Dsephifode

Hömppäpediasta
Siirry navigaatioonSiirry hakuun

Dsephifode on pimeyden elementaalitaso. Se sijaitsee Keskiulottuvuuden henkitasolla, lähellä Ykkösen rajaa, mahdollisimman kaukana valon elementaalitasosta, Lumenoluksesta. Sitä hallitsi, ja monista virkaveljistään ja -sisaristaan poiketen, hallitsee yhä pimeyden elementaaliherra Mesthala.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Dsephifode syntyi muiden elementaalitasojen tapaan nykyisen universumisyklin alussa, kun massiiviset määrät puhdasta pimeysmanaa kerääntyi henkiulottuvuuteen, ja keskittyi Ykkösen ulottuvuusmuurin läheisyyteen. Varsin pian Dsephifoden hallitsijaksi ja pimeyden elementaaliherraksi nousi pimeyselementaali[1] Mesthala. Monista muista, lähinnä oman elementtinsä asioista kiinnostuneista kollegoistaan poiketen Mesthala on edistysmielinen ja anti-isolationistinen hallitsija, joka pyrki alusta asti luomaan hyviä, avoimia suhteita Dsephifoden ulkopuolelle. Hän solmi liiton Ykkösen kanssa ja avasi rajat muutolle ja kaupankäynnille. Dsephifodesta muodostui varsin nopeasti taloudellinen ja sotilaallinen solmukohta, ja mustien lohikäärmeiden ylikuningattaren, Dzarupheén siirrettyä pesäpaikkansa sinne elementaalilohikäärmeiden hallinnollinen keskus.

Dsephifoden historia sujui rauhallisesti, niin henki- kuin ihmistasollekin suuntautuvan kaupankäynnin sekä niiden asukkaiden kanssa käydyn ahkeran vuorovaikutuksen merkeissä, ja ainoiksi suuriksi aseellisiksi konflikteiksi jäivät Levitaniumimista suoritetut, puolustajien murskavoittoihin loppuneet muutamat salamahyökkäykset.

Mesthala menetti Suuressa Elementaalimullistuksessa pimeysmanan perusolemuksen, ja vetäytyi suuren osan voimistaan menettäneenä palatsiinsa. Vallan kaappasi nopeimman ja vahvimman oikeudella Dzarupheé. Tässä yhteydessä hän siirsi kotipaikkanaan toimineen linnoituksen Mesthalan palatsiin[2] Tämä poiki muutamia kohtalaisen suosittuja mutta ei yleisillä paikoilla kerrottaviksi sopivia mikäli haluaa välttää valitettavia onnettomuuksia vitsejä, jotka koskevat elementaaliherran ja lohikäärmekuningattaren henkilökohtaisia suhteita. Pimeysmanan olemuksen myöhemmin palattua Mesthalalle Dzarupheé yllättävästi salli hänen paluunsa valtaan. Nykyisin Dsephifoden hallinto on lähinnä diarkia.

Olemus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pohjatasolla Dsephifode on galaksin kokoinen massa pyörteilevää pimeyttä ja siirtyileviä synkkiä varjoja. Tämä pimeys ei ole niinkään valon puutetta vaan sen täydellinen vastakohta. Se esiintyy kolmessa olomuodossa: tavanomainen pimeys, joka ei tarjoa sanottavaa vastusta liikkeelle, paksu, nesteenkaltainen pimeys, ja lähes kiinteä, tiivis pimeys. Näköaisti on Dsephifodessa ilmeisistä syistä täysin hyödytön, mutta muuten se on muihin elementaalitasoihin verrattuna hyvin terveellinen ympäristö, sillä sen perusaines ei ole aktiivisesti vahingollista ja sen asukkaat suhtautuvat yleensä ystävällismielisesti vierailijoihin. Sen kaasumaista pimeysmanaa on mahdollista hengittää kunhan on päässyt ylitse osin psykosomaattisista hylkimisreaktioista[3], ja lämpötila ja pimeydenkosteus[4] pysyvät neutraaleissa lukemissa[5].

Dsephifoden loputonta, kiintopisteetöntä avaruutta rikkovat siellä täällä erilaiset muualta tuodut kiinteät rakenteet, jopa kokonaiset pimeyteen upotetut planeetat, ja halkoo kiinteästä pimeysmanasta koostuvien, kooltaan vaihtelevien, haarautuvien, onttojen suonten verkosto, jota myöten kulku paikasta toiseen on ulottuvuudellisten seikkojen ja suonten sisällä vallitsevien pimeysvirtausten vuoksi paljon nopeampaa kuin verkoston ulkopuolisen tilan kautta. Turvallisuussyistä tämä verkosto on jaettu ulompaan ja sisempään suonistoon, joiden risteyskohtia valvotaan tarkasti. Ulomman suoniston seinämät sallivat läpäisyn molemmilta puolilta mistä tahansa kohdasta, mutta sisempään suonistoon pääsee vain tietyistä sisäänkäynneistä tai ulomman suoniston kautta, ja verkosto on rakennettu siten, että päästäkseen Dsephifoden ulottuvuudellisiin sisäosiin on kuljettava molempien suonistojen läpi. Sisemmän suoniston keskustassa ovat Kadotuksen meri, valtava nestemäisen pimeysmanan pyörre, jonka liike saa suonistojen pimeysmanan virtaamaan, sekä Sathariel, ulottuvuudellinen alue, jota voitaisiin kutsua Dsephifoden pääkaupungiksi. Se on siirtyilevien seinien jatkuvasti muuttuva labyrintti sekä Dsephifoden suoniverkoston sydän ja kuvajainen, joka ohjaa Kadotuksen merestä alkavia virtauksia ja jonka jokainen käytävä vastaa yhtä verkoston suonta; aina kun Satharielin käytävä muuttaa muotoaan, vastaava suoni tekee samoin. Satharielistä käsin on näin mahdollista valvoa ja ohjata koko verkostoa. Suoniston tavoin Sathariel koostuu kahdesta sisäkkäisestä osasta tai kuoresta, joista sisempään päästäkseen on kuljettava ulomman kautta, ja sisemmän keskuksessa on Mesthalan ja Dzarupheén hallintopalatsi.

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Yllättävää, ottaen huomioon että tässä vaiheessa Dsephifoden ainoat asukkaat olivat juuri pimeyselementaaleja.
  2. Nimenomaisesti linnoituksen, ei hallintopaikkaansa: rakennukset ovat nykyisellään toistensa sisällä muodostaen yhtenäisen kokonaisuuden.
  3. Moni matkaaja on tukehtunut kuoliaaksi, koska uskoi tukehtuvansa.
  4. Ilmankosteus, mutta ilman ilmaa ja hämärämmällä taustalla.
  5. Käytännössä tämä tarkoittaa, että ne eivät ole sidottuja tiettylle tasolle, vaan leijailevat häiritsevästi koko asteikon laajuudella, mikä on hyväksi elintoiminnoille mutta saattaa aiheuttaa päänsärkyä sitä ajatteleville.
Universumin elementaalitasot
Tuli Caminus - Salama Levitanium - Tuuli Talanteos - Vesi Avsignum - Luonto Silvitas - Maa Kthogrond - Jää Hielomund

Valo Lumenolus - Pimeys Dsephifode