Maryu Yoko'zo

Kohteesta Hömppäpedia
Loikkaa:valikkoon, hakuun
Maryu Yoko'zo
Maryu yoko'zo.png
Maryu käyttämässä demoni-Maryun voimia ihmismuodossaan; pikkukuvassa tosimuoto
Koko nimi:Maryu Ryumon Kuroiga Zunshi Toreigo Karayome Yorichi Zamynza Radishe Yoko'zo
Laji: yhdeksänhäntäinen kettu
Sukupuoli: mies
Syntymäaika: ?
Syntymäpaikka: ?
Suuntaumus: Järjestys
Voimaluokitus:Elevam Biskatar
Tuhokapasiteetti:Matala kaupunkitaso
Regeneraation taso:Keskinen keskitaso[1]
Kuolemattomuuden
tyypit:
1, 3, 8[2]
Liittolaiset: Takatsuke Yoko'zo, Katselijat, perheenjäsenet
Arkkiviholliset: Demoni-Maryu, void-demonit
Saavutukset: Sisäisen demoninsa voittaminen (useasti), Puolustajien avittaminen void-demoneja vastaan
Pilkkanimet: Rakas Maryuni (Demoni-Maryun käyttämä)

Maryu Yoko'zo on Takatsuke Yoko'zon kolmas poika ja neljäs lapsi. Hän on Sengetsu Yoko'zon kaksoisveli ja todennäköisesti Takatsuken toiseksi voimakkain lapsi hänen esikoisensa Kuroin jälkeen. Maryu oli alunperin sydämeltään paha, mutta hänen kaksoisveljensä Sengetsu onnistui kääntämään hänet Majora-suuntauksen edustajaksi. Maryun sisällä asuu kammottava kaoottinen ja paha demonihirviö, demoni-Maryu.

Elämä[muokkaa]

Maryu syntyi tiettävästi, kun Mahtien Mittelö oli vielä käynnissä, kolme minuuttia ennen kaksoisveljeään Sengetsua. Varhaislapsuudessaan sekä Sengetsu että Maryu saivat miekat, ja Maryun miekaksi tuli Kyubimaru, jonka sisällä elävä tietoisuus oli verenhimoinen mutta uskollinen luoteeltaan. Maryun sydämessä uinui kuitenkin paha ajatus, ja lopulta, kun hän tuli täysi-ikäiseksi täytettyään kahdeksan tuhatta vuotta ja saatuaan yhdeksännen häntänsä ja yhdeksännen nimensä, hän karjui ilmoille kirouksensa ja pakeni teille tietämättömille. Hänen veljensä Sengetsu lähti hänen peräänsä. Lopulta, tuhansien vuosien takaa-ajon jälkeen, he kohtasivat viimeisessä taistelussa eräällä vanhalla, autiolla planeetalla, jonka tuhon hetket olivat käsillä. He iskivät toisiaan vastaan kuin törmäävät jäävuoret ja kumpikin antoi kaikkensa. Lopulta Sengetsu peri voiton ja Maryu kaatui maahan myönnettyään tappionsa. Taistelun jälkeen Maryu ja Sengetsu palasivat isänsä Takatsuken luokse ja Maryu sai pahat tekonsa anteeksi. Tämä kääntymys kuitenkin herätti demoni-Maryun tietoisuuden. Myöhemmin Maryu onkin joutunut vaikeisiin kohtaamisiin sisäisen demoninsa kanssa. Kääntymyksensä jälkeen Maryu on veljensä Sengetsun rinnalla taistellut kaaoksen voimia vastaan.

Myöhemmin kaksituhattaluvulla hän saapui auttamaan Puolustajia torjumaan Maapallon rauhaa uhkaavat void-demonit. Tehtävät, joiden aikana hän on esiintynyt Puolustajien rinnalla, ovat Isku tyhjyydestä, Tyhjiön pettävä kauneus ja Paluu tyhjyydestä.

