Khrononthep

Kohteesta Hömppäpedia
Loikkaa:valikkoon, hakuun
Chaos league logo 2.svg
Tämä artikkeli käsittelee Kaaosta tai jotain siitä syntynyttä epäsikiötä. Varo henkesi puolesta astuessasi sisään.
Khrononthep
Logo6.gif
Koko nimi:Khrononthep 0. Epäsovinnainen
Tosinimi:Khrononthep
Laji: Tuntematon, käytti humanoidia ulkoasua
Sukupuoli: Neutri
Syntymäaika: ?
Syntymäpaikka: ?
Suuntaumus: Kaaos
Voimaluokitus:Suprem biskatamatar
Kuolemattomuuden
tyypit:
Ainakin 1 ja 5
Energiatyypit:Kaikki värienergiat, ylemmät ja alemmat perusenergiat, Kaaos
Manatyypit:Kaikki elementaali- ja voimamanat, Kaaos
Liittolaiset: Kivi-paperi-sakset, kaaosherrat, Kaaoksen otukset
Arkkiviholliset: Järjestys
Saavutukset: Olentojen käännyttäminen kaaokseen, useita muita taikuuden, metafysiikan ja kaaosmatematiikan alalla
Pilkkanimet: Khrononthep Turmelija, hullu tiedeolento, pariah

Khrononthep 0. Epäsovinnainen, Kaaosmagian Suurmestari, oli Mahtien Mittelön aikana vaikuttanut Kaaosherra, maagi ja teoreettinen matemaatikko-filosofi, joka kohtasi loppunsa suistuttuaan taistelussa seitsemännen loppurysäyksen singulariteettiin kahdeksannen universumisyklin lopussa. Akateemisesti hänet tunnetaan työstään kaoottisen epäjärjestelmien ja järjestelmättömyyksien käyttäytymistä ennustavien mallien parissa[1] sekä monista saavutuksista korkean tason taikuuden alalla. Vaikka he eivät tiettävästi koskaan tavanneet, Khrononthepia voidaan monella tapaa pitää Kaaoksen Mestarin edeltäjänä.

Järjestyksen antama lisänimi "Turmelija" juontui hänen korruptoivista voimistaan sekä taidostaan vietellä lahjoin, lupauksin, valhein ja valitettavan usein totuuksin olentoja, kansoja, maailmoja ja kokonaisia lajeja Kaaokseen.

Khrononthepin hallitsema Kaaoksen ulottuvuus oli nimeltään Loguryth. Sen jäänteet ovat nykyisin osa Kaaoksen Valtakuntaa.

Olemus ja luonne[muokkaa]

Ulkoiselta esiintymiseltään Khrononthep vaikutti usein enemmänkin Tasapainon kuin Kaaoksen edustajalta. Aikalaislähteiden mukaan hän oli rauhallisesti käyttäytyvä, kohtelias, diplomatiaa suosiva sekä hiukan liian järjestelmällinen ja rationaalinen. Hänen ulkonäkönsä oli samalla tavoin hillitty: yleisimmässä ilmenemismuodossaan hän ei näyttänyt paksuun, ruskeaan kaapuun pukeutunutta ihmistä kummemmalta, ainoana erikoisuutena valaistuksesta riippumatta kokonaan hupun varjoihin jäävät kasvot[2]. Hän käytti aina käsineitä ja kantoi kaulallaan amulettia, molemmat tosiasiassa voimallisia taikaesineitä.

Tämän ulkokuoren alla hän oli kuitenkin yhtä kaoottinen ja arvaamaton kuin kuka tahansa Kaaosherra - antamastaan harkitusta ja suunnitelmallisesta vaikutelmasta huolimatta hänen motiivinsa olivat usein mielivaltaisia tai järjettömiä, hänen ystävällismielinen esiintymisensä peitti kyvyn silmittömään julmuuteen ja pettämättömän himon entropian ja korruption levittämiseen, ja vaikka hän sekä laati että toteutti suunnitelmia (molemmat epätavallisia kaaoksen palvelijoille), ne olivat usein päällekäisiä, ristikkäisiä ja ristiriitaisia. Hän oli erityisen taipuvainen aloittamaan erilaisia toinen toistaan mielettömämpiä projekteja ja hylkäämään ne keskeneräisinä. Monet hänen tutkimuksensa, kuten hänen Tyhjyydessä universumienvälisen tyhjiön kanssa suorittamansa kokeet, puskivat sekä terveen järjen että Universumin kudoksen kestävyyden rajoja.

