Jorma Teräs

Kohteesta Hömppäpedia
Loikkaa:valikkoon, hakuun
Suosittelemme muistamaan, että Jorma Teräs ei missään tapauksessa ole Mahti.

Good homppa ribbon.png

Trophy.png
Jorma Teräs on luokiteltu hyväksi sivuksi!
Artikkelin ulkoasu, muotoilu ja tyyli ovat keskivertoa paremmat, ja osoittavat osaltaan kuinka jaloa työmme on.
Jorma Teräs
Jorma teräs.png
Koko nimi:Jorma Teräs
Tosinimi:Jorma Teräs
Laji: Oletettavasti puoli-ihminen
Sukupuoli: Mies
Syntymäaika: ?
Syntymäpaikka: Universalia
Suuntaumus: Hyvä
Voimaluokitus:Biskatamatar
Tuhokapasiteetti:Stellaarinen
Regeneraation taso:?
Kuolemattomuuden
tyypit:
7, 1
Liittolaiset: Valon Herra, Protos, Magna Prime
Arkkiviholliset: Jagr
Saavutukset: Biskatamatar-tason saavuttaminen
Pilkkanimet: Teris, Jorma, Teräsjorma, säilykepurkki

Jorma Teräs on eräs Valon Herran voimakkaimmista palvelijoista ja hänen tosiasillainen poikansa. Jorma Teräs on tiettävästi syntynyt salaperäisellä Universalian planeetalla, jonne Valon Herra laskeutui aikojen alussa ja teki naisen raskaaksi katseellaan[1]. Yhdeksän kuukautta myöhemmin Jorma Teräs syntyi maailmaan. Aluksi hänen nimensä ei suinkaan ollut Jorma Teräs, mutta hänen alkuperäinen nimensä on aikoja sitten unohtunut, koska hän saavutti molemmat tosinimensä jo varhain Valon Herran ohjastuksessa. Nuoruutensa Jorma Teräksen sanottiin kasvaneen kotiplaneetakseen väitetyllä Universalialla, josta Valon Herra tuli eräänä päivänä hakemaan häntä. Koska Jormalla oli synnynnäisenä voimakas taipumus hyvyyteen, hän otti ilomielin vastaan tarjouksen liittyä hyvyyden armeijoihin ja tulla asumaan Kakkoseen.

Kakkosessa Valon Herra (tai oikeastaan useammin hänen asialle pistämänsä opettajat) opetti Jorman ritariuden tielle ja tavoille. Jormasta tulikin hyvin pian kirkasotsainen paladiini ja ahkera hyvyyden puolustaja. Ykköstä vastaan käydyissä sodissa hänen tiedetään tehneen paljon urotekoja; tosin hän kärsi myös merkittäviä tappioita "koskaan ei luovuteta" -periaatteensa takia, mutta ne lakaistiin siististi maton alle mitalienjakotilaisuuksien yhteydessä. Taisteluiden yhteydessä Jorma keräsi myös merkittävästi taitoa ja kokemusta, ja perinteisen "taistelemalla vahvistuu" -logiikan mukaisesti (ja loistavan voimapotentiaalinsa takia) hän lopulta kiipesikin Voimajärjestyksen pitkiä tikapuita aina Biskatamatariksi saakka, ja sai lopulta komentoonsa Kakkosen Keskiulottuvuuden vastaista rajaa sekä Taivasta vartioivan Hopeisen Kilven Ritarikunnan komennon. Hänen voimakkaimmat pyhät tuomioloitsunsa pystyvät vaikuttamaan kokonaisten aurinkokuntien alueella ja surmaamaan kaiken heikomman pahan niiden alueelta ja ainakin vahingoittamaan vahvempaa pahuutta. Keskitetymmät pyhän vihan hyökkäykset kykenevät muiden Biskatamatarien vakavaan vahingoittamiseen, ja jopa mahdollisesti heikompien pahaan suuntautuneiden Mainorien satuttamiseen.

Kyvyt[muokkaa]

Jorma Teräs
Fyysinen voima:
70
Nopeus:
50
Ketteryys:
40
Aseeton taistelutaito:
40
Aseellinen taistelutaito:
70
Energianhallinta:
20
Taikuus:
60
Psioniikka:
0
Älykkyys:
60
Tiimityöskentely:
80
Muut kyvyt:
60


Jorma Teräs käyttää pääasiallisina taistelukeinoinaan miekkoja ja magiaa, kuten melkein jokainen muukin itseään kunnioittava paladiini. Koska hän myös käyttää hyvin painavaa maagista haarniskaa[2], hän on hyvin voimakas fyysisesti, mutta hänen nopeutensa ja etenkin ketteryytensä kärsivät merkittävästi. Hän ei ole nopein eikä ketterin Biskatamatar, mutta lihaksin käytävässä kamppailussa pärjää kenelle tahansa. Haarniskaan on manattu suojaa voimistavien lisäksi myös parantumista nopeuttavia ja haarniskaa korjaavia loitsuja, jotka takaavat sen, että Jorma Teräksen tappamisesta ei tule helppo tehtävä.

