Molokki

Hömppäpediasta
(Ohjattu sivulta Molokit)
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
Molokki
Molokki.jpg
Kuva kertoo enemmän kuin 1000 sanaa.[1]
Tosinimi:שּׂסרטכּהּ
Voimakkuus:B--
Vaarallisuus:A
Älykkyys:E
Luoja:Kaaos

”Mutta kuinka niiden jalat kestävät sen järjettömän painon?”

~Se Keskisuuri Kysymys, jota kaikki muut Suuntaumukset pohtivat raivoisasti.

”Rapea päältä, rapea sisältä.”

~Tiamat antaa arvionsa molokin kulinaristisista ulottuvuuksista.

”Irtoa... nyt... perkele...”

~Universum Majora yrittää karistaa hänen jalkaansa kiinni pureutuneen suurmolokin.

”ShiSIhhShihSihshiSHSHisSHIIii!”

~Em. Suurmolokki.

Molokit (eng. Moloch, tos. שּׂסרטכּהּ) ovat isoja, tulisia, ilkeitä ja neljällä raajalla kulkevia äärimmäisen raskaita kaaosdemoneja. Vaikka tämänkaltaiset meriitit eivät poikkea mainittavasti demonien "normaalista" linjasta, molokit näkevät silti vaivaa ollakseen parhaita siinä, mitä he tekevät.

Kuten monet muutkin Mahtirodut, myös Molokit saivat alkunsa Mahtien Mittelön aikana. Molokkien luonnetta voi kuvailla vittumaiseksi. Molokit nauttivat eritoten kaiken kauniin ja puhtaan polttamisesta ja murskaamisesta. Vastapuolen rujot ja veriset sotilaat sivuuttava ja kukkien tallomiseen keskittyvä molokki on aina silloin tällöin löytyvä näky taistelukentillä.

Yleistä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Molokit luotiin Kaaoksen toimesta sen sotajoukkojen tankeiksi, hitaiksi, mutta kestäviksi ja vaikeasti pysäytettäviksi jättiläisiksi. Monien muiden Kaaoksen sotajoukkojen tavoin molokkienkaan ei siis tarvitse tuhlata aikaa miettiäkseen omaa asemaansa ja tarkoitusta Universumissa. Molokkien sielunmaailma on muillakin aloilla muita demoneja kehittymättömämpi.[2]

Molokit ovat tyypin 1 kuolemattomia. Monien muiden Mahtien Mittelön aikana syntyneiden lajien tavoin nekin vahvistuvat ajan myötä käytännössä rajattomasti saatavilla olevan ravinnon niin salliessa. Molokit kärsivät lajina tappion Mahtien Mittelön aikana ja hyvin monet päätyivät lolikäärmeiden ruuaksi. Lohikäärmeet ovat pitäneet molokkeja suurena herkkuna aina Mahtien Mittelöstä saakka molokkien äärimmäisen ravinteikkaiden sisusosien takia. Tämä ei ole epäreilua, sillä molokit tuntevat aivan samoin lohikäärmeitä kohtaan. Suuressa viisaudessaan velho- ja energia-lohikäärmeet käytännössä teurastivat kaikki molokit, jotka olivat heikkoja äärimmäisille lämpötiloille, sähkölle, monille elementeille sekä suurille annostuksille hyvän ja pahan erilaisia voimia ja nykyään jäljellä olevat molokit ovat erinomaisen vastustuskykyisiä lähes kaikelle manalle ja energialle.[3] Molokit ovat lohikäärmeiden vannoutuneita verivihollisia, mutta suurin osa lohikäärmeistä pitää molokkeja lähinnä eksoottisina herkkuina.

Mahtien Mittelön päätyttyä molokit loivat ja siirtyivät Molokkien Kuoppaan, Kaaoksen Valtakunnan sisältämään suppilomaiseen aliavaruuteen, joka törröttää Universumin muuten hyvin tasaisesta "ulkopinnasta". Molokkien Kuoppa toimii Kaaoksen Valtakunnan keskuskaatopaikkana ja ongelmajätevarastona. Molokit ovat kaikkiruokaisia ja pahimmissakin tapauksissa eristävät ja sylkevät kaikkein vaarallisimmat asiat vihollisten niskaan.

