Asura

Hömppäpediasta
Siirry navigaatioonSiirry hakuun

Good homppa ribbon.png

Trophy.png
Asura on luokiteltu hyväksi sivuksi!
Artikkelin sisältö ja tyyli ovat keskivertoa paremmat, ja osoittavat osaltaan, kuinka jaloa työmme on.
Asura
Ashura-watermark.png
Tieteellinen nimi:Quasideus Asura
Tosinimi:असुर
Voimakkuus:B
Vaarallisuus:B
Älykkyys:A/B
Harvinaisuus:C-
Luoja:Epäselvä

Asurat (Quasideus asura) tai ashurat (tos. असुर) ovat osittaisjumalaisia fysiohenkiä, jotka tosimuodoissaan näyttävät jättiläiskokoisilta ihmisiltä, joilla on kolmet kasvot (yhdet pään etupuolella ja yhdet sen kummallakin sivulla), kolme paria käsiä ja punainen, sininen tai violetti iho. Suurin osa asuroista on kasvonpiirteiltään ihmismäisiä, ja toisinaan ylimaallisen kauniita, mutta toisilla voi olla eläimelliset tai hirviömäiset piirteet. Luonnollisessa koossaan asurat ovat rakennuksen korkuisia, mutta voivat muunnella fyysistä kokoaan tietyissä rajoissa.

Asurat ovat jumalaisia, mutta eivät täys- eivätkä edes puolijumalia, vaan varsinaisista jumalista jossakin maailmankaikkeuden muinaisuudessa eronnut ala- tai sisarlaji joka niistä poiketen otti itselleen pysyvän aineellisen ilmenemismuodon ja menetti suurimman osan jumalaisista voimistaan ja ominaisuuksistaan. Asuroiden lähisukulaiset devat ovat samaa alkuperää, mutta niillä on hiukan asuroita enemmän jumalaisia piirteitä.

Asuroilla oli aiemmin jumalperimänsä vuoksi vapaa pääsy Limbus-vuoren astraalirinteille. Kymmenennen alkuräjähdyksen jälkeen suuri ja runsaasti kaaospontikkaa nauttinut asuraseurue saapui Limbus-vuorelle Suurista Universumisyklin Päättäneistä Bileistä ja ryhtyi rellestämään. Devojen johtaja ja Trayastrimsan valtias Shakra heitätti asurat alas vuorelta, ja kaikille asuroille annettiin Mahtijumalten neuvoston päätöksellä porttikielto Limbukselle[1]. Tämän jälkeen asuroiden johtamat armeijat ovat useasti yrittäneet ottaa Trayastrimsaa väkivalloin haltuunsa, toistaiseksi tuloksetta.

Luonne[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Asurat kokevat useimmat tunteet kokonaisvaltaisemmin ja huomattavasti voimakkaammin kuin ihmiset tai monet muut olennot, ja ovat tämän vuoksi luonteenlaadultaan impulsiivisia ja intohimoisia - tai vähemmän kiltisti äkkipikaisia ja pikkuvihaisia. Yhdistettynä tappelunhaluisuuteen, viinaanmenevyyteen, ylpeyteen ja vahvaan kunniantuntoon, joka vaatii kaikkien todellisten tai kuviteltujen loukkausten välitöntä kostamista, sekä ylimieliseen (eikä täysin perusteettomaan) varmuuteen omasta paremmuudesta kaikkiin alempiin ja suureen osaan ylemmistä olennoista nähden tämä tekee asuroista vaarallista seuraa. Paitsi helposti ärsyyntyviä, he ovat myös pitkävihaisia: suututettu asura saattaa vauhtiin päästyään päättää pistää koko paikallisen mantereen kerralla matalaksi tai vannoa ikuista kostoa koko rikkeentekijän lajille. Paras tapa suututtaa asura on mikä tahansa tapa suututtaa asura, ja paras tapa rauhoitella vihainen asura on järjestää joku jumala tai arkkimaagi voittamaan se kaksintaistelussa ja sinetöimään vuoren alle[2].

Suuntaumukseltaan asurat ovat tavallisimmin kaoottisia, ja pahoja useammin kuin hyviä. Neutraaleja asuroita on, eivätkä hyvät asurat ole ennenkuulumattomia, mutta Majoraaliset ovat harvinaisia, ja heitä pidetään useimmiten pariaheina.

