Maagien neuvosto (Qahiq)

Hömppäpediasta
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
Tämä artikkeli käsittelee Qahiqissa toimivaa järjestöä. Saatoit etsiä myös arkkisuurmaagien johtamaa koko Universumin Maagien neuvostoa.

Maagien neuvosto on Qahiqin maailmassa sen Viisaiden ajalla perustettu järjestö, jonka oli tarkoitus sitoa yhteen sen kaikki maagikunnat, estää sellaisten maagisten katastrofien kuin tuon ajan alussa oli tapahtunut toistuminen, sekä yleisesti edistää maagien ja magian asiaa Qahiqissa.

Rakenne[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Maagien neuvosto koostuu kahdesta kokoukseksi kutsutusta elimestä sekä johtokunnasta. Piirien kokous koostuu Qahiqissa vaikuttavien eri maagisten järjestöjen delegaatioista. Koska Neuvoston on tarkoitus olla jäsenyydeltään mahdollisimman kaikenkattava, on jotakuinkin kaikki vähänkään merkittävämmät maagipiirit kutsuttu. Toinen kokous, Mestareiden kokous, koostuu yksittäisistä, voimallisista maageista, jotka edustavat itseään ja omaa näkökulmaansa taikuuteen. Mestareiden kokouksen pääsyvaatimukset ovat koko lailla korkeammat kuin Piirien kokouksen; mukaan pääsevät vain ne, jotka joko yleisesti tunnustetaan kuuluviksi Qahiqin maagien aateliston kerman eliittiin tai jotka selviävät neuvoston asettamasta sarjasta erittäin vaikeita kokeita tai voivat muuten todistaa voimiensa laajuuden sen tyydytykseksi. Jotta ketään ei suljettaisi pois politikoinnin vuoksi, voi kuka tahansa vaatia pääsyä näihin kokeisiin ilman eri kutsua[1].

Molemmissa kokouksissa kaikilla jäsenillä on muodollisesti yksi ääni, mutta käytännössä varsinkin Piirien kokouksessa suuremmat ja merkittävämmät jäsenet saavat useimmiten pienemmät puolelleen vaikutusvallallaan. Mestareiden kokouksessa päätöksiin riittää yksinkertainen enemmistö; Piirien neuvostossa, jotta hyvin pienillä järjestöillä, joita on luonnollisestikin enemmän, ei olisi mahdollisuutta kokonaan ylittää isompia, äänet lasketaan erikseen suuremmille ensimmäisen asteen jäsenille ja vähäisemmille toisen asteen jäsenille, ja päätökseen tarvitaan enemmistö molempien keskuudessa. Kokoukset ovat keskenään samanarvoiset; jos ne äänestävät ristiin, ratkaistaan asia niiden yhteisistunnolla, jossa Piirien kokouksen kanta todennäköisimmin voittaa, sillä siinä on enemmän jäseniä. Kokoukset nimittävät omat puheenjohtajansa ja sihteerinsä. Yhteisistunnoissa puheenjohtajana toimii kokousten yhdessä nimittämä pääsihteeri, joka on myös neuvoston johtokunnan johtaja.

Johtokuntaan kuuluvat pääsihteerin lisäksi kokousten puheenjohtajat ja sihteerit sekä eri asioita hoitamaan nimitettyjen toimikuntien johtajat. Johtokunnan tehtäviin kuuluvat neuvoston päätösten toimeenpaneminen, sen kokousten järjestäminen, toimikuntien valvominen ja erilaiset juoksevat asiat. Johtokunnan lisäksi neuvosto nimittää erilaisia asiantuntijoita, joita kuullaan heidän alueelleen osuvia asioita käsiteltäessä.

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Tätä päätöstä on myöhemmin laajalti arvosteltu, sillä se on tuottanut neuvoston oven taakse jatkuvan jonon itsestään liikoja luulevia tusinamaageja sekä psykootikkoja, jotka kuvittelevat olevansa järisyttävän voimakkaita.