Kolmas galaksin sota

Hömppäpediasta
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
Kolmas Galaksin sota
-
Sota alkoi: ?
Sota loppui: ?
Paikka: Linnunrata, lähigalaksit Linnunradan piirissä
Tulos: ?
Sodan vaikutukset: ?
Taistelevat osapuolet
Avaruuden Unioni Turmion Liiga

Osapuolet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Avaruuden Unioni Turmion Liiga
Jäsen Johtaja Motivaatiot ja tavoitteet Jäsen Johtaja Motivaatiot ja tavoitteet
GigaCorp Herra Tupla-X Pyrki ylläpitämään galaktisen ja intergalaktisen tason integriteettiä ja estämään galaktisen valtatasapainen täydellisen romahtamisen. GigaCorpin ansiosta AU:lla oli suuri avaruusarmada käytettävissään. Verstas Verstaan Suurmestari Pyrkimyksenä tuhota kilpailijat. Sodan ansiosta kaikki galaktiset ja intergalaktiset valtatekijät heikentyisivät, jolloin Verstas voisi pettää ja tuhota sekä aikaisemmat liittolaiset että viholliset helposti.
Nokia Jorma Ollila Pääasiassa sama kuin GigaCorpilla; omien kauppamahdollisuuksiensa ja vaikutusalueensa turvaaminen. Nokian robottiarmeija oli tärkeä sotavoima AU:lle. Lonkeromestarit Tyräel Haara-Pallila Galaktisen kaaoksen ja hävityksen levittäminen, lonkero-otusten levittäminen ympäri galaksia ja galaksin asukkaiden uhraaminen Cthulhulle.
Aurinkokunnan Planeettojen Liitto ? Aurinkokunnan aseman tukeminen galaktisessa politiikassa, Aurikokunnan Neutraalivyöhykkeen ylläpitäminen, GigaCorpin ja Nokian tukeminen. Johtuen Maapallolla ja joukolla muita planeettoja toteutetuista supersankariohjelmista, supersankarit liitettiin eliittijoukkoina mukaan sotaan. Illuminati The Leader Illuminatin aikaisemman mahtisaeman täysi palauttaminen, Röhmöfanttisotien kostaminen. Aikomuksena tuhota liittolaisista Verstas ja Lonkeromestarit sodan loputtua ja sulauttaa PsiCorps mahdollisesti itseensä. Vastustajat olivat myös mukana sotaponnistuksissa.
Sirius HAL GigaCorpin tukeminen. Takasi korkeaa robotti- ja tekoälyteknologiaa Avaruuden Unionille. HAL:in avustuksella omapuolelaisten onnettumuusriski pysyi vastustajan magialuonteisista avuista huolimatta kohtuullisen pienenä. PsiCorps K-Lähde, Itcud Tavoitteena hallita koko galaksia mielenhallinnan avulla, sekä GigaCorpin tuhoaminen ja valtaan alistaminen. PsiCorpsin ansiosta Turmion Liigalla oli käytettävissä mielenhallintateknologiaa. Itcudin perseilyn vuoksi Verstaan Suurmestari tosin pyrki monasti tunkemaan Itcudin henkilökohtaisine alaisineen leukamurskaimeen.
Jetonia ? Kolosseuksen alistaminen, hauskanpito sodan melskeissä. Jetonia Forcen ansiosta sotaan saatiin lisää Biskatar-tasoisia eliittejä Aurinkokunnan supersankarien rinnalle. Kolosseus Arnold I Iso Jetonian alistaminen, hauskanpito sodan melskeissä. Kolosseuksen vahvat sotilaat ja raskas teollisuuskapasiteetti auttoivat Turmion Liigaa paljon.
Universalia ? GigaCorpin tukeminen, itsenäisyyden puolustaminen, galaktinen rauha. Takasi teknomagiaa Avaruuden Unionille taistelussa Lonkeromestarien ja Rufuksen taikakeinoja vastaan. Rufuksen valtakunta Rufus Kosto USA:lle ja Puolustajille, Maapallon valloittaminen, isin huomion saaminen. Rufus liittyi Turmion Liigaan yllättäen ja takasi Liigalle pahuuden taikavoimilla höystettyä apua, kuten epäkuolleita.