Asurat eivät, kuten monet liian kunnianhimoiset helppoheikit ovat joutuneet ikäväkseen toteamaan, äkkipikaisuudestaan huolimatta ole tyhmiä tai helposti vedätettäviä eivätkä kaikesta aggressiivisuudestaan huolimatta vailla keskittymis- tai suunnittelukykyä. Asuroita pidetään myös, niin kauan kuin heitä ei mene loukkaamaan, anteliaina, viisaina, oikeudenmukaisina ja kunniakkaina, jos kohta itseään täynnä olevina.

Järjestäytyminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kuten monet muut Mahtiolennot, järjestäytyvät asurat pääasiassa sukulaisuussuhteiden perusteella erilaisiksi klaaneiksi ja suvuiksi. Asuraklaanit ovat kuitenkin esimerkiksi eläinhenkien tiukasti yhteen nivoutuneita, suvunvanhimpien johtamia sukuja väljempiä kokonaisuuksia. Klaaneilla ei välttämättä ole yhtä tiettyä, selvää johtajaa, yksi asura voi kuulua useampaan klaaniin, ja klaanien sisällä eri suvut ja septit voivat kilpailla, riitautua ja jopa sotia keskenään. Asuroiden "yhteiskunta" on monimutkainen, anarkistinen ja usein väkivaltainen sukulaisuussuhteiden, liittolaisuuksien, palveluksenvelkojen, vannottujen valojen ja verikostojen sekä kaksintaisteluiden ja muiden kilpailujen avulla määriteltyjen presedenssisuhteiden verkko.

Yksittäisten klaanien ja sukujen yläpuolella ovat kaksi lajinlaajuista heimoa tai kansakuntaa, Daityat ja Danavat. Daityoilla on yleisesti ottaen jumalten ja kuolevaisten parissa parempi ja vähemmän riitaisa maine, mutta puheet "hyvistä" ja "pahoista" asuroista ovat auttamattoman naiveja. Heimojakoa voidaan pitää myös hyvin karkeana vastineena eläinhenkien jaolle aateliin ja rahvaaseen, sillä Danava-heimo on runsaslukuisempi mutta Daitya-heimo seremoniallisesti kunnianarvoisampi[3]. Asuroille "Daityat ja Danavat" tai "Daityadanavat" on synonyymi "asuralle" heidän koko lajinsa nimenä. Heimoilla ei kuitenkaan ole yhteistä johtoa, joten useimmissa käytännön yhteyksissä klaanit ja suvut ovat niitä tärkeämpiä.

Asurat ovat tarkkoja arvovaltaseikoista ja etiketistä. Asuran arvoon vaikuttavat ennen kaikkea hänen oma ikänsä, voimansa ja maineensa, toissijaisesti hänen lähimpien sukulaistensa ja liittolaistensa kunnianarvoisuus, kolmanneksi hänen klaaninsa tai klaaniensa maine ja viimeiseksi se, kuuluuko hän Daityoihin vai Danavoihin[4].

Asuralordit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Asuroiden joukossa hallitsijoita ovat asurindrat eli asuralordit. Asuralordit hallitsevat henkilökohtaisella karismallaan ja kyvyillään, eivät minkään ulkoisen auktoriteetin valtuuttamina. He eivät ole diktaattoreja, sillä asurat ovat liian ylpeitä ja itsenäisiä jotta heitä olisi mahdollista pitkään pitää kurissa pakkokeinoin, vaan saavuttavat valtansa innoittamalla kannattajiaan ja voittamalla näiden kunnioituksen. Asurindrojen oletetaan tukevan kannattajiaan ja palkitsevan heidät palveluksistaan. Heidän käyttämänsä vallan muoto on ortagonaalinen ja komplementaarinen klaanien ja sukujen rakenteille; asuralordien tunnuspiirre on se, että he kykenevät keräämään seuraajia eri klaaneista ja tarvittaessa yhdistämään klaaneja jotakin sotaretkeä tai muuta suurprojektia varten. Useimmat asuralordit johtavat synnyinklaaniaan tai perustavat oman klaaninsa, mutta tähän on poikkeuksia, ja suurempiin ja hajanaisempiin klaaneihin voi kuulua useampia asuralordeja, joista kukaan ei ole selvässä johtoasemassa.

