertaisesti toisen Mainoritason olennon kanssa. Vaikka Damien on herrasmiehenä opetellut useammankin miekkailutyylin, lähitaistelijaksi hänestä ei silti ole, sillä hänen kestävyytensä on hyvin alhainen. Teoriassa maagiset varastonsa tyhjentänyt Damien saattaa vahingoittua vakavasti jopa yllätyksenä tulevasta Biskamatarin hyökkäyksestä. Damienilla ei ole erityisiä varusteita tai aseita, joten tilanteen niin vaatiessa hän keittää jotain kasaan luomismanipulaatiovoimillaan.

Erikoistekniikat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jatkuvasti huokuva korruptoiva pimeysenergia
Tämä ei ole varsinaisesti erikoistekniikka vaan hänenkin tasoiselleen ihmiselle liian suuren maagisen pimeyenergiamäärän ylitsevuotoa. Damienin nykyisiä liki optimaalisia voimia ei itse asiassa rajoita saatavilla oleva voiman puute vaan hänen ihmisyydestä johtuva oma kykenemättömyytensä toimia "astiana" kaikelle häneen hyökyville voimille. Tämä ei kuitenkaan ole suorainen ilouutinen niille, jotka eivät kykene sietämään tai käyttämään hyväkseen hänestä huokuvaa pimeyden voimaa. Mikäli Damien on "täydessä latingissa", Biskamatareillakin on kova työ olla lankeamatta polvilleen hänen edessään. Muut kuin pahuuden Biskatarit taas vikisevät sikiöasennossa osittaisessa shokissa, vaikka Damien olisi toisella puolella aurinkokuntaa. Humanoidit, jotka eivät ole pahuuden palveluksessa joko potkaisevat tyhjää tai korruptoituvat joksikin hyvin epämiellyttäväksi, mikäli Damien edes käväisee samassa galaksin kolkassa.[16] Suurten maagisten ponnistusten yhteydessä Damien kuluttaa olemukseensa varastoimaansa energiaa, jolloin pimeysnenergian eritys väliaikaisesti joko heikkenee tai lakkaa kokonaan.
Ereshkigal
Damienin kehittämä ja tätä nykyä pahuuden korkeimman tason maagien keskuudessa kaikkein suosituin pahuus-olemattomuus -loitsu. Loitsun yksityiskohdat vaihtelevat loitsijan käyttämän invokaatiotavan mukaan, mutta loitsun perusideana on singota todellisuutta repiviä ja ainetta tuhoavia tulisia tyhjiöaukkoja tietyllä tavalla leikkaavilla radoilla ja sitten jotain[17].
NEDM
Toinen Damienin kehittämä loitsu. NEDM matkii korkean tason lohikäärmeille ominaista kaikentuhoavaa henkäystä, mutta sen käyttö rajoittuu hyvin pienelle alueelle. Loitsu etenee viivan tavoin kunnes osuu kohteeseensa, josta se leviää peittomaisena pilvenä. Loitsimisintensiteetistä riippuen NEDM joko pyrkii tuhoamaan kohteen välittömästi ali-energisellä tasolla tai katkomaan atomien väliset sidokset hitaasti, mutta varmasti.
HERL
Inkanaatioon "HERL" sidottu nopea, tarkka ja voimakas valomagian purskahdus on myös Damienin käsialaa. Sen käyttö valomagiasta voimansa saavia vihollisia vastaan on vähintäänkin kyseenalaista, koska Damien ei kykene edes käyttämään tätä loitsua kunnolla, mutta sen pääasiallinen tarkoitus olikin pitää hänen omalla puolella olevat, valomagialle heikot pimeyden voimat kurissa ja nuhteessa.[18]
Terve järki
Ainutlaatuinen ominaisuus Hömppäpedian hahmoilla. Damienilla ei ole ollenkaan hassuja taipumuksia, naurettavia arkkivihollisia eikä hän katso mieleiseksi tuhota kaikkia eri mieltä olevia hetken mielijohteesta. Hän ei myöskään aloita sotia heppoisin perustein, pitää huolta ja kehittää hänen valtansa alle kuuluvia alueita ja joukkoja sekä ottaa muutenkin hitaasti. Hän pyrkii hoitamaan kaiken mahdollisimman mukavasti, tehokkaasti ja kaikkia tyydyttäen. Tämän takia hän onkin aika helvetin tylsä ihminen dimensionaalisia tuhohyökkäyksiä huvin vuoksi viskovien yliolentojen keskellä.

Suhteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Damien Gaylordilla on maltillisen ja rehellisen miehen maine Voimajärjestyksen huippumiesten keskuudessa. Tämän takia kukaan ei varsinaisesti halua haastaa riitaa hänen kanssaan, mutta periaatesyistä hyvyyden voimat eivät suostu ottamaan hänen puheitaan avunanto-yhteistyösopumuksesta vakavasti, Majorat eivät luota ihmisiin ja Kaaoksen voimat eivät kaveeraa juuri kenenkään kanssa. Mestariinsa Nigeliin Damienilla on verrattaen huonot suhteet, sillä Nigel haluaisi vain levittää pahuutta ja ikävää siinä missä Damien tahtoo levittää hyvin organisoitunutta järjestäytynyttä ja tehokasta hallintojärjestelmää, jota myös pahuudeksi kutsutaan.

