Nirotha

Hömppäpediasta
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
Nirotha
Nirotha.jpg
Nirotha kammiossaan
Tosinimi:Nirotha
Laji: Nigel-demoni
Sukupuoli: Neutraali
Syntymäaika: ?
Syntymäpaikka: Ykkönen, luultavasti[1]
Suuntaumus: Pahuus
Voimaluokitus:Biskatamatar
Tuhokapasiteetti:Aurinkokunnallinen
Kuolemattomuuden
tyypit:
Ainakin 1 ja 3
Liittolaiset: Damien Gaylord, Nigel
Arkkiviholliset: Kaikenkarvaiset tuhlarit ja siipeilijät sekä palkankorotusta vaativat toimihenkilöt
Saavutukset: Reilu ylijäämäbudjetti
Pilkkanimet: Laiskuri, invalidi, kitupiikki


Nirotha on nigel-demoni-beker[2] ja sitä myöten muodostaa neljänneksen lajinsa voimakkaimmista yksilöistä. Äärimmäisen korkeasta voimatasostaan huolimatta hän on pysynyt aina pitkällä tapahtumien keskipisteen ulkopuolella, koska ei juuri koskaan tee juuri mitään, ja on käyttänyt huomattavasti aikaa ja vaivaa järjestelläkseen asiat niin, ettei hänen tarvitsekaan.

Bekerien työnjaossa hänen tehtäväluetteloonsa ovat päätyneet Damienin myötävaikutuksella Pahuuden kirstunvartijan[3] ja henkilöstöpäällikön[4] toimet, joita hän hoitaa kustannustehokkaalla kierrätysrautanyrkillä.

Nirotha muodostaa Damien Gaylordin kanssa Pahuuden vallan huipulla rationaaliset nyhvääjät -klikin siinä missä Ilumine Cintillar ja Jagr muodostavat kieltämättä vahvemman irrationaaliset räyhääjät -klikin.

Luonne ja ulkonäkö[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nirotha on paitsi autokraatti, myös nihilisti, kyynikko ja pasifisti[5]. Hän vastustaa säästöliekillä palavasti kaikenlaista tuhlausta, ilmeni se sitten työn haastavuuteen nähden ylisuurena palkkana tai enemmän näyttävyyttä kuin tehokkuutta ajatellen rakennettuna energiatekniikkana. Käytännössä tämä tarkoittaa, että siitä lähtien, kun Nirotha ylennettiin ylimmäisen kirsunvartijan toimeen Pahuuden budjetti ei ole nähnyt ylijäämätöntä universaalivuotta. Nigeliä huomattavasti vähemmän tyytyväisiä ovat ne Pahuuden toimihenkilöt, joiden oma budjetti on kutistunut kolmeen prosenttiin entisestä Nirothan agressiivisen talouspolitiikan seurauksena.

Nirothan asenne heijastuu hänen ulkoiseen olemukseensa, jonka osalta hän muistuttaa enemmänkin varjoa kuin yhtä Universumin voimakkaimmista olennoista. Häneltä puuttuvat sekä perinteisemmän demonilordin kynnet että sarvet, ja hänen siipensäkin ovat klassisten nahkaisten lenninelinten sijasta mustat kaksiulotteiset tasot. Myöskin vaatetus on vaatimatonta: koristeellisen Yliherran vormun sijasta Nirothan vartta verhoaa ohut, lyhyttä kaapua muistuttava asuste, jonka olkapäiltä erkanee kaksi pitkää, riimuilla täytettyä nauhaa.

Hän vieroksuu suoraa toimintaa, ja suosii tarkkaa suunnittelua ja hienovaraista manipulaatiota sen ylitse. Hän viettääkin suurimman osan ajastaan täysin liikkumattomana työkammiossaan herransa Nigelin linnoituksessa valvomassa alaistensa toimintaa.

Voimat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nirotha
Fyysinen voima:
40
Nopeus:
50
Ketteryys:
50
Aseeton taistelutaito:
20
Aseellinen taistelutaito:
20
Energianhallinta:
40
Taikuus:
65
Psioniikka:
65
Älykkyys:
90
Tiimityöskentely:
60
Muut kyvyt:
60
Keskiarvo:50


Psioniikka
Nirothan psioniikka on vahvasti painottunut telepatiaan ja sen johdannaisiin, pääasiassa mielenhallintaan.
Taikuus
Nirotha kykenee käyttämään manatyypeistä jokaista elementaalimanaa valoa lukuun ottamatta, kaikki keskisiä manatyyppejä sekä Pahuusmanaa. Hänen taistelumagiansa on voimatasoon nähden hiukan rajoittunutta, mutta sitävastoin erilaiset suoja- ja tiedonhankintaloitsut ja erityisesti nekroturgia luonnistuvat hyvin.
Energian käyttö
Nirothan energiamanipulaatio ei ole täysin ala-arvoista. Hänen kykynsä tällä saralla ovat jossakin biskamatarin keskivaiheen tienoilla. Hän hallitsee mustan värienergian, aika-, avaruus-, todellisuus ja pahuusenergioiden käytön.
Sielujen muotoilu
Nirotha on taitava sekä psionisesti että maagisin keinoin tapahtuvassa sielumanipulaatiossa, josta onkin paljon apua sekä mielenhallinnan että nekroturgian kanssa käytettynä.
Absorbaatio
Nirotha kykenee ottamaan vastaan ja sulauttamaan osaksi omaa olemustaan vihamielistä tai muuten ulkopuolista manaa tai energiaa. Kyvyn tarkat rajat eivät ole tiedossa empiirisen testauksen puutteen vuoksi.

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Nirothalla ei ole aikaa tuhlattavaksi lapsuusajastaan tarinoimiseen.
  2. Biskatamatar Tasapainon asteikolla.
  3. Rahaa ei tipu.
  4. Valittajat löytävät itsensä Ykkösen armeijan ja vastapuolen sotajoukon välistä.
  5. Vastustaa tarpeetonta väkivaltaa. Tarpeellinen väkivalta katsotaan tarpeelliseksi.