Dracolim
Dracolimit (lyhennetään usein drakoksi) ovat lohikäärmeiden (tos. draco) ja kuolevaisten humanodien (tos. lilim) hybridejä. Niiden valmistaminen onnistuu joko geenisekoittajalla tai sillä perinteisellä tavalla siten, että toinen tai molemmat vanhemmat muuttavat muotoaan prosessin ensimmäisen vaiheen ajaksi.
Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Dracolimien rotuhistoria alkoi Lohikäärmesotien loppumetreillä, kun energialohikäärmeet olivat aloittaneet tutkimukset luodakseen armeijoilleen - aseistettujen orjien ohella - voimakkaita humanoidisotureita. Tiamarin tähti-imperiumia vastustanut Tulen suurarmeija oli ennen katkeraa loppuaan yrittänyt suurissa määrin risteyttää lohikäärmeiden perimää voimakkaisiin kaaoksen otuksiin kuten demoneihin, mutta tulokset olivat jääneet laihoiksi. Vaikkakin esimerkiksi lohikäärmeen ja demonin sekoitukset (dracenit) olivat voimakkaita, oli niiden sikiämisaika pitkä ja onnistumisprosentti erittäin matala, puhumattakaan niiden taistelukelpoisiksi kypsymiseen vaadittavasta ajasta. Tulen suurarmeija kukistettiin niiden kokeellisten massatuotosyritysten mukana, mutta energialohikäärmeet saivat haalittua tutkimustietoa aiheesta ja päättivät jatkojalostaa sitä. Valikoituaan koerotuja projektiinsa energialohikäärmeet päättivät koettaa panostaa laadun sijasta määrään, jolloin erittäin leviämiskykyiseksi havaitut lilimit todettiin kaikista varteenotettavimmiksi koekaniineiksi.
Prototyyppierien paljastuessa onnistuneiksi niin pienen virhemarginaalinsa kuin kasvuvauhtinsakin puolesta päätettiin aloittaa massatuotanto. Ensimmäiset koulutetut dracolimien armeijat saivat tulikasteensa Suuren lohikäärmepuhdistuksen aikana energialohikäärmeiden vyöryessä Keskiulottuvuuteen koko voimallaan. Myöhemmin myös muut lohikäärmeiden leirit jotka eivät kuuluneet energialohikäärmeiden vallan piiriin alkoivat kopioida tätä konseptia, kasvattaen dracolimien määrää entisestään.
Kymmenennelle universumisyklille tultaessa dracolimit olivat jo vakiintuneet lohikäärmeiden palvelijaroduksi, ollen myös olennainen osa armeijoita joissa myös lohikäärmeitä tavataan.
Olemus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Tämä artikkeli on harvinaislaatuisen perseestä, koska se on keskeneräinen.
Ota rukkaset ja vasara käteen ja rakenna sitä hieman valmiimmaksi.
Alalajit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Dracolimien alalajit jakaantuvat eri lohikäärmelajin tuottamiin poikasiin vaihtoehtoisen kuolevaisen lajin kanssa[1]. Kaksi suurinta tuottajaa ovat Kaaoksen valtakunta sekä energialohikäärmeiden talutusnuorassa olevat elementaalilohikäärmeet.
Elementaalinen jaottelu[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Eli elementaalilohikäärmeiden sukulinjassa olevat. Yleensä kantavat sisällään lohikäärme-esi-isiltä periytyvää manalatausta, joka purkautuu olennon kuollessa spontaanisti[2]. Luettelo suuntaumuksen mukaan kaoottisimmasta lainkuuliaisimpaan.
- Tulidracolim
- Tulilohikäärmeiden ja humanoidien jälkeläisiä. Suomujen väritys punainen. Muita dracolimeja hieman voimakkaampia, mutta henkisesti rajoittuneempia.
- Salamadracolim
- Tuliperäisten serkkujensa lähes täydellinen vastakohta. Äärimmäisen viekas, mutta verrattaen lyhyt varreltaan.
- Tuulidracolim
- Parhaita lentäjiä suurten siipiensä ansiosta. Taistelussa paras nopean toiminnan yksikkö.
- Vesidracolim
- Neutraali dracolimsuku, joita perinteisesti on lähes yhtä paljon niin Kaaoksen kuin Järjestyksenkin joukoissa. Mainio vesimaailmoissa erinomaisten uimataitojen vuoksi.
- Luontodracolim
- Lähes kääpiökokoinen, pienisiipinen dracolim, joka on sopeutunut erinomaisesti metsäiseen maastoon.
- Maadracolim
- Fyysisesti erittäin vahvoja, mutta eivät pienten siipiensä vuoksi kykene edes liitämään. Tämä puute korvataan sitkeydellä.
