Kaaos

Kohteesta Hömppäpedia
Loikkaa:valikkoon, hakuun
Chaos league logo 2.svg
Tämä artikkeli käsittelee Kaaosta tai jotain siitä syntynyttä epäsikiötä. Varo henkesi puolesta astuessasi sisään.
Universum Majora vihaa tämän sivun aihetta, mutta on sitä mieltä, että jokainen Hömppäpedian sivu on olemassaolon arvoinen. Älä siis tuhoa tai vandalisoi tätä sivua.

"Perkeleen perkele!"

~ Universum Majora
Suosittelemme muistamaan, että Kaaos ei missään tapauksessa ole Mahti.
Chaos Magnum in Perpetuum Regnat

”Mä muuten oon eräänlainen kaaoksenjumala...”

~Anubis, joka mitä todennäköisimmin saa kohta tessaigasta ohimoonsa

Actxch zcchgrt Hjachdtf gdt Uffhgjedrgú Mggjagoht!”

~Kaaoksen kieltä

Kaaos, tuo Majorain ikiaikainen vihollinen, kaikkien kreikkalaisten, roomalaisten ja väyrysläisten jumaluuksien isä, äiti ja kummisetä. Kaaos on mahdollisimman ilkeää voimaa ja mahdollisimman ilkeä henkilö. Vaikka Kaaos saattaa tuntua pahalta, sitä ei kuitenkaan pidä sekoittaa pahuuteen. On pahoilla olennoillakin arvokkuutensa. Kaaos on aina ollut ja tulee aina olemaan. Mutta toisin kuin jotkut ajattelevat, universumia ei luotu Kaaoksesta, vaan Kaaosta vastaan. Universumi ja muut maailmankaikkeudet on luotu, jotta olennoilla olisi edes joki järjestäytynyt asuinpaikka. Kaaos kuitenkin janoaa ja vihaa tätä järjestystä, ja se yrittääkin aiheuttaa maailmaan hävitystä ja sekasortoa hinnalla millä hyvänsä. Kaaoksen palvelijoiden ja seuraajien joukko on lukematon, vaikka Kaaos ei koskaan luvannutkaan mitään muuta kuin valhetta. Jokainen palvelus Kaaokselle sitoo uhrit yhä enemmän Herraansa ja tekee näistä orjia vaikka nämä luulevat olevansa herroja. Jos tämä käy ylitse ymmärryksesi, et tule koskaan ymmärtäään kaaosta, joten voit luovuttaa jo nyt ja mennä lukemaan jotain muuta.

Kaaoksen mestari, Kaiken ja Ei Minkään Värinen, Kaikki ja Ei Kukaan[muokkaa]

Kaaoksen mestariksi kutsutaan hullua äijää yhdestä toisesta maailmankaikkeudesta, jossa hän yritti vallankaappausta kahlitsemalla kaaoksen voiman kolmeen pallomaiseen tallennusyksikköön, jotka oli värikoodattu:

 • Harmaa: Tämä sisältää kaaoksen voiman hallitsevan osapuolen. HALLITSE!
 • Punainen: Tämä sisältää kaaoksen voiman sotaa ja riitaa lietsovan osapuolen. HAJOTA!
 • Musta: Tämä sisältää kaaoksen voiman tuhoavan osapuolen. TUHOA!

Näillä tallennusyksiköillä hän aikoi hallita maailmaa, mutta sitten Fisfendilus Majora heitti hänelle kapulan rattaisiin jalkoihin, jolloin Kaiken ja Ei Minkään Värinen kaatui ja kaaosmuistiyksiköt karkasivat pois tuosta maailmasta. Siitä lähtien niitä on joskus nähty muissa maailmoissa. Kaaoksen mestari itse karkotettiin maailmojen väliseen tyhjyyteen. Hän voi palata vain, jos kaikki kolme kaaoskuulaa osuvat samaan maailmaan, ja silloinkin hän pystyy menemään vain ko. maailmaan - mikä on ikävää ko. maailmalle mutta onni muille maailmoille. Malline:JPKE

Kaaosenergian luonne[muokkaa]

Kaaosenergian käytöllä voi olla käyttäjäänsä ikäviä sivuvaikutuksia.
Katso myös: Energia

Kaaosenergialle tyypillistä on aiheuttaa sekasortoa ja saada aikaan äärimmäisen pahan krapulan kaltainen tila. Kaaosenergia saa monia epätodennäköisiä asioita tapahtumaan. Kaaosenergia myös rumentaa ja korruptoi ja saattaapa vielä pari lonkeroakin kasvaa siinä sivussa.