Sotaan johtaneet tapahtumat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sodan kulku[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kolosseuksen piiritys[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kolosseus oli heti sodan alussa epäotollisessa asemassa, sillä Avaruuden Unionin jäsenistä APL, GigaCorp ja Sirius sijaitsivat aivan sen lähellä, ja sen liittolaiset olivat kaukana. Avaruuden Unioni piti Kolosseuksen sotavoimien ja raskaan tuotantokapasiteetin eväämistä Turmion Liigalta tärkeänä strategisena päämääränä, ja toteutti massiivisen yhteishyökkäyksen Kolosseukseen, tarkoituksena joko murtaa sen sotavoimat nopeasti ja pakottaa se antautumaan, tai, mikäli tässä ei onnistuttaisi, saartaa se siten, ettei se voisi osallistua Liigan sotaponnistuksiin. Haluttua nopeaa voittoa ei saavutettu, sillä Kolosseus, joka oli tietenkin osannut odottaa juuri tämänkaltaista hyökkäystä, oli vielä paljon vahvemmin linnoitettu kuin Unionin tiedustelutiedot olivat antaneet ymmärtää. Lisäksi kävi ilmi, että jo ennen sodan alkua suurin osa niistä Kolosseuksen sotavoimista ja liikuteltavasta infrastruktuurista, jotka eivät olleet välttämättömiä kotimaailman puolustukselle, oli vaivihkaa siirretty Kolosseuksen ulkopuolelle Turmion Liigan muiden jäsenten käyttöön. Näin Kolosseus saattoi avustaa liittolaisiaan huolimatta Avaruuden Unionin saarrosta, joka koituikin lähes yhtä suureksi rasitteeksi sille kuin Kolosseukselle.

Pohjan kruunun taistelu[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kuultuaan lonkeromestarien laivaston tämänhetkisestä asemapaikasta Pohjan kruunussa Nokia päätti lähettää 7. 8. 9. ja 12. laivastonsa tuhoamaan sen Siriuksen 3. 5. ja 8. laivaston kanssa järjestämässään suurhyökkäyksessä. Tätä armadaa kutsuttaisiin nimellä 3. suurlaivasto. Koska jostain syystä Nokia tunsi suurta tarvetta salailla omia agendojaan, muita AU:n jäseniä ei informoitu tästä. Nokian johtoportaan peitellessä viheltelyllään lähtevien alusten moottorien jylinää armada lähetettiin pikimmiten matkaan.

Taktiikakseen armada otti yksinkertaisen jättimäisen kiilamuodostelman, joka katkaisisi lonkeromestarien laivaston kahtia; tämän jälkeen vasen puolisko valmistautuisi ottamaan vastaan sivustaansa hyökkäävän vihollisen oikean puoliskon hyökätessä raivoisasti omalle puolelle jääviä aluksia vastaan.

Hyökkäys eteni suunnitelmien mukaan, ja Nokia-Sirius -yhteislaivasto onnistui jakamaan noin puolitoistakertaisen lonkeromestarien laivaston kahtia.

Ennen kuin hyökkäyksen toinen vaihe ehti kunnolla alkaa Obmulocin erillislaivasto kuitenkin paljasti olemassaolonsa suoraan taistelevien osapuolten "yläpuolelta" ja aloitti syöksylaskun hyökänneen osapuolen laivastojen keskelle. Pystysuoraan laskeutuminen avaruudessa paljastui nerokkaaksi strategiaksi, ja aiheuttamansa sekaannuksen ansiosta Obmulocin voimakkaalla häivemagialla peittämä laivasto käänsi taistelun lonkeromestarien voitoksi. Lonkeromestarien päälaivasto piiritti nopeasti ansaan jääneen 3. suurlaivaston, joka tuhottiin täydellisesti lonkeromestarien huutaessa solvauksia alustensa ikkunoista.

Taistelun seurauksena Nokian avaruuslaivasto menetti noin neljänneksen aluksistaan, Sirius neljänneksen ja Nokian ja Siriuksen välit tulehtuivat entistäkin pahemmiksi. Lonkeromestarien leirissä Obmuloc ylennettiin kaksi amiraaliarvoa ylemmäksi ja palkittiin Turmion Liigan Laivanupotusmestari -ansiomitalilla seuraavissa Liigan johtoportaan kemuissa.

