Kuoleman Valtakunta

Kohteesta Hömppäpedia
Loikkaa:valikkoon, hakuun
Kuoleman Valtakunnan rakenne. Valtakunnasta tehtiin tarkoituksella planeettamainen, jotta erinäiset sinne tuomitut tuntisivat olonsa ainakin jokseenkin kotoisaksi.

Kuoleman Valtakunta on paikka, jossa tietty osa kuolleista asuu. Kuoleman Valtakuntaan päätyvät ne sielut, joilla ei ole muuta loppusijoituspaikkaa, kuten Taivasta tai Helvettiä. Näihin kuuluvat mm. ateistit, jotka eivät usko kumpaankaan. Myös hyvin mahtavat olennot päätyvät tänne kuoltuaan, johtuen muiden loppusijoituspaikkojen omistajien ja johdon heitä alhaisemmasta voimatasosta, minkä vuoksi hyvin mahtavia kuolleita ei voida sijoittaa muualle. Kuoleman Valtakunnalla ei sensijaan ole varsinaista omistajaa, vaan sen ylläpitoon ovat sitoutuneet osallistumaan Universum Majora, Rautakynsi, Nigel, Valon Herra ja Ruumiillistunut Kaaos. Tämän vuoksi muualla universumissa mahdollisesti vallitsevat sotatilat em. osapuolien välillä eivät vallitse Kuoleman Valtakunnassa. Kuoleman Valtakunnan portsari tunnetaan yleisesti Viikatemiehen nimellä. Hänen tehtävänään on saattaa Kuoleman Valtakuntaan joutuvat sielut määränpäähänsä. Järjestystä Kuoleman Valtakunnassa pitävät jotar-puolienkelit, jotka ovat puoliksi enkeleitä ja puoliksi demoneita. Jotarit valvovat, että Kuoleman Valtakunnan elo sujuu tarpeeksi rauhallisesti. Jotarien johtajalla on valta siirtää kuolleiden sieluja Kuoleman Valtakunnan osavaltiosta toiseen erinäisten meriittien ja omien päähänpistojensa seurauksena.

Kuoleman Valtakuntaan voivat myös elävät päästä, mikäli hallitsevat tarpeeksi suuria voimia. Ainakin Mahdit, muutamat enkelit ja jumalat osaavat halutessaan käväistä Kuoleman Valtakunnan puolella. Sensijaan pois Kuoleman Valtakunnasta on mahdotonta päästä suurillakaan voimilla ilman ulkopuolista apua, jos on kuollut.

Osavaltiot[muokkaa]

Ylämaa[muokkaa]

Ylämaa on ensimmäinen ja yleisesti parhaana pidetty Kuoleman Valtakunnan osavaltio, jonne voi päästä joko kuoltuaan hyvän käytöksen perusteella tai eläessään suorittaneidensa meriittitekojen ansiosta. Ylämaa on Kuoleman Valtakunnan osavaltioista lähimpänä ihmisten käsitystä taivaasta, sillä sen sää ei ole hullumpi, ympäristö on ihan mukava ja tekemistäkin löytyy vaikka kuinka. Vähärasvaiset nakit ovat pannassa ja viinaakin saa. Ylämaassa viettävät aikaansa tiettävästi Hjassan ja lukuisat muut sankarit. Ensiksimainittu on kuluttanut aikaansa juopottelemalla säännöllisesti ja kuorsaamalla suurimman osan lopusta ajasta nurmikolla puun alla heinänkorsi suussaan. Jaksaessaan hän tekee muutaman vatsalihasliikkeen ja myös jakelee nimikirjoituksia.

Kuuluisia Ylämaahan päässeitä
  • Hjassan - Kuoli hävittyään taistelun Keisaria vastaan Suuressa Mätkeessä. Tuomittiin Ylämaahan suurten ansioiden perusteella ja osin Universum Majoran suosituksella. Oli tyytyväinen tuomioonsa.
  • Rufus - Kuoli taistelussa Kapteeni Aurinkokuntaa vastaan Maapallolla. Nigel antoi tälle sapiskaa, mutta hoiti tämän silti Ylämaahan käyttämällä hyväkseen painavan sanan puhujan asemaansa Arkkioikeussalissa. Ylämaahan päästyään vanha kaveri Hjassan tapasi hänet ja kiskoi puoliväkisin mukaansa näyttääkseen tälle paikkoja.
  • Kapteeni Aurinkokunta - Kuoli taistelussa Rufusta vastaan Maapallolla. Tuomittiin Ylämaahan perusteena suuret meriitit ja uskonnollinen epävakaisuus.

Väliluolat[muokkaa]

Väliluolat ovat Kuoleman Valtakunnan "sisääntuloaulataso", jonne suurin osa sisääntulijoista aluksi sijoitetaan. Väliluolissa on aika ahdasta, ilmastointi ei aina toimi täydellisesti eikä baaristakaan saa kuin viittä eri drinkkiä. Tästä huolimatta Väliluolat eivät ole mikään helvetti, ja varsinkin paremmissa asuintiloissa on oikeastaan ihan mukavaa. Nimensä mukaisesti Väliluolat sijaitsevat Kuoleman Valtakunnan maanpinnan alapuolella luolastoissa, jota ovat suurimmalti osalti hyvin valaistut (lukuunottamatta slummialueita, jonne huonotuurisemmat sieluparat saattavat joutua).

Jäävankila[muokkaa]

Jäävankila on Kuoleman Valtakunnan alin taso, jonne joutuvat kaikki ns. "ongelmakuolleet" eli sellaiset, jotka eivät osaa kuolleinakaan ottaa rauhallisesti vaan haastavat vielä vainajinakin riitaa muiden kanssa. Tänne voi joutua myös, mikäli joutuu tiettyjen loitsujen, joiden nimet jääkööt mainitsematta, uhriksi. Tälläiset loitsut eivät ainoastaan surmaa uhriaan, vaan myös lähettävät tämän suoraan Kuoleman Valtakunnan alimmalle tasolla Jäävankilaan. Jäävankilaan joutuneet sielut jäätyvät ikuisiksi ajoiksi (ainakin teoriassa) ikijäähän. Jäävankilassa istuvat jäähän kahlehdittuina ainakin Kugaya maailmojen tuhoaja, Cthrall Sydämetön (hyökkäsi elossa ollessaan Jetoniaan 3015, herätti kuoltuaan Kuoleman Valtakunnassa yleistä pahennusta häiriökäyttäytymisellä yleisellä paikalla ja tuomittiin Jäävankilaan) ja Mangikyu Väärämieli (Mahtien Mittelön aikana valtaa kerännyt kapinallinen nigel-demoni, joka kuoltuaankin juonitteli erityisen törkeällä tavalla kerätäkseen valtaa Kuoleman Valtakunnassa).

Teoriassa jäävankilaan tuomitut häiriöitä aiheuttaneet sielut olisi mahdollista tuhota, mikä päättäisi kuolleen olennon olemassaolon lopullisesti. Tuhoaminen olisi pitkällä aikavälillä taloudellisempi ja varmempi tapa kuin vangitseminen. Kuoleman Valtakunnan johto ei ole suostunut kommentoimaan menettelyään, mutta salaliittoteoreetikot epäilevät, että sieluja säilötään Jäävankilassa, koska Mahtavilla on jokin suunnitelma niiden varalle. Teoria ei kerro, mihin Jäävankilan kuolleita tarvittaisiin, mutta erilaisia arvauksia on esitetty.