Kaaosenergia on osaavan käyttäjän käsissä kuitenkin mitä varteenotettavin ase monipuolisen luonteensa takia. Huolimatta arvaamattomuudestaan tai oikeastaan siitä johtuen se soveltuu erinomaisesti itselle epämieluisten henkilöiden eliminointiin. Kaaosenergian käyttäjät ovatkin usein reippaita sadisteja, jotka nauttivat suunnattomasti kaaosenergian kohteeseen aiheuttamista tuskallisista sivuoireista. Kaaosenergia, toisin kuin energiat yleensä, ei vain suoraan tapa vihollista vaan on jollain tavalla perustavanlaatuisesti tarpeistettu aiheuttamaan mieletöntä ruumiillista ja henkistä tuskaa. Joskus kaaosenergia voi aikaansaada myös eräänlaisen mielihyvän ja tuskan sekoituksen, jota voi luonnehtia parhaiten moninkertaisen orgasmin saamiseksi samaan aikaan kun paistuu elävältä jä seivästyy. Tätä ominaisuutta on sovellettu etenkin hartaisiin pappeihin ja muihin, joiden mielestä nautinto on syntiä. Tuskaa tarpeeksi aiheutettuaan kaaosenergia antaa lopullisen, hitaan ja tuskallisen armoniskun, joka surmaa vastustajan todennäköisesti verisesti.

Yleisimpiä kaaosenergian aiheuttamia korruptioita[muokkaa]

Käyttäjälle
Kohteelle
 • Verta ja mätää tihkuvat haavat, joiden pohjalla liikkuu jotain vihreää, joista et halua ottaa selvää.
 • Kohteen elinten kääntyminen toisiaan vastaan, esim. maksa saattaa yrittää kuristaa vatsalaukun ohutsuolella.
 • Tuskalliset elinten ratkeamiset liitoksistaan.
 • Ruumiin sisään ilmestyvät ötökät, jotka kaivautuvat ulos esim. nenän, korvien tai silmien kautta tai ihon läpi.
 • Kuolema.
 • Sielun korruptoituminen.

Kaaoksen otukset[muokkaa]

Pääartikkeli: Kaaoksen otukset
Kaaos olio.jpg

Kaaoksen otukset ovat kaaoksen voimaa palvelevia ja käyttäviä olentoja. Ne luokitellaan tasoittain. Kaaoksen otukset on luotu Kaaoksesta itsestään, ja ne elävät Kaaoksen valtakunnassa. Ne ovat monesti hyökänneet maailmankaikkeuteen, mutta kiitos Majoroiden, ne on aina lyöty takaisin. Myös muut tahot vastustavat kaaoksen otusten vallan kasvua kukin omista syistään ja omilla tavoillaan, jotka joskus ovat yhtä kyseenalaisia kuin kaaoksen otukset itse.

Joskus demoneita summonoivat kultistit saattavat erehtyä kohteesta ja kutsua maailmaan normaalin, viattoman demonin sijasta kaaoksen otuksen. Tällöin on usein piru[1] merrassa, sillä monet kaaoksen otukset ovat ihmisille liian vahvoja kestää, ja sellaisille tahoille kuten Gommandoryhmälle tai Armada Forcelle on melko vaikeaa havaita yksittäisen kaaoksen otuksen putkahtamista maailmaan. Esimerkiksi Godzillan on väitetty olevan oikeasti Kaaoksen Valtakunnasta irtaalleen päässyt tuhodemoni.

Kaaoksen ruumiillistuminen[muokkaa]

Kaaos ruumiillistuneena. Kuvaajan elinaika kuvan ottamisen jälkeen noin 0,1 sekuntia.

