KHV

Kohteesta Hömppäpedia
Loikkaa:valikkoon, hakuun

KHV eli Kansallinen hömppävirasto on psi-sodan jälkeen perustettu yhdysvaltalainen järjestö, joka korvasi aikaisemman Osasto 6:n Maan ulkopuolisen elämän, yliluonnollisten ilmiöiden ja salaseurojen (kuten Verstas ja Illuminati) kaltaisista asioista vastaavana valtiollisena tahona. Tämän sodan, johon Yhdysvallat oli ottanut sotaan ratkaisevasti osaa, jälkimainingeissa katsottiin, että Osasto 6:n harjoittama salailupolitiikka oli epäonnistunut, ja asioihin, joita tähän asti oli katsottu läpi sormien, oli otettava avoimempi ja aktiivisempi linja.

KHV:n virallinen englanninkielinen nimi on National Agency of Non-natural affairs. Virallisesta lyhenteestä NAN muodostettiin takaperoisjohdoksella National Agency of Nonsense. Tätä nimitystä käyttivät aluksi järjestön poliittiset vastustajat, mutta se otti sen pian omakseen, osaksi virallisen nimen tavattoman tönkköyden vuoksi, ja sitä käytetään nykyisin virallisissa asiakirjoissa ja tiedonannoissa asti. "Nonsense" ("hömppä") taas on vakiintunut yläkäsitteeksi kaikenlaisille paranormaaleille, kryptisille tai muuten vain oudoille tapahtumille ja ilmiöille.

Organisaatio[muokkaa]

KHV:n on CIA:n kaltainen itsenäinen virasto, jolla on hyvin laaja toimivalta sekä kotimaassa että sen ulkopuolella, mutta vain sellaisissa asioissa, joihin liittyy selvä yliluonnollinen elementti tai joihin on sekaantunut jokin tiedetty hömppätaho. Se koostuu suoraan viraston pääjohtajan alaisuudessa toimivasta keskusyksiköstä, johon kuuluvat esimerkiksi budjetti- ja PR-osastot, sekä neljästä direktoraatista, joissa on edelleen useita osastoja ja yksiköitä:

 • Operaatiodirektoraatti: Kenttätyöskentely ja ensivaste.
 • Tiedusteludirektoraatti: Hömppätahojen liikkeiden tarkkailu ja ennakointi sekä salaseurojen vastainen toiminta.
 • Tutkimusdirektoraatti: Yliluonnollisten ilmiöiden tutkiminen ja käyttöönvaljastaminen sekä uuden teknologian kehittäminen.
 • Tukidirektoraatti: Tukikohdat, kalusto ja henkilöstö.

KHV:n pitkän tähtäimen operaatiot tapahtuvat nimettyjen projektien alla. Projekteihin voi kuulua henkilökuntaa ja resursseja useista eri direktoraateista, ja kullakin on oma johtonsa, joka raportoi suoraan pääjohtajalle. Direktoraattien rooli on voimavarojen tarjoaminen projektien käyttöön sekä projektienvälinen koordinaatio. Useimmilla projekteilla on edelleen useita alaprojekteja. Siinä missä projektit ovat tavallisesti varsin avoimia ja pitkäikäisiä, on alaprojekteilla tapana tulla ja mennä sitä mukaa kun päämääriä saavutetaan ja uusia asetetaan. Joitakin KHV:n projekteja:

 • Projekti Adam: Pyrki supersankariryhmän perustamiseen. Saatettu päätökseen vuonna 2054.
 • Projekti X: Etsii ja värvää tai tekee vaarattomiksi supervoimia omaavia yksilöitä.
 • Projekti Prometheus: Etsii tapoja antaa tavallisille ihmisille yliluonnollisia voimia keinotekoisesti.
  • Alaprojekti Anagram: Tutki mahdollisuuksia antaa ihmisille vampyyrivoimia. Lakkautettiin 2063.
  • Alaprojekti Vyvyan: Edellisen seuraaja. Tutkii fyysistä voimaa ja taistelukykyä lisääviä kemikaaleja ja lääkeaineita.
  • Alaprojekti Krypton: Tutkii tapoja kumota, heikentää tai kokonaan poistaa yliluonnollisia kykyjä omaavien olentojen voimia.
 • Projekti Paladin: Kehittää yliluonnollisten olentojen torjuntaan soveltuvia aseita ja menetelmiä.
 • Projekti Epsilon: Kehittää yliluonnollisia tiedonhankintamenetelmiä, mukaanlukien tulevaisuuden ennustaminen.
  • Alaprojekti Magic 8: Suorittaa tilastollisia analyysejä ennustusmenetelmistä niiden pätevyyden ja tarkkuuden määrittämiseksi.
  • Alaprojekti Doorknob: Etsii tapoja suojautua yliluonnollisilta tiedonhankintamenetelmiltä.
  • Alaprojekti Smokescreen: Huippusalainen.
 • Projekti Theodor: Illuminatin vastainen kampanja.
 • Projekti Gandhi: Verstaan vastainen kampanja.

Johtaja[muokkaa]

KHV:n pääjohtajana on sen perustamisesta lähtien toiminut Merkin Muffley, joka toimi myös USA:n presidentin neuvonantajana psi-sodassa. Hänen roolinsa sodan ratkaisseen JYTYM-Pommin lähettämisen kannalta oli merkittävä. Hän ehdotti Hömppäviraston perustamista, koska alkoi tuntea kieroutunutta vetoa röhmöfantteihin, ja sai tehtäväkseen sen muodostamisen. Hänen ensimmäisiä merkittäviä päätöksiään pääjohtajana oli supersankariryhmän perustaminen iskuryhmänä toimimaan sekä PR-syistä.

Puolustajat[muokkaa]

Puolustajat on KHV:n sponsoroima supersankariryhmä, joka toimii sen korkeimman tason iskujoukkona. Se sai ensimmäisen jäsenensä vuonna 2054 kun KHV juotti Maapallolta löytyneen kosmisen olennon jäännöksistä uuttamaansa Superjumalsoturijuomaa psi-sodassa ja toisessa röhmöfanttisodassa Soluttautujat-ryhmän jäsenenä kunnostautuneelle majuri Jack D. Ripperille, josta tuli Kapteeni Aurinkokunta. Ryhmän muut perustajajäsenet olivat KHV:n huostaansa ottama ja tarkoitusperiinsä sopivaksi muokkaama röhmöfantti Rautaröhmö sekä psi-sodan lopussa tapettu mutta sittemmin henkiinherätetty kyborgi Viimeinen Kennedy.