Asurindraksi pääseminen edellyttää ennen kaikkea suuria voimia - voimakkaammat asurindrat ovat Voimajärjestyksessä Biskamatarin veroisia - mutta myös mittavaa ansioluetteloa, huomattavaa määrää kannattajia asuroiden joukossa, tarpeeksi valtaa, varallisuutta ja muita resursseja kannattajien palkitsemiseksi sekä muiden asuralordien tunnustusta. Vaikuttava sukujuuri ei ole tiukka vaatimus, mutta auttaa suuresti. Asuralordien lähisukulaisia ja ystäviä pidetään korkeassa arvossa, ja he muodostavat eräänlaisen epävirallisen aateliston asuroiden joukossa. On varsin tavallista nuorille tai kunnianhimoisille asuroille tai jopa kokonaisille pienemmille klaaneille hakeutua asuralordien luo ja vannoa heille uskollisuutta, ja asuralordit itse pyrkivät houkuttelemaan erityisen mainekkaita asuroita palvelukseensa.

Asuralordeista parhaiten tunnetut ja voimakkaimmiksi arvioidut ovat Vemacitrin, Pahārada ja Auringonnielijä Rāhu, mutta heidänkään valtansa ei ulotu koko asuroiden lajin yli. Näistä kolmesta Rāhu arvioidaan vahvimmaksi, mutta Vemacitrinillä on eniten seuraajia.

Nimet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Asuroiden nimet ovat vähemmän strukturoituja kuin monien muiden Mahtiolentojen. Asurat tunnetaan useimmissa yhteyksissä henkilökohtaisella etunimellään, joka voi olla annettu, asuran itsensä keksimä tai johonkin asuran ominaisuuteen tai merkittävään tekoon viittaava lempinimi. Jos asuralla on tosinimi, se todennäköisesti käyttää sitä henkilökohtaisena nimenään. Jotkin asurat tunnetaan sekä lempi- että etu- tai tosinimeltä; näin esimerkiksi Auringonnielijä Rahu ja kahdeksan värisevän kämmenen mestarina tunnettu eksentrinen asuralordi Tyhjiöpaine-Pasanen. Sukunimiä vastaavat nimet on johdettu jonkin kuuluisan sukulaisen (useimmiten suoran esivanhemman mutta toisinaan sivusukua olevan) henkilökohtaisesta nimestä tai ne ovat suvunlaajuisia lempinimiä. Näitä on asuroilla tavallisesti vähintään kolme: ensimmäinen nimeää asuran lähimmän tätä itseään merkittävämmän sukulaisen, toinen klaanin eli suurimman kohesiivisen yksikön, johon asura kuuluu, ja kolmas heimon. Jos asuran klaani jakaantuu alaklaaneihin tai septeihin tai asura kuuluu useaan yhtä merkittävään sukulinjaan, voi sukunimiä olla enemmän. Sukunimiin rinnastuvat vielä asuran seuraaman asuralordin tai asuraa opettaneen mestarin nimistä muodostetut nimet.

Nimien käyttö on tapauskohtaista ja riippuu siitä, mitä asura haluaa kulloinkin painottaa. Esimerkiksi jos asuran nimi olisi Angasura, hän olisi Vemacitrinin seuraaja, kuuluisi Kalakeya-klaaniin ja olisi kuuluisan asurakenraali Rambhan jälkeläinen alenevassa polvessa sekä Danava, voisi hän eri yhteyksissä esittäytyä esimerkiksi Angasura Vemacitrinikana, Angasura Kalakeyana, Angasura Rambhavana tai Angasura Danavana.

