Nyarlatothep

Kohteesta Hömppäpedia
Loikkaa:valikkoon, hakuun
Nyarlatothep
Nyarlathotep by Tiwyll.jpg
Tosinimi:Nyarlatothep name.png
Laji: Suuri Muinainen
Sukupuoli: ? (käytetään maskuliinisiä termejä)
Syntymäaika: ?
Syntymäpaikka: ?
Suuntaumus: Kaaos/Paha
Voimaluokitus:Biskatamatar
Tuhokapasiteetti:Oletettavasti aurinkokunnallinen
Regeneraation taso:Ainakin keskinen korkea taso
Kuolemattomuuden
tyypit:
1, 3
Liittolaiset: Vandymion, Mentor, Suuret Muinaiset
Arkkiviholliset: ?
Saavutukset: Matkustaminen universumien välillä, sopimuksen solmiminen Kaaoksen ja Pahuuden kanssa
Pilkkanimet: ?

Nyarlathotep (Hiipivä Kaaos, Tuhannen Kasvon Jumala[1]) on yksi Suuremmista Suurista Muinaisista, joskaan ei heistä voimakkain. Hänen elementtinsä on ilma ja hänen edustamansa tuhon ja kuoleman aspekti on levottomuus. Hänen palvelijoidensa nimet ovat Vandymion ja Mentor.

Kuten hänen lisänimensä, Tuhannen Kasvon Jumala, kertoo, on hänellä lähes tulkoon loputon määrä muotoja. Hänen kerrotaan olevan muodosta riippuen "...mustaihoinen humanoidi, pitkä ja hoikka", "...lepakonsiipinen musta peto, jonka punainen silmä on jakaantunut kolmeen lohkoon..." tai "...kasvoton, muotoaan muuttava massa, josta kurkottelee ikään kuin käärmeitä, ollen kuitenkin kiinni Hänen ruumiissaan...".

Nyarlatothepin manifestoituessa hänen mukanaan on usein muutamia pienempiä olentoja, jotka tanssivat hänen ympärillään soittaen monotonista melodiaa humisevaäänisillä huiluillaan. Näiden olentojen uskotaan olevan joko paloja Nyarlatothepistä itsestään, tai hänen palvelijoitaan. Idioottisoittajat - kuten olentoja kutsutaan - eivät ole osoittaneet minkäänlaista omaa tahtoa tai -olemassaoloa erossa Nyarlatothepistä. Niiden olemassaolon syyt eivät ole aivan selvät, mutta niiden soitolla epäillään olevan jotakin tekemistä tavan kanssa, jolla Nyarlatothep hallitsee palvelijoitaan (ks. Voimat).

Historia[muokkaa]

Muiden Muinaisten tapaan Nyarlathotepkin pelastautui Cthuro'Vaersin tuhosta Suurten Muinaisten oman tasku-ulottuvuuden mukana. Kun ulottuvuus sitten ankkuroitui Universumin kylkeen joskus Mahtien Mittelön loppupuolella, päätti Nyarlathotep - sen sijaan että olisi viettänyt vuosituhansia integroituen uuteen ympäristöön - luoda lyhyessä ajassa itselleen pelkistetyn, semiglobaalisti integroidun valemuodon, jonka hän kykenee "heijastamaan" muihin ulottuvuuksiin.

Näin ollen Nyarlathotep oli ensimmäisenä Muinaisista sekaantumassa (ei sillä tavalla) Universumin asioihin, keräten huomaamatta kannattajia Suuntaumusten sodan raivotessa maailmankaikkeudessamme, valmistellen Suurten Muinaisten varsinaista saapumista. Kun Mahtien Mittelö lopulta päättyi Suuriin Universumisyklin päättäneisiin Bileisiin ja Universumi koki tulisen jälleensyntymän, oli Nyarlathotep ensimmäisten uudisraivaajien joukossa, huomaamattomasti jatkaen valmistelujaan ja keräten alueita Muinaisten palvelijoille. Tällä kertaa hänen toimensa eivät jääneet Suuntaumuksilta huomaamatta. Onnekseen Nyarlathotepin toiminta oli sijoittunut Kaaoksen ja Pahuuden vaikutusalueiden välimaastoon. Molemmat Suuntaumukset olivat kiinnostuneita mahdollisuudesta rekrytoida Suuret Muinaiset riveihinsä, ja Nyarlathotep - ymmärtäen hyvin ystävällisistä suhteista kahteen Perusvoimaan koituvat hyödyt - solmi sopimuksen Nigelin ja Kivi-paperi-saksien kanssa. Sopimuksen yksityis- saati monituiskohtia ei tiedetä, mutta sen väitetään kattavan muumoassa Muinaisten olemassaolon kätkemisen Universumin voimatekijöiltä.

Voimat[muokkaa]

Nyarlathotepin alkuperäiset voimat hänen kotiuniversumissaan olivat muiden voimakkaampien Muinaisten tapaan paikallista Mainor-tasoa, mutta Universumissa hänen voimiaan rajoittavat Cthuro'Vaersin ja meidän universumimme integraatioerojen aiheuttama massiivinen energiahukka. Kiertääkseen näitä ongelmia Nyarlathotep on kehittänyt itselleen rutkasti heikomman mutta Universumiin huomattavasti paremmin integroidun valemuodon. Kaaoksen ja Pahuuden kanssa solmitun sopimuksen myötä hänellä

Psioniikka
Nyarlathotep on mestaritason telepaatikko, mutta hän ei ole demonstroinut mainittavempia telekineettisiä voimia[2]. Hän käyttää psionisia voimiaan hallitsemaan värväämiään palvelijoiden armeijoita, vaivuttaen olennot transsinomaiseen tilaan ja tehden heistä aivottomia, itsenäiseen ajatteluun kykenemättömiä orjia.
Energiamanipulaatio
Nyarlatothep on pitänyt energeettiset kykynsä salassa, mutta ainakin sähkö- ja tunne-energioiden manipulaation tiedetään luonnistuvan.
Taikuus
Nyarlathotepin tiedetään hallinneen Cthuro'Vaersin useimmat manatyypit, ja hänen heikompi heijastemuotonsa hallitsee ainakin hänen oman elementtinsä, ilman manan, sekä lisäksi pimeys- ja kuolema-tyyppien manat.
Regeneraatio
Nyarlatothepin todeellisen olemuksen regeneraatiokyvyistä ei ole minkäänlaista tietoa, mutta hänen heikomman "heijastemuotonsa" tiedetään kykenevän palautumaan kaikista kärsimistään vammoista, joskin on hieman epäselvää missä määrin tämä johtuu varsinaisesta regeneraatiosta ja missä määrin Nyarlatothepin suorittamasta rekonstruktiosta.

  1. Pelkkä kutsumanimi. Nyarlatothep ei ole jumalolento, vaan kuuluu aivan eri lajiin
  2. Undercover-toimintatyylistään johtuen hän ei kyllä ole demonstroinut juuri mitään muutakaan.