Elucerion
Elucerion on Angelus Defendisten käytössä oleva voimakas mecha, jota ohjaa yleisimmin Cyohiel-niminen Defendis, johtuen siitä, että Elucerionilla on tapana muodostaa eräänlainen pseudosymbioottinen suhde pilottiinsa, joten pilotin äkillinen vaihtaminen saattaa vaikuttaa negatiivisesti koneen taisteluominaisuuksiin. Elucerion on kaikista Defendisten käyttämistä mechoista tunnetuin ja keskeisin, sillä se toimii Defendis-mechajoukkojen lippumechana.
Ominaisuudet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Elucerion, toisin kuin monet muut mechat, on tehty samalla tavalla erilaisten energioiden seoksesta (samoin kuin Angelus Defendikset itsensäkin). Tästä luonteesta johtuen ainoastaan Angelus Defendisten kaltaiset energiaolennot tai muut vastaavat olennot, joiden olemus on lähellä mechan omaa energiaolemusta, voivat ohjata sitä kunnolla. Elucerionin energiarakenne on sellainen, että sen ytimenä toimii ontto sinisestä angelus-energiasta tehty pallo, jonka ympärille on kasattu perusrunko oranssista angelus-energiasta. Rungon ympärille on kasattu kerros transformus-energiaa antamaan Elucerionille elintärkeä kyky muuttaa omaa energiaolemustaan, ja koko tuotos on sitten päällystetty paksulla todellisuusenergiapanssarilla. Mechan pilotti ohjaa mechaa (logisesti) sisimmän, sinisen angelus-energiapallon sisältä käsin. Pilotin halutessa mennä sisään hän asettaa kätensä Elucerionin ulkopinnalle, antaa yksinkertaisen psionisen komennon, ja mechan kylkeen avautuu aukko, jonka kautta sisempään palloon pääsee. Pilotti asettuu palloon[1] ja muodostaa psyykkisen yhteyden Elucerioniin. Tässä vaiheessa Elucerion saavuttaa taisteluvalmiuden, ja pilotti alkaa nähdä Elucerionin "silmien" kautta[2]. Näköyhteyden lisäksi pilotti saa käyttöönsä muita, ihmisen käsityskyvyn ylittäviä aisteja, joiden ansiosta hän voi syväskannata yhdellä "silmäyksellä" laajoja aika-avaruusjatkumon alueita kerralla.
Elucerion pystyy, kuten on edellä mainittu, sisältämänsä transformus-energian ansiosta muuttamaan tarvittaessa muotoaan. Se voi esimerkiksi muuttaa kätensä laserkanuunaksi tai materialisoida esiin energiasta koostuvia miekkoja. Se pystyy myös, pilotiltaan lainaaman energian avulla, korjaamaan saamiaan vahinkoja hyvinkin pitkälle menevän regeneraationsa avulla. Teoriassa se pystyisi palautumaan kokoon palasiksi räjähdettyään, mutta tätä ei ole koskaan tultu testattua käytännössä.
Hyökkäyskapasiteetiltaan Elucerion on erinomainen. Äärimmäisen enkeliteknologiansa ansiosta se pystyy hyökkäämään suureen joukkoon pisteitä yhtäaikaisesti massiivisilla energialatauksilla. Se pystyy myös luomaan lyhytaikaisia madonreikiä, joiden kautta ammukset voidaan suunnata mahdollisten esteiden taakse. Sen voimakkaimpana hyökkäyksenä pidetään Elucerion Blaze -hyökkäystä, jossa Elucerion vapauttaa valtavan laajan aallon energiaa, joka osuu kaikkialle lähiympäristöön ei ainoastaan nykyhetkessä, vaan myös läheisessä tulevaisuudessa ja menneisyydessä. Elucerion Blaze vaikuttaa voimakkaasti aika-avaruusjatkumoon, ja saattaa vaikuttaa tuhoisasti myös lähelle osuviin pienempiin tasku-ulottuvuuksiin. Elucerion Blaze kuitenkin tuhlaa niin vitusti energiaa, että se jättää Elucerionin käytännössä lähes kuiville hyökkäyksen käyttämisen jälkeen.
Elucerionin suurin heikkous on sen vaatima pilotti. Mikäli pystyy tappamaan tai edes tainnuttamaan pilotin, Elucerion lamaantuu ja lakkaa toimimasta. Toinen heikkous on se, että Elucerion taistelumoodissa ollessaan hyödyntää omiensa lisäksi myös pilottinsa energiavarantoja, heikentäen tätä taistelun jatkuessa siinä missä ilman mechaa taistelevaakin olentoa. Onneksi energianhukka ei kuitenkaan ole Elucerionin omien tukienergiavarastojen takia aivan niin suuri kuin avuitta taistellessa.
Tekniset tiedot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
- Tuhokapasiteetti: Multiplanetaarinen
- Malli: Angelus-GX
- Korkeus: Mikä tahansa väliltä 2-30 m
- Suurin nopeus: Taistelutilanteessa relativistinen - Normaaliavaruusajossa valon nopeus - Hyperajossa moninkertaisesti valoa nopeampi
- Aseistus: Käyttäjän haluaman lainen
Triviaa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
- Elucerion on nimetty latinankielisen loistamista tai hohtamista tarkoittavan sanan "elucere" mukaan.
Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
- ↑ Pallossa vallitsee luonnollinen antigravitaatiokenttä, jonka ansiosta pilotti levitoi pallon keskustassa ohjatessaan Elucerionia.
- ↑ Oikeastaan pilotti näkee koko Elucerionin pinnan kautta, jolloin hän saa kätevän 360:n asteen näkökentän.