Käyttäjä:Röhmöfantti/Puolustajat: Paha kuu

Kohteesta Hömppäpedia
Loikkaa:valikkoon, hakuun

Puolustajat: Paha kuu (Defenders: Bad Moon Rising) oli Puolustajat-supersankariryhmän tehtävä, joka tapahtui vuonna 2065.

Prologi[muokkaa]

Jokin lepäsi syvällä jään ja tomun alla - ei kuolleena, mutta ei elävänäkään - nukkuen. Se oli nukkunut kauan, kylmän ja pimeän elottomuuden keskellä. Se oli tuntenut sykähdyksen voimaa, jonka sen tiesi omakseen, ja havahtunut horroksessaan. Vähän kerrallaan se oli tullut tietoiseksi - jos tätä sanaa saattoi siitä käyttää - liikkeestä ennen kuolleella pinnalla yläpuolellaan. Eläviä olentoja, eläviä mieliä, jotka kaivautuivat yhä alemmas, yhä lähemmäs. Nyt ne olivat kaivaneet liian syvälle - tai juuri tarpeeksi syvälle. Ne olivat saavuttaneet sen, mikä aikakausia oli nukkunut pinnan alla, ei elävänä mutta ei kuolleenakaan. Se oli valveilla.


Satoja metrejä ylempänä valvomossa varoitusvalo vilkkui kojetaulussa. Valvoja huomasi sen ja näppäili nopean komennon. Näkyviin ilmestyi virheilmoitus. Valvoja ohitti sen ja viittoi vuorotoverilleen.

”Pora on osunut johonkin erikoiseen. En saa sitä liikkeelle.”

”Saatko videokuvaa?”

Taas nopea komentosarja, ja uusi virheilmoitus.

”Ei mitään.”

Toinen mietti hetken.

”Ilmoita sinä pomolle. Minä katson, jos saisin ryhmän alas.”


Kaivospuvun kypärän lampun valokeila saavutti automaattiporan varren. Sen muuten virheettömän harmaankiiltoista pintaa peittivät epäsäännöllisenä ja epämääräisen orgaanisena kuviona tummat laikut. Ne olisivat voineet olla yhtä hyvin ruostetta kuin jonkinlaista sammaltakin - mutta poran materiaali oli ruostumatonta, eikä kuussa kasvanut sammalia. Ryhmän silmien edessä kasvusto näytti ikäänkuin sykähtävän - ja sen reunat etenivät hiukan. Ryhmän etummainen ojensi kätensä koskettaakseen laikkua, mutta tuli sitten toisiin ajatuksiin ja veti sen pois. Sen sijaan hän kääntyi kohti tunnelia, johon pora katosi. Ryhmä laskeutui varoen alas. Poraa peittävä kasvusto kävi tiheämmäksi, ja pian peitti myös käytävän seiniä, paksuna ja ehdottoman elävänä. Ja sitten, tunnelin perällä, siinä, missä poran terä oli hamunnut kohti malmisuonta, oli jokin muu.

Valvomossa alas menneiden visiirien videosyötteet haipuivat kohinaan.


Merkin Muffley painoi työpöytänsä kulmassa olevaa nappia, ja pöydän takana J. Edgar Hooverin muotokuva liukui syrjään paljastaen 3D-näytön. Muffley heilautti kättään, ja mitään ei tapahtunut. Mutisten jotakin painokelvotonta hän meni näytön luo, kopautti sen liikkeentunnistimen anturia nyrkillään, ja elehti uudelleen. Nyt näyttöön ilmestyi avaruuskuvaa lohduttoman harmaasta, kraatterien peittämästä maastosta, jonka Puolustajat tunnistivat Kuun pinnaksi. Etualalla oli suuri kraatteri, jonka reunavuorten sisärinteet haipuivat sen pohjaa peittäviin tummiin varjoihin.

Tämä on Shackletonin ikuisen yön kraatteri Kuun etelänavalla. Siellä sijaitsee Maapallon planeettajärjestelmän ainoa unobtainium-kaivos. Juuri saamiemme tiedustelutietojen perusteella kaivoksessa on tapahtunut onnettomuus, johon meillä on syytä olettaa liittyvän hömpällinen elementti. Emme tiedä, mistä tarkalleen on kyse: kyseessä voi olla hyökkäys, jokin yliluonnollinen katastrofi, tai vain tavallinen kaivosonnettomuus. Kaivos ja sen unobtainium ovat kuitenkin aivan liian tärkeitä sotateol... öh, kotimaamme turvallisuudelle jotta meillä olisi varaa ottaa riski. Teidän tehtävänne on mennä kaivokseen, ottaa selville, mitä on tapahtunut, ja, mikäli tekeillä on jotakin epäilyttävää, tehdä siitä loppu. Ongelma on, että vaikka kaivos onkin yhdysvaltalaisessa omistuksessa, se ei ole meidän kuuperäämme, eikä Kuun hallitus ole virallisesti pyytänyt meiltä apua. Diplomaattisen selkkauksen välttämiseksi tehtävänne on salainen. Olemme varanneet teille valeasut ja paikat ensimmäiselle reittisukkulalle kuuhun. Agenttimme kohtaa teidät Lunogradin avaruussatamassa, ja järjestää teille kuljetuksen kraatteriin. Siitä eteenpäin olette omillanne. Noudatamme tehtävän ajan täydellistä radiohiljaisuutta.

~Merkin Muffley