Mazner Saiph

Kohteesta Hömppäpedia
Loikkaa:valikkoon, hakuun
Mazner Saiph
Mazner saiph.png
Kävelykeppi on törkeää kusetusta. Oikeasti hän pystyy vetämään turpaan veronkiertäjiä vasemmalla ja oikealla.
Tosinimi:Mazner Saiph
Laji: ihminen
Sukupuoli: mies
Syntymäaika: ?
Syntymäpaikka: ?
Suuntaumus: Järjestys
Voimaluokitus:Mainor
Tuhokapasiteetti:Galaktinen taso
Regeneraation taso:Korkea korkea taso
Kuolemattomuuden
tyypit:
1, 3, 4,
Liittolaiset: Universum Majora, Spurgu
Arkkiviholliset: ?
Saavutukset: Nelosen taloudellinen pystyssä pitäminen
Pilkkanimet: Pitkänenä, asioihintunkeutuja, mikromanagerinyplääjä, rillipiru, rahahaukka ja koko läjä muita


Mazner Saiph on järjestystä edustava Raukma, Tasapainon luokituksessa Mainor. Hänen arvonimensä on Ensimmäinen Totuus (Agrasatya) eli kokonaisessa muodossaan "Järjestyksen Ensimmäinen Kultainen Totuus" (Raukma Agrasatya Majoram). Hänet tunnetaan Universumissa enimmäkseen kolmesta asiasta: Ensimmäiseksi, hänen omistukseensa kuuluu koko Universumin suurin, parhaiten varusteltu ja ylipäätänsä pramein laskettelukeskus[1]. Toiseksi, hän ei ole kovin hanakka osallistumaan sotiin, mutta on sitäkin innokkaampi mikromanagerinyplääjä, jonka mielestä sotiminen hoituu parhaiten korsusta käsin kartan, kynän ja viivoittimen avustuksella. Kolmanneksi, hän on saita kuin mikä. Ja pahaksi onneksi koko Nelosen veronkanto on annettu hänen harteilleen, koska Universum Majora "ei saanut selvää niistä helvetin pienistä numeroista"[2]. Tästä roolistaan käsin Saiph toimi myös esim. Aionin rakentamiseen liittyneen veroselvityssotkun alullepanijana, mikä ei ollut omiaan parantamaan Saiphin ja Hjassanin välejä.

Luonne[muokkaa]

Mazner Saiphin taipumut törkeän pikkutarkkaan säätämiseen ja mikromanagerointiin ja ylipäätään hänen taipumuksensa tunkea nenänsä joka paikkaan näiden paikkojen olosuhteiden parantamisen ja ylläpidon nimissä on saanut jotkut vertaamaan häntä Damien Gaylordiin. Ne, jotka ovat Lordi Damieniin tutustuneet, ovat kuitenkin sanoneet, että vertaus ontuu: Damien on paljon miellyttävämpi tuttavuus kuin Saiph, sillä toisin kuin Saiph, Damien yrittää oikeasti olla vetoava ja ylipäätään mukava (joskin paha) ihminen. Mazner Saiph sensijaan tiedostaa täysin sen, mitä muut ajattelevat hänen saituudestaan, tunkeilevuudestaan ja pikkutarkkuudestaan, ja onkin juuri siksi hionut edellämainitut ominaisuudet absoluuttiseen, äärimmäisen ärsyttävänlaatuiseen huippuunsa asti. Eräs hänen periaatteistaan nimittäin on, että heikkoidet ovat hyödyntämättömiä vahvuuksia, ja tästä hänen logiikallaan seuraa se, että harjoittamalla kaikki heikkouksiksi katsotut ominaisuutensa maksimiin, hän muuntaa ne vahvuuksiksi.

Historia[muokkaa]

Mazner Saiphin tie voiman ja vallan keskiöön ei ollut kivetön eikä suora. Hän syntyi alemman keskiluokan perheeseen eräällä Nelosen alaisuudessa eläneellä planeetalla Mahtien Mittelön jälkipuoliskolla. Jo nuoresta asti vakavamielinen Saiph[3] osoitti suurta älykkyyttä ja taipumusta matematiikkaan, etenkin taloudelliseen sellaiseen. Matemaattisten taitojen lisäksi hänessä ilmeni poikkeuksellisen vahvaa psyykkistä potentiaalia. Koska psyykikot (ja matemaatikotkin) olivat Nelosen riveissä kohtalaisen harvinaisia, Maznerin taidot eivät jääneet huomaamatta, vaan hän pääsi vaivihkaa kiipeämään ylös valta-akselia. Hänen ikäväkseen ympärillä pyrivät muskeli-energiaegostelijat eivät kohdelleet nuorta psonikko-matemaatikkoa kovin hyvin, ja kaiken lisäksi vallassa nouseminen muodostui hänelle aluksi vaikeammaksi kuin mitä hänen voimapotentiaalinsa olisi antanut olettaa. Lopulta Mazner kuitenkin onnistui pääsemään lähelle Nelosen valtakeskiötä, ja heti tämän tavatessa Universum Majoran ensimmäistä kertaa alkoi hänen urallaan mahtava nousukiito. Universum oli nimittäin ehkä juoppo, eikä aina rivin terävin veitsi, mutta huomasi kyllä kyvykkyyden kun sellaista näki, ja tajusi, että tässä saattaisi olla täydellinen tapaus hoitamaan Nelosen taloudellista perustaa, joka tähän asti oli ollut pelottavan epävarmalla pohjalla. Universum palkkasi Maznerin siltä seisomalta Nelosen taloudellisten asioiden päälliköksi, ja Mazner alkoi ottamaan asemastaan iloa irti[4]. Monet napisivat aluksi Maznerin toimia vastaan, mutta hänen toimintansa hyödyt olivat selviä. Koko Nelosen hallitsemassa Universumin osassa havaittiin merkittävää kaaoksen voimien vaikutusvallaan vähenemistä, kun Maznerin paljon aikaisempaa tiukemmat ja tarkemmin valvotut taloudelliset ohjenuorat astuivat voimaan.

