Vandymion

Kohteesta Hömppäpedia
Loikkaa:valikkoon, hakuun
Taiteilijan näkemys Vandymionista

Vandymion (Kuolon Henkäys, Kuolleiden Puu) on yksi vähäisemmistä Suurista Muinaisista, ja hän palvelee suuremmista johtajistaan ensimmäisenä Nyarlatothepiä. Hän edustaa ilmaelementtiä, ja hänen valvomansa kuoleman ja kärsimyksen aspekti on sairaus.

Vandymionia on kuvattu "kuin tuhatoksaiseksi kuolleen lihan puuksi, jonka jokaisessa oksassa roikkuu mätäneviä ruumiita ja jonka sadasta suuaukosta leviää ilmaan hirmuisa saaste, jota hengittänyt on kuoleman oma". Vandymionin pääasiallinen erikoisuus onkin juuri tautien levittäminen. Tämän lisäksi hän osaa hallita tuulta. Hänen arvellaan saavan kontaktin Universumin energioihin ja manoihin herransa Nyarlatothepin tarjoaman välikäden kautta. Hänen integraationsa on kuitenkin verraten puuttellinen, ja siksi hän keskittyy verraten pienimuotoiseen yleiseen terrorismiin Universumin paha-kaaos -nurkkauksessa. Silloin tällöin hän saattaa asettua jollekin planeetalle ja alkaa imeä sen elinvoimaa, kunnes se tyhjenee.

Historia[muokkaa]

Jo alkuperäismaaimankaikkeudessaan, Cthuro'Vaersissa, Vandymion oli pitkään toiminut Nyarlatothepin alaisena, ja hän seurasi herraansa muiden Muinaisten kanssa mukaan pakoretkelle pois tuhoutuvasta kotiuniversumistaan. Hän vietti lukemattomia ajastaikoja unen kaltaisessa horrostilassa Suurten Muinaisen irralleen päässeessä ulottuvuudessa yhdessä muiden Muinaisten kanssa, ja heräsi sitten ulottuvuuden telakoiduttua Universumiin.

Voimat[muokkaa]

Miasma
Vandymionin pääasiallinen erikoiskyky on levittää sairautta aiheuttavaa miasmaa. Sairautta aiheuttavan variantin lisäksi hän osaa vapauttaa ilmaan myös tuhoavaa miasmaa, joka on eräänlaista ilmassa leijuvaa, syövyttävää kaasua, joka ensin muuttaa aineen mustuneeksi ja hauraaksi ja sitten syö sen kokonaan olemattomiin. Sanotaan, että Vandymion ripustaa kaikki miasmansa uhrit "oksiinsa" homehtumaan. Miasman avulla Vandymion voi autioittaa ja syövyttää piloille kokonaisia planeettoja, mikäli hän saa jatkaa tarpeeksi pitkään.
Taikuus
Vandymionin tiedetään osaavan taikuutta, ja hänen arvellaan käyttävän juuri taikuutta tuulen hallitsemiseen. Tuuliensa avulla Vandymion voi levittää miasmaansa haluttuun suuntaan.
Psioniikka
Vandymionin ase heikompimielisiä vastustajia vastaan on hänen viekoitteleva, vastustamaton telepaattinen kutsunsa, joka pakottaa uhrit tulemaan lähemmäs saamaan pahempi tartunta tai syöpymään hänen miasmansa vaikutuksesta. Ei tiedetä, osaako hän telekinesiaa.
Energiamanipulaatio
Ei tiedetä, osako Vandymion lainkaan energiamanipulaatiota.
Regeneraatio
Vandymionin tiedetään oleva hyvä regeneroija, mutta hänen tarkkaa tasoaan ei tiedetä.
Under construction.png Alla rakentamisen!
Tämä artikkeli on harvinaislaatuisen perseestä, koska se on keskeneräinen.
Ota rukkaset ja vasara käteen ja rakenna sitä hieman valmiimmaksi.