Voimat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vaikka asurat eivät olekaan jumalia, ja heiltä puuttuvat useimmat suoranaiset jumalvoimat, kuten luominen, ovat he silti kataklysmisen voimakkaita olentoja, jotka voivat halutessaan pilata lähes kenen tahansa päivän hyvin perusteellisesti. Asurat voivat oppia hallitsemaan kaikkia yliluonnollisten taitojen haaroja huomattavalla taidolla, mutta tuntevat erityistä vetoa energiamanipulaatioon. Tunnekuohunsa vuoksi asurat ovat luonnostaan vahvoja tunne-energioiden käytössä. Lähes kaikki asurat hallitsevat sulavasti ainakin vihaenergian ja muutamien värienergioiden käytön. Asuramaagit erikoistuvat useammin elementaali- kuin voimatyypin manoihin, ja asurapsyykikot tapaavat painottaa telepatiaa ja iluusioita sekä niihin liittyviä taitoja[5]. Tämän lisäksi asuroilla on käytössään massiiviset myötäsyntyiset fyysiset voimat, ja he oppivat usein hyvin taitaviksi ruumillisen kamppailun taidoissa. Asurat ovat tyypin 1 kuolemattomia, ja heillä on synnynnäinen korkean alhaisen tason regeneraatio: he voivat kasvattaa menetetyt raajat takaisin, mutta kuolevat, jos heidän päänsä katkaistaan, ja voivat menehtyä sisäelimeen kärsittyihin vammoihin[6].

Kuten monet muutkin mahtiolennot, asurat kykenevät muuttamaan muotoaan. Kaksi asuroilla ominaista binääristä muodonmuutosta ovat ekamukharupa eli yksikasvoinen muoto, voimia rajoittava lepomuoto joka kätkee asuran pään sivuilla olevat kasvot ja kaksi alempaa käsiparia, sekä mahamrgarupa eli suuren pedon muoto, yksilöllinen, erikoistunut, eläinhengen kaltainen ei-humanoidi muoto, joita joillakin asuroilla voi olla useita erilaisia.

Taistelutyylit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Taistelunhaluisena rotuna asurat ovat kehittäneet käyttöönsä lukuisia aseellisen ja aseettoman taistelun tyylisuuntia, ja he ovat joissakin piireissä kysyttyjä taistelulajien opettajia[7]. Asurataistelulajit ovat moninaisia, osa laajalle levinneitä ja osa vain pienten ryhmien tiedossa. Ne ovat useammin hyökkääviä kuin evasiivisia ja useammin evasiivisia kuin puolustavia, ja luonteeltaan tyypillisesti kovia ja ulkoisia. Jaloista Tyyleistä Lohikäärmeen Tyyli on asuroiden joukossa suosituin, Turmandemonin Tyyli toiseksi suosituin ja vain Pikkuimpin Tyyli ennenkuulumaton kaikkien muiden ollessa edustettuina. Nyrkeistä asurat suosivat Vahvan Nyrkin lisäksi Iskun ja Taivaan Nyrkkiä joidenkin tyylien käyttäessä Mystikon Nyrkkiä.

Asuroiden taistelulajeista perinteikkäin ja arvostetuin on asurapaini. Sitä kutsutaan lempinimellä 21 raajan taito, sillä se käyttää asuran koko ruumista; "raajat" ovat kädet ja kyynärpäät (kumpiakin kuusi kappaletta), jalkaterät, polvet, lanteet, olkapäät ja pää. Sen perusta on primaalisissa tappoliikkeissä, joita asurat kykenevät suorittamaan jo kehdossa[8], ja on jalostettu niistä tyyliksi, jonka asurat sanovat ilmentävän lajinsa koko olemusta. Asurat harjoittavat painia urheiluna, seremoniallisissa otteluissa sekä riitojen ratkaisemiseen että liittolaisuussuhteiden luomiseen[9] ja muiden taistelutaitojensa perustana. Ottelussa voitto saavutetaan saattamalla vastustaja tilanteeseen, jossa tämä ei voi enää suorittaa tekniikoita, pakottamalla tämä luovuttamaan tai poistamalla tämä kehästä. Eri painijat voivat erikoistua tai kehittää omia tekniikoitaan, mutta asurapaini kokonaisuutena on hyvin homogeeninen, eikä siitä ole erotettavissa todellisia koulukuntia tai alatyylejä. Se ei ole "täydellinen" taistelulaji siinä suhteessa, että se ei erikseen opeta esimerkiksi aseistetulta vastustajalta puolustautumista. Käytännössä tämä harvemmin lohduttaa niitä epäonnisia, jotka saavat painissa kunnostautuneen asuran vastaansa.

