Spektronia

Kohteesta Hömppäpedia
Loikkaa:valikkoon, hakuun
Spektronia
Milkyway1.PNG
Paikalliset valtiot Spektronian kuningaskunta
Kuningas he'Tekioin
Tärkein kaupunki Spektronia
Muita kaupunkeja Spektrepolis, Spektrala
Massa 1,6 Maan massaa
Läpimitta 13 203 km
Teknologian taso 8
Löytäjä ?
Väkiluku (2011) 8.000.000.000
Kielet Spektronian kieli
Valuutat Spektronian te'Ki
{{{alaviite}}}

Spektronia oli planeetta Linnunradan itäisessä sektorissa meidän aurinkokunnastamme galaksin keskustaan päin. Planeetta kiertää auringon kaltaista G-spektriluokan tähteä, jonka säteily on kuitenkin hieman omaa aurinkoamme voimakkaampaa. Spektroniaa ei enää ole olemassa, sillä se tuhoutui, kun vihamielisen naapuriplaneetan, Mustan Planeetan, joukot hyökkäsivät Spektroniaan ja tuhosivat sen asukkaat lähes viimeiseen mieheen, naiseen ja lapseen. Yksi lapsi ehdittiin kuitenkin lähettää pois planeetalta ennen sen tuhoa. Tämä lapsi tultiin myöhemmin tuntemaan Loimuna.

Tätä nykyä Spektronian ennen niin kauniista planeetasta ei ole jäljellä muuta kuin karrelle palanut, ilmattomaksi kuihtunut kivipallo ja kasa sen perässä surullisena vanana seuraavia asteroideja.

Yleistä[muokkaa]

Aikaisemmin Spektronia oli hyvin kaunis planeetta, jonka asukkaat olivat pitkän kehityshistoriansa kautta saavuttaneet teknologisen ja ekologisen tasapainon tilan. He pystyivät valvomaan ja tarpeen vaatiessa kontrolloimaan planeettansa elämää ja sen kehittymistä. Spektronia muistutti aluksi hyvin paljon Maapalloa, mutta sen tärkein erottava piirre olivat ympäri planeettaa sijaitsevat kristallivyöhykkeet, joilla kasvoi[1] suuria sateenkaaren väreissä kimaltavia mineraalikiteymiä, joilla oli erikoisia ominaisuuksia. Nämä spektronkristallit, kuten ne myöhemmin nimettiin, pystyivät päivällä varaamaan valoa ja lämpöä ja sitten säteilivät sitä pois yöllä. Pitkän aikaa spektronkristalleja ei osattu siirtää pois kristallivyöhykkeiltä ilman, että herkät kristallit murenivat tomuksi. Myöhemmin, kun kristallivyöhykkeiden ominaisuuksia opittiin simuloimaan laboratoriossa, spektronkristalleja pystyttiin siirtämään kristallivyöhykkeiltä muualle. Tämä aiheutti teknologisen mullistuksen, josta kerrotaan enemmän historiaosiossa.

Spektronian asukkaat olivat ulkomuodoltaan kuin siivekkäitä ihmisiä, ja heidän yleisin hiusten värinsä oli kullankeltainen. Heidän selässään oli läpinäkyvät, ohuet siivet, joiden päätarkoitus oli ilmeisesti kerätä auringon säteilyä; varsinaiseen lentämiseen hennot siivet eivät kelvanneet. Myöhempänä avaruusaikana siivillä huomattiin kuitenkin olevan merkittävä ominaisuus käyttää voimakkasti hyödykseen auringon säteilypainetta aurinkopurjeen tavoin ja lentää siten avaruudessa. Tämän mallin pohjalta kehiteltiin tieteellinen teoria, jonka mukaan spektronialaisilla olisi ollut kaukaisia, avaruudessa elämään sopeutuneita esi-isiä, jotka liikkuivat aurinkotuulen mukana siivillään. Tätä teoriaa tukee myös joukko arkeologisia ja historiallisia todisteita, kuten muinainen luomiskertomus, jonka mukaan spektronialaisten esi-isät olivat taivaista laskeutuneita enkeleitä. Spektronialaisilla oli myös luonnollisia telepaattisia kykyjä, ja osalla väestöstä ilmeni lisäksi synnynnäistä energianhallintataitoa.

Historia[muokkaa]

Varhainen asutus[muokkaa]

Spektronian arvellaan syntyneen samalla tavalla kuin Maapallonkin; tiivistymällä ja kasaantumalla prototähteä kiertävästä ainerenkaasta. Myös elämän itsensä alkuvaiheet spektronialla olivat samankaltaiset kuin Maapallolla. Spektroniaan kuitenkin muodostui jo varhaisessa vaiheessa tuntemattomista syistä kristallivyöhykkeitä, joille muodostui omat uniikit ekosysteeminsä.

Noin 200 000 vuotta ennen spektronian tuhoa Spektronian aurinkokuntaan saapui joukko avaruudessa aurinkotuulten kantamana matkaavia aurinkosiipiä. Ei tiedetä tarkasti miten ja miksi, mutta osa aurinkosiivistä päätyi ilmeisesti elossa Spektronia-planeetan pinnalle. Näistä aurinkosiivistä tuli spektronialaisten esi-isiä, ja pitkällinen sopeutuminen maankaltaiseen ympäristöön teki aikaisemmin sirosta humanoidimuodosta tanakamman ja ihmismäisemmän. Sukupolvien kulkiessa aurinkosiivistä periytyvän kansan alkuperä katosi ajan hämäriin ja jäljelle jäi vain joukko luomismyyttejä, joissa esi-isien sanottiin olevan "taivaista laskeutuneita enkeleitä".

