Hömppäpedia:Hömppäneuvosto

Kohteesta Hömppäpedia
(Ohjattu sivulta Hömppäneuvosto)
Loikkaa:valikkoon, hakuun
Hömppäneuvoston pyhä ja kunnioitettu nelijakoinen symboli, jossa kukin myyttinen eläin kuvaa yhtä neuvoston jäsenistä. Yhdistämällä voimansa Hömppäneuvoston jäsenet voivat kutsua esiin Kapteeni Hömpän, Hömppäpedian suurimman sankarin.

Hömppäneuvosto (tunnetaan myös nimillä Neljä Suurta ja Neljän Neuvosto) on mahtava, mielenhallintalonkeroillaan koko Hömppäpediaa hallitseva salaseura ja organisaatio. Jokaisen jäsenen hömppätietotaito ylittää tavallisen kuolevaisen käsityskyvyn vähintäänkin viidellä suurusluokalla. Heikoinkin jäsenistä kykenee lentämään wikiavaruuden halki pimeyden nopeudella, modifioimaan historioita ja trollaamaan Azurooooooooocia voimallisemmin kuin tavallinen ihminen voisi pitää fyysisesti mahdollisena.

Hömppäneuvoston neljä jäsentä on kullakin hetkellä asetettu löyhään hierarkiaan, jossa yksi jäsenistä ottaa Suurmestarin (The Grand Master) paikan, yksi on Kakkoskomentaja (Second-In-Command), yksi Vanhempi Jäsen (Senior Member) ja viimeinen Nuorimmainen Jäsen (Junior Member). Kyseiset luokitukset määräytyvät neuvostonjäsenen kokemustason perusteella. Huhujen mukaan Suurmestarin muokkaustaso on yli 9000, mutta hän suunnattomasta letargiasta johtuen muokkaa niin harvoin, että tavalliselle kuolevaiselle on suunnaton kunnia saada nähdä hänen näppäimistönjälkeään. Silloin, kun Suurmestari viettää aikaansa Rivieralla tai Hawaijilla lomaillen, hänen paikkansa Hömppäpedian komentoketjussa nappaa itselleen Kakkoskomentaja, jonka ääni tuo kauhun jokaisen vandaalin ja sotkijan sydämeen. Mikäli jostain kumman syystä molemmat ovat estyneet, komentoketjussa seuraava auktoriteetti, Vanhempi Jäsen, astuu kehiin. Hän ei ehkä ole aivan yhtä voimallinen kuin Kakkoskomentaja, mutta Vanhemman Jäsenen muokkausvoimaa aliarvioineet ovat aikaisemminkin tulleet heitetyksi skorpionikuoppaan, jossa asuu itku ja hammasten kiristys. Vähäisin muokkausvoimaltaan on jäsenistä nuorimmaisin, joka ehkä pystyy ampumaan sarjatulella, mutta tähtäyksen laatu tulee hyvin usein kyseenalaistetuksi kokeneempien jäsenten toimesta. Tästä huolimatta nuorimmaisinkin jäsen on voima, jonka edessä tavalliset kuolevaiset eivät voi toivoa selviytyvänsä (paitsi jos osaavat valmiuden heittää muutamia hyviä piikkejä, keskitason trollisuojan ja täyden kokoelman Azurooooooooooc-trolleja).

Jäsenistö[muokkaa]

 • Hjassan (Suurmestari/Grand Master), maaelementin, eteläisen ilmansuunnan ja keltaisen värin (vastentahtoinen) vartija.
 • B14 (Kakkoskomentaja/Second-In-Command), tulielementin, pohjoisen ilmansuunnan ja vihreän värin vartija.
 • Röhmöfantti (Vanhempi Jäsen/Senior Member), vesielementin, läntisen ilmansuunnan ja sinisen värin vartija.
 • TheChaos (Nuorimmainen Jäsen/Junior Member), ilmaelementin, itäisen ilmansuunnan ja punaisen värin vartija.

Historia[muokkaa]

Aikaisemmin nykyisen Hömppäneuvoston sijalla oli jäsenmäärältään suurempi elin, joka tunnettiin nimellä Seitsemän Viisasta. Seitsemän Viisasta kuitenkin lakkasi senaikaisessa muodossaan olemasta Hömppäpedian siirtyessä Hikipedian alaisuudessa olleesta Classic-versiosta Wikian alaisuudessa olevaan Modern 0.8b -versioon. Nimensä mukaisesti ryhmässä oli kullakin hetkellä seitsemän jäsentä kerrallaan (vaikka käytännössä oli pitkiäkin kausia, joina se joutui tyytymään kuuteen jäseneen).

Seitsemään Viisaaseen (Hömppäneuvoston nykyjäsenten lisäksi) kuuluneita
 • Corleone, menehtyi ensimmäisenä muistiin kirjattuna tapauksena mukaansa myöhemmin nimettyyn corleonentautiin
 • Mr. Higins, minimoitiin Suuren Maxikalypsin yhteydessä
 • Tyräel Haara-Pallila, menehtyi corleonentautiin
 • Cthulhu, tuhoutui letargiakohtaukseen yrittäessään poimia maahan pudonnutta hammastikkua
 • Verstaan Suurmestari, menetettiin todennäköisesti joko viinalle tai Runescapelle, tapahtumakuvaukset vaihtelevat
 • Markustus, katosi jälkiä jättämättä
 • Dekidra, erotettiin epäselvissä olosuhteissa