Kivi-paperi-sakset

Kohteesta Hömppäpedia
Loikkaa:valikkoon, hakuun
Chaos league logo 2.svg
Tämä artikkeli käsittelee Kaaosta tai jotain siitä syntynyttä epäsikiötä. Varo henkesi puolesta astuessasi sisään.

Good homppa ribbon.png

Trophy.png
Kivi-paperi-sakset on luokiteltu hyväksi sivuksi!
Artikkelin ulkoasu, muotoilu ja tyyli ovat keskivertoa paremmat, ja osoittavat osaltaan kuinka jaloa työmme on.
Universum Majora vihaa tämän sivun aihetta, mutta on sitä mieltä, että jokainen Hömppäpedian sivu on olemassaolon arvoinen. Älä siis tuhoa tai vandalisoi tätä sivua.

"Perkeleen perkele!"

~ Universum Majora


Kivi-Paperi-Sakset
Kivi-paperi-sakset.jpg
Tosinimi:Kivi-Paperi-Sakset
Laji: Uniikki kaaoskonstrukti
Sukupuoli: Neutraali
Syntymäaika: Alku
Syntymäpaikka: Universumi
Suuntaumus: Kaaos
Voimaluokitus:Mahti
Tuhokapasiteetti:Suurdimensionaali
Regeneraation taso:Keskinen jumalainen
Kuolemattomuuden
tyypit:
1, 2, 3, 4 ja 7
Liittolaiset: Vanorda Descormidlio, Keisari, -
Arkkiviholliset: Universum Majora
Saavutukset:
Pilkkanimet: Hiki-papset-sakeri


”Ne soitti valkotakit...EHE EHE EHE”

~nimim. Kokeilin sukujuhlissa

Kivi-paperi-sakset toimii universumimme Kaaoksen ylipappina ja Kaaoksen Valtakunnan ylimpänä pääpiruna. Vaikka hän ei oikeastaan olekaan varsinaisesti perusvoiman ruumiillistuma, on hänelle suotu samantasoinen määrä voimia kuin heille, johtuen Ruumiillistuneen Kaaoksen poissaolosta[1]. Kukaan ei tarkasti tiedä, miten Kivi-paperi-sakset sai alkunsa (eikä sen puoleen haluakaan tietää), mutta nykytiedon mukaan hän koostuu kolmesta elementistä: Kivestä, paperista ja saksista. Kivi-paperi-saksien tavallisin asuinpaikka on Überdyne-kukkula Kaaoksen Valtakunnan keskustassa.

Persoonallisuus[muokkaa]

Huolimatta yleisestä merkittävyydestään Hömppähistorialle Kivi-paperi-saksien persoonallisuus on jäänyt suurilta osin hämärän peittoon. Hänen tiedetään kuitenkin olevan verraten sallivainen johtaja kaaosjoukoilleen, ja hän katsoo hyvällä kaikkea, mikä aiheuttaa kaaosta, vaikka se olisi kuinka mieletöntä. Kaikkia muita kohtaan hän onkin sitten käsittämättömän julma. Toisen Universumin sodan aikana hänen tiedetään määränneen Kaaoksen Liigan joukot nimenomaisesti "kohdistamaan tarpeetonta julmuutta kaikkiin muihin osapuoliin".

Seiskan tekemän väitetyn haastattelun mukaan Kivi-paperi-sakset nauttii erityisesti pienoismallien rakentamisesta.

Historia[muokkaa]

Heti kun Kaaos oli saanut luotua Kivi-paperi-sakset, Hän antoi KPS:lle kaikkien kaaosjoukkojen ylikomentajuuden ja haihtui itse takaisin ruumiittomaan muotoonsa, luottaen KPS:n kykyyn pistää kampoihin Majoran armeijoille. Heti luomisestaan lähtien KPS onkin ahkerasti tuottanut päänvaivaa Universum Majoralle tulemalla tämän pahimmaksi arkkiviholliseksi.

Kivi-paperi-saksien tarkkaa historiaa ei tiedetä johtuen Kaaoksen Valtakunnan tekemistä lukuisista massasensurointioperaatioista. Hänen osallisuudestaan Toiseen Universumin sotaan on kuitenkin olemassa verraten tarkat tiedot johtuen hänen suuresta merkittävyydestään sodassa. Hän muodosti näet puolet Kaaoksen Liigan johtajasta, Keisari-paperi-saksista, joka oli Liigan ainoa varteenotettava vastustaja Hjassiversum Majoralle.