Vanha aika[muokkaa]

Pitkän aikaa spektronialaiset asuivat verraten alkeellisissa heimoyhteisöissä ja teknologia kehittyi hitaasti. Jo lähes alusta alkane spektronialaiset olivat pitäneet kristallivyöhykkeitä pyhinä, ja siksi niillä käytiin harvoin. Majora tietää, mitä olisi tapahtunut, jos spektronialaiset olisivat päättäneet mennä asumaan kristallivyöhykkeille; ehkä he olisivat kehittyneet erilaiseksi, voimakkaammaksi ja ylhäisemmäksi roduksi.

Lopulta saavuttiin Maapallon nykyaikaa vastaavalle aikakaudelle, ja teknologia alkoi kehittyä suuremmalla nopeudella.

Teknologian mullistus[muokkaa]

Spektronian teknologisessa kehityksessä tapahtui yllättäen jättiharppaus, kun kristallivyöhykkeitä analysoinut tiedemiesryhmä ilmoitti vihdoin pystyvänsä matkimaan täydellisesti kristallivyöhykkeiden ominaisuuksia laboratorio-olosuhteissa, ja he ilmoittivat pystyneensä pitämään spektronkristalleja ehjänä simuloiduissa olosuhteissaan ennenkuulumattoman pitkiä aikoja. Samoihin aikoihin oli julkistettu myös joukko tutkimuksia, jotka valottivat spektronkristallien mahdollisia hyötysovelluksia, jotka olivat mitä moninaisimmat. Oikeissa olosuhteussa spektronrkistalleja voitiin käyttää tietokoneissa, laseraseissa ja jopa hyperajomottoreissa. Äkillisesti spektronialaisille oli avautunut mahdollisuus ennennäkemättömään teknologiaan, ja markkinoille alkoi välittömästi tulla entistä huomattavasti parempia tekoälyjä, tehokkaampia tietokoneita, parempia laseraseita ja hyperajoytimiä ja niin edespäin. Spektronkristalleja hyödyntämällä saatiin aikaan lähes inhimillisä tekoälyjä ja robotteja.

Teknologian kehityksen ansiosta spektronialaiset etenivät avaruuden valloituksessa huomattavasti aikaisempaa nopeammin ja tähtienväliset lentoajat lyhenivät merkittävästi. Ikävä kyllä spektronialaisten teknologinen kehitys käänsi heitä kohtaan myös erästä lähitähteä kiertävän Mustan Planeetan sotaisien asukkaiden huomion. Mustaplaneettalaiset olivat jo kauan sitten muuttaneet itsensä kyborgeiksi, ja heistä oli tullut vinoutuneen kehityksen takia säälimättömiä ja julmia. Muun galaksin onneksi he pysyttelivät enimmäkseen kotiseudullaan, eikä heillä ollut borgimaista tarvetta assimiloida muita rotuja. Tällä kertaa jokin kuitenkin sai mustaplaneettalaiset vihan valtaan, ja nämä alkoivat kaikessa hiljaisuudessa hautoa hyökkäystä Spektroniaan.

Spektronian tuho[muokkaa]

Lopulta Mustan Planeetan asukkaat saivat varustetuksi suuren, hampaisiin asti aseistetun avaruuslaivaston, ja hyökkäsivät Spektroniaan täydessä voimassaan. Spektronialaiset eivät antautuneet taisteluitta, vaan sotivat korkeateknologisilla aseillaan vastaan, mutta joutuivat lopulta taittumaan silkan numeroiden ylivoiman takia. Mustan Planeetan säälimätön armada tuhosi täysin tuntemattomaksi jääneestä syystä koko planeetan, haluten varmistaa sen kansan täydellisen tuhon.

Kiintoistasti, Kugayalla, maailmojen tuhoajalla on oma teoriansa Mustan Planeetan asukkaiden motivaatiosta. Hänen mukaansa kaiken syynä on spektronialaisten kyky käyttää hyväkseen spektraalienergiaa, joka muodostuu yhteen sulautetuista eri värienergiatyypeistä. Kugayan mukaan universumi itse pelkää suunnattomasti spektraalienergian käyttäjiä, sillä heissä on potentiaali yhdistää vähäisempien värienergioiden lisäksi myös paljon korkeavoimasempia energiatyyppejä yhdeksi kokonaisuudeksi, ja juuri tätä maailmankaikkeus pelkää: että saapuisi joku, joka pystyy hallitsemaan kaikki universumin perusenergiat yhtenä saumattomana kokonaisuutena ja nousemaan siten universumin valtiaaksi. Kugayan mukaan Spektronian tuho ei ole ensimmäinen tapaus historiassa kun universumi on tuhonnut spektraalienergian käyttäjiä; hänen mukaansa aikaisempien syklien aikana on useasti noussut esiin satunnaismutaatioiden kautta rotuja, jotka kykenevät käyttämään spektraalienergiaa, mutta ne kaikki ovat tuhoutuneet varhaisessa vaiheessa ennen kuin "tosi energian mestaria" on päässyt syntymään.

Viitteet[muokkaa]

  1. Kirjaimellisesti kasvoi. Spektrokristallien kiteytymisnopeus oli poikkeuksellisen korkea.
Universumin planeetat ja kiertolaiset
Aurinkokunta: Merkurius | Venus | Maapallo (Kuu | Perilas | Porilas) | GigaCorp-planeetta | Mars | Apokalypsia | Jupiter | Saturnus | Uranus | Neptunus | Pluto | Nemesis | Planeetta X | Velorex

Muu Linnunrata: Sirius | Universalia | Jetonia | Mustan Aukon Maa | Aldebaranin aurinkokunta | Betelgeuzen aurinkokunta | Spektronia | Erebos | Kolosseus

Muu Universumi: Surtur | Tc'bjezz'nnmg | Myodanzo | Tluyaian | Planeetta Y | Planeetta Z