Kaaos (tai Hän Itse, kuten kaaoksenpalvojat sanovat) voi ruumillistua maan päälle. Silloin Hän on valtava jättiläismäinen[2] peto, jolle ei mahda mitään. Ellei ole Majora. Kaaoksen ruumiillistuma on kaikkea mitä ei voi olla olematta silti erityisesti mitään paitsi kaikkea[3]. Arvellaan, että Hän pystyy tekemään lähes mitä tahansa aiheuttamalla hallittuja[4] kaaosefektejä, jotka saavat mitä epätodennäköisimmätkin asiat tapahtumaan kuin ne olisivat arkipäivää. Lisäksi Ruumiillistuneen Kaaoksen tiedetään hallitsevan kaikkien alaisiensa kaikki voimat.

Vaikka Ruumillistunut Kaaos teknisesti ottaen onkin Universum Majoraa, Nigelia, Valon Herraa ja Rautakynttä vastaava perusvoiman ruumiillistuma, hän ei yleensä puutu asioihin itse, vaan delegoi kaikki työt alaisilleen, joista merkittävin on Kivi-paperi-sakset, olento, joka on suurin piirtein yhtä voimakas kuin perusvoimien ruumiillistumat olematta kuitenkaan varsinaisesti sellainen. Luopumalla suorasta asioihin puuttumisesta Kaaos on kuitenkin saanut haltuunsa törkeän edun käytettävissään olevan voiman määrässä; sen yhden kerran kun Hän tunnetussa historiassa ruumiillistui, ainoastaan Fisvendiversum Majora pärjäsi Hänelle. Tähän mahtavaan voimaan liittyy kuitenkin muitakin ongelmia: Ruumiillistuakseen täydessä voimassaan Kaaoksen pitää kerätä suuret määrät kaaosenergiaa useista ympäröivistä universumeista jättäen niiden kaaoksen otukset käytännössä kuiville, mikä taas altistaa ne hyvin suurissa määrissä tuholle. Kaaoksen ruumiillistuminen on siis Kaaoksen puolelta hyvin suuri riskisijoitus.


Kaaoksen valtakunta[muokkaa]

Pääartikkeli: Kaaoksen valtakunta

Kaaoksen palvojien ja käyttäjien muodostama valtio ja maanpäällisen kaaoksen lähde. Kuuluu Kolmoseen, maanpäällisen kaaoksen unioniin sekä Kaaoksen Liigaan, US II:n aikana perustettuun liittoon. Kaaoksen valtakunta sijaitsee näennäisesti ns. Gutenbergin epäjatkuvuuspinnan sisään jäävässä luolastossa maan kuoren sisällä. Tosiasiassahan Gutenbergin epäjatkuvuuspinta on portaali Kaaoksen ulottuvuuteen.

Kaaosulottuvuutta ja meidän ulottuvuuttamme erottavan kalvon läpäiseminen ei ole kovin helppoa, sillä siihen tarvitaan joko jumalvoimia tai magiaa, joista kummatkin ovat melko harvassa meidän kaduntallaajien keskuudessa. Korkeammilla kaaoksen otuksilla sensijaan on käytettävissään kyky, joka on kaaoskieliseltä nimeltään rïj'cñè-kz[5]. Tämä hupaisan niminen kyky voi repiä reiän minkä tahansa ulottuvuuksien läpi, jolloin kaaoksen armeijat pääsevät marssimaan siitä läpi.

Alaviitteet[muokkaa]

 1. Tai pikemminkin saksihammasimppi
 2. Nuo kaksi tarkoittavat kyllä samaa, mutta tässä nyt siis korostetaan sitä kuinka kolossaalinen valtava iso jättiläismäinen monsteri Hän on.
 3. Jos tämä oli sinulle hepreaa, ei kannata lukea edemmäksikään. Kannattaa sen sijaan palata muutama kappale taaksepäin ja lukea ne uudestaan.
 4. Tai hallittuja ja hallittuja, yleensä niillä on vakavia sivuvaikutuksia ympäristölle, mutta mitäpä Ruumiillistunut Kaaos tästä välittäisi.
 5. Käännöstä ei ole olemassa.