Elämänsä aikana Kivi-paperi-sakset on kokenut useita valekuolemia vihollisiaan hämätäkseen. Ainoa, jonka tiedetään voittavan Kivi-paperi-sakset tällä alalla on Keisari.


Kyvyt ja voimat[muokkaa]

Kivi-paperi-sakset
Fyysinen voima:
100
Nopeus:
90
Ketteryys:
85
Aseeton taistelutaito:
95
Aseellinen taistelutaito:
80
Energianhallinta:
100
Taikuus:
100
Psioniikka:
100
Älykkyys:
90
Tiimityöskentely:
10
Muut kyvyt:
100


 • Kaaosenergia: KPS osaa käyttää kaaosenergiaa erinomaisesti. Kaaosenergia muodostaa pohjan likipitäen kaikille hirviömäisille kyvyille, joita Hän osaa käyttää. Suurin osa kaikista muista kuin puhtaaseen kaaosmanipulaatioon perustuvista hänen kyvyistään saa lisävoimaa sekä kaoottisen yleisluontonsa kaaosenergiasta.
 • Vihaenergia: Kaaosenergian lisäksi KPS osaa käyttää erinomaisesti vihansa energiaa, ja tietenkin myös alempia värienergioita.
  • äKr'zK-wññdéz yÛprt: Hyvin voimakas vihaenergian avulla tehty hyökkäys. Tässä hyökkäyksessä KPS oman vihaenergiansa sijasta lataa kaikkien alaistensa tunteman vihan itseensä ja muuntaa sen sitten vihaenergiaksi, jonka avulla hän suorittaa tämän äärimmäisen tuhoisan hyökkäyksen. Se näyttää kolmiulotteisessa avaruudessa pallolta, joka laukaistaessa laajenee aalloksi, mutta se muodostaa eräänlaisen paraabelin myös aika-todellisuusjatkumossa ja leviää siis osin ympäröiviin aikoihin ja todellisuuksiin. Hyökkäyksen nimi tarkoittaa vapaasti suomennettuna Vihaavan Kuoleman Turmansurma[2].
 • Olemattomuusenergia: Ärsyttääkseen tämän energiatyypin keksineitä Universum Majoraa ja Hjassania, KPS päätti opetella sen käytön mestari-tasolle asti. Perintönä KPS:n olemattomuusenergiakyvyistä myös kaaoksen joukkoihin kuuluvat tyhjiön olennot, kuten tyhjiöotukset, tyhjiödemonit ja void-demonit osaavat tämän energiatyypin käytön.
 • Aika-, avaruus ja todellisuusenergiat: Kuten monet muutkin oman tasoluokkansa hömppämenijät, KPS osaa erinomaisesti ja suurimittakaavaisesti käyttää näitä ajan, avaruuden ja todellisuuden manipulaatioon kykeneviä energiatyyppejä.
  • SûShá-kzkè: Tämä on kaaoksenkielinen nimi kyvylle, joka vastaa Majoroiden suihkautumista, eli sallii käyttäjänsä liikkua paikasta A paikkaan B aika-avaruutta vääristävän suurella vauhdilla. Kyvyn käytön sivuvaikutuksina ovat lähtö- ja saapumispaikoissa tapahtuvat paineaallot ja voimakkaiden gravitaatioaaltojen leviäminen lähiympäristöön. Taitava käyttäjä osaa kuitenkin hyödyntää näitä efektejä hämmentääkseen vastustajaa. Kaaoskielinen nimi on käänneettävissä muotoon Murtuvan Avaruuden Askeleet. SûShá-kzkè perustuu avaruusenergiamanipulaation ja kaaosefektien yhtäaikaiseen käyttöön.
  • Rïj'cñè-kz: Kaaoskielinen nimitys kaikkien korkeampien kaaoksen otusten käytettävissä olevalle tekniikalle, joka repii reiän ulottuvuuksien välille ja sallii kulun esim. Kaaoksen Valtakunnan ja keskiulottuvuuden eli meidän ulottuvuutemme välillä. Tätä kykyä Kaaoksen armeijat käyttävät siirtyäkseen ulottuvuudesta toiseen. Jos jossain keskitetään liikaa kaaosta asiantuntemattomasti, se saattaa johtaa spontaanin rïj'cñè-kz-repeämän syntymään. Spontaani rïj'cñè-kz voi hävittää jopa kokonaisia galakseja edetessään liian pahaksi, sillä spontaani rïj'cñè-kz ei johda minnekään ja käyttäytyy kuin musta aukko. Vapaamuotoinen käännös kaaoskielisestä nimestä kuuluu niinkin yksinkertaisesti kuin Ulottuvuuksien Läpi Porautuva Reikä. Kuten SûShá-kzkèkin, rïj'cñè-kz perustuu avaruus- ja kaaosenergian manipulaatioon, tosin vähäisemmässä määrin rïj'cñè-kziä voidaan käyttää myös ilman kaaosenergiaa. Kaaoksen Valtakunnasta ja sinne vievien portaalien seinämät on kuitenkin vahvistettava kaaosenergialla mikäli ne halutaan pysyviksi, sillä muuten Kaaoksen Valtakunnan korkea luontainen kaaosenergiapitoisuus hajottaa kaoottisella voimallaan avaaruusenergian sidokset ja rikkoo portaalin.
  • Shä'yl-zHêss kÙ'urt: Korkeatasoinen kaaostekniikka, joka käyttää avaruusenergiaa yhdessä olemattomuusenergian kanssa luodakseen keinotekoisen mustan aukon tai useamman, jotka käyttäjä sitten syöksee vastustajan niskaan ultrasuurilla nopeuksilla (Kivi-paperi-saksien ollessa kyseessä tämä tarkoittaa yleensä pimeyden nopeutta). Hyökkäyksen luonteesta johtuen se pystyy tuhoamaan ja läpäisemään lähes kaikenlaisia puolustuksia lukuunottamatta voimakkaimpia olevuus-, Suuntaumus- ja todellisuusenergioihin perustuvia suojauksia.
  • Todellisuuden muuntaminen: Kaoottisiin voimiin kuuluu todellisuuden mutatointi tahdonvoimalla. Koska KPS on niin käsittämättömän voimakas, hän osaa luonnollisesti kontrolloida kaaosefektejä hyvin ja näinollen tehdä mahdottomasta totta alle silmänräpäyksen. Kaaosefektin voi kumota Majoraalisin voimin.
 • Magia: KPS hallitsee loistavasti useimmat manatyypit. Hän on suurin kaaosmagian mestari ja tuntija koko Universumissa.
  • Summonointi: Kyky kutsua paikalle mitä tahansa alempia kaaoksen otuksia.
 • Psioniikka: KPS on äärimmäisen taitava psionikko, ja pystyy pelkällä ohimenevällä ajatuksella täydellisesti lamauttamaan kokonaisen galaksin asujaimiston täysin. Hän pystyy lisäksi erinomaisesti telekinesiaan sekä telepatian, ja pystyy murtamaan ja taivuttamaan ajatuksia asiantuntevasti.
  • zXhüszak áIkàz: Psioninen kaaostekniikka, jossa käyttäjä luo suuren "mentaalivorteksin", joka repii kaikki alueelleen joutuneet heikommat mielet kappaleiksi ja jauhaa syntyneestä mielimassasta joukon mutatoituneita mielen irvikuvia. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että kaikki uhriksi joutuvat muuttuvat kuolaaviksi pedoiksi, joiden älykkyys on vesikauhuisen ja lobotomisoidun rotan tasoa.
 • Rÿk-Zx'v-ûñTöö\kq: Johtuen kehonsa laajasti muotoiltavissa olevasta morfologiasta, KPS on pystynyt kehittämään ainulaatuisen omakohtaisen lähitaistelutyylin, jolle hän on antanut kaaoskielisen nimen Rÿk-Zx'v-ûñtöö\kq, joka vapaasti käännettynä tarkoittaa Kivi-paperi-saksien Nyrkkiä. Tämä tyyli perustuu suvereeniin kiven, paperin ja saksien manipulointiin.