Siriuksen saarto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lyötyään Siriuksen ja Nokian laivastot Pohjan kruunussa Obmulocin komennossa oleva lonkeromestarien laivasto - pysähdyttyään ensin Rho Coronae Borealiksessa polttamassa asukkaat, tappamassa asunnot, raiskaamassa karjan ja ryöstämässä kaiken jotakuinkin juomakelpoiselta vaikuttavan - jatkoi matkaansa Siriukseen. Alkuperäisen suunnitelman mukaista täyttä hyökkäystä ei tiettyjen turvallisen välimatkan päähän etulinjasta asemoituneiden Lonkeroneuvoston jäsenten innokkaasta lobbauksesta huolimatta toteutettu, sillä oli selvää, että se olisi ollut strategisesti jokseenkin yhtä mielekästä kuin talosta, jonka ovea ei ole lukittu poistuminen syömällä tiensä ikkunan lävitse. Sen sijaan lonkeromestarit panivat täytäntöön koko Siriuksen aurinkokunnan kattavan täydellisen sotilaallisen, maagisen ja lonkerollisen saarron, jonka oli tarkoitus estää kaikki liike Siriukseen ja sieltä pois[1]. Avaruuden Unioni ei voinut toimittaa Siriukseen apua Aurinkokunnan suunnalta sillä vihamielinen Kolosseus ja toisaalta puolueeton Procyon estivät sen alusten kulun alueidensa lävitse, kun taas lonkeromestarien laivastolla oli huoltolinjat Kolosseukseen, Pohjan kruunuun ja summonointiloitsujen kautta ylempiin ulottuvuuksiin. Siriuksen laivasto yritti aluksi muutamia kertoja murtautua saartorenkaan läpi, mutta totesi sen lopulta voimien tuhlaukseksi.

Maapallon piiritystaistelu[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Rufuksen käännyttämien robottisoturien rivimies.

Tässä vaiheessa Rufus, pimeyden ruhtinas, päätti hyökätä vanhan vihollisensa Maan kimppuun ja muuttaa kaikki sen asukkaat epäkuolleiksi. Koska APL:n puolustusta voitaisiin luonnehtia löyhäksi, kykeni Rufuksen laivasto, joka käsitti tuhansia sota-aluksia ja hävittäjiä saavuttamaan Maan ennätysajassa kenenkään huomaamatta. Rufus tiesi myös, että Maapalloa puolustamaan jätettyjen laivastojen aluksista noin puolet oli täysin miehittämättömiä ja täysin robotisoituja. Nämä alukset oli kuitenkin varustettu huomattavalla määrällä robottisotilaita, jotka Rufus kykeni ottamaan hallussa pitämänsä voimakkaan tietokoneita hallitsemaan kykenevän taikasauvan avulla hallintaansa. Kyseisen sauvan alkuperä oli epäselvä; se kykeni hienovaraiseen sähkömanan avulla suoritettavaan tietokonejärjestelmien manipulointiin, ja sitä on sodan jälkeen yritetty yhdistää mitä erilaisimpiin tahoihin useista Suuntaumuksista erinäisiin arkkimaageihin. Suorittamalla rituaalin yllätti Rufus vastustajansa puolien alusten kääntyessä yhtäkkiä entisiä tovereitaan vastaan, ja täräytettyään oman laivastonsa paikalle oli Maan kohtalo jo oletettavasti sinetöity.

Aurinkokunnan Planeettojen Liiton johdon häkeltyessä tästä yllätyshyökkäyksestä päätettiin hätätilan vallitessa siirtää kaikki Aurinkokuntaan sijoitetut reservit vihollisen vastaiseen taisteluun ennen kuin hyökkäys etenisi planeetan pinnalle. Samaan aikaan Maapallolta lähetettiin ryhmä supersankareita Rufuksen lippulaivaan taistelemaan tätä vastaan. Avaruustaistelun raivotessa Rufuksen lippulaivalla käyty taistelu päättyi Rufuksen väliaikaiseen tappioon ja pakoyritykseen, jonka keskeytti kuitenkin aluksen reaktorin räjähdys, jonka eräs supersankari oli sankarillisella uhrautumisellaan saattanut ylikuormitustilaan. Lippulaivan räjähdyksen ollessa millisekunnin Rufuksen telesiirtymisloitsua nopeampi naapurialukseen paennut pahasti vahingoittunut pimeyden herra joutui vetäytymään laivastonsa kanssa taistelusta. Hän vannoi taas kerran kostoa Maalle ja sen supersankareille, mutta onnistui kuitenkin lisäämään joukkojaan liittämällä taistelusta selvinneet kontrolloidut robotit niihin.