- Jäädracolim
- Jääperäisen lohikäärmeen jälkeläinen. Väritykseltään valkoinen. Elementaalidracolimeistä kaikkein hintelimpiä. Käytetään usein järjestelytehtävissä.
Valo- ja pimeysdracolimit ovat kaaos-järjestys -akselilla neutraaleja, mutta ensiksimainitut ovat taipuvaisia pahuuteen ja jälkimmäiset hyvyyteen.
- Valodracolim
- Värvätään suojelutehtäviin ja sotajoukkojen iskuryhmiksi erinomaisten loitsijan taitojensa vuoksi.
- Pimeädracolim
- Pimeyden armeijoiden käyttämä tyyppi. Soveltuvat mainiosti salamurha- ja vastaaviin tehtäviin.
Sekalaiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Laajempi kategoria. Voimat hyvin vaihtelevia, määräytyvät pääosin lohikäärmepuolensa mukaan. Seuraavassa muutamia huomionarvoisimpia esimerkkejä.
- Varjodracolim
- Kaaoksen Valtakunnan vähälukuinen eliittijoukko[3]. Raskaasti panssaroituja ja tyhjiönkestäviä (siis avaruussodankäyntiin soveltuvia), mutta luonteeltaan epämiellyttäviä, ja usein mutatoituneita, mitkä seikat tosin eivät haittaa Kaaosta.
- Hiekkadracolim
- Periytyvät Giblarin aavikoilla tavattavista hiekkalohikäärmeistä. Näiden suomut muistuttavat rakenteeltaan ja väritykseltään Giblarin aavikoiden hiekkaa[4]. Yleensä vaeltelevat aavikoilla teurastaen kaikki, jotka kykenevät nappaamaan. Tämä toteuttaa Keisarin survival-horror -tyyppisiä karkurien ja vihollisten piinaamisskenarioita. Väitetään Keisarin itsensä panneen nämä sekasikiöt alulle[5].
- Punakeltadrako[6]
- Heikompi energialohikäärmepohjaisten dracolimien varianteista - ja myös yleisempi. Syntyvyys eliittisempiä sinidrakoja[7] suurempi. Punakeltadrakoja syntyy sekä oranssin aaltomuodon energialohikäärmeiden puoliverisinä jälkeläisinä tai sinidrakoista, mutta ovat itse steriilejä. Puoliveriset punakeltadrakot (sinidrakon ja jonkin muun jälkeläisiä, joissa on yksi neljäsosa energialohikäärmetta) ovat lisääntymiskykyisiä mutta eivät hedelmällisiä, eikä lohikäärmeneljännes koskaan periydy.
- Sinidrako
- Lähes mestarillinen soturirotu. Kykenee oransseja serkkujaan laajempiin kykysetteihin kaikilla taistelutaidon saroilla. Sinidrakoja syntyy ainoastaan sinisen aaltomuodon energialohikäärmeistä. Ne pystyvät lisääntymään, mutta niiden jälkeläiset ovat aina punakeltadrakoja, eivät sinidrakoja.
- Velhodracolimit
- Manalohikäärmeiden ja kuolevaisten jälkeläisiä. Muistuttavat elementaalidracolimeja.
- Suuntaumusdracolimit
- Suuntaumuslohikäärmeiden jälkeläisiä. Luonnollisesti paljon elementaalidracolimeja voimakkaampia.
- Eetteridracolim
- Eetterilohikäärmeiden äärimmäisen harvinaisia puoliverisiä jälkeläisiä. Niillä on suuret siivet, joilla ne kykenevät liikkumaan avaruudessa, jossa ne selviytyvät hyvin pitkiä aikoja, ne voivat tehdä itsensä näkymättömiksi ja niillä on erittäin hyvä muisti.
Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
- ↑ Esimerkiksi örkkien kanssa lisääntymisellä saadaan aikaan vahvoja jalkasotilaita, ihmisten kanssa lisääntymisellä keskivertosotilaita jne.
- ↑ Tulilohikäärmeperäisillä suuri tulipallo, jäälohikäärmeperäisillä jäätävä höyrypilvi jne.
- ↑ Vähälukuinen pääosin siksi, että varjolohikäärmeet ovat hyvin vastahakoisia.
- ↑ Tiedetysti paikalliset laadut eroavat lähes täydellisesti koko muun Universumin hiekkalaaduista.
- ↑ Kyllä, jopa sillä tavalla.
- ↑ Lajin ainoat heikkoudet liittyvät pääosin nimitysten ja runojen kehittelyyn.
- ↑ Nimeämisvaikeuksia, junou.