Organisaatio ja kyvyt[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Molokit kykenevät elämään ilman panssareitaankin, heikkona tulidemonina.

Kaikkia molokkeja yhdistää suunnaton koko ja paino, pahansuovuus, hitaus sekä viha kaikkea järjestelmällistä kohtaan. On hieman ironista, sillä molokit ovat järjestäytyneet varsin selvästi Keisarimolokin alaisuuteen. Molokkien kesken esiintyy kuitenkin harvoin eripuraa, sillä vallitsevaa asiantilaa vastaan pullikoivat molokit päätyvät isompien ja ilkeämpien ruokalistalle. Molokkien panssari on molokkien painava osa. Molokin panssari kehittyy, kasvaa ja vahvistuu molokin elinkaaren mukana; Vähäisempien molokkien panssarit ovat vielä piikikkäitä ja verrattaen ohuita, mutta molokkien panssareissa vain muutamat piikit ovat enää jäljellä niiden kuluttua pois tai peityttyä molokkien sekä sisäpuolelta, että ulkopuolelta kasvavan panssarin alle. Molokeilla on myös käytössään pääasiassa tulinen, mutta sen lisäksi pahuuden ja kaaoksen vivahteita omaava henkäys, joka kuitenkin kalpenee samalle tasolle asetettujen lohikäärmeiden henkäyksien rinnalla sekä tehossa, että vaikutusalueessa. Vähäisemmän molokinkin henkäys riittää tosin liekittämään osaston tulelta suojaamattomia vihollisia.

Molokit ovat äärimmäisen painavia, mutta hitaita. Ja hitaudessa paino liikenopeuden muutosta vastustavan hitauden määritelmällä. Molokki on tasan yhtä vaikea pysäyttää kuin saada liikkeelle ja useimmissa tapauksissa molokki ei halua myötävaikuttaa pysähtymisen kanssa vaan täysin päinvastaista. Molokin koon ja voimien kasvaessa sen nopeus ja ketteryys pienentyvät. Suuren mustan aukon massaiset suurmolokit eivät ole tervetulleita vieraita yhtään minnekään, mikäli he nyt edes pääsisivät jonnekin. Tai ehtisivät jotain kiireltään estää itseään romahtamasta mustaksi aukoksi. Molokit ovat huomattavan heikkoja monille demoneiden tai kaaosolioiden tappamiseen tarkoitetuille aseille ja loitsuille mikäli nämä kykenevät läpäisemään niiden paksun panssarin. Molokkien sisukset ovat muutenkin heikot ja rajut lävistävät iskut voivat osoittautua kohtalokkaiksi keskinkertaiset regeneraatiokyvyt omaaville molokeille. Yksi vastaan yksi -taistelussa tasokkaalla aseella varustettu nopea sankari kykenee dominoimaan molokkia täysin, sillä molokit eivät sovi yksilötaisteluun.

Kaaoksen sotavoimat hyödyntävät alemman tason molokkeja ja saksihammasimppejä yhdessä näiden toisiaan täydentävien ominaisuuksien takia. Molokit toimivat niissä kiinni roikkuvien, puolustuskyvyltään heikkojen saksihammasimppien kuljetusalustoina sekä turvana vastapuolen pitkän matkan hyökkäyksiä vastaan ja saksihammasimpit puolestaan turvaavat molokkien selustan ja tarjoavat hitailta molokeilta puuttuvan mahdollisuuden tehdä nopeita hyökkäyksiä vastapuolen rintaman heikkoihin kohtiin tai vauhdikkaasti perääntyviin vastustajiin. Molokkien ja saksihammasimppien välit eivät ole silti suoranaisella "paita ja peppu"-tasolla, sillä on aivan normaalia, että nälkäinen molokki imaisee vatsaansa suullisen lihavan oloisia saksihammasimppejä tai että saksihammasimpit nilkuttavat molokin panssarin piikkien terien kärkiä irti lisätäkseen ne omaan ruumiiseensa. Suuressa mittakaavassa tämä kuitenkin tehostaa näiden kahden lajin synergiaa entisestään.

