Liiketekniikat

Kohteesta Hömppäpedia
Loikkaa:valikkoon, hakuun

Liiketekniikat on yleisnimitys kaikille sellaisille erikoistekniikoille, jotka tähtäävät olemuksen siirtämiseen paikasta toiseen. Tähän on tietenkin olemassa lukemattomia erilaisia tapoja ja menetelmiä.

Energiaan perustuvat[muokkaa]

Energian avulla on mahdollista liikkua monin eri tavoin. Henkilö voi esimerkiksi käyttää energiaa nostamaan itseään ylöspäin ja näin saavuttaa lentotaidon. Toisaalta henkilö voi myös monimutkaisemmin esimerkiksi kumota painovoiman avaruusenergialla saavuttaakseen kyvyn leijua ilmassa painottomana. Avaruusenergian avulla on mahdollista myös esimerkiksi luoda madonreikiä tai telesiirtää itsensä.

 • Lentäminen - Käyttäjä luo ikään kuin "tyynyn" alleen energiasta nostamaan itseään. Voidaan tehdä millä tahansa energiatyypillä.
 • Antigravitaatiokentät - Kumoavat painovoiman manipuloimalla ympäristöä avaruusenergialla.
 • Teleportaatio - Käyttää avaruusenergiaa siirtämään käyttäjän paikasta toiseen.
 • Madonreiät - Avaruusenergian avulla käyristävät avaruutta ja avaavat lyhyen käytävän kahden kaukaisen pisteen välille.
 • Suihkautuminen - Majora-tekniikka, joka antaa käyttäjän warpata nopeasti likeisissä avaruuskoordinaateissa tavalla, jota vastustaja ei kykene ennakoimaan. Muistuttaa SûShá-kzkèä.
 • Rïj'cñè-kz - Kaaostekniikka, joka avaa portin ulottuvuuksissa. Käyttää avaruus- ja kaaosenergiaa.
 • SûShá-kzkè - Lyhyen kantaman pikateleportaatiota muistuttava liiketekniikka, joka käyttää avaruus- ja kaaosenergiaa. Kun sitä on oppinut käyttämään, se on huomattavasti yksinkertaisempi ja nopeampi kuin teleportaatio. Muistuttaa suihkautumista.
 • Tie - Aquimatarin personalisoitu ulottuvuusporttitekniikka. Hyvin monipuolinen ja helppokäyttöinen. Muistuttaa rïj'cñè-kziä.
 • Kettuaskeleet - Lyhyen matkan siirtymätekniikka, jossa käyttäjä siirtyy nopeasti avaamansa hetkellisen madonreiän läpi. Tunnetuimpia käyttäjiä yhdeksänhäntäiset ketut.

Magiaan perustuvat[muokkaa]

Taikuuden avulla on myös mahdollista siirtyä paikasta toiseen. Taikuuden avulla lentäminen on hieman enemmän valmisteluja vaativa prosessi kuin energian avulla, ja lisäksi se on yleensä alttiimpi mokauksille. Maagi voi esimerkiksi kirjailla vaatteisiinsa painovoiman kumoavia riimuja, mutta mikäli vaatteet sattuvat esimerkiksi palamaan, lentotaito on mennyttä. Jotkut maagit menevät pidemmälle ja esimerkiksi tatuoivat leijuttavat riimut ihoonsa, käyttävät lentämään kykeneviä taikaesineitä tai juovat painovoiman kumoavia taikaliemiä. Lentämisen ulkopuolella ovat esimerkiksi teleportaatioloitsut tai portaaliloitsut. Periaatteeltaan maagiset telesiirtymiskeinot eroavat energisistä siinä, että missä avaruusenergiateleportaatio/madonreiät manipuloivat avaruutta lyhentääkseen jollain tavalla etäällä toisistaan olevien pisteiden etäisyyttä kulun ajaksi, taikateleportaatio eräällä tavalla "ohittaa" pisteiden välissä olevan avaruuden kokonaan.

 • Antipainovoimariimut - Tietyt riimukuviot pystyvät kumoamaan painovoiman vaikutuksen siihen kohteeseen, johon ne on piirretty.
 • Antipainovoimataikajuomat - Tietyt taikajuomat pystyvät hetkellisesti poistamaan painovoiman vaikutuksen juojaansa.
 • Teleportaatio - Esimerkiksi riimuihin tai inkantaatioon perustuva loitsu, joka telesiirtää käyttäjänsä tai jotain tämän välittömässä läheisyydessä.
 • Circle of Teleportation - Maahan piirretty riimuilla ympäröity kuvio, joka telesiirtää kaiken sisäänsä tulevan ennalta määrättyyn paikkaan.
 • Portal - Avaa madonreiän tapaisen portaalin. Monipuolisempi kuin edelliset, sillä tämän avulla voi siirtyä myös yliulotteisesti.

Psioniikkaan perustuvat[muokkaa]

Psioniikan avulla on mahdollista kumota painovoima telekineettiesti. Tätä kutsutaan levitaatioksi. Lisäksi psionikko voi edelleen liikuttaa itseään telekineettisesti. Tämän menetelmän suurin heikkous on sen vaatima keskittyminen. Psioniikan keinoin tapahtuva teleportaatio on myös mahdollista. Tämä tapahtuu pelkällä ajatuksen voimalla, joten maagisen teleportaation riimuja tai loitsusanoja ei tarvita, mutta käyttäjän on kyettävä kuvittelemaan mielessään paikka, johon haluaa siirtyä.

 • Levitaatio - Psionikko kumoaa painovoiman vaikutuksen nostamalla itseään telekineettisesti.
 • Teleportaatio - Käyttäjä telesiirtää itsensä psionisesti paikasta toiseen.
 • Psykoakkeleraatio - Käyttäjä kuljettaa itseään suurilla nopeuksilla telekineettisesti.
 • Välkeaskeleet - Lyhyillä matkoilla varsinaista teleportaatiota kätevämpi telesiirtymistekniikka. Nimi juontuu tavasta, jolla käyttäjä näyttää katoavan hetkeksi olemattomiin siirtyessään pisteestä toiseen.
 • Blink Leap - Edellisestä kehitetty, laajennettu tekniikka, joka koostuu yhdestä välkeaskeleesta (ulottuvuudellisesti puhuen) "suoraan" ja yhdestä "vinottain".