Aseet[muokkaa]

Vaikka Kivi-paperi-sakset on omaan voimatasoonsa suhteutettuna kohtuullisen heikko aseellisessa taistelussa, on hänellä siitä huolimatta käytössään kaksi harvoin nähtyä Myyttisen asteen asetta, Discordia ja Dysnomia. Nämä kaksi teräasetta toimivat erikseen miekkoina, mutta ne voidaan itse asiassa yhdistää keskeltä yksiksi saksiksi, jolloin niiden sisältämät kaoottiset riitautumisvoimat vastoin kaikkea logiikkaa eivät käykään toistensa kimppuun ja täysin tuhoa toisiaan, vaan onnistuvat jotenkin muodostumaan yhdeksi entistä kaoottisemmaksi voimaksi, mikä tarkoittaa että saksien muodossa nämä kaksi miekantapaista ovat voimakkaampia kuin erikseen. Koska sakset ovat kuitenkin normaalissa miekkailutilanteessa verraten epäkäytännölliset aseet, KPS tyytyy useimmiten käyttämään asepariaan erikseen miekkoina, silloin kuin ylipäätään käyttää niitä. Saksien muodossa KPS käyttää näitä aseita joskus vastustajan kiduttamiseen, sillä saksimuodon Discordia ja Dysnomia pystyvät aiheuttamaan uhrilleen suunnatonta tuskaa tiettyjen epäselvien kaaosefektien avulla.