Ṣadaṅgakalā eli Kuuden raajan taito on yleisnimitys asuroiden aseellisille taistelutaidoille, käsittäen sekä lähitaistelu- että kantomatkallisten aseiden käytön. Kuusi rajaa viittaavat asuran kuuteen käteen, asuroiden kuuteen perinteiseen aseeseen sekä kuuteen alataitoon, joista asurat katsovat aseellisen taistelutaidon muotoutuvan. Listat aseista vaihtelevat: miekka ja jousi ovat aina mukana, ja muita usein listattuja ovat keihäs, kirves, nuija, kiekko ja ruoska. Paljas käsi voidaan lukea aseeksi tai niihin kuulumattomaksi "nollanneksi raajaksi". Kuusi haaraa ovat asennot ja liiketekniikat; energian käyttö lähitaistelussa; lähitaisteluaseet; matkan päästä iskevät aseet; strategia ja taktiikka; sekä kullekin tyylisuunnalle ominaiset salaiset tekniikat, jotka voivat käsittää kaikenkarvaisia erikoisiskuja ja poweruppeja. Tyyleistä useimpien keskiössä on vayatumiksi kutsuttu taito punoa eri raajoissa pidettyjen aseiden eri tyyppiset liikeradat yhdeksi kokonaisuudeksi, jossa aseet toimivat itsenäisesti, mutta toisiaan häiritsemättä. Korkealla tasolla kyky käyttää kutakin raajaa autonomisesti mahdollistaa liikekuviot, jotka emergentissä monimutkaisuudessaan ylittävät nopeasti edistyneidenkin vastustajien kyvyn ennakoida, sekä viiveettömät vastaliikkeet yksittäisten raajojen tasolla ilman tietoista ohjausta.

Muihin tunnettuihin asurataistelulajeihin lukeutuvat vihaenergian kanavoimiseen fyysisen voiman nostamiseksi perustuva Raivoava epäjumala, Taivaan Nyrkin variaatioita laajojen shokkiaaltojen luomiseen käyttävä Kahdeksan värisevää kämmentä, sekä jumalia ja puolijumalia vastaan tarkoitettu Jumalansurmaajan nyrkki[10].

Suhteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Asuroita ja devoja taistelussa Limbus-vuoren alarinteillä. Jumalat vahtivat sivustoja.

Voimistaan ja arvaamattomuudestaan johtuen asurat eivät ole hirvittävän toivottuja vierailijoita juuri missään lukuunottamatta Kaaoksen hallitsemia alueita, missä he vaikuttavat vertailussa pidättyväisiltä. Monet tahot pitävät silti edullisena pitää yllä hyviä suhteita yhteen tai useampaan asuraklaaniin tai -lordiin, ja jotkin kansat ja lajit palvovat asuroita epäjumalina. Koska asuroilla ei ole keskusjohtoa, eri populaatiot voivat olla rajusti erilaisissa suhteissa eri tahojen kanssa. Lähes mille tahansa ylemmälle mahtiolentolajille löytyy luultavasti joukko asuroita, jotka pitävät sitä verivihollisinaan, ja toinen, jotka ovat sen vannoutuneita liittolaisia.

Devat
Asurat tapaavat pitää lähisukulaisiaan devoja joko kilpailijoinaan tai suoranaisina vihollisina, ja epäilevät näiden petkuttaneen heitä jotenkin riistäessään heiltä täyden jumaluuden. Limbus-vuorelta karkottaminen ja sitä seurannut jumaluuden väheneminen entisestään[11] ovat syventäneet tätä vihamielisyyttä.
Jumalat
Erityisesti Danavat suhtautuvat kyräillen jumaliin ja puolijumaliin, ja monet danavaklaanit ovat käyneet vaihtelevan laajuisia sotia eri jumalpantheonien. Daityat tulevat jumalten kanssa toimeen jonkin verran paremmin mutta eivät erinomaisesti. Jumalat eivät myöskään ole yksikäsitteisesti asuravastaisia, ja joidenkin tiedetään tukeneen asuroita devoja vastaan.
Jättiläiset
Asurat tapaavat suhtautua nuivasti myös jättiläisiin, sillä heidät sekoitetaan usein niihin, ja sekös ärsyttää. Asurat pitävät jättiläisiä nyhveröinä[12], ja jotkin asuraklaanit orjuuttavat niitä. Toiset taas tykkäävät piestä niitä huvikseen[13].
Demonit
Osa asuroista halveksuu demoneja samoista syistä kuin jättiläisiä, toiset taas pitävät niitä luonnollisina liittolaisina jumalia ja devoja vastaan. Monet alemmat demonit taas tuntevat vahvaa vetoa asuroihin ja pyrkivät mielestelemään heitä. Seuraajien kerääminen alempien demonien parista on näin asuroille helppoa, mutta jokseenkin vastenmielisenä pidettyä. Voimakkaimmat demonit ovat kykeneviä haastamaan asuroita taistelussa, mutta koska ne palvelevat pääosin Pahuutta tai Kaaosta, tähän on harvoin tarvetta.
Nagat ja rakshasat
Asurat tulevat näiden kahden lajin kanssa poikkeuksellisen hyvin toimeen. Erityisesti Danavoilla on niihin kautta linjan hyvät suhteet, ja heidän tiedetään ristenneen niiden kanssa.

