Kolmonen

Kohteesta Hömppäpedia
Loikkaa:valikkoon, hakuun
Kolmonen on omituinen ja pirullinen paikka
Universum Majora vihaa tämän sivun aihetta, mutta on sitä mieltä, että jokainen Hömppäpedian sivu on olemassaolon arvoinen. Älä siis tuhoa tai vandalisoi tätä sivua.

"Perkeleen perkele!"

~ Universum Majora

Kolmonen on Kakkosen ja Ykkösen kaltainen, mutta Kaaoksen joukkojen omistama ulottuvuuskompleksi. johon kuuluvat Kurimus, Chaos Center, Keisarikunta, Apokalypsia, Tc'bjezz'nnmg‎, Haltioiden Valtakunta, Kadonnut valtakunta ja joukko muita, vähäisempiä Kaaokseen kallellaan olevia ulottuvuuksia ja alueita. Sen ytimessä on oman ulottuvuusmuurinsa rajaama, erillinen alue, Kaaoksen valtakunta, joka muun Kolmosen tapaan edelleen koostuu useista alaulottuvuuksista.

Kolmosen epävirallisempi nimi on Kaikkinainen Kaaos.

Historia[muokkaa]

Kolmosen historia on samankaltainen kuin muidenkin vastaavien Suuntaumusten omistamien ulottuvuuskompleksien. Aikojen alussa, ennen Mahtien Mittelöä, Kivi-paperi-sakset valitsi tämän Universumin nurkan itselleen ja joukoilleen tukikohdaksi. Kolmosella oli alusta asti suuremmat toiveet laajojen aluevaltausten suuntaan kuin muilla suuntaumusulottuvuuksilla, ja Kaaoksen joukkojen voidaan katsoa olevan pääsyy Mahtien Miettelön alkamiseen. Kolmosen joukot lienivät ainoita, jotka oikeasti nauttivat Mahtien Mittelön aiheuttamasta sekasorrosta ja hävityksestä, ja vetäytyivät vain pitkin hampain takaisin Kolmoseen sodan päätyttyä. Kolmonen jatkoi kuitenkin aktiivista alueenvaltauspolitiikkaansa sodan jälkeenkin, ja pyrki aina vaivihkaa liittämään menettämiään tasku-ulottuvuuksia takaisin alaisuuteensa. Useimmiten tämä ei kuitenkaan onnistunut kovin hyvin, sillä Nelosen joukot olivat valppaina.

Viimeisimmän alkuräjähdyksen jälkeen Kolmonen aloitti uudenlaisen pakkoliitospolitiikan. Kolmonen otti tavakseen odottaa, että jokin lähellä sitä oleva alue sai sopivaa asutusta, ja sitten pakkoliitti nämä alueet alaisuuteensa ja orjuutti asukkaat. Tänä aikana Kolmosen alaisuuteen liittyi myös koko joukko jumalia, joita varten luotiin Kolmosen alemmille tasoille oma ulottuvuus, Kurimus. Kurimuksen rakenne poikkesi hieman muiden ulottuvuuskompleksien vastaavien alueiden rakenteesta, sillä siinä missä esimerkiksi Ykkönen ja Kakkonen porrastivat omat alueensa sivu-ulottuvuuksiksi, Kurimuksesta tuli eräänlainen Ykkösen Tasankojen kaltainen laaja, yhtenäinen ulottuvuusalue, josta kukin Kaaosjumala sai nopeat syövät hitaat -periaatteella vallata itselleen valtakunnan, jonka hän sai muokata omiin tarpeisiinsa sopivaksi. Samalla Kolmonen liitti uskonnollisen käännytyksen ohjelmaansa, ja pyrki uskonnollisilla aluevaltauksilla saamaan aikaan myös aineellisia aluevaltauksia. Kun jokin alue oli käänytetty Kaaoksen palvontaan, Kolmosen oli helppo liittää se alaisuuteensa ja tehdä alueesta vasallivaltionsa.

Kun uusi kosminen Mahti, Keisari, alkoi nousta valtaan ja julkisesti vastustaa toista nousukasta, Hjassania, Kolmosen johto kiinnostui kovasti. Koska Hjassan roikkui niin paljon Universum Majoran ja Angelus Nobilisten seurassa, liittolaisuussopimus Kolmosen kanssa houkuttelisi varmasti Keisaria. Keisari ei ollut tyhmä, ja tajusi heti, että liittolaisuus ulottuvuusnaapurin kanssa oli aina parempi vaihtoehto kuin sota sen kanssa, ja hyväksyi liittolaisuussopimuksen. Keisarikunta liitettiin Kolmoseen, ja Keisarista tuli yksi Kaaosherroista.

Suurissa sodissa Kolmonen yleensä levitti merkittävää tuhoa, mutta joutui yleensä tyytymään karvaaseen tappioon, sillä käsikirjoitus oli jatkuvasti heitä vastaan. Toista Universumin sotaa voidaan poikkeukselisesti pitää sotana, jossa kaikki hävisivät.

Viitteet[muokkaa]


Katso myös[muokkaa]