Talanteos

Kohteesta Hömppäpedia
Loikkaa:valikkoon, hakuun

Talanteos on tuulen elementaalitaso, joka - kuten muutkin kaltaisensa - sijaitsee keskiulottuvuuden henkitasolla, tarkemmin sanottuna Ykkösen ja Kolmosen äärireunalla. Alunperin tätä tuulidemonien ja muiden maagisten tuulihirviöiden pesää hallitsi Ilman Elementaaliherra Gorudees, mutta hän joutui väkivalloin syrjäytytetyksi sekä vallasta että elämästä vuonna 1998, kun Hjassan, joka oli vakaasti päättänyt opetella[1] kaikkien elementaalimanojen salaisuudet saapui hänen ulottuvuuteensa, ja surmasi hänet pitkän[2] taistelun jälkeen.

Pieni ilmamassa Talanteoksen myrskyisällä taivaalla. Jos katsot tarkkaan, voit nähdä tuulielementaalin virtauksen ytimessä.

Historia[muokkaa]

Kuten muutkin elementaalitasot, myös Talanteos synti nykyisen universumisyklin alussa, kun valtavat tuulimanan massat kerääntyivät yhteen pisteeseen. Aikojen saatossa sekä Pahuus että Kaaos ovat yrittäneet hyödyntää Talanteosta joukkojenkuljetuksessa, samaan tapaan kuin ne käyttivät Avsignumin jokia, mutta ongelmaksi muodostuivat ikuisten myrskyjen hallitsema, lentäviäkin olentoja varsin kaltoin kohteleva ympäristö, sekä petolliset ilmavirtaukset, jotka veivät matkustavaiset syvemmälle tason uumeniin paljon useammin kuin turvallisemmille tuulille.

Muuten Talanteoksen historia on sujunut rauhanomaisissa merkeissä lukuun ottamatta satunnaisia Kthogrondin ja Silvitasin kanssa käytyjä sotia[3] sekä Avsignumin valtausyritystä, joka kaatui kuningas Kreen hallitsemien vesihaltioiden ankaraan vastustukseen.

Vuoteen 1998 mennessä Talanteos oli lähes täysin eristäytynyt ja erossa kaikista liittouma- ja hyökkäämättömyyssopimuksista Gorudeesin "Olemmehan me pärjänneet tähänkin asti" -politiikan mukaisesti, mikä osoittautui varsin typeräksi teoksi kun Suuri Elementtimullistus koitti. Hjassan raivasi tiensä elementaali- ja demonilaumojen lävitse, ja vaati Gorudeesiä luovuttamaan hänelle tuulimanan salaisuudet. Gorudees vastasi haasteeseen, mikä on jälkeenpäin päässyt sijalle 37. Universumin tyhmimpien tekojen listalla[4]. Gorudeesin suorittamat monimutkaiset väistöliikesarjat ja ilmavirtauksien hyväksikäyttö[5] pitkittivät kaksintaistelua, mutta ei-juuri-kenenkään yllätykseksi Hjassan onnistui viipaloimaan Gorudeesin tuhoutumattomanakin pidetyn manaruumiin Hjassimonillaan.

Gorudeesin ja koko elementaalitason hierarkian heitettyä lusikan nurkkaan Kaaoksen Valtakunta järjesti laajamittaisen invaasion Talanteosiin toteuttaakseen tutun ryöstö-raiskaus-poltto -kolmiliikkeensä. Saavuttuaan paikalle joutuivat invaasiosta vastuussa olleet tahot kuitenkin toteamaan, että Talanteosilla ei valitettavasti ollut tarjota mitään ryöstettävää, raiskattavaa tahi poltettavaa. Lisäksi muihin elementaalitasoihin yhdistyvät kulkuväylät olivat Hjassanin vaikutuksesta joko enemmän tai vähemmän vähemmän käyttökelpoisia, minkä seurauksena Kaaoksen Valtakunta vetäytyi miehittämältään alueelta, koko historiansa vähiten väkivaltaa tuottaneessa manööverissa.

Olemus[muokkaa]

Talanteoksen ympäristöä hallitsevat satojen tai tuhansien kilometrien laajuiset ilmavirtaukset, jotka jakaantuvat pääosin kahteen ryhmään: Caminuksen vastaiselta rajalta alkunsa saaviin Kuumiin virtauksiin, sekä Hielomundin puolelta alkunsa saaviin Kylmiin virtoihin. Virtojen sekoittuminen ja niistä syntyvät sääilmiöt ennen Elementaalimullistusta olivat täysin Gorudeesin narujen varassa, kun taas rappion aikana niiden liikehdintä muuttui kausittaiseksi, mutta tuhoisammaksi.


  1. Tai siis pikemminkin riistä ne väkivalloin elementaaliherroilta.
  2. Gorudees käytti ilmavirtauksia hyväkseen, minkäs teet.
  3. Jälkimmäisen kanssa kamppailun syynä pidetään samankaltaisuutta ensimmäisen kanssa. Tämä taas johtuu Talanteosin hallituksen lievästä yksinkertaisudesta.
  4. Gorudeesin syyt eivät ole aivan kirkkaat, mutta niihin kuulunevat ylpeyden lisäksi oletettu kotikenttäetu, hänen kykynsä käyttää ilmavirtoja hyväkseen taistelussa sekä hänen aseenaan käyttämänsä tuulimanasta koostuneet kynnet, joiden tiedettiin leikanneen maalohikäärme kahtia.
  5. Ei sillä tavalla.
Universumin elementaalitasot
Tuli Caminus - Salama Levitanium - Tuuli Talanteos - Vesi Avsignum - Luonto Silvitas - Maa Kthogrond - Jää Hielomund

Valo Lumenolus - Pimeys Dsephifode