Kyvyt ja voimat[muokkaa]

Maryu Yoko'zo
(ihmismuoto)
Fyysinen voima:
20
Nopeus:
20
Ketteryys:
22
Aseeton taistelutaito:
15
Aseellinen taistelutaito:
30
Energianhallinta:
20
Taikuus:
10
Psioniikka:
5
Älykkyys:
30
Tiimityöskentely:
60
Muut kyvyt:
20


Maryu Yoko'zo
(ihmismuoto+naamio)
Fyysinen voima:
30
Nopeus:
30
Ketteryys:
30
Aseeton taistelutaito:
15
Aseellinen taistelutaito:
30
Energianhallinta:
30
Taikuus:
20
Psioniikka:
10
Älykkyys:
30
Tiimityöskentely:
40
Muut kyvyt:
30
Maryu Yoko'zo
(tosimuoto)
Fyysinen voima:
35
Nopeus:
34
Ketteryys:
22
Aseeton taistelutaito:
30
Aseellinen taistelutaito:
0
Energianhallinta:
35
Taikuus:
25
Psioniikka:
15
Älykkyys:
35
Tiimityöskentely:
60
Muut kyvyt:
35


Maryu Yoko'zo
(tosimuoto+naamio)
Fyysinen voima:
45
Nopeus:
44
Ketteryys:
32
Aseeton taistelutaito:
30
Aseellinen taistelutaito:
0
Energianhallinta:
45
Taikuus:
35
Psioniikka:
25
Älykkyys:
35
Tiimityöskentely:
40
Muut kyvyt:
44
Aseellinen taistelutaito
Miekkansa Kyubimarun käytössä Maryu on mestarillista tasoa.
Aseeton taistelutaito
Hallitsee ainakin Ketun Nyrkin, jota hänen isänsä on pistänyt hänet opettelemaan.
Demonivoimat
Demoni-Maryulta Maryu voi lainata voimia tiukoissa paikoissa.
Energia
Muistona pahiksen ajoistaan Maryu osaa yhä käyttää mustaa energiaa. Edellämainitun lisäksi onnistuu olemattomuusenergian käyttö. Hän käyttää tosimuodossaan pääasiallisena hyökkäystyyppinään energiaa.
  • Zero Blast: Sädemäinen ammus, joka voidaan tehdä mm. mustalla tai olemattomuusenergialla.
  • Void Blast: Naamio päällä tehtävä void-demonienkin käyttämä hyökkäys, jossa ammutaan laaja aalto olemattomuusenergiaa.
Taikuus
Yhdeksänhäntäisenä kettuna Maryu osaa luonnollisesti myös magiaa, joskaan hänen taikataitonsa eivät ole yhtä korkealla kuin energiamanipulaatiotaidot.

Muodot[muokkaa]

 • Ihmismuoto: Ihmismuodossaan Maryu näyttää loogisesti ihmiseltä. Maryu esiintyy useimmiten juuri ihmismuodossaan, ja tässä muodossa hänen pääasiallinen hyökkäyskeinonsa on miekka.
 • Puolidemonimuoto: Ottaessaan käyttöön demoni-Maryun voimat demoni-Maryun valkea naamio peittää hänen kasvonsa, ja demoni-Maryun valkeat hansikkaat ja saapaat ilmestyvät hänen ylleen. Maryu voi olla tässä muodossa vain vähän aikaa kerrallaan, mutta se kasvattaa hänen voimiaan selvästi ihmismuotoon verrattuna. Maryu saa mahdollisuuden käyttää demoni-Maryun kykyjä.
 • Tosimuoto: Tosimuodossaan Maryu ottaa yhdeksänhäntäisen ketun hahmonsa. Tässä muodossa hän hyökkää pääasiallisesti energian avulla.
 • Tosidemonimuoto: Ottamalla tosimuodossaan käyttöön demonivoimansa, Maryu saavuttaa voimakkaimman muotonsa, jossa hänen voimiensa taso kasvaa voimakkaasti, aina Ultimar Biskatar-tasolle asti; tässä muodossa voi kuitenkin viettää vain hyvin lyhyitä aikoja kerrallaan.

Miekka[muokkaa]