Khrononthepin edustamaa lajia ei tunneta. Lajinmääritystä hankaloittaa entisestään se, että hän oli, tahallisesti tai vahingossa, oma suora jälkeläisensä ja kaikki esivanhempansa[3].

Voimat[muokkaa]

Khrononthep oli eräs aikansa ja koko Universumin historian mahtavimmista Kaaoksen voimien edustajista, joka jäi varmasti toiseksi vain Kivi-paperi-saksille, silloisille Kaaoksen Mainoreille Vanorda Descormidliolle ja Varjovartijalle sekä Ruumiillistuneelle Kaaokselle Itselleen. Hän hallitsi huomattavalla taidolla useimmat yliluonnollisten taitojen osa-alueet. Kaaoksen über-oliona hänen pistearvonsa oli 11.

Taikuus
Khrononthep oli yksi Universumin parhaista maageista. Hän kykeni käyttämään kaaosmanaa ja kaikkia elementaali- ja voimatyypin manoja. Pelkän raa'an voiman sijasta hän painotti laaja-alaista osaamista, kehittämiään edistyneitä, matemaattisen epävakaita loitsukuvioita ja kaikkien maagisten taitojensa osa-alueiden luovaa yhteiskäyttöä. Ennen nousuaan Kaaosherraksi ja suurmestarimaagiksi hän voitti useita itseään voimakkaampia mutta kapeakatseisempia maageja koska nämä eivät yksinkertaisesti kyenneet vastaaman kyllin nopeasti hänen epäortodoksisiin temppuihinsa. Hänen bravuurejaan olivat monimutkaiset epätarkkuusloitsut, joita hän käytti vastustajiensa hämäämiseen ja järjestäytyneiden rakennelmien suoraan muuttamiseen kaoottisiksi.
Patterns of Khrononthep
Voimallinen sarjaloitsinta, joka tartuttaa kohteeseensa itseään monistavista ja muuntelevista, lähiympäristöön leviävistä kuviorakenteista koostuvan maagisen "viruksen". Sarja muodostuu kolmesta loitsusta:
  • Primary Pattern: Infektiovaihe. Kuviot tarttuvat osoitettuun kohteeseen ja alkavat monistua.
  • Secondary Pattern: Leviämisvaihe. Kuviot levittäytyvät välittömään todellisuusympäristöön. Tämä vaihe voidaan jättää pois, jos loitsulla halutaan vaikuttaa vain alkuperäiseen kohteeseen.
  • Final Pattern: Terminaalivaihe. Kriittisen massan saavuttaneet kuviot tekevät jotakin tartutetulle alueelle. Annetuista ohjeista riippuen ne voivat esimerkiksi tuhota sen tai muuttaa sen joksikin muuksi. Ohjeiden monimutkaisuudesta ja infektioalueen laajudesta riippuen terminaalivaiheen vaikutusaika voi vaihdella, mutta kun se kerran on aktivoitu, sen eteneminen ei enää ole loitsijan hallittavissa.
Summonointi
Kyky kutsua paikalle alempia kaaosotuksia. Khrononthep suosi perusminioneinaan tyhjiöotuksia ja tyhjiödemoneita.
Psioniikka
Hallitsi erityisesti telepatian, ESP:n ja illuusiot erinomaisesti ja käytti niitä tehokkaasti muiden voimiensa tukena. Erityisen taitava hän oli hienovaraisessa telepaattisessa suostuttelussa, joka teki nekin, joiden olisi pitänyt tietää paremmin, hänelle sympaattisiksi.
Manifestaatio
Korkean tason psioninen tekniikka, jonka käyttäjän on mahdollista muuntaa puhdasta mielensä voimaa fyysiseen muotoon ja siten tehdä ajatuksistaan todellisuutta. Koska luotu aine on peräisin käyttäjän mielestä, sen ominaisuudet seuraavat tarkasti hänen tahtoaan eikä sen tarvitse noudattaa samoja fysiikan lakeja kuin tavanomaisen materian.
Energiamanipulaatio
Osasi käyttää kaikkia väri- ja perusenergioita (sekä ylempiä että alempia) ja kaaosenergiaa. Erikoistui ulottuvuusmanipulaation ylemmillä perusenergioilla.
Todennäköisyysturbulenssi
Tekniikka, joka aiheutti arvaamatonta värähtelyä paikallisessa todellisuuskentässä ja hämärsi todennäköisen ja epätodennäköisen rajaa. Tekniikasta oli kaksi versiota: hidas, tasainen värinä ja nopea, voimallinen pulssi.
Todellisuuden mutatoiminen
Khrononthep saattoi kaaoseffektejä käyttämällä muuttaa todellisuutta tahdonvoimallaan ja tehdä mahdottomasta totta.
Rïj'cñè-kz
Kaaostekniikka, joka repii reikiä ulottuvuuksien välille mahdollistaen läpikulun. Khrononthep käytti tätä tekniikkaa siirtääkseen itseään ja muita kaaosotuksia paikasta ja ulottuvuudesta toiseen.
Kaaosaura
Tuntemattomasta syystä Khrononthepista huokui jatkuvasti ympäristöön voimakkaasti korruptoivaa kaaosenergiaa. Khrononthep hillitsi sen virtaa tarkoitusta varten valmistamallaan amuletilla, joka toimi eräänlaisena patona kaaosenergialle, ja muutti sen hyöyn heikemmäksi mutta kohdennetummaksi taustasäteilyksi, joka vaikutti hienovaraisesti kaikkeen Khrononthepin ympärillä muuttaen sitä yhä kaoottisempaan suuntaan. Amuletin "patoama" kaaosenergia vuorostaan muodosti Khrononthepin ympärille tiiviin aura, joka toimi nopeasti käyttöönotettavan voiman varastona ja suojana hyökkäyksiä vastaan.
Korruptoiva kosketus
Läheisyyden lisäksi Khrononthepin kosketus oli voimakkaasti korruptoiva. Ilman hansikkaita pelkkä hipaisu saattoi muuttaa kohtalaisen voimakkaankin olennon kuolaavaksi hirviöksi.

