Kurimus

Hömppäpediasta
Siirry navigaatioonSiirry hakuun

Kurimus (alias Vortex, Syöveri ja Kinahmi), lempinimiltään Kaaosjumalten valtakunta (Domains of the Chaos Gods) tai Kaaosjumalten leikkikenttä on Kolmoseen kuuluva, sen Keskiulottuvuuden vastaisella laidalla sijaitseva ulottuvuus, joka toimii Kaaosta palvelevien jumalolentojen asuinpaikkana[1] ja sen pääasiallisena tuonpuoleisena, johon useimmat Kaaosta palvelevat kuolevaiset sielut päätyvät kuoltuaan.

Kurimuksen nimellinen[2] hallitsija on kaaosherra Kalmanlordi Agyos Veritähti, jonka henkilökohtainen alaulottuvuus sijaitsee sen keskustassa, Kaaoksen Valtakuntaan johtavan ulottuvuusportin edessä.

Rakenne[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Toisin kuin Taivaalla, Helvetillä ja Valiksella ei Kurimuksella ole kiinteää, hierarkista rakennetts, vaan eri jumalten omistamat alaulottuvuudet pyörivät vapaasti ulottuvuuden keskikohdan ympärillä. Ulottuvuuden sijainti on pitkälti kunkin jumaluuden itse päätettävissä, tosin voimakkaammat jumaluudet tapaavat sijoittaa omat ulottuvuutensa syvemmälle Kurimuksen.

Alaulottuvuuksien väliä halkovat sivuiltaan ojitetut mutaiset Tiet. Niitä myöten Kurimuksen läpi kulkeminen on turvallisempaa ja nopeampaa kuin alaulottuvuudesta toiseen hyppiminen, mutta ne risteävät keskenään ja kaareutuvat itseensä monimutkaisilla tavoilla, niiden muodostama verkosto muuttaa jatkuvasti muotoaan Kurimuksen alaulottuvuuksien siirtyillessä, eikä tienviittoja juuri ole. Teitä partioivat vaeltavat mutademonit, ja niiden varrella on mutademonien pesäpaikkoja, niiden virittämiä juoksuhiekka-ansoja sekä muuta vastaavaa ikävää - ojista puhumattakaan.

Teitä erottavat jumalten alaulottuvuuksista kaaossävytteisistä liekeistä koostuvat tulimuurit, joihin alaulottuvuuksien henkilökunnalla sekä niiden rajoja vartioivilla tulidemoneilla on valtuudet avata aukkoja.

Alaulottuvuudet voivat olla ympäristöltään lähes minkälaisia hyvänsä, hallitsevan jumaluuden tarpeista ja mielikuvituksesta riippuen. Niiden tarkkaa määrää ei ole koskaan laskettu[3], mutta määrän arvioidaan pyörivän hiukan sadan alapuolella.

Henkilöstö[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kurimuksen virallisina vartijoina toimivat Teillä tavattavat mutademonit, alaulottuvuuksia vartioivat tulidemonit sekä Kalmanlordin Valtakuntaa valvovat jäädemonit. Nämä demonit ovat tavallisia elementaalidemoneita voimakkaampia eliittidemoneja, joilla kaaospohjaisia erikoiskykyjä ja korkeampi voimataso.

Mutademonit
Mutademoni.
Heikoin vartijademoniluokka; voimiltaan vain hiukan tavallista mutademonia voimakkaampia. Eivät omaa suoranaista kiinteää olemusta, vaan koostuvat varta vasten taistelukäyttöön luodusta, erinomaisesti hallitsemastaan kaaoottisesta mudasta ja ovat siksi ärsyttäviä vastustajia. Yhden mutademonin kanssa kamppailukin on yhtä tuskaa keskiselle biskatarillekin[4]; laajaskaalaisten kamppailutaitojensa, regeneraatiokyknsä ja raskaan, joskin vaihtelevan varustuksensa ansiosta kokonainen pesäkunta - jotka valitettavan yleisiä ovat - on täysin ylittämätön este useimmille seikkailijoille[5].
Tulidemonit
Tulidemoni.
Edellistä harvalukuisempi valvojademoniluokka, joka partio tuonpuoleisten rajoja. Tunkeutujien torjumisen lisäksi ne käyvät toisinaan myös alaulottuvuuksien sisällä eräänlaisina virkeyden ylläpitäjinä: sieluilla on eri vänkää kohdata demonipartio, joka saattaa joko päästää ohi reagoimatta tai silpoa onnettomat kappaleiksi. Tulidemonien regeneraatio ei ole yhtä korkealla tasolla kuin mutademonien, mutta niitä suojaavat lähes tuhoutumattomat magiavahvisteiset panssarilevyt; lisäksi olennot ovat hyvin ketteriä. Ainoa onni kaikille sieluparoille on, että mutademoneista eroten tulidemonit eivät käytä koko taisteluvoimaansa (ellei sielu satu olemaan turhan vikkelä demonin mielestä), vaan tyytyvät hyvin pelkkään jahtaamiseen.
Jäädemonit
Jäädemoni.
Voimakkain valvojademoniluokka; toimivat Kurimuksen valtiaan Agyoksen omassa valtakunnassa. Demonit myös pitävät vartioimansa alueet hiljaisina; Jäädemonien tuhovoima hoitaa sen. Jäädemonit toimivat Agyoksen suorassa komennossa, ja teloittavat jokaisen kohtaamansa olennon alueillaan.

