Jorma Kojo

Kohteesta Hömppäpedia
Loikkaa:valikkoon, hakuun
Jorma Kojo
Jorma Kojo.png
Koko nimi:Jorma "Keijo" Kojo (Kojo JORMA)
Laji: biomodifioitu klooni
Sukupuoli: mies
Syntymäaika: 17. helmikuuta 1974
Syntymäpaikka: Velorex
Suuntaumus: ?[1]
Voimaluokitus:Alivam Biskatar
Tuhokapasiteetti:Rakennusten taso
Regeneraation taso:Alhainen alhainen taso
Kuolemattomuuden
tyypit:
1
Liittolaiset: Jorma Muje
Arkkiviholliset: ei merkittävästi
Saavutukset: Lukemattomia
Pilkkanimet: Jormis, Koje, Jorma Koje, Kone


”Minä olen täällä laki!”

~ Jorma Kojo

”Kato, Jorma, miten menee?”

~ Jorma Muje

”Älä kuule vittuile mulle tai sulle voi käydä perkeleen pahasti!”

~ Jorma Kojo

Jorma Kojo, alkuperäiseltä nimeltään Kojo JORMA,[2] on erityisiä superkykyjä omaava superihminen. Samoin kuin hänen "veljensä" Jorma Muje, Kojo syntyi planeetta Velorexilla Projekti JORMAn seurauksena, jonka ansiosta heidän kykynsä ylittävät reilusti kenen tahansa tavallisen henkilön vastaavat. Kojo ja Muje ovat käytännössä katsoen geneettisesti veljiä, mutta osittain eri näköisiä.[3] Toisin kuin veljellään Jorma Mujella, Jorma Kojolla on ylöspäin suorat, kivikovat ja terävät hiukset muttei partaa.

Jorma Kojo on tunnetusti superkova jätkä, äärimmäisen hyvä tappelija sekä aseiden käsittelijä; "Jorma-veljeksistä" Kojo erikoistuu aseettomaan taisteluun vaikka onkin myös taitava aseellinen taistelija. Häntä voisi sanoa supersankariksi, mutta toisin kuin monilla supersankareista, Kojolla ei ole henkilökohtaisessa elämässään ongelmia nimeksikään. Lisäksi "sankari" on subjektiivinen käsite; Kojo, samoin kuin veljensä Muje, toimii lähinnä oman mielensä mukaan, eikä mielellään alistu muiden oikeuskäsitysten tai määräysten alaisuuteen. Tästä huomattava poikkeus oli, kun hänet hypnotisoitiin vasten tahtoaan Vastustajien jäseneksi. Kojo myös toimii ja taistelee parhaiten, kun hän ei ole kenenkään käskettävänä. Jorma Kojon itsenäisyyden sivutuotteena (tai ehkä syynä siihen) hänellä on myös massiivinen itsetunto ja ego. Huomiotta ei ole myöskään jäänyt Kojon machomainen olemus ja äärimmäisille tasoille yltävä miehisyys, jota hän ei pelkää korostaa milloin suinkin mahdollista. Tosin Jorma-veljekset ovat yksiä harvoista, joiden machoilulla on todella jotain todellisuuspohjaa. Kojon yli-inhimillisten kykyjen ansiosta hänen miehinen suorituskykynsä on reilusti yli normaalin, ja siksi hän onkin kovasti naisten suosiossa; hänen tiedetään (todistettavasti) harrastaneen seksiä noin 778,16 naisen kanssa. Voimiensa lisäksi Jorma Kojo on myös huomattavasti normaalia älykkäämpi, joten häntä on hankala huijata.

