Dnole

Kohteesta Hömppäpedia
Loikkaa:valikkoon, hakuun
Dnole
Ulottuvuustyyppi: Alaulottuvuus
Turvaluokitus: "Vältettävä"
Yläulottuvuus: Ykkönen
Alaulottuvuudet: Kolmetoista Synkkyyttä
Omistaja: Elonde de Dnole
Asutus: Lukuisia pimeyden otuksia

Dnole on Ykköseen kuuluva, Keskiulottuvuuteen rajautuva ulottuvuus. Sen tämänhetkinen omistaja ja hallitsija on Pahuuden Yliherra Elonde de Dnole, jonka suku jakaa ulottuvuuden nimen.

Dholen asukkaista runsaslukuisimpia ovat ihmiset, örkit, peikot, jättiläiset, ghoulit ja petoihmiset.

Hallinto[muokkaa]

Dnolen hallitsijan arvonimi on dys; sana on peräisin Dnolen alueella aiemmin puhutusta muinaistraasilin murteesta ja on alkuperältään epäselvä. Tarkkaa käännöstä ei ole, mutta vapaasti suomennettuna nimitys voidaan kääntää suunnilleen "epäpyhä valtias". Dnolen dysit ovat koko sen kirjoitetun historian ajan tulleet de Dnolen suvusta.

Dnolen ulottuvuus on jaettu kolmeentoista alueeseen, joiden nimi on synkkyys. Kolmattatoista eli Syvintä Synkkyyttä hallitsee dys henkilökohtaisesti, kahtatoista ulompaa eli Synkkiä Tunteja kutakin hänen nimittämänsä synkkä valtias. Synkkien valtiaiden lisäksi dys nimittää haluamansa määrän tyhjiä valtiaita - nimitys johtuu siitä, että toisin kuin synkillä valtiailla, heillä ei ole omaa hallintoaluettaan dnolessa. Heistä tärkeimmät ovat niin kutsutut kolme epäpyhyyttä:

  • Epäpyhä silmä: Varmistaa, että kaikki muut tekevät työnsä oikein; ylituomarin, tilintarkastajan ja salaisen poliisin päällikön yhdistelmä.
  • Epäpyhä koura: Dnolen armeijoiden ylikomentaja.
  • Epäpyhä ääni: Edustaa dysiä Dnolen ulkopuolelle ja sijaistaa häntä hänen ollessaan siellä itse.

Muita tärkeitä virkaolentoja, jotka voivat olla tai olla olematta tyhjiä valtiaita, ovat esimerkiksi epäpyhä sihteeri (huolehtii dysin paperitöistä), epäpyhä senesalkki (johtaa hänen välitöntä palveluskuntaansa) ja epäpyhä hovifuriiri (ruokkii lemmikkimadot).

Dnolen hallitsijat[muokkaa]

  1. Urwyrm de Dnole
  2. Shuddmalice de Dnole
  3. Ktonius de Dnole
  4. Thanmort de Dnole
  5. Dhaoul de Dnole
  6. Elonde de Dnole