Vähäisempi molokki[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vähäisemmät molokit ovat keskimäärin 30 metrin pituisia ja niiden raajaparien välimatka on noin 15 metriä. Heikon vähäisemmän molokin paino on noin tuhat tonnia, mutta vähäisemmän molokin vahvistuessa sen panssari kasvaa ja muuttuu tiheämmäksi, nostaen vähäisempienkin molokkien painon valtavaksi, mutta vaihtelevaksi.

Vähäisempiä molokkeja käytetään Kaaoksen sotatoimissa joskus työntämään tai raahaamaan mukanaan niiden liikuntakyvyn kannalta merkityksettömän keveitä maata laahaavia valtavia piikikkäitä ketjuja tai teriä. Tällä tavoin varustettu vähäisempien molokkien rintama voi olla hyvin tuhoisa matalan tason taisteluissa perinteisempiä maa-aselajeja vastaan. Saksihammasimppien lisäksi vähäisempien molokkien selässä kulkee joskus muitakin joukkoja, kuten korkeasta asemasta hyötyviä kaukomatkantaistelijoita.

Molokki[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Molokit ovat hyvin paljon vähäisempien molokkien kaltaisia, vain suurempia ja ilkeämpiä. Ja paljon painavampia. Molokit toimivat harvoin Kaaoksen hyökkäysjoukoissa ellei kyse ole pidemmistä kampanjoista tai suurista taistelukentistä, jossa Kaaoksenkin sotaherrojen on pakko turvautua järjestystä *PTHYI* muistuttavaan strategiaan.

Molokkeja käytetään Kaaoksen sotatoimissa tarpeen mukaan kantamaan mukanaan niiden liikuntakyvyn kannalta merkityksettömiä pieniä linnoituksia tai taistelukaupunkeja. "Normaaleista" molokeista on myös muunlaisia variaatioita, hieman voimakkaampiin henkäyksiin erikoistuneita molokkeja sekä niinsanottuja "tykistö-molokkeja", joiden panssarissa on erillinen reikä pahuuden kyllästämän hyperkuuman pyroklastinen plasman ampumiseksi pitkienkin matkojen päähän. Vaikka molokkien luontainen viha kaikkea järjestystä kohtaan pilaa suurimman osan näiden variaatioiden tehokkaista käyttömahdollisuuksista, tykistömolokit ovat erityisen heikkoja hyökkäyksille, koska niiden ampuma-aukko on samalla aukko niiden panssareissa, jolloin molokin heikkoja sisäosia suojaa siellä verrattaen hyvin heikko panssarikerros.

Suurmolokki[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Suurmolokkien massa ja koko ovat suhteellisia. Suurmolokkien puhdas massa sekä romahtamista estävät manipulaatiokeinot repivät ympäröivää todellisuuden kudosta rajusti ja 'joukko vieri vieressä olevia singulariteettejä' tai 'tähtienvälisellä mittapuulla naurettavan kokoinen möhkäle' kuvaa parhaiten suurmolokin kokoa ja massaa. Fyysisessä ulottuvuudessa suurmolokin läsnäolon voi tunnistaa pitkältä matkalta tähtimaiseman vääristymisestä tai lähietäisyydeltä pääsemällä muodostamaan omakohtaisen vastauksen siihen, että tuntuuko mustaan aukkoon tippuminen loppumattomalta kokemukselta. Samat, luotettavat havaintokeinot pätevät myös henkiulottuvuudessa sekä useissa muissa korkeammissa ulottuvuuksissa.