Psioniikkaa Jorma ei käytä lainkaan, mutta hänen kypäräänsä on kuitenkin manattu hänen psyykkistä integriteetiiään suojaavia mieli-manatyypin loitsuja, jotka suojaavat häntä niiltä monilta psionisesti kyvykkäiltä pahiksilta, joita Ykkösellä on varaa tarjota.

Taikuus[muokkaa]

Puhdasoppisena paladiinina Jorma Teräs osaa käyttää monenlaista valkoista magiaa. Suurin osa hänen käyttämistään loitsuista sisältää sanan "pyhä" jossakin kohtaa nimeänsä. Hän osaa esimerkiksi parantaa tai valaa uskoa liittolaisten sydämiin hyvin laaja-alaisilla loitsuilla, samoin kuin vahingoittaa pahoja olentoja yhtä laajalla alueella. Hän osaa käyttää ainakin kaikkia elementtimanoja pimeyttä lukuunottamatta, voima- ja elämä-tyyppejä sekä hyvyyden manaa. Hän osaa myös loitsun, jonka avulla on mahdollista kiihdyttää tähden toimintaa ja manipuloida sen tuottamia plasmahyökyjä, ja saada se esimerkiksi kärventämään lähimpiä planeettoja. Ei sillä, että Jorma Teräs tekisi sellaista kovin usein - ainakaan, ellei taistelu tapahdu lähellä Universumin pahuuden hallitsemaa nurkkaa. Osaa myös parannusloitsuja, joiden avulla hän pystyy tehokkaasti parantamaan itseään - mikäli haarniskan tarjoama kenttäparannus ei riitä - tai tovereitaan.

Jorma Teräs on tunnettu siitä, että hän paikkaa energiankäyttötaidon puutettaan voimakkailla, energiahyökkäyksiä muistuttavilla tuomionloitsuilla, joista useimpiin sisältyy kirkkaita, puhtaasta valo- tai hyvyysmanasta tehtyjä säteen, aallon tai epämääräisemmän muotoisia hyökkäyksiä. Nämä ovat joskus saaneet hänen vastustajansa luulemaan itseään energiahyökkäyksiksi, mikä antaa toisinaan odottamattoman edun Jormalle tämän taistellessa tapojaan tietämätöntä vastustajaa vastaan.

Aseet[muokkaa]

Jorma Teräs on, kuten ajatella saattaa, loistava aseellisessa taistelussa. Käyttää päämiekkanaan Teräksenleikkaaja-nimistä pitkämiekkaa, jota pidetään yleisesti kaikenleikkaavana. Teräksenleikkaaja on myös luokiteltu yhdeksi seitsemästä legendaarisesta miekasta (Muut ovat Zorron miekka, Keisarin miekka, Hjassanin Hjassimon, Valon Herran Tosihyvyyden Sapeli, Universum Majoran Tuliterä ja Takatsuke Yoko'zon käyttelemä Yoko'zon miekka). Teräksenleikkaajan avulla Jorma kykenee kanavoimaan energiaa tai magiaa, ja voimistettujen iskujensa ansiosta se kykenee halkaisemaan planeettoja tai jopa tähtiä.

Energia[muokkaa]

Ei ole tasoonsa nähden lainkaan hyvä energiankäyttäjä. Hallitsee kuitenkin ainakin sinisen, valkoisen, valo- ja hyvyysenergian.

Viitteet[muokkaa]

  1. Tämä siksi, että hän halusi käyttää puhtaampaa ja humaanimpaa tapaa hankkia seuraajia kuin muut suuntaumusmahdit.
  2. Vaikka on teoriassa keksitty hyvin monenlaisia tapoja keventää tämänkaltaisen haarniskojen massaa, on huomattu, että suurin osa niistä heikentää haarniskoihin manattavaa suoja- ja muuta taikuutta merkittävästi, minkä takia keventäviä taikakeinoja ei juuri koskaan käytetä.

Varoitus: Oletuslajitteluavain ”Teräs, Jorma” korvaa aiemman oletuslajitteluavaimen ”Jorma Teräs”.