Ibinthia

Hömppäpediasta
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
Ibinthia
Ibinthia.jpg
Kotimaailmansa laakeiden jääarojen yllä.
Tosinimi:Ibinthia
Laji: epäkuollut synteesiolento
Sukupuoli: