Naraka

Hömppäpediasta
Siirry navigaatioonSiirry hakuun

Naraka on kolmas Helvetin yhdeksästä kuilusta. Se sijaitsee Haadesta alempana mutta Tuonelaa ylempänä. Sitä hallitsee suunnitelmallisena ja ankarana hallitsijana tunnettu jumala Yama.

Piirit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Muiden Kuilujen tavoin Narakakin jakaantuu yhdeksään perättäiseen piiriin.

Ensimmäinen Piiri - Avichi
Mineraalipitoisia vuoria, jotka liikkuvat toisiaan vasten jauhaen toisensa kappaleiksi. Demonit ja kuolevaiset etsivät jalokiviä ja metalleja syntyvän soran joukosta. Uusia vuoria toimitetaan tuhoutuneiden tilalle Keskiulottuvuudesta. Piirin reunalta löytyy oppaita, jotka tarjoutuvat näyttämään turvallisen reitin vuorten lävitse sopivaa maksua vastaan. Pysyvä asutus on joko lentävää tai rakennettu niin, että se pystyy liukumaan maanvyörymiä ja vuorenseinämiä pitkin.
Toinen Piiri - Visashana
Avichista valuvan soran peittämä tasanko. Täällä on käynnissä jatkuva taistelu Pahuuden sotilaiden harjoittamiseksi[1]. Tasangoilla on siellä täällä tarkkailutorneja strategioppilaille, asevalimoita sekä erilaisia kohteita, joiden hallinnasta sotajoukot taistelevat. Avichin vastaisella rajalla odottelevat oppaat näyttävät maksua vastaan turvallisen reitin rintamalinjojen ohitse. Narakan lävitse virtaava Vaitarna-joki saa alkunsa täältä. Jokea käytetään tavarankuljetukseen ja jätteidenpoistoon, ja sitä vartioivat krokotiilinkaltaiset hirviöt ja jättiläislinnut.
Kolmas Piiri - Dhumaprabha
Epätasaista, kallioista maastoa, jota täplittävät sammuneet tulivuoret, kraatterit ja savupiiput jotka ovat yhteydessä alempaan piiriin. Piiri on jatkuvasti sankan, mustan savun peitossa. Monet alemman tason kuolevaiset asuvat täällä. Visashanan vastaisella rajalla on valaisinkauppiaiden asemapaikkoja.
Neljäs Piiri - Sanjiva
Kuumasta metallista muodostuva loputon taso, jonka ainoita kiintopisteitä ovat valtaisat lämmityskattilat sekä niistä käyttövoimansa saavat tehdasrakennukset. Lämmityskattilat käyttävät monenlaisia polttoaineita puusta ja kivihiilestä tulielementaaliorjiin ja kuolevaisiin sieluihin asti. Pakokaasut pumpataan ylempään piiriin. Asukkaat ovat järjestään olentoja, jotka kykenevät kestämään piirissä vallitsevaa tavatonta kuumuutta. Viileämmällä raja-alueella on suojapukuja ja kuumuudelta suojaavia amuletteja myyviä kauppiaita.
Viides Piiri - Arbuda
Tämän piirin täyttää jatkuvasti leviävä, maaginen jää. Sitä käytetään lämpönieluna ja kylmävarastona. Asukkaat kylmälle immuuneja, ja kauppiaat myyvät siltä suojaavia amuletteja.
Kuudes Piiri - Puyoda
Koko Narakan ja muutaman naapuriulottuvuudenkin jätteet päätyvät Puyodan sammioihin, altaisiin ja maanalaisiin säiliöihin. Täällä on valtavia biomassatehtaita, joissa jätteestä jalostetaan erilaisia tuotteita sekä uusia ruumiita Narakaan saapuville sieluille[2]. Ruumiita ja niiden osia valmistetaan runsaasti myös vientiin. Työnjohtajat asuvat ja työskentelevät tornimaisten tehtaiden huipulla. Kenttätyöntekijät ovat lähinnä mutademoneita ja kuolevaisia orjia. Piiristä löytää myös hajulta suojaavia kaasunaamareita myyviä kauppiaita.
Seitsemäs Piiri - Pretarajapura
Valtava, sysipimeä kaupunki, jota asuttavat kuolevaiset sielut, demonit ja monet muut olennot. Huomattavasti Narakan ylempiä Piirejä miellyttävämpi asuinpaikka.
Kahdeksas Piiri - Avata-nirodhana
Pretarajapuran alla levittäytyvä käytäväverkosto, jonka onkaloissa on varastoja, vankiloita, laboratorioita ja asuntoja. Sisäänkäyntien luona on oppaita ja kartanmyyjiä. Vaitarna-joki päättyy tänne.
Yhdeksäs Piiri - Kakola
Avata-nirodhanan tunnelit avautuvat valtavaksi, pohjattomaksi kuiluksi, jonka seinämillä on palatseja ja virastoja. Tärkeämmät rakennukset leijuvat ilmassa kuilun yläpuolella. Piirin keskustassa on Yaman hallintopalatsi.
  • Hallitsija: keisari Yama

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Aseet, taistelu ja kuolemat ovat täysin oikeita, mutta tosivahinkoa tekeviä hyökkäyksiä ei käytetä. Alemmista piireistä tuoduille keinotekoisille ruumiille on kova kysyntä.
  2. Sielut ovat hyödyllisempiä työntekijöitä kun niillä on myös ruumis.