Pantheon

Hömppäpediasta
Siirry navigaatioonSiirry hakuun

Pantheon on ryhmä jumalia, jotka ovat lyöttäytyneet yhteen polyteistiseksi kokonaisuudeksi. Pantheonin jäsenet saavat kaikki osansa sen nauttimasta palvonnasta, jolloin heidän ei tarvitse kilpailla keskenään, sekä muita etuuksia, kuten paremmat paikat Mahtijumalten kokoussalista ja mahdollisuuden omaan pöytään, ryhmävarauksiin ja erikoisalennuksiin Bar Universissa[1].

Pantheonin jäsenten ei tarvitse edustaa samaa Suuntaumusta tai edes olla kovin hyvissä väleissä keskenään; itse asiassa on tavallisempaa, että kullakin ajanhetkellä noin puolet pantheonin jumalista yrittää sabotoida toisiaan[2]. Yksi jumala voi kuulua useampaan kuin yhteen pantheoniin, eivätkä kaikki jumalat kuulu mihinkään. Erityisesti kaaosjumalat harvemmin liittyvät pantheoneihin.

Tavallisimmillaan pantheon käsittää yhden valtajumalan tai ylemmästä jumalan, puolestatusinasta pariinkymmentä alempaa jumalaa, ja sekalaisia pieniä jumalia sekä tarkkailijajäseniä. Pantheonin luokan voiman ja isojen egojen keskittymä kerää lisäksi väistämättä ympärilleen sankan joukon hännystelijöitä, palvelusolentopopulaatioita, puolijumalia, ympärillä pörrääviä sankareita ja muita liepeilläroikkujia sekä monimutkaisen vyyhdin miljoonien vuosien taa ulottuvia kostonkierteitä ja vihollisuuksia.

Useimmat pantheonit ovat väljän hierarkisia siten, että pantheonia johtaa sen voimakkain jumala, jota kutsutaan pantheonin ylijumalaksi, muutaman pantheonin (toivonmukaan) luotettavimman ja pätevimmän jumaluuden avustamana. Majoraalisemmat tai hyvin suuret pantheonit voivat olla tiukemmin järjestäytyneitä, ja toiset ovat ei-hierarkisia.

Pantheoneilla on useimmiten oma kotiulottuvuutensa, joka toimii sen päämajana ja kokoontumispaikkana.

Kaikki jumalten ryhmittymät eivät ole pantheoneja - vain sellaiset, joilla on yllä kuvatun kaltainen palvonnanjakojärjestely. Näin esimerkiksi ktoonisten voimien ei katsota muodostavan pantheonia.

Tunnettuja pantheoneja[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Jumalat, etenkin ryhmissä, juovat kuin sienet, tuovat aina seuralaisia, eivätkä tavallisesti pihistele juomarahoissa.
  2. Väistämätön seuraus siitä, että laitetaan joukko tyyppejä, joilla on paitsi erittäin suuret luulot itsestään, myös enemmän kuin tarpeeksi voimaa niiden todistamiseksi, saman katon alle, ja kerrotaan heille, että niin kauan kuin yhden jäsenen menetys koituu toisen hyödyksi, ryhmä kokonaisuutena ei kärsi.