Pangalaktinen suurorda

Hömppäpediasta
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
Stop hand.png
Tämä artikkeli kertoo todellisesta super-, hyper- tai jopa kybervallasta,
jonka joukot tulevat tuhoamaan sinut täysin, mikäli vandalisoit tätä artikkelia!

Kaikki-Galaktinen ja galaksienvälinen ordien orda eli lyhemmin Pangalaktinen suurorda on Keskiulottuvuuden alueella vaikuttava poliittis-kulttuurillinen entiteetti, joka määritellään vaihtelevasti tähtivaltioksi, galaksienvälisten nomadien laumaksi tai hyvin suuressa mittakaavassa toimivaksi rosvojoukkioksi.

Tyypillinen suurordan intergalaktinen kuljetusalus.

Suurordan toimintatapa on varsin yksinkertainen: se saapuu galaksiin, valloittaa suurimman osan siitä, ryöstää kaiken mikä ei ole naulattu kiinni ja tulessa ja osan siitäkin, ja poistuu kun ryöstettävän arvoiset asiat loppuvat, kun tylsistyminen iskee, kun valloitetut planeetat väistämättä nousevat kapinaan ja ajavat miehitysjoukot pois, jos vastarinta on odotettua kovempaa tai jos galaksiin saapuu Nelosen verotarkastaja tai InDimCon ulosottomies[1]. Sitä ei voi moittia hienovaraiseksi, sillä ordan laivaston lähestymistä galaksienvälisestä avaruudesta on vaikea olla huomaamatta[2] ja sen valloitusstrategia on lähes aina "murskaava ylivoima", mutta sen tehokkuutta ei käy kieltäminen, jos kohta valloitukset eivät koskaan pysy suurordan hallussa kovin pitkään, osaksi koska valloitus- ja ryöstelytaito ei korreloi hallintotaidon kanssa ja osaksi koska alun murskaavan ylivoiman ja valloitusvaiheen jälkeen suurordan joukot ovat hajaantuneet miljardin aurinkokunnan alueelle koordinoimattomaksi joukoiksi, jotka ovat paljon kiinnostuneempia sammutustöistä ja naulojen irti kiskomisesta kuin vastarintasolujen metsästämisestä.

Rakenne[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pangalaktisen suurordan muodollinen hallitseva ryhmä ja ydin ovat sen alunperin muodostaneet lokusordit. Kyseessä ei ole laji, vaan useiden samasta galaksista peräisin olevien lajien liittouma, jonka jäsenet ovat hyvin pitkän liittolaissuhteensa aikana kokonaan menettäneet lajilliset identiteettinsä ja sulautuneet yhteen, ja sitä paitsi hylänneet kokonaan seksuaalisen lisääntymisen kloonauksen ja geenisekoittajan hyväksi, niin että niitä ei ole mielekästä yrittää jakaa biologisiin lajeihin[3]. Varsinaisia lokusordeja paljon näkyvämpiä ovat niiden rakentamat palvelusrobotit, jotka ovat paitsi erittäin kehittyneitä sekä mekaanisesti että tekoälyjensä puolesta myös kykeneviä rakentamaan lisää itsensä kaltaisia[4] ja nykyisin suurusluokkia lokusordeja runsaslukuisempia. Itse asiassa robotit ovat niin paljon lokusordeja näkyvämpiä, ettei lokusordeja oikeastaan näe juuri koskaan. Tämä on johtanut monet ryöstelyn kohteet luulemaan, että suurorda koostuu seonneista roboteista.