Muodonmuutokset[muokkaa]

Kaaoksen voimien äärimmäisen voimakkaana edustajana Kivi-paperi-sakset on kehitellyt joukon toinen toistaan kammottavampia muodonmuutoksia, jotka perustuvat kaaosenergian hyötykäyttöön. Kukaan ei tiedä, mikä on ollut Kivi-paperi-saksien alkuperäinen muoto.

 • Humanoidi - ihmisen muotoinen ruumis, mutta koostuu kivestä, paperista ja saksista. Rinnan halki kulkee laavavirtoja ja kädet koostuvat laavasta (joka on kiven sula muoto, daa). Pystyy muokkaamaan ruumistaan joko kiven, paperin tai saksien muotoon missä tahansa kohdassa. Voi muuttua paperiksi lentääkseen pois paikalta tai muuttuakseen kaksiulotteiseksi, saksiksi leikatakseen vihollisen silpuksi tai kiveksi murskatakseen vastarinnan. Käyttää yleisimmin tätä muotoa välttääkseen omien joukkojen turhan demoralisoinnin (tai oikeastaan suurimmaksi osaksi laiskuudesta, mutta tuo on virallinen syy).
 • Silmä - ilmenee valtavana, taivaan täyttävänä, tulisena silmänä, joka syöksee liekkejä ja on kuin portti syöveriin. Pystyy kärventämään kokonaisia maailmoja syöksemällä katseensa läpi vihaenergiaa. Tätä muotoa pelkää suurin osa Kaaoksen otuksista. Joku heebo nimeltä Sauron kopioi tämän muodon hakiessaan pelottavaa ulkoasua.
 • Hirviö - hieman Cthulhua muistuttava ruma hirviö, mutta ihonväriltään kaoottisempi, rakenne piikikkäämpi ja omaa enemmän silmiä, jalkoja ja melkein kaikkea muutakin. Se, miten KPS pystyy tässä muodossaan liikkumaan, on arvoitus ja pysyy sellaisena. Muuntelee jatkuvasti spontaanisti muotoaan, ääripäinään hyllyvä limalöntti ja piikikäs jättiläistuhatjalkainen. Pystyy kasvattamaan loputtomasti uusia raajoja mahdollisesti irtoavien tilalle. Lisäksi jokaisesta irronneesta raajasta kasvaa hetkessä vainolainen. Hjassan on tiettävästi kerran taistellut KPS:a vastaan, kun hän oli tässä muodossa, ja hän kuvasi kokemusta "anaalisesti rasittavaksi".
 • Manifestaatio - mysteerisin ja kaikkein pelätyin KPS:n muodoista. Tässä muodossaan KPS:n tiedetään ottavan täydellisesti haltuunsa oman elementtinsä - eli kiven, paperin ja saksien yhdistelmän - muoto ja tulevan sen kanssa yhdeksi. Sanotaan, että sen näkeminen tekee lähes kenet tahansa hetkessä vähintään hulluksi tai vielä todennäköisemmin kuolleeksi. Muodon sanotaan pystyvän täydellisesti hallitsemaan kiven, paperin ja sakset perimmäisimmällä mahdollisella tavalla. Ainoat, joiden tiedetään toistaiseksi selviytyneen tämän muodon näkemisestä elossa, ovat Universum Majora ja Fisfendilus Majora. Fisfendilus Majoralta muodosta ei ole irronnut kommentteja ja Universum Majora on sanonut, että hän ei suostu enää puhumaankaan siitä muodosta vesitettyään Arkkioikeussalin Halloween-juhlat täydellisesti tultuaan paikalle naamiaisasussa, joka oli tehty tämän muodon näköiseksi.

Viitteet[muokkaa]

 1. Poissaolo oli tietoinen valinta. Kaaos valitsi erilaisen lähestymistavan kuin muut perusvoimat ja päätti pysyä useimmiten ruumiittomassa muodossaan, minkä ansiosta hänen ruumiillinen muotonsa tuli hyvin voimakkaaksi - ja vaikeaksi saada kokoon.
 2. Suurin osa kaaoskielisistä hyökkäyksennimistä on käännettynä yhtä naurettavia.