Levitanium

Kohteesta Hömppäpedia
Loikkaa:valikkoon, hakuun

Levitanium on salaman elementaalitaso, joka sijaitsee muiden elementaalitasoijen tapaan keskiulottuvuuden henkitasolla. Levitaniumin sijainti on verraten lähellä Kolmosta (ei yhtä lähellä kuin Caminuksen alkuperäinen sijainti, mutta melko lähellä kuitenkin). Ennen Suurta Elementaalimullistusta Levitaniumia hallitsi yksinvaltiaana väkivaltainen valtias, salamaelementaalipäällikkö Tortauro. Tortauron tiedettiin vihaavan melkein kaikkea ja kaikkia, tai ainakin haluavan aktiivisesti käydä sotaa melkein kaikkia ja kaikkea vastaan. Useat hyökkäykset muille elementaalitasoille tai joskus jopa suuntaumusalueille päättyivät kuitenkin aina Levitaniumin joukkojen rökäletappioon, mutta Tortauron laantumatonta sodannälkää tappiot eivät vähentäneet lainkaan.

Tortauron alaiset eivät pitäneet herraansa kovin suuressa arvossa; ainoa varsinainen syy, miksi he tottelivat Tortauroa, oli pelko. Tortauron ase, pelätty Ukkosruoska, oli lajissaan ainutlaatuinen; sen sinkoamat salamat pystyivät satuttamaan jopa sellaista, joka normaalisti olisi sähkövahingoille immuuni (kuten salamaelementaaleja), ja Ukkosruoska kädessään Tortauro johti joukkojaan sotaan[1]. Tortauron sodanhimo kuitenkin kävi hänelle kalliiksi. Hjassanin ilmestyessä paikalle vaatimaan salamamanan salaisuuksia itselleen, Tortauro ei kuunnellut sanaakaan, vaan skippasi haasteet siirtyen saman tien hyökkäämiseen. Tortauron viimeisiksi sanoiksi jäivät myös hänelle pystytettyyn elektroniobeliskiin kirjoitetut sanat "Saat maksaa teostasi verellä, tunkeilija"[2].

Tortauron kuoltua asiat Levitaniumissa asettuivat paljon rauhallisimpiin uomiin. Kun kansa sai nyt itse päättää asioistaan, turhat ja naurettavat sotaretket ympäri universumia lopetettiin, ja paikan asukkaat alkoivat jopa kunnioittaa Hjassania suurena sankarina, koska tämä tappoi julman Tortauron.

Olemus[muokkaa]

Levitanium koostuu käytännössä kokonaan ympäriinsä sinkoilevista massiivisista salama-manan muodostamista ukkosvirtauksista, joissa kulkee massiiviset määrät sähköä. Säkövirroissa liikkuvat salamaelementaalit, ja ympäri aluetta tavataan myös salama-tyypin elementaalilohikäärmeitä, jotka ovat rakentaneet alueelle sen ainoat "kiinteät" rakenteet käyttämällä luonnollista salamanhallintataitoaan muodostaakseen puhtaasta sähköstä koostuvia, kiinteän oloisia pintoja. Samasta "aineesta" on muodostettu myös Tortauron kuolinmuistomerkki.

Levitaniumin sotapolitiikan takia vasta Suuren Elementaalimullistuksen jälkeen Levitaniumiin rakennettiin ensimmäisen vierailijoille tarkoitetut alueet Levitaniumin vähemmän sähköiselle laidalle. Kovinkaan monet ulottuvuusvierailijat eivät kuitenkaan käy Levitaniumissa, sillä suurimmassa osassa käsite "kiinteä sähkö" herättää lähinnä atavistisia pelkotiloja. Jotkut salama-manatyyppiin erikoistuneiden arkkimaagien killat ovat kuitenkin alkaneet pitää kiltakokouksia silloin tällöin Levitaniumissa.

Viitteet[muokkaa]

  1. Oikeastaan hän oli aina joukkojen takana varmistamassa, että kukaan ei yritä vetäytyä.
  2. Obeliski pystytettiin varoittavaksi esimerkiksi.
Universumin elementaalitasot
Tuli Caminus - Salama Levitanium - Tuuli Talanteos - Vesi Avsignum - Luonto Silvitas - Maa Kthogrond - Jää Hielomund

Valo Lumenolus - Pimeys Dsephifode