Katselijat

Kohteesta Hömppäpedia
Loikkaa:valikkoon, hakuun

Katselijat on aikaansa universumin tapahtumia seuraamalla käyttävä ryhmä, jonka perusti Rautakynsi. Katselijoiden tehtäviin kuuluu katsella universumia ja merkitä muistiin kaikki havaitsemansa tapahtumat. Katselijoita on erityisesti kielletty puuttumasta universumin tapahtumiin, mutta joskus erikoistapauksissa tämä sääntö kumotaan, jolloin Katselijat pääsevät sekaantumaan tapahtumiin (useimmiten pelastamalla historian kulun). Useimmiten Katselijat kuitenkin toimivat tällöinkin undercover välttääkseen havaituksi tulemisen. Väitetään, että esimerkiksi psi-sodan yllättävä loppuratkaisu oli Katselijoiden työtä ja että Katselijat olisivat sekaantuneet toisen Universumin sodan kulkuun.

Katselijat käyttävät viestinviejinään ja apureinaan manalohikäärmeitä.

Kirjasto[muokkaa]

Katselijoiden päämaja sijaitsee suuressa tornissa keskellä Harmautta. Tornin huipulle on asennettu useita kaukoputkia, joiden avulla he kykenevät tarkkailemaan eri ulottuuvuksien tapahtumia ja kirjaamaan ne muistiin suuriin kirjoihinsa sulkakynillään. Tornin muissa kerroksissa sijaitsevat kahvio, jossa Rautakynnen filosofian mukaan juodaan vain teetä, ja tietekin suuri kirjasto, jonne kaikki kirjatut maailman tapahtumat lisätään. Kirjastossa on kirja jokaisesta elävästä olennosta ja jokaisesta heidän teostaan pienimpiä yksityiskohtia myöten.

Ongelmilta ei ole kuitenkaan voitu välttyä, sillä tiedot ovat puutteellisia varsinkin Tyhjyyden ulottuvuuden osalta, sillä sinne näkeminen on vaikeaa jatkuvan sumun takia. Näiden ulottuvuuksien kohdalla onkin pyritty ympäripyöreään runouteen, jolla ei välttämättä ole mitään todellisuuspohjaa, sillä aukot havainnoissa täytetään puhtaalla mielikuvituksella.

Hierarkia[muokkaa]

Katselijoiden korkein arvo on johtaja, ja se kuuluu Rautakynnelle. Toiseksi korkein arvo on toinen komentaja, jota asemaa pitää hallussaan Takatsuke Yoko'zo. Toisen komentajan työnkuvaan kuuluu johtajan sijaistoiminta käytännön asioissa ja loppulauselman antaminen Proktorineuvoston kokouksen jälkeen. Tästä alempi arvo on nimeltään ylempi proktori, ja tämän arvon haltijoita on useita, muunmuassa Odin ja Shiromayi Yoko'zo. Pidetään kuitenkin erittäin korkeana arvona, ja sen haltijoita on vain vähäinen määrä. Yhdessä toisen komentajan kanssa muodostavat Proktorineuvoston, jolla on neuvoa-antava valta. Johtaja kunnioittaa yleensä Proktorineuvoston päätöstä. Ylempien proktoreiden alapuolella ovat alemmat proktorit, joita on useampia kuin ylempiä proktoreita. Kirjastonhoitaja on erikoisarvo, joka katsotaan samanarvoiseksi alemman proktorin kanssa. Haltijoita vain yksi kerrallaan, tämänhetkinen haltija Namu Yoko'zo. Kirjastonhoitajan kuuluu pitää huolta Harmauden Kirjaston aakkostuksesta ja muusta järjestyksestä. Alempien proktoreiden alapuolella ovat (rivi)jäsenet, joita on todella monta. Tekevät käytännön havaintotyötä proktorien ohjauksessa. Vielä heidänkin alapuolellaan ovat ns. juurijäsenet, jotka ovat sellaisia Katselijoiden laskuun toimijoita, jotka eivät tiedä toimivansa Katselijoiden laskuun.

Tunnetut Katselijat[muokkaa]

  • Rautakynsi, Katselijoiden perustaja ja johtaja. Rautakynsi ottaa vastaan muiden Katselijoiden tekemät muistiinpanot ja säilöö ne kirjastoonsa, joka sijaitsee hänen tornissaan Harmaudessa. Rautakynsi voi myös antaa Katselijoille poikkeusluvan puuttua universumin tapahtumiin.
  • Takatsuke Yoko'zo liittyi Katselijoihin pian sen jälkeen, kun ryhmä oli perustettu. Takatsukea pidetäänkin yhtenä Katselijoiden korkea-arvoisimmista jäsenistä. Asemaltaan jokapaikanhöylä, toinen komentaja ja järjestysmies.
  • Odin, eli kaikkitietävä viikinkijumala, jonka ansioluettolosta löytyy myös kuolemanjumalan virka. Asemaltaan ylempi proktori. Toimii proktorineuvoston neuvoa-antavana jumaledustajana.
  • Shiromayi Yoko'zo, Takatsuken vaimo, asemaltaan ylempi proktori. Toimii proktorineuvoston sihteerinä.
  • Namu Yoko'zo, Takatsuken poika, asemaltaan kirjastonhoitaja.
  • Yamizu Yoko'zo, Takatsuken tytär, asemaltaan alempi proktori.
  • Kiyame Yoko'zo, Takatsuken tytär, asemaltaan alempi proktori.
  • Eräät manalohikäärmeet toimivat myös Katselijoille, kuten yllä on mainittu.
  • Jotkut neutraalit demonit ovat myös päättäneet toimia Katselijoiden hyväksi. Näitä demoneita ei tule sekoittaa pahoihin henkiin, kaaoksen otuksiin tai muihin ilkeisiin demoneihin; he ovat kaikinpuolin viisaita ja oikeudenmukaisia olentoja.
  • Edellämainittujen lisäksi myös monia ihmisiä ja muita heikompia olentoja ympäri universumia toimii Katselijoiden laskuun.