Elämä[muokkaa]

Syntymä ja pako[muokkaa]

Jorma Kojo syntyi vuonna 1974 Velorexin planeetalla salaisessa laboratoriossa Projekti JORMAn tuloksena. Ensimmäiset 19 vuottansa hän vietti pelkkänä koe-eläimenä tiedemiehille, samalla oppien kaikki kykynsä ja voimansa koeputkessaan. Salaisessa laboratoriossa kehitetty ihmiset zombifioiva virus pääsi irti, ja Jorma Kojo koki tilaisuutensa tulleen. Hän repäisi tavattomilla voimillaan johdot irti itsestään ja mursi nyrkillään lasin koeputkesta, missä hän oli kellunut puolitajuttomana koko senastisen elämänsä. Hän sai maistaa vapautta nyt ensi kertaa, ja hänen lihaksikkaat jalkansa tömähtivät koeputkelta laboratorion lasinsirujen peittämälle lattialle. Hän tunsi geenimanipuloitujen aistiensa voimistamassa nenässään voimakasta rikin, polttoaineen ja mädänneen lihan hajua, ja pian näkikin verisiä ja revittyjä ruumiita kaikkialla, ja valot vilkkuivat aavemaisesti. Kaikkialla vallitsi kuolemanhiljaisuus, jonka rikkoivat vain kaameiden mutanttien ja zombien karmaisevat, kuolontuskaiset huudot. Tämä kaikki viestitti Kojolle että jokin oli menny pahasti vikaan ja hänen tehtävänään oli siivota sotku.

Jorma Kojon avaruuskapseli hohtaa punaisena saapuessaan Maan ilmakehään (punainen piste taustalla). Etualalla Jorma Mujeen kapseli.

Joskin samaan aikaan, nurkassa makaavaa, seinään puoliksi nojaavaa miestä nuo ongelmat eivät enää askarruttaneet. Hän ajatteli vain, että nuo jo kaikkialle ehtineet, lovecraftilaisen kammottavat olennot olivat joskus olleet hänen kumppaneitaan, työtovereitaan. Nyt oli hänenkin veren peittämä ruumiinsakin tulossa yhdeksi noista kaameista olioista. Hän ei halunnut sitä. Hän halusi jo olla rauhassa kaikelta tältä. Ikuisesti. Hän kurotti kättään viimeisillä voimillaan kohti lattialla lojuvaa pistoolia, tuntien samalla karmeita kouristuksia ympäri kehoaan. Kohta hän olisi tuleva yhdeksi "niistä", hän ajatteli. Hänen ajatuksensa olivat jo aivan seonneet, ja hän alkoi menettää ruumiinsa kontrollia. Hän nosti pistoolin lattialta verisellä ja raadellulla kädellään, ja painoi sen ohimoaan vasten. Silloin tarttui hänen käteensä käsittämätön voima. Siinä oli jotain outoa, jotain alkukantaista, mutta silti inhimillistä. Mies tunsi kun tämä tuntematon voima mursi hänen kätensä epämukavan kuuloisen rasauksen saattelemana. Pikemmin kuin hän arvasikaan, oli hänen juuri poimima pistoolinsa jo muissa käsissä. Hän vaipui epätoivoisena maahan, ja tunsi, kuinka hän vaipui uneen, uneen, josta hän ei koskaan herännyt.

Jorma Kojo oli takavarikoinut aseen. Hän ei ollut käsitellyt asetta koko elämässään, mutta hän osasi käyttää sitä, sillä häneen mutageneettisesti integroidut tietokannat käsittelivät sen tiedot millisekunneissa, ja kuin ihmeen kautta hetkessä hän oli kuin hän olisi saanut vuosien koulutuksen aseiden käytöstä, niin kuin hän tavallaan olikin.

Tämän jälkeen seurasi loputtomia käytäviä ja ulospääsyn etsintää, kunnes lopulta Jorma näki pakoraketin, johon hän kernaasti hyppäsi. Hän tarttui ohjaimiin ja ohjasi aluksen ulkoavaruuteen. Hän näki, kun hänen takanaan salainen laboratorio räjähti ensin sinisenä, sitten vaaleankeltaisena (tämä oli isoin räjähdys) ja lopulta vielä tumman oranssina eri puolilta. Hän oli paennut, tehnyt sen, mihin muut eivät olleet näemmä kyenneet. Hän tunsi, kuinka miehinen voima sykki hänen suonissaan. Tuntien todellisen vapauden tunteen ensi kertaa koko elämässään, hän käänsi suunsa tyytyväiseen virneeseen, ja suuntasi kulkunsa kohti Maata.