Taistelu päättyi osittaiseen tasapeliin, mutta Avaruuden Unionin leirissä taistelu tulkittiin voitoksi. Tämän iskun jälkeen päätettiin varotoimena varustaa kaikki Avaruuden Unionin tärkeimmät tietokonejärjestelmät universalialaisella hallintaa estävällä teknomagialla, mikä kuitenkin vaati paljon aikaa ja resursseja Avaruuden Unionilta sotatilan keskellä. Hätäratkaisuna Unioni päätyi uudelleenkouluttamaan insinöörejään ja it-vastaaviaan perinteiseksi avaruusalusten henkilökunnaksi, mikä muistutti sen jäseniä karvaasti siitä kuinka sota on ammoisista ajoista asti vaatinut veriuhreja.

I Nemesiksen taistelu[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nokian suurten tappioiden innoittamana K-Lähde päätti laukaista massiivisen salamahyökkäyksen kohti Nemesistä. Tämän hyökkäyksen päämääränä oli Nokian sotamahdin heikentämisen lisäksi myös luoda sillanpääasema Aurinkokunnan liepeille mahdollistaakseen PsiCorpsin tulevat kampanjat GigaCorpin annihiloimiseksi. Avaruustaisteluun osallistuisi yhteensä noin 5000 raskaampaa alusta ja lähes kaksinkertainen määrä hävittäjiä, mitä voitaisiin pitää absurdina. Samaan aikaan planeetan pinnalle lähetettäisiin noin miljoona erikoiskoulutettua, psi-herkkää ja mielenhallinnalla ohjattavaa supersotilasta joiden tehtäväksi jäisi kaikkien strategisesti tärkeiden kohteiden nullifiointi. Avaruuslaivaston komennon otti Itcud, mutta K-Lähde näki kuitenkin soveliaaksi ottaa osaa taisteluun lippulaivansa komentosillalta.

Hälytyskellojen soidessa Nokia koetti kutsua apua liittolaisiltaan, mutta näistä varteenotettavimmista Jetonia ja Universalia olivat kaukana, Sirius oli kieltäytynyt Pohjan Kruunun tappion vuoksi, Uranus levitteli käsiään ja vetosi amiraaliensa sairastuneen lenssuun ja GigaCorp oli yhä sidottuna Aurinkokunnan sisäosiin. Koska Nokia ei myöskään ollut sijoittanut Jupiteriin juurikaan aluksia luottaen GigaCorpin suojelukseen, oli sen Nemesiksen puolustukseksi jättämä 6. laivasto ainoa este PsiCorpsin ja Nemesiksen välissä. Nokia ei nähnyt muuta keinoa kuin käyttää juonta tulevaa laivastoa vastaan. Taistelun raivotessa planeetan kiertoradalla nokialaiset käynnistivät planeetan pinnalle rakennetut kokeellisiksi jääneet 8G-verkkoantennit, jotka täydelle teholle asetettuina laukaisivat niin voimakkaan EMP-aallon että kaikki sähköjärjestelmät planeetan välittömässä lähiavaruudessa vaurioituivat. Edes Nokian huippusuojatuista aluksista ei selviytynyt kuin kourallinen niiden jäätyä niiden ja planeetan välissä olleiden alusten luomaan katvealueeseen. PsiCorpsin tuolle alueelle sijoittuneista aluksista tuhoutuivat kuitenkin kaikki, mutta vaikka jäljellä oli vielä yli 4000 alusta antoi Itcud paniikissaan käskyn paeta hyperavaruuteen, estäen samalla vastalauseita huutelevaa K-Lähdettä ottamasta häneltä mikrofonia.

PsiCorpsin laivaston antiklimaattisen poistumisen jälkeen Nokia laski planeetalle jäljellejääneet robottisotilaansa ja alkoi hinata vaurioituneita aluksiaan hyperavaruuden kautta Saturnukseen. Planeetan pinnalla sinne laskeutuneet ja nyt jumiin jääneet PsiCorpsin maihinlaskujoukot ja nokialaisrobotit aloittivat rajujen kaupunkitaisteluiden sarjan. Vaikka taistelu voidaan lukea Nokian voitoksi, Nemesiksen avaruuspuolustus oli kärsinyt huomattavan takaiskun. Myös 8G-verkko oli tuhonnut itsensä, eikä sitä voisi enää käyttää uudelleen.

