Mentor

Kohteesta Hömppäpedia
Loikkaa:valikkoon, hakuun
Jään sisällä oleva Mentorin todellinen hahmo. Tämän kuvan ottaja tuhoutui pian kuvan ottamisen jälkeen.

Mentor (Kylmä Kalma, Ikuinen Kadehtija, Jäinen Uneksija) on eräs vähäisemmistä Suurista Muinaisista, ja heistä yksi harvoja, joka on seurannut herransa Nyarlatothepin tietä ja ottanut käyttöönsä kaksi erillistä muotoa, sinetöidyn ja vapautetun. Hänen elementtinsä on jää ja hänen edustamansa kuoleman ja kärsimyksen aspekti on kateus.

Sinetöodyssä muodossaan Mentorin olemus on sidoksissa kylmään, jäiseen vyöhykkeeseen, joka siirtyy satunnaisesti maailmasta toiseen hävitettyään entisen ilmestymispaikkansa. Hän ilmenee alueena, jossa on ainaisen kylmä, lumimyrskyinen sää, ja jota luonnehtivat alueen laidoilta matalina alkavat, keskustaa kohti yhä korkeammaksi muttuvat kristallimaiset jääpylväät ja -vuoret. Näihin jäämuodostelmiin on sisälle jäätynyt onnettomien tutkimusmatkaajien ja muiden alueelle erehtyneiden wannabesankareiden ruumiita. Aivan keskellä on karmaiseva umpijäinen torni, jonka ytimessä uinuu itse Mentorin syvin, todellinen muoto unettomassa unessaan. Tämä todellinen muoto uinuu niin kauan, kunnes Mentor on saanut kerättyä tuhoamistaan maailmoista tarpeeksi energiaa, ja herää sitten oletettavan räjähdysmäisellä tavalla, pirstoen samalla sen onnettoman maailman, jonka alueella hän herää. Mentorin todellisesta, vapautetusta muodosta ei tiedetä paljoa, mutta sen arvellaan olevan voimakas ja pystyvät helposti suurtenkin planeettojen tuhoamiseen. Vielä tähän mennessä Mentor ei ole saanut kerättyä tarpeeksi energiaa todellisen muotonsa vapauttamiseen.

Voimat[muokkaa]

Nykyisessä, jäisessä muodossaan Mentorin voimat ovat hyvin rajoittuneet lähinnä massatelepatian ja jäämagian alueelle; esimerkiksi energiamanipulaatio on täysin poissa pelistä. Jäinen muoto osaa tämän lisäksi telesiirtää koko olemuksensa. Mentorin psioniset taidot hänen nykyisessä muodossaan saavat alkunsa hänen olemukseensa kuuluvissa jääkristalleissa, eivätkä hänen todellisen muotonsa aivoissa, sillä todellinen muoto on horrostilassaan kykenemätön toimimaan. Kyseessä on eräällä tavalla kiintoisa variaatio ajattelun siirrosta "vara-aivoille".

Psioniikka
Mentor kykenee kommunikoimaan ajatusten välityksellä, lukemaan ajatuksia ja tekemään heikompia olentoja hulluiksi tai manipuloimaan heidän tunteitaan (joskaan ei Khu'yineron tasolla). Hänen suosikkinsa on houkutella lauma typeriä, itsestään liikoja luulevia sankareita alueelleen, ja sitten saada nämä kaikki kadehtimaan toisiaan tavalla tai toisella, samalla kun hän hitaasti imee heidän elinvoimaansa, kunnes he kuolevat ja heidän ruumiinsa jäätyvät osaksi Mentorin olemusta.
Taikuus
Erinomainen jäämaagi; hän on kuluttanut suuren osan Universumiin sopeutumiseen käytetystä ajastaan opetellakseen erinomaisesti käyttämään nimenomaan jäätyypin manaa. Hänellä arvellaan olevan pääsy myös joukkoon muita manoja, kuten kuolemaan ja kaaoksen ja pahan suuntaumustyyppisiin manoihin herransa välityksellä.
Under construction.png Alla rakentamisen!
Tämä artikkeli on harvinaislaatuisen perseestä, koska se on keskeneräinen.
Ota rukkaset ja vasara käteen ja rakenna sitä hieman valmiimmaksi.