Tuomiopäivän Ratsastajat

Hömppäpediasta
Siirry navigaatioonSiirry hakuun

Tuomiopäivän Ratsastajat on eräs Universumin tunnetuimmista ja pahamaineisimmista rockyhtyeistä, joiden levyjen myynti on kielletty jo ainakin 3194:ssa eri maailmassa. Yhtye on tunnettu myös useilla muilla nimillä toimikautensa aikana, esimerkiksi Neljä Ratsastajaa, Apokalyptiset Ratsastajat, Maailmanlopun Ratsastajat ja Ilmestyskirjan Ratsastajat. Huomionarvoinen tämä yhtye on siitä, että kaikki sen jäsenet ovat antropomorfisia personifikaatioita, eli tiettyä konseptia vastaavia fyysisiä ilmentymiä.

Tuomiopäivän Ratsastajien nimi on perua siitä, että heillä on tapana esiintyä erinäisten jumalten palvojilleen järjestämien maailmanloppujen yhteydessä, ja usein myös aktiivisesti osallistua niiden toteuttamiseen. Heistä on tullut suosittu kutsuvieras maailmanloppuihin johtuen ei ainoastaan heidän iskevästä musiikistaan ja räväkästä lavaesiintymisestään, vaan myös heidän silkasta tehokkuudestaan maailmanloppujen suoritusten avustamisessa. Heidät oli kutsuttu myös Suuriin Universumisyklin Päättäneisiin Bileisiin, ja huhujen mukaan heidät on jo etukäteisesti varattu Viimeiseen Taisteluun.

Jäsenet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Valloitus - Laulu. Johtuen erimielisyyksistä muiden yhtyeen jäsenten kanssa, Valloitus on useaan otteeseen ollut väliaikaisesti ulkona yhtyesstä. Näiden poissaolokausien aikana hänen sijaisenaan on toiminut Sairaus. Yleisesti ottaen Valloituksella on suurempi fanikunta kuin Sairaudella, vaikka Sairauden fanit ovatkin sitä mieltä, että hänen lauluäänensä on persoonaton ja että hän on itsekäs ja omahyväinen, ja haittaa siksi bändiä.
  • Viikatemies - Kitara. Viikatemies on eräs suositummista yhtyeen jäsenistä, ja häntä pidetäänkin yleisesti eräänä Universumin suurimmista kitaravirtuooseista. Hänen käyttämänsä plektran sanotaan olevan tehty samasta metallista kuin hänen viikatteensa terä, ja siksi onkin sanottu, että Viikatemiehen kitarasoolot "leikkaavat suoraan sieluun".
  • Sota - Basso. Villi basisti, joka on tuonut yhtyeen biiseihin bassoraidan, joka takaa niille erottuvuutta kaikkien muiden rockyhtyeiden kappaleista.
  • Nälänhätä - Rummut. Vakaa ja teknisesti taidokas rumpali, joka jaksaa huhkia kellon ympäri. Sanotaan, että pelkästään hänen intensiivistä rummutustaan katsellessa tulee katsojallekin hyvin pian huutava nälkä.
  • Sairaus - Laulu. Vallotuksen ollessa poissa yhtyeestä Sairaus palkattiin tomittamaan laulajan virkaa. Suurin osa fanikunnasta pitää Valloitusta parempana laulajana, mutta Sairaudella on siitä huolimatta voimakas vähemmistökannatus, jonka puoltajat ovat yleensä sitä mieltä, että Sairaus-kauden kappaleilla on särmää, jota Valloituksen laulamilla biiseillä ei ole.

Diskografia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Frashokereti - Tuomiopäivän Ratsastajien ensimmäinen studioalbumi, joka toi heille universuminlaajuisen maineen. Monia sen kappaleista pidetään klassikkoina, vaikka myöhempien albumien kappaleet ovatkin tunnetumpia modernien fanien keskuudessa.
  2. Ragnarök '86 ft. Fenrir - Viikinkimetalli-tyylinen albumi, joka sisältää kappaleita heidän supersuositulta Ragnarök-kiertueeltaan. Alunperin lisäesiintyjänä piti olla Jurppa, mutta tämä oli liian humalassa, joten Fenrir otettiin äkkiä mukaan toimittamaan vierailevan esiintyjän paikkaa. Fenririn ulvontaa ja murinaa käytettiin kiitettävän luovalla tavalla albumin nimikkobiisissä Ragnarök luomaan kappaleeseen tunnelmaa ja tekemään siitä se klassikko, mikä siitä myöhemmin muodostui.
  3. Apocalypsis - Tämä albumi ja sitä vastaava kiertue tehtiin Sairauden ollessa yhtyeen laulajana, ja siksi se jakaakin mielipiteitä yhtyeen fanien keskuudessa. Valloituksen fanitkin toisaalta myöntävät, että yhtyeen jäsenet olivat todellisessa terässä tätä albumia tehdessä, ja siksi sen kappaleita pidetään yleensä vähintäänkin instrumentaation osalta mestariteoksina. Osasta tämän albumin kappaleita on kuitenkin olemassa myös Valloituksen laulamat versiot, koska tämä suostui esittämään näitä kappaleita keikoilla palattuaan yhtyeeseen.
  4. Kali Yuga Ending - Tämä albumi tunnetaan siitä, että suurin osa sen kappaleista on hyvin pitkiä, mitä monet nk. eeppisen rokkauksen ystävät arvostivat. Myös Rastastajien samanniminen kiertue venähti poikkeuksellisen pitkäksi.
  5. The Sermon of the Seven Suns - Tämän albumin yleisilmapiiri on Tuomiopäivän Ratsastajien tavallista tyyliä hitaampi ja lyyrisempi. Buddha esiintyy vierailevana esiintyjänä tämän albumin nimikkokappaleessa.
  6. 2012 - The End - Scifi-teemainen albumi, jota pidetään eräinä heikoimmista Tuomiopäivän Ratsastajien albumeista, ei vähiten siksi, että sitä vastaava kiertue jouduttiin perumaan, kun useille yhtyeen jäsenille tuli samanaikaisesti henkilökohtaisia menoja.
  7. End Times: Best Hits Collection - Kokoelmalevy, joka kokoaa yhteen Tuomiopäivän Ratsastajien parhaita kappaleita.