Maryu omistaa isänsä tapaan miekan, joka, toisin kuin Takatsukella, ei ole kenen tahansa käytettävissä, vaan ainoastaan Maryu voi käyttää sitä kunnolla, sillä miekalla on oma tietoisuus, eikä se salli muiden käyttävän itseään. Jos joku muu kuin Maryu yrittää käyttää sitä, miekka aiheuttaa käyttäjälleen jyskyttävän päänsäryn. Koska miekalla on tietoisuus, sillä on myös sielu ja oma tosinimi, Kyubimaru. Miekka on ulkonäöltään yhdeltä puolelta teroitettu musta pitkämiekka, jonka kahvasta pistää esiin varsinaisen terän lisäksi kahdeksan pienempää terää, jotka voi myös taittaa piiloon. Jokainen terä voi venyä rajoittamattoman pitkäksi, jolloin Maryu voi lävistää vihollisen kaukaa. Sanomalla ääneen miekkansa tosinimen Maryu voi muuttaa sen toiseen, voimakkaampaan muotoon, jossa se menettää miekan muotonsa ja alkaa sen sijaan muistuttamaan Wolverinen kynsiä[3]. Kynnet voivat venyä loputtomasti ja myös vaihtaa suuntaansa, toisin kuin normaalitilassa. Kyubimarun todellisen muodon omaksuminen parantaa huomattavasti Maryun nopeutta, voimaa ja kestävyyttä. Todellinen muoto kuitenkin kuluttaa Maryun energiaa tasaiseen vauhtiin, joten muodossa ei voi pysyä loputtomasti.

Demoni-Maryu[muokkaa]

Maryun sisällä asuu pelottava ja todella voimakas demoninen ja sydämetön hirviö, jota kutsutaan yleisimmin demoni-Maryuksi, sillä peto on ilmoittanut, että hänellä ei ole todellista nimeä[4]. Demoni-Maryu syntyi aikana, jona Maryu oli vielä paha, kun suuret määrät sielutonta mustan kaaoksen läpitunkemaa pahuutta kerääntyi Maryun sisimpään. Kun Maryu vaihtoi suuntaustaan pahasta Majoraan, äkillinen muutos herätti demoni-Maryun tietoisuuteen olemassaolostaan. Demoni-Maryu on monesti yrittänyt ottaa Maryun ruumiin valtaansa, mutta Maryu on aina pystynyt torjumaan demonin hyökkäykset. Joskus, kun Maryu on taistelun uuvuttama demoni-Maryu voi kuitenkin pintautua ja ottaa hetkeksi Maryun kehon hallintaansa. Nämä tilanteet muodostuvat poikkeuksetta hyvin uhkaaviksi demoni-Maryun psykopaattisen tuhoajan luonteen ja hänen valtavien voimiensa takia. Jos demoni-Maryu vapautuisi, seuraus olisi maailmanloppu. Vieläkin pahempana seuraksena pidetään kuitenkin sitä mahdollisuutta, että demoni-Maryu saisi Maryun kehon pysyvästi itselleen, sillä silloin hän saavuttaisi void-demonien voimakkaimman mahdollisimman muodon, rejectin. Takatsuke on spekuloinut, että rejectiksi muuttuminen saattaisi jopa tuplata demoni-Maryun voimat.

Ulkonäöltään demoni-Maryu on humanoidi. Hänen ihonsa on musta ja hänen olkapäistään kasvaa piikit. Hänen kasvonsa peittää vääristynyttä yhdeksänhäntäisen ketun päätä muistuttava naamio, jonka silmistä paistaa tyhjyys. Naamio on valkea, mutta silmien alla on siniset kuviot. Demoni-Maryun käsissä on valkeat hanskamaiset rakenteet, jotka peittävät hänen käsivartensa kyynärpäistä alaspäin ja joiden kynnet ovat terävät. Samoin hänen jaloissaan on hänen polvistaan alaspäin ulottuvat valkeat saappaankaltaiset, kynsin varustetut lisäkkeet. Humanoidimuodossaankin demoni-Maryulla on yhdeksän häntää, joiden päissä on kuolaavat kidat. Ottaessaan todellisen hahmonsa demoni-Maryu ottaa mustaturkkisen yhdeksänhäntäisen ketun hahmon, mutta naamio pysyy hänen kasvoillaan, ja samoin valkeat hansikkaat ja saappaat. Häntien päässä olevat kidat säilyvät myös.

Maryu voi ottaa käyttöönsä osan demoni-Maryun voimista ja tulla näin runsaasti voimakkaammaksi, mutta hän voi käyttää demonivoimaa vain hetken, tai muuten hän ajautuu demoni-Maryun hallintaan.