Korkean profiilin hahmojen näkökulmasta suurmolokki vastaa paikallaan pysyvää maalitaulua ja/tai liikkuvaa ja elävää ulottuvuudellista linnoitusta. Suurimittaisessa sodankäynnissä suurmolokkien tehtävä on yksinkertaisesti vaeltaa vihollisen alueiden läpi, jättäen niiden galaksit ja aliavaruudet uuteen järjestykseen kaaokseen tilanteissa, joissa normaali purppuroiden lonkeroiden puskeminen läpi joka raosta ei ole toimiva. Kehittyneemmissä suunnitelmissa suurmolokit vetävät kaaoksen joukkoja täynnä olevia alueita perässään universaalissa mittapuussa, jotta nämä voivat viimeistellä suurmolokin läsnäolon sekasortoon saattamat alueet. Tämä toimii jokaisen Kaaoksen suunnitelman tehokkuudella, eli kaikki asianomaiset rupeavat joukkoon sisällissotia kuultuaan olevansa osa jonkinlaista järjestelmällistä suunnitelmaa. Tämän jälkeen molokki epäonnistuu kaaoksen alueita perässään vetävän avaruusmanipulaation ylläpitämisessä ja kaaoksen alueet lentävät sikin sokin pitkin Universumia muodostaen kaoottisen tilkkutäkin joka takaa että purppurat lonkerot ovat valmiita yllättämään useimmissa maailman kolkissa Järjestyksen alueita lukuun ottamatta.

Aikaisemmista Mahtien Mittelön jälkeisistä sodista poiketen Toinen Universumin sota oli hyvin pitkä ja totaalinen, mikä johti kaikkien suurmolokkien tuhoon muiden suuntauksien kovimpien tykkien käsissä. Molokkien luontaisen kasvutahdin huomioon ottaen molokki luokiteltiin suurmolokiksi vasta kahden universumisyklin päästä.

Tykistö-tyypin molokki vulkaanisella tantereella. Ympäriinsä lentelevä pyroklastinen aines ei ole omiaan houkuttelemaan kaaoksen joukkoja kiipeämään tykistömolokkien niskaan, mutta tuhodemonit ja tulimutaatioista nauttivat/kärsivät kaaoksen otukset ovat poikkeus.

Keisarimolokki[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Keisarimolokki (tos.מו'לך m'l'k) on Universumin ehdottomasti isoin ja kestävin, miltei ilkein sekä vähintään kunnioitettavan vanha olento. Keisarimolokin fyysinen ruumis on niin kookas, että se vastaa suunnilleen primitiivisten apinaheimojen maailmankaikkeudeksi käsittämää tilaa. Mahtienkin kestävyyden ylittävästä suorasta puolustuskyvystä huolimatta Keisarimolokki ei ole varteenotettava taistelija, sillä Keisarimolokki on käytännössä liikuntakyvytön. Keisarimolokki on linnoittautunut Kolmosen nurkkiin Molokkien Kuopan perälle ja shishisee siellä pahansuovuuttaan ja pullauttelee jälkikasvuaan, uusia molokkeja, ilmoille parhaansa mukaan. Järjestys on saanut monta mahdollisuutta käydä Keisarimolokin kimppuun Kaaoksen valtakunnan tuhojen yhteydessä, mutta Universum Majoran pinna on aina loppunut ennen pilkkaavasti shishisevän ja virnuilevan Keisarimolokin panssarin tuhoutumista.

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Tälläistä kuvausta harrastavien henkilöiden normaalista olotilasta poiketen tämän kuvan ottaja oli täysin turvassa kuvauksen kohteelta, sillä hän kuvasi molokkia sivusta päin. Molokilta olisi kulunut viisi minuuttia jo pelkkään kuvaajaan päin kääntymiseen, lähestymisestä puhumattakaan. Ikävä kyllä lähettyvillä olleet saksihammasdemonit hoitivat lähestymisen paljon nopeammin. Filminauha lunastettu Chaos Centerin turistimyymälästä.
  2. On yleinen harhaluulo, että molokkeja voi hyvinkin kutsua tyhmiksi, mutta vain silloin, kun niitä ei ole paikalla. Tosiasiassa tällä ei ole väliä, sillä ne luultavasti yrittävät syödä tai liekittää puhujan tämän edesottamuksista riippumatta.
  3. Tämä ei tietenkään tarkoita sitä, etteikö yksilöllisiä heikkouksia löytyisi. Molokit eivät vain sovi "Hurr hurr jäälohikäärmeet heikkoja tulelle"-tasoisen konseptin alle.