Kaaospontikka

Kohteesta Hömppäpedia
Loikkaa:valikkoon, hakuun

Kaaospontikka on Kolmosessa valmistettava väkijuoma, ja yksi harvoista korkeampien olentojen huumaamiseen kykenevistä päihteistä. Suurin osa Kaaoksen suuntaumusalueiden ulkopuolelle päätyvästä kaaospontikasta kulkee Chaos Centerin kautta, mikä on tuonut ko. alaulottuvuudelle kosolti varallisuutta ja kuuluisuutta.

Kaaospontikan teho perustuu sen epätavalliseen koostumukseen: noin 333,69%[1] siitä koostuu silkasta kaaosenergiasta, jonka todellisuutta mutatoivat ominaisuudet muiden vaikutusten ohella tekevät kaaospontikkatahroista äärimmäisen vaikeita puhdistettavia[2]. Loput kaaospontikasta koostuu puhtaasta alkoholista (n. 666%) sekä sen ja kaaosenergian muodostamista anomalioista (vaihtelee%[3]) sekä satunnaisista avaruusalusten pakkasnestejäämistä (1-104%, käytetään yleensä jatkeena mikäli puhdasta etanolia ei ole saatavilla tarpeeksi).


  1. Tarkan prosenttiosuuden määritteleminen on juoman epävakaan rakenteen vuoksi mahdotonta.
  2. Suurten pontikkakeskittymien kaaosenergiasta voi jopa silloin tällöin muodostua voimakkaita kaaosprimaaleja. Kaikkien voimiltaan matalatasoisten väkijuomaharrastajien onneksi tällainen on melko harvinaista, eikä niin suuria pontikkavarastoja tietenkään ole olemassakaan.
  3. Anomalioiden määrä lisääntyy pontikan ikääntyessä, ja juoma on sitä parempaa, mitä enemmän niitä on, niin kauan kuin etanolin ja energian pitoisuudet pysyvät oikeina.