Voimat[muokkaa]

Demoni-Maryu
Fyysinen voima:
45
Nopeus:
45
Ketteryys:
42
Aseeton taistelutaito:
32
Aseellinen taistelutaito:
40
Energianhallinta:
45
Taikuus:
5
Psioniikka:
15
Älykkyys:
35
Tiimityöskentely:
5
Muut kyvyt:
45


 • Hyökkäysten kopiointi: Demoni-Maryu osaa kopioida minkä tahansa hyökkäyksen vain näkemällä sen tehtävän.
 • Välitön regeneraatio: Demoni-Maryu pystyy välittömästi regeneroimaan kaikki saamansa vammat. Hänelle esim. päänn menetys on pikkujuttu.
 • Monistuminen: Demoni-Maryu pystyy monistumaan äärettömän moniksi kopioiksi. Nämä kopiot osaavat käyttää alkuperäisen kykyjä, mutta ovat alkuperäistä heikompia.
 • Kuolemattomuus: Koska demoni-Maryulla ei ole sielua, hän on immuuni kuolemalle.
 • Mestarillinen miekankäyttö: Demoni-Maryu on vähintään yhtä taitava tai jopa taitavampi miekankäyttäjä kuin Maryu itse.
 • Lähes läpäisemätön iho: Demoni-Maryun ihon pintakerros koostuu olemattomuudesta, joka on tiivistynyt niin tiheäksi, että se on tullut olevaksi. Ihon läpäisyyn tarvitaan erittäin runsaasti voimaa.
 • Energia-absorptio: Demoni-Maryu absorboi jatkuvasti runsaasti energiaa kaikkialta ympäristöstään. Tämä imu saattaa heikentää muita energian käyttäjiä.
 • Hallitsee kaikki samat kyvyt kuin Maryukin.
Erikoistekniikat
 • Void Blast: Käyttämällä olemattomuusenergiaa demoni-Maryu pystyy hyökkäämään voimakkaalla energia-ammuksella, jota hän nimittää Void Blastiksi eli Tyhjiöräjähdykseksi.
 • Final Void Blast: Edellisen hyökkäyksen ultravoimakas versio.
 • Death: Demoni-Maryu keskittää valtavan määrän olemattomuutta kohteeseensa, joka lakkaa olemasta, ellei voi jotenkin torjua iskua.

Triviaa demoni-Maryusta[muokkaa]

 • On sanottu, että Nigelkin on kieltänyt omaavansa mitään osaa demoni-Maryun syntymään, johtuen demoni-Maryun kaoottisesta luonteesta[5].
 • Demoni-Maryua on luonnehdittu esim. "verenhimoiseksi paskiaiseksi", "tuhoamishulluksi psykoopaatiksi" ja "pyromaaniksi ilman tulta".
 • Demoni-Maryu on niitä tyyppejä, jotka ensin teurastavat perheesi yhdellä sormella ja sitten toteavat "Oi anteeksi, en kai vain tajua omia voimiani..."
 • Demoni-Maryun lajinmäärityksessä on päädytty uuden lajin, "void-demonin" kehittelemiseen. On laskettu, että muutamasta tuhannesta tyhjiödemonista saattaisi yhteensulautumalla syntyä void-demoni. Kaaoksen Valtakunta on ilmoittanut olevansa kiinnostunut idean jatkokehittelystä, ja - uusimpien tietojen mukaan - onnistunut luomaan yhdeksän omaa void-demonia.

Viitteet[muokkaa]

 1. Demoni-Maryu vaikuttaa hänen regeneraatioonsa positiivisesti pitääkseen isäntänsä hengissä.
 2. Takatsuken tutkimusten mukaan on selvää, että niin kauan kuin Demoni-Maryu elää, myös Maryu elää, ja päin vastoin.
 3. Tämä ominaisuus seuraa siitä, että vahvempi olento voi hallita tarpeeksi paljon heikompaa olentoa tosinimen kautta. Tuntemalla miekan tosinimi voi hallita sen olemusta ja pakottaa sen todelliseen muotoonsa.
 4. Vain sielullisilla olennoilla voi olla tosinimi.
 5. Kaaoksen ja pahuuden sekoittaminen toisiinsa on likipitäen pahin virhe, minkä voi tehdä. Jos menet sanomaan jollekulle puhtaan pahan edustajalle, että "eiks se Kivi-paperi-sakset kuulunu teidän porukkaan kans", sinun elämäsi todennäköisesti alkaa loppumaan juuri sillä hetkellä. Ja loppuu sitten joskus parin toinen toistaan tuskallisemman viikon päästä.

Varoitus: Oletuslajitteluavain ”Yoko'zo, Maryu” korvaa aiemman oletuslajitteluavaimen ”Maryu Yoko'zo”.