Damien onnistui rikkomaan suhteensa Hjassaniin hyväksymällä puolihuomiossa tämän humalassa esitetyn kaksintaisteluhaasteen Bar Universissa käydessään, sekä voittamalla tämän kaksintaistelun varsin vaivattomasti. Tässä ennätyslyhyessä kamppailussa Damien aloitti taistelun etukäteen valmistellulla NEDM:illä. Sen äärimmäisen vaarallisesta luonteesta huolimatta Hjassan arvioi kestävänsä suoran osuman, mikäli hän liikkuisi nopeasti Damienin loitsun läpi. Tällöin Hjassan a) ei kuitenkaan vielä ollut voimiensa tunnossa b) oli henkisesti ja fyysisesti vajaakykyinen sekä c) oli Mainorin humalatilaan saattamiseen kykenevien drinkkihuurujen kyllästämä sisältä ja ulkoa. Ennätyslyhyt kamppailu päättyi Hjassanin osalta näin korkealla tasolla harvinaiseen "poksahdus-häviöön" ja hän saikin koota itseään kokoon varsin hyvän aikaa. Tämä myös sai aikaan hänen puolikuuluisan inhonsa magiaa ja maageja kohtaan, minkä lisäksi Hjassan ilmoitti, ettei halua enää koskaan nähdä Damienia.[19] Vaikka tämä miltei ainutlaatuinen voitto oli omiaan pelottamaan pasifisti-Damienin potentiaalisilta haastajilta löysät housuun, sen reperkussiot tulisinevat[20] haukkaamaan Damienia takapuoleen aikamatkustavan suruunsa juovan psykopaattimahdin muodossa.


  1. Eli toisin sanoen kahnauksista suhteettoman voimakkaiden vastustajien kanssa
  2. Harjoitusotteluita muiden pimeyden voimien edustajien kanssa ei tietenkään lasketa, koska niissä ei ole todellista vaaraa. Paitsi luonnollisesti Nigelin ollessa harjoitusvastustaja.
  3. Lienee tarpeetonta sanoa, että hän kannattaa tarpeellista väkivaltaa niissä pienissä määrissä, jotka hän katsoo tarpeelliseksi.
  4. Kutkuttavan kaukonäköisesti Meneth LeStrange otti käyttöön perinteen, jossa LeStrangen Lordi hankkii ainoastaan yhden miespuolisen jälkeläisen; Kaikki naispuoliset sekä "ylimääräiset" tapetaan. Tämä ehkäisi täysin perinteiset perimyskiistat.
  5. LeStrangejen ja Gaylordien hallitsemilla alueilla vallitsevassa traasilin kielessä Gaylord äännetään kutakuinkin "Galarudo"
  6. Ja teki matkalla suuren aukon paikallisiin puolustusvoimiin
  7. Vaikka kaikkitietävän kertojan näkökulmasta voinkin sanoa, että juuri tästä oli kyse.
  8. Gaylordit suosivat laajan sukunsa sisällä tapahtuvia ristiinnaittamisia, mutta välttivät silti huolellisella sukusuunnittelulla sukurutsaa.
  9. Mikään osapuolista tuskin haluaa ottaa vastuuta.
  10. Jos rehellisiä ollaan, tämä rajaa ulos ainoastaan Tasapainon, jos sitäkään. Eiväthän ne retkut muutenkaan tee muuta kuin katselevat sivusta konflikteja ja toruvat henkiin jäänyttä osapuolta kun pöly on laskeutunut.
  11. Huomaa kuinka hänen isänsä etunimi on hänen toinen etunimensä, traditio, jonka Gaylordit ottivat omakseen kahden etunimen konseptin murrettua tiensä heidän hallitsemaansa kolkkaan Ykköstä. Vastaavasti Damienin pojan, Sebastian Gaylordin, toinen nimi on Damien.
  12. Nigelin tarjoukset tuppasivat olemaan sellaisia ylipäänsäkin.
  13. Monet valtakunnat hämmentyivät tavattomasti, kun niiden porteilla eivät kolkutelleetkaan silmänkantamattomiin asti ulottuvat pahuuden armeijat vaan sopimuspapereita heiluttelevat Kalmat, jotka puhuivat rauhanomaisesta yhteistyöstä, viljelyn maagisesta tehostamisesta sekä lupasivat lopullisen ratkaisun örkkikysymykseen.
  14. Damien ei koskaan onnistunut selvittämään Majorataikuuden toimintaperiaatetta kovasta yrityksestään huolimatta. Hän kyllä sai aikaan erinäisiä mielenkiintoisia tuloksia, mutta ei ollut aivan varma siitä, millaisen käsityksen muut olisivat saaneet hänen mielenterveydestään mikäli hän olisi koskaan viitsinyt julkistaa niitä.
  15. Kyseessä on epäonnistunut yritys kopioida Majoroiden suihkautumista, mutta Damien ei ole liian pikkutarkka yksityiskohtien suhteen.
  16. Kokemusta on. Lienee sanomattakin selvää, että Damien ei ole kovin pidetty vieras muiden kuin pahuuden matalan tason henkilöiden keskuudessa. Damien ei itsekään pidä auransa haittavaikutuksista, sillä hän katsoo sen rajoittavan hänen sosiaalista kanssakäymistään.
  17. Ereshkigalia pidetään yleisesti ottaen voimaluokkansa (legendaariset) helpoiten kustomoitavana loitsuna ja Arkkioikeussali onkin myöntänyt asian tiimoilta palkinnon.
  18. Ei niin, että Damien olisi koskaan käyttänyt sitä omiin liittolaisiinsa. Kyseessä on pikemminkin pelote.
  19. Tämä sai myöhemmin aikaan muutamia jänniä hetkiä Bar Univerissa
  20. Aikamatkustukseen liittyvää kielioppia