Universalian kampanja[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Universalian kampanja oli Turmion Liigan pitkäkestoinen offensiivi Universaliaa vastaan. Avaruuden Unionilla oli alusta asti vaikeuksia vastata hyökkäykseen johtuen Universalian sijainnista galaktisen kiekon ulkopuolella ja Linnunradan vastakkaisella puolella AU:n muihin jäseniin nähden. Näin Universalia oli suureksi osaksi omillaan Turmion Liigan joukkoja vastaan. Liigan offensiivin lyhyen tähtäimen tavoite olikin Universalian eristäminen liittolaisistaan ennen kuin se ehtisi muodostua vakavaksi uhaksi. Lopullinen objektiivi oli Universalian nopea valloittaminen, tuhoaminen tai neutralisoiminen murskaavalla ylivoimalla, mikä heikentäisi AU:ta ja toisi Liigalle itä- ja pohjoisrintamilla ylivoiman sen jäljelle jääviä jäseniä vastaan.

Universalian vastarinta oli kuitenkin paljon Liigan arvioita kovempaa eikä suunniteltua nopeaa voittoa saavutettu. Vaikka Liigan joukkojen asemat Universaliaan nähden olivat paljon edullisemmat kuin Avaruuden Unionilla ja sen huoltolinjat huomattavasti lyhyemmät johtuen sen in-situ-resurssiutilisaatiota[2] painottavasta strategiasta, pitkittyvä kampanja muodostui pian rasitteeksi myös sille sen tullessa pakotetuksi kolmen rintaman sotaan Universalian kanssa Linnunradan pohjoisella, Jetonian kanssa läntisellä ja AU:n muiden jäsenten kanssa itäisellä sektorilla.

II Nemesiksen taistelu[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tällä kertaa Verstaan Suurmestari julisti valloittavansa takaisin pyhäksi maakseen kutsumansa Nemesiksen. Ennen taistelua käydyn lyhyen videopuhelun aikana Nokian johtokunta yritti saada Verstaan luopumaan operaatiosta vedoten vanhaan kauppasopimukseensa planeetan omistuksesta. Suurmestari sivuutti tämän yhdellä kädenheilautuksella sanoen, että sopimus ei kieltänyt Verstasta ottamasta planeettaa takaisin väkisin. Tässä taistelussa Verstas tulisi käyttämään salaista asettaan: Toisen Universumin sodan aikaisesta kielletystä teknologiasta kehittämiään mechajoukkoja, joita ohjaisivat PsiCorpsin kautta hankitusta DNA:sta kloonatut psi-herkät pilotit. Koska Verstaan tutkimusdivisioona oli huomannut ikähaarukastaan yläaste-ja lukioikäisten ihmisten olevan soveliampia mechapilotteja, Verstas käytti tätä etua häikäilemättä hyväkseen. Johtuen Verstaan psi-herkkyyttä edelleen tehostaneesta geenimanipulaatiosta olivat kaikki pilotit tunteettomia ja häikäilemättömiä tappokoneita. Manipulaation sivuvaikutuksena pilottien ulkoisista piirteistä voidaan mainita kaikkien olleen joko albiinoita tai hiuksiltaan kaikissa ei-luonnollisissa sateenkaaren väreissä säihkyviä yksilöitä, joista jostain kumman syystä valtaosa oli tyttöjä ja loput erittäin feminiinisiä poikia.

Nyt myös GigaCorp ja sen viimein mukaansa suostuttelema Uranus olivat kuitenkin valmiina ottamaan hyökkääjän vastaan erittäin harvalukuisten nokialaisalusten kanssa, luvaten torjuntavoiton jälkeen myös auttavansa Nokiaa Nemesiksen yhä raivoavien kaupunkitaisteluiden taltuttamisessa.


Jälkipyykki ja seuraukset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Satojen kuutiovalotuntien kokoisen alueen saartaminen saattaa kuulostaa tuhoon tuomitulta yritykseltä, mutta jos kohta tilaa on paljon, se on myös suurimmaksi osaksi tyhjää, niin että läpi yrittävät alukset näkee kaukaa.
  2. Ryöstelyä.
Under construction.png
Alla rakentamisen!
Tämä artikkeli on harvinaislaatuisen perseestä, koska se on keskeneräinen.
Ota rukkaset ja vasara käteen ja rakenna sitä hieman valmiimmaksi.
Hömppäuniversumin sodat
Suuntaumussodat:

Mahtien Mittelö | Kaaoksen sota | Majora-sota | Hjassan-sota
2. Universumin sota | Viimeinen Taistelu

Suuret röhmöfanttisodat:

1. röhmöfanttisota | GigaCorpin sisällissota | Psi-sota | 2. röhmöfanttisota

Suuret avaruussodat:

1. galaksin sota | 2. galaksin sota | 3. galaksin sota | 1. Universumin sota