Sielu

Kohteesta Hömppäpedia
Loikkaa:valikkoon, hakuun

Sielu on yksi olemuksen kolmesta osasta mielen ja ruumiin ohella. Mielen tapaan se koostuu hengestä siinä missä ruumis koostuu aineesta. Mielen ja sielun eroa voitaisiin kuvailla siten, että sielu on asia ja mieli prosessi. Sielu ei ole itsessään kykenevä ajattelemaan, vaan tarvitsee siihen mieltä. Sielu on, mutta ei tavallisesti varsinaisesti tee mitään. Olennon sielu on sen perimmäinen olemus. Se koostuu edelleen useista osista, joihin kuuluvat luonto, olennon persoonallisuuden ydin, ja sydän, joka vastaa tunteista. Kokonaisuutensa jokaiselle sielulle on annettavissa tosikielinen tosinimi, joka joissakin malleissa katsotaan myös sielun osaksi. Sielun rakenne voi vaihdella rajustikin sen mukaan, minkälaiselle olennolle se kuuluu; esimerkiksi humanoidin sielu eroaa varsin paljon enkelin sielusta. Joillakin olennoilla ei ole sielua lainkaan. Näihin kuuluvat esimerkiksi void-demonit ja muut tyhjiön olennot sekä monet konstruktit.

Sielu on olemuksen osista pysyvin, ja voi jatkaa olemassaoloaan loputtomasti ruumiin kuoleman jälkeen. Käytännössä sieluilla, joiden ruumiit eivät olleet tyypin 1 kuolemattomia on kuitenkin tietty puoliintumisaika, joka on yleisesti ottaen korreloi positiivisesti iän, jonka olento ehti saavuttaa elossa ollessaan kanssa. Alemmalla henkisellä tasolla olevien olentojen (E-tasot) sielut liukenevat varsin nopeasti, mutta tietoisten olentojen sielut luokitellaan pitkän hajoamisaikansa vuoksi ongelmajätteeksi, ja ne pyritään useimmiten sijoittamaan Suuntaumusten yhteiselle jäteasemalle Universumin ulkopuolelle, johonkin toiseen tuonpuoleiseen, reinkarnoimaan tai muuten kierrättämään. Lisäksi on olemassa olentoja ja tahoja, kuten sielunsyöjät ja monet demonit, jotka käyttävät sieluja ravinnoksi tai raaka-aineena, ja täten osaltaan vähentävät ongelmaa.

Sielu ei varsinaisesti korreloi minkään tietyn energia- tai manatyypin kanssa, mutta siihen on mahdollista vaikuttaa esimerkiksi mieli- tai suuntaumusmanojen, tunne-energioiden tai psioniikan keinoin. Sielun manipuloiminen on monin verroin vaikeampaa kuin mielen.