Eräässä vaiheessa viimeisimmän alkuräjähdyksen jälkeen Nelosessa suunniteltiin eräänlaista laaja-alaita korkeavoimaisten olentojen käyttöön tarkoitettua luksustason rentoutumis- ja ajanviettokeskusta. Mazner Saiph sai projektin hoitoonsa yksinkertaisesti massiivisesti lähimpiä kilpailijoitaan korkeamman kompetenssinsa takia, ja hän johti tarkasti jo suunnittelu- ja rakennusvaiheita. Lopulta, kun ajanviettokeskus oli valmis, Mazner astui puljun johtoon virallisesti, ja koko Universumin hulppein laskettelukeskus julistettiin avatuksi. Kyseinen laskettelukeskus sijaitsee lähellä Hielomundin elementaalitasoa, jonka antilämpöominaisuuksien ansiosta lasketteluskeskusta on mahdollista pitää auki kaikkina vuodenaikoina ja ympäristön tapahtumista suhteellisen riippumattomana[5].

Kyvyt ja voimat[muokkaa]

Mazner Saiph
Fyysinen voima:
50
Nopeus:
80
Ketteryys:
80
Aseeton taistelutaito:
40
Aseellinen taistelutaito:
40
Energianhallinta:
60
Taikuus:
20
Psioniikka:
90
Älykkyys:
95
Tiimityöskentely:
50
Muut kyvyt:
80


Koska Mazner Saiph on itsepäisesti kieltätynyt osallistumasta suurimpiin sotiin, ovat jotkut pahat kielet kyseenalaistaneet täysin hänen kaikki taistelutaitonsa, mutta tässä pahat kielet ovat väärässä. Mazner Saiph ei ole taidoton tollo, vaan harjoittaa itseään ja pitää vireessä korkeita voimiaan säännöllisesti. Suurin osa tästä harjoittelusta tosin tähtää siihen, että hän voisi tarpeen vaatiessa panna kampoihin esimerkiksi laskettelukeskukseensa tuleville kuokkavieraille tai veronmaksussa ryttyileville yhteiskuntasyöpäläisille. Toisin kuin monet muut energiasädespammaykseen keskittyvät järjestyksen mahtimiehet (ja -naiset), Saiph on hionut äärimmilleen psioniset taitonsa, ja niiden avulla hän valvoo laajaa aluetta Nelosessa. Hänen telekineettisestä otteestaan voi harva toinen Mainorkaan paeta, ja sanotaan, että hän lukee mieliä kuin avointa kirjaa.

Psi-taitojensa lisäksi hänellä on keohtuulliset taidot energianhallinnassa, koska korkeaan asemaan pääseminen Nelosessa melkeinpä vaatii sellaisia. Hän varsinaisten taistelutaitojen ohella myös koko joukon kummallisia, näennäisen hyödyttömiä ihmekykyjä, kuten "raha-aistin", jonka kautta hän saa selkäänsä kylmiä väreitä, jos jossain lähistöllä (eli tuhansien valovuosien säteellä) tuhlataan rahaa holtittomasti. Hänellä on myös ihmeellinen matematiikan hallitsemistaito, jota sanotaan erääksi Universumin suurimmista. Majoraenkelien parissa kulkeekin vitsi, että jos Mazner Saiphia pyytää luettelemaan kaikki osaamansa piin desimaalit, universumisykli ehtii loppua ennnen kuin Saiph saa luettelun loppuun.

Viitteet[muokkaa]

  1. Siitä on luvassa lisää tietoa myöhemmin.
  2. Varsinkin erään Mahtien Mittelön aselepokauden aikana sattunut "Suuri Merkkivirhekatastrofi" söi Universum Majoran uskottavuutta Nelosen veroasioiden ylimpänä hoitajana.
  3. Silloin hänen nimensä ei tietenkään vielä ollut Mazner Saiph, mutta hänen alkuperäistä nimeään ei enää ole tiedossa johtuen useiden sotien ja mullistusten aiheuttamasta informaatiokadosta.
  4. Maznerille "ilo" muodostuu enimmäkseen numerosarakkeiden ynnäämisestä ja toisten asioihin puuttumisesta.
  5. Elementaalimullistus horjutti hieman ladunhuoltoa. Hjassanin onneksi Mazner Saiph ei saanut koskaan tietää hänen olevan tästä vastuussa, tai hän olisi luultavasti saanut melkoisen massiiviset mätkyt tekosistaan.