Tunnettuja asuroita[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Päätöksen ankaruuteen vaikutti se, että samaisen asuraseurueen johtaja, asuralordi Vemacitrin, oli Bileissä kertonut Aukkojen Jumalaa koskevan rivon vitsin tajuamatta tämän olevan omnipresenttinä mm. aivan hänen selkänsä takana.
  2. Tietysti kun asura tuhannen vuoden kuluttua väistämättä vapautuu loitsun rauettua tai jonkun hölmöläisen kaivettua liian syvälle se on entistä vihaisempi; Mahtiolentojen kanssa toimiessa hyviä ratkaisuja ei välttämättä ole.
  3. Syy tälle on epäselvä. Yhden version mukaan Daityojen esiäiti oli Danavien esiäidin vanhempi sisar, toisen mukaan Daityat voittivat joskus muinaisuudessa Danavat painissa.
  4. Daityan suhteen muuten samanarvoiseen Danavaan sanotaan olevan sama kuin vanhemman serkun suhde nuorempaan, mutta käytännössä on erittäin harvinaista, että vain heimoside ratkaisisi mitään.
  5. Telekinesia ei ole asuroille heidän huomattavien fyysisten voimiensa vuoksi yhtä hyödyllinen kyky.
  6. "Sisäelimet" ei tietenkään tarkoita samaa fysiohengille kuin biologiselle elämälle, mutta periaate on sama.
  7. Asuroiden koulutusmetodit taas ovat kuolevaisille niin rankkoja, että jo koulutuksesta selviäminen herättää kunnioitusta.
  8. Asuroiden varttuminen ei toimi samalla tavoin kuin aineellisilla elämänmuodoilla, mutta "vastasyntynyttä" vastaavassa tilassa oleva asura on undremal biskatar ja kykenee peittoamaan koulutettuja ihmistaistelijoita vaivatta.
  9. Kaikkiin asuroiden kokouksiin kuuluu painiottelu ja massatappelu, kummassa tahansa järjestyksessä.
  10. Tämä tyyli ei ole asuroiden kehittämä, mutta sen tunnetuimmat mestarit ovat asuroita, osaksi koska useimmille muille olennoille itsensä julistaminen jumalten viholliseksi on nopea tapa tuhoutua selittämättömässä tulipilarissa.
  11. Limbus-vuori on jumalten kokoontumispaikkana itsessään voimakas jumalvoiman lähde, ja porttikiellon saaminen sieltä merkitsee tästä lähteestä eroon joutumista.
  12. Voimakkaimmat jättiläiset, kuten gigasit ja hekatonkheirat, ovat teoriassa yhtä voimakkaita kuin asurat, mutta käytännössä asurat voivat suurempaa ketteryyttään ja monipuolisempia yliluonnollisia voimiaan hyödyntämällä peitota niitä ilman suurempia ongelmia.
  13. Alangolla asuvat ihmiset rukoilevat jumaliaan suojelemaan heitä vuoristoseudun luolissa asuvilta ihmissyöjäjättiläisiltä, jättiläiset kammoavat ylempänä rinteillä linnaansa pitäviä asuroita, jotka käyvät survomassa heidän päitään vessanpyttyihin ja viemässä heidän lounasrahansa, ja asuroita puolestaan vituttaa jumalten karkelointi vuorenhuipulla. Näin kaunista on luonnon kiertokulku.