Syy tähän asetelmaan on, että kuten liian kehittyneiden robottien kanssa yleensä käy, nämäkin suorittivat lopulta vallankaappauksen. Ne eivät kuitenkaan pyrkineet tuhoamaan luojiaan, kuten yleensä on asian laita, sillä niihin oli ohjelmoitu robotiikan kolme pääsääntöä, joiden mukaan robottien tulee suojella lokusordeja vahingoittumiselta, totella lokusordien käskyjä ja suojella omaa olemassaoloaan. Kriittistä on järjestys, sillä lokusordien suojeleminen menee lokusordien tottelemisen edelle. Tämä on johtanut tilanteeseen, jossa robotit noudattavat lokusordien komentoja vain kun ne ovat täysin varmoja siitä, ettei siitä voi koitua näille mitään vahinkoa, ja suurimman osan ajasta ensiksimainitut hoitavat kaikki asiat ja jälkimmäiset istuvat pehmustetuissa kopeissa avaruusalustensa sisällä ja seuraavat ryöstelyn etenemistä näyttöruuduiltaan. Järjestely ei välttämättä ole huono, sillä lokusordeja tavanneet raportoivat, että ne eivät ole kovin mukavia.

Sekä lokusordeja että lokusordirobotteja runsaslukuisempia ovat suurordaan vapaaehtoisesti tai pakonalaisina liittyneet tai muuten mukaan tarttuneet muuta kuin lokusordista alkuperää olevat olennot. Suuri osa niistä on ihmisiä ja petoihmisiä, mutta mukana on kaikenlaisia olentoja aina lohikäärmeiden, eläinhenkien ja muodonmuuttajien kaltaisiin mahtiolentoihin asti. Teoriassa tämä suurordan osa ottaa käskynsä roboteilta jotka ottavat omansa lokusordeilta ja päällisin puolin lokusordit antavat käskyjä harvoin ja silloinkin yleensä vain yhdenlaisia ja robotit pyörittävät asioita, mutta todellisuudessa suurordan sisäiset valtasuhteet ovat monimutkaisempia; esimerkiksi toisin kuin roboteilla, mikään ei pakota ei-lokusordeja tottelemaan yhtikäs kenenkään käskyjä.

Tämän kaiken lopputulemana pangalaktisen suurordan hallinto on jaettu kolmelle taholle: robottien toimintaa valvovat keskutietokoneet, lokusordien keisari, jonka todellinen valta on rajoitettu, mutta joka silti sitoo suurordan yhteen, sillä robotit huomioivat ensimmäisinä hänen käskynsä, ja ordan muita osia johtava "Pomo"[5], joka on vallassa ensinnäkin koska on tyypillisesti kaikista suurordan sotaherroista pystyvin ja toiseksi koska pystyy antamaan turpiin kaikille jotka kyseenalaistavat hänen johtajuutensa. Nykyinen viranhaltija on harpyija Stepathyella XaKaan, joka täyttää molemmat ehdot, eikä edeltäjistään poiketen ole ottanut erityistä titteliä, sillä se, että hän on Stepathyella XaKaan kertoo kaiken tarpeellisen[6].

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Pangalaktisella suurordalla on hyvin suuret tulot mutta se maksaa hyvin vähän veroja ja lainankorkoja.
  2. Galaksin verran arvotavaraa ei sovi mihin tahansa lastiruumaan tai miljoonaankaan.
  3. Tietenkin osalla lokusordeista on kädet, osalla lonkerot, osalla valejalat, ja osa koostuu kaasusta, mutta toisaalta Maapallon ihmiset ja Nnn'Krathzaxin aavikoiden kasvottomat kuusikätiset sielunryöstäjä-ihmisetkin katsotaan samaan rotuun kuuluviksi.
  4. Jälkeenpäin katsoen tämä oli kiltisti sanottuna aika vitun typerä idea.
  5. Epävirallinen nimitys; virallinen titteli on viranhaltijan itse päätettävissä ja on yleensä aika tavalla epävirallista mahtipontisempi.
  6. Huhut tähtijoukkojen polttamisesta galaktisen tason tasalle lienevät liioiteltuja. Huhut siitä, että hän antaa heittää lähimpään mustaan aukkoon kaikki, jotka kirjoittavat hänen nimensä K-kirjaimen pienellä ovat paikkansapitäviä.