Elämä Maapallolla[muokkaa]

Silminnäkijöiden havaintojen perusteella tehty ensimmäinen piirros Jorma Kojosta.

”Teit juuri pahimman, ja viimeisen, virheesi!”

~Kojo huumekartellin pomolle

Kojo laskeutui Maapallolle 1990-luvun puolivälissä, suoraan Brasilian viidakoihin, jossa hän pian huomasi joutuneensa huumekartellin maille. Heti hänet huomattuaan paikallinen yksityisarmeija avasi tulen Kojoa kohti, luullen tätä hallituksen tai Yhdysvaltain lähettämäksi kommandoksi. Kojo ei tästä pahemmin pitänyt, vaan tuhosi koko kartellin viimeiseen mieheen ja viimeisteli työn räjäyttämällä kriminaalien tukikohdan samalla kun hän lensi pois tukikohdan yksityislentokentältä "takavarikoimallaan" lentokoneella. Tapahtuneen jälkeen monet tahot, kuten Brasilian hallitus, CIA ja FBI ottivat Kojoon yhteyttä, tarjoten hänelle työpaikkaa. Kojo ei itsenäisen toimintatapansa vuoksi ensin tarjouksista välittänyt, mutta toimi kuitenkin myöhemmin CIA:n palveluksessa muhkealla palkalla, sen jälkeen kun hänelle luvattiin harvinainen vapaus toimia käytännössä mitä ikinä lystäsi kunhan teki tehtävänsä. Jonkin ajan kuluttua hän tapasi geneettisen veljensä Jorma Mujeen joka puolestaan oli palvellut Venäjän leivissä.

Jorma Kojo ehti vuosikymmenten varrella tulla ehkäpä planeetan kovimmaksi jätkäksi (ainakin omasta mielestään), kaataen kokonaisia rikollisliigoja ja valtioita. Tämän lisäksi hän voitti baaritappeluita tuon tuosta. Myöhemmin hän sai tuntemattomasta syystä lisänimen "Keijo" ja sitäkin myöhemmin kääntyi muodollisesti Buddhalaiseksi. Tämä ei tosin vaikuttanut hänen tapoihinsa ja päivittäisiin rutiineihinsa mitenkään, mutta hänen managerinsa ajatteli hengellisyyden tuovan hänelle myönteistä julkisuuskuvaa. Jorma Kojo osallistui veljensä kanssa myös joihinkin sotiin, useimmiten suurvaltojen palkkalistoilla. Kojo taisteli mm. Velorexin siirtokuntasodissa vuosina 2031-2036.

Vastustajien jäsen[muokkaa]

Jorma Kojo alkoi saada teoillaan liikaa julkisuutta, ja eräänä päivänä Illuminatin jäsenet kaappasivat hänet, ja raahasivat hänet mustaan limusiiniin, jolla hänet kuljetettiin portaalin kautta X-ulottuvuuteen, jossa The Ultimate Leader hypnotisoi hänet Vastustajien jäseneksi yhdessä veljensä, Kojo MUJEen kanssa. Vastustaien jäsenenä Kojo ja Muje osallistuivat muun muassa Vastustajien iskuun vuonna 2054 sekä hyökkäykseen Tokioon vuonna 2066, jonka jälkeen heidät vangittiin japanilaiseen erityisvankilaan.

Jossain vaiheessa tämän jälkeen molempien Jormien mieliä hallitseva hypnoosi alkoi menettää tehoaan, ja lopulta he erosivat Vastustajista kohtalaisen tappelun saattelemana palatakseen takaisin itsenäisiksi taistelijoiksi. Tästäkin huolimatta menneisyys Vastustajien jäseninä varjosti molempien elämää vielä pitkän aikaa.