Valtakuntia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Dysmorfinen vestibuli[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Epämuodostumien kaaosjumalatar Ebth-Lmoir ylläpitää pääasiallisen asumuksensa, Deformian itsenäisen alaulottuvuuden, lisäksi pienempää sivupalatsia Kurimuksessa. Vestibuli on vakaa verrattuna Deformiaan itseensä, mutta näyttää ja tuntuu silti lähinnä huonon happotripin, syövän ja epämääräisen oidipaalisen painajaisunen yhdistelmältä. Kulku Dysmorfisen vestibulin läpi on vapaa, sillä Ebth-Lmoir ei torju ketään, mutta ulottuvuuden täyttää sen perukoilla sijaitsevasta, Deformiaan johtavasta portista huokuva, korruptoiva ja mutatoiva kaaossäteily.

Laskuvirheiden kaaosjumalan valtakunta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Valtakunta joka koostuu toimistotarvikkeina manifestoituvasta kaaosenegiasta. Laskuvirheiden kaaosjumala hallitsee täällä. Vaikka kaaosjumalalla ei ole suoranaisia palvojia - tai jos on, ovat he todennäköisesti töissä palkanlaskennassa - kerää laskuvirheiden kaaosjumala uskonvoimaa kaikista Universumin laskuvirheistä. Joka kerta kun matemaattista laskutehtävää suorittava henkilö tekee virheen - oli se sitten ala-asteen kertotaulussa tai lukion pitkässä matikassa - ja uskoo vastauksensa oikeellisuuteen, siirtyy pieni määrä uskonvoimaa tähän valtakuntaan, voimistuttaen myös laskuvirheiden kaaosjumalaa. On profetioitu että ennen Loppurysäystä laskuvirheiden kaaosjumalan valtakuntaan kasaantunut kaaosenergia saavuttaa kriittisen massan, mahdollistaa nollalla jakamisen ja romahduttaa Universumin.

Kalmanlordin Valtakunta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kalmanlordin Valtakunta on Kalmanlordi Agyosin asujaimisto. Valtakunta koostuu valtaisista jääaroista sekä sen keskellä sijaitsevasta suuresta linnakompleksista. Se on Kurimuksen luotaantyöntävin paikka - Jäätiköt koostuvat peukalon pään kokoisten, teräväsärmäisten ja partaveitsenterävien jäärakeiden murtumattomasta ja sielua raastavasta matosta jolla ainoa naarmuitta selviävä olento on, yllätys yllätys, jäädemoni. Ja mikäli joku nimetön seikkailija osaisi lentää, kohtaa hän tietyn etäisyyden päässä sisämaahan kuljettuaan edeltä mainittujen rakeiden sankat kuurosateet, joille ainoa siedättynyt olento on, yllätys yllätys, jäädemoni.

Keskuslinna taas koostuu kaaosenergialla vahvistetusta kivestä ja on valtaisten jäädemonilaumojen tiiviisti suojelema.

Punainen maa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aavikoiden jumala Setin punahiekkainen autiomaaulottuvuus. Ilma on polttavan kuuma ja hyvin, hyvin kuiva, ja väkivaltaiset hiekkamyrskyt ovat yleisiä. Ne, jotka eivät nauti Setin suosiota, joutuvat kärsimään jatkuvaa janoa ja kuumuutta, jota mikään ei lievitä, ja kutsumattomat vieraat eksyvät nopeasti dyynien sekaan.

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Kaaosjumalia asuu myös muualla Kolmosessa, mutta monet ylläpitävät ainakin haaratoimistoa Kurimuksessa.
  2. Kaaosotukset eivät kunnioita auktoriteettiä.
  3. Jos tulidemonit jotakin inhoavat, niin maanmittareita.
  4. Demonit osaavat väistämättömän häviön edessäkin tehdä kamppailusta vaivalloisen valtaisalla, sokaisevalla mutakeskityksellä.
  5. Valtaisa, sokaiseva mutakylpy, josta ei ole poispääsyä.