Amuletti[muokkaa]

Khrononthep käytti erityistä amulettia hallitsemaan kaaosauraansa. Elossa ollessaan hän piti amulettia aina kaulassaan, mutta hänen kuolemansa jälkeen se joutui kadoksiin. Tämän jälkeen se on havaittu useasti Keskiulottuvuudessa yhdeksännen ja kymmenennen universumisyklin aikana.

Ulkoisesti amuletti on pronssinvärinen ja epäselvän muotoinen. Sen etupuolella on kohokuviona Kaaoksen kahdeksanhaarainen symboli, ja takana lukee kaaoskielellä "Palauta Khrononthepille. Löytöpalkkio".

Amuletti on itsessään kaaosvoiman lähde. Yksinään sillä on vain heikkoja joskin laajalle alueelle yltäviä korruptoivia vaikutuksia, mutta se on ohjelmoitu kadoksiin joutuessaan palaamaan luojalleen. Tullessaan kosketuksiin sopivaksi katsomansa tiedostavan olennon kanssa amuletti on kykenevä ottamaan tämän olennon mielen osittain hallintaansa ja houkuttelemaan olennon käyttämään itseään. Amuletin avulla isäntäolento voi käyttää kaaosenergiaa ja -manaa, ja amuletin integroidessa itsensä perusteellisemmin sen voimat kasvavat samassa suhteessa. Samalla amuletin korruptoiva vaikutus voimistuu ja muuttaa hiljalleen isäntäeliön joksikin muuksi, ja sen mieleen vaikuttava voima viettelee tätä yhä syvemmälle kaaokseen, mikä puolestaan mahdollistaa entistä syvemmän integraation ja voimiennousun.

Koska Khrononthep on tuhottu, amulettilla ei ole enää varsinaista päämäärää. Siihen rakennetun pakenemistoiminnon ja itsesuojeluvaiston tapaisen vuoksi sitä ei ole onnistuttu ottamaan kiinni. Järjestyksen joukot ovat useampaan otteeseen yrittäneet tuhota amuletin, mutta se on aina onnistunut livahtamaan heidän hyppysistään.

Viitteet[muokkaa]

  1. Koska niiden käyttäytymistä ei jo määritelmällisesti voi ennustaa, hänen loppupäätelmänsä eivät ole kovin huomionarvoisia, mutta Kaaos on löytänyt käyttöä hänen kehittämiensä mallien käytännön sovellutuksille.
  2. Siitä, mitä, jos mitään, hupun alla oli ei varmasti tiedetä. Joidenkin lähteiden mukaan hänellä oli mitäänsanomattomat ihmisen kasvot, toisten mukaan ei kasvoja lainkaan, kolmannet puhuvat vain väriävaihtavista silmistä, ja neljännet kertovat hupun alle kurkistaneiden välittömästi kuolleen, tulleen hulluiksi tai mutatoituneen tunnistamattomiksi.
  3. Tästä järjestysnumero "nollannes".