Kthogrond

Kohteesta Hömppäpedia
Loikkaa:valikkoon, hakuun

Kthogrond on maan elementaalitaso. Se sijaitsee Keskiulottuvuuden henkitasolla, ja on lähellä, joskaan ei kovin lähellä, Ykköstä ja Nelosta. Sitä hallitsi pitkään Maan Elementaaliherra Ktemen, joka myös Kivien Valtiaana tunnettiin.

Olemus[muokkaa]

Kthogrond on, kuten arvata saattaa, galaksin kokoinen[1], maamanan läpitunkema ja maasta[2] koostuva konsturkti. Sen "pinta" on yhtenäistä, läpitunkematonta ja timanttivahvisteista kalliota, ja pinnan alla risteilevä, ilmattomien käytävien verkosto on keskittynyt muutamiin pullonkauloihin, jotka seuraavat toisiaan labyrinttimäisinä sarjoina, alkavat muutamia kymmeniä kilometrejä "pinnan" alapuolelta, ja päätyvät lopulta biljoonia kilometrejä ja miljardeja tarkasti vartioituja risteemäkohtia myöhemmin tason todellisuudelliseen ja avaruudelliseen keskukseen, niin että koko taso on kuin yksi giganttinen linnoitus.

Toisin kuin tästä saattaisi kuvitella - ja kuten joissakin ulottuvuusoppaissa väitetään - Kthogrond ei suinkaan ole eloton, kaukana siitä. Maaelementaalien sekä kivi- ja ruskeiden lohikäärmeiden lisäksi siellä elää monenlaisia sieniä, malmi- ja metallimyyriä, kilometrien mittaisia mineraalimatoja sekä skwyymejä. Paljon skwyymejä.

Eräs merkittävä piirre ovat luolaverkoston strategisiin pisteisiin asetetut, satojen kilometrien laajuiset kammiot, jotka on täytetty timanteilla. Mikäli Kthogrondin suojarakenteet vaurioituvat taistelun aikana, voidaan osa timanteista ohjata vulkaanisesti käytäväverkoston kautta tukkimaan vauriot siksi kunnes maamanakenttä kasvattaa uutta kiveä tuhoutuneen tilalle. Valtaisilla nopeuksilla liikkuvien timanttien liikuttelemiseen käytetyillä käytävillä ei ole päällisin puolin minkäänlaisia eroja "normaaleihin" käytäviin, ja ne ovat yhtälailla osa yleistä käytäväverkostoa, mikä tekee käytäviin hyökkäävien, maastoa tuntemattomien vihollisten elämän varsin hankalaksi, ja useimmissa tapauksissa myös varsin lyhyeksi.

Historia[muokkaa]

Mahtien Mittelön päätyttyä ja uuden universumisyklin alettua massiivisia määriä maa-tyypin elementaalimanaa kerääntyi vastamuodostuneelle henkitasolle, ja tiivistyi muodostaen sen, mikä nykyään tunnetaan Kthogrondina. Maan elementaaliherra Ktemenin ohjauksessa se alkoi pian saada nykyisiä muotojaan, kun miljardit maaelementaalit tiivistivät sen "muureja", ensimmäiset timanttikammiot luotiin, ja kivessä jo alun perin olleita onttoja kohtia alettiin muokkaamaan ja yhdistämään nykyiseksi linnoitutetuksi verkostoksi.

Heti alusta alkaen Kthogrond pyrki eristäytymään Suuntaumuksista, muista elementaalitasoista, ja ylipäätään kaikesta. Kaikkea sinne kohdistuvaa ulottuvuusliikennettä vahdittiin tarkasti, ja ulottuvuusmatkaajista pääsy sallittiin ainoastaan voimakkaille geomantikoille[3], joskin sen asukkaat pysyttelivät kohtalaisen hyvissä väleissä Silvitaksen, luonnon elementaalitason kanssa, ja kävivät[4] tuhoisia sotia Talanteoksen kanssa, sekä joutuivat usein Levitaniumin joukkojen piirittämiksi.

Viitteet[muokkaa]

  1. Noin 100 000 valovuotta kanttiinsa.
  2. Sen kaikissa muodoissa: kivinä, metalleina, jalokivinä, magmana, hiekkana...
  3. Jo pelkästään sen takia, että heikommat olisivat tukehtuneet.
  4. Joitakin sieniä lukuun ottamatta
Universumin elementaalitasot
Tuli Caminus - Salama Levitanium - Tuuli Talanteos - Vesi Avsignum - Luonto Silvitas - Maa Kthogrond - Jää Hielomund

Valo Lumenolus - Pimeys Dsephifode