Taidot ja erikoiskyvyt[muokkaa]

Jorma Kojo
Fyysinen voima:
20
Nopeus:
20
Ketteryys:
25
Aseeton taistelutaito:
25
Aseellinen taistelutaito:
20
Energianhallinta:
10
Taikuus:
0
Psioniikka:
0
Älykkyys:
25
Tiimityöskentely:
30
Muut kyvyt:
25


Yli-inhimillinen voima ja nopeus
Kykenee mm. potkimaan ja lyömään lommoja teräkseen, hyppimään kymmenen metrin loikkia ja väistelemään luoteja.
Kestävyys
Jorma Kojon iho on luodinkestävä, eikä hän kärsi esimerkiksi säteilystä tai sairauksista. Hän vanhenee äärimmäisen hitaasti, ja luultavasti elää satoja vuosia. Lisäksi hänen sietokykynsä on luonnollisesti massiivinen, eli hän sietää kipua ja henkistä tai fyysistä rasitusta kymmeniä kertoja normaali-ihmistä enemmän.
Sininen värienergia
Kykenee käyttämään energiaa iskujensa tehostamiseen tai erilaisiin melko matalatasoisiin aaltoihin ja kenttiin.
Superpotkut ja -lyönnit
Sinisellä energialla ryyditettyjä tavallisia potkuja ja lyöntejä.
Suojakentät
Hetkellinen, halkaisijaltaan maks. kaksimetrinen energiakupla joka suojaa sisälläolijoita ja vahingoittaa kaikkia muita. Kuluttaa kovasti energiaa eikä tuo paljoa lisäsuojaa, joten Jorma Kojo käyttää sitä vain kun on tarvis suojella jotakin tai jotakuta.
Maskuliinisuus-aalto
Merkillinen superisku, joka vahingoittaa ja ylikuormittaa vaikutusalueella olevien miehisyyttä ja luo pienehkön energia-aallon. Sattuneesta syystä tehoaa vain Homo sapiens-lajin koiraisiin, eikä näistäkään kaikkiin. Kuluttaa paljon energiaa.
Laukaistavat hiukset
Kykenee laukaisemaan hiuksiaan kivikovina ja terävinä, mutta epätarkkoina ja melko tehottomina ammuksina.
Rajallinen regeneraatio
Kykenee esimerkiksi paranemaan normaaleista haavoista pikavauhtia.
Asetaidot
Mestarillinen ase-ekspertti. Käyttää asiantuntevasti monia luoti- ja sädeaseita, ja osaa esimerkiksi heittää aseen bumerangina ilmaan niin että se tekee kaaren ja palaa sitten hänen käteensä. Osaa myös lyödä tehokkaasti aseella.
Aseeton taistelu
Taitava aseeton taistelija, omaa mustan vyön monesta eri taistelulajista. Jorma-veljeksistä Kojo erikoistuu enemmän aseettomaan taisteluun, kun taas Muje suosii aseiden käyttöä.
Coagulation
Mieletön isku, joka aiheuttaa kohteessa tömähdyksen, joka murtaa tämän luut ja hyydyttää veren.
Verbaaliset taidot
Pystyy taistelun aikana tai ennen sitä lausumaan sopivasti kohdistetun ivan tai älykkään one-linerin, joka heikentää vastustajan moraalia tai häiritsee tämän keskittymistä. Tehoaa lähinnä heikkoihin eli tavallisen ihmisen tasoisiin vastustajiin, mutta voi vaikuttaa myös vähemmillä älynlahjoilla varustettuihin voimakkaampiin olentoihin.

Viitteet[muokkaa]

  1. Vastustajien jäseneksi aivopestynä katsottavissa pahaksi
  2. Vastoin yleistä luuloa, "Jorma" ei suinkaan ole Jorma Kojon varsinainen etunimi, vaan itse asiassa sukunimi. "Jorma" on koodinimi, joka annettiin jokaiselle Projekti JORMAn tulokselle. Muita tuloksia oli lukuisia, mutta ainoat zombi-virusta paenneet olivat "Jorma Kojo" eli Kojo JORMA, "Jorma Kojo" eli Kojo JORMA ja "Jorma Etto" eli Etto JORMA. Nelikirjaiminen nimi oli tunnusomainen Projekti JORMAlle, kun taas aikaisempi, epäonnistunut Projekti TANELI käytti kuusikirjaimisia nimiä, mutta tämä on luultavasti syy sen epäonnistumiseen ja täyteen katoamiseen arkistoista.
  3. Heidän kasvonpiirteensä ovat lähes identtiset, mutta erilaiset hiukset ja parta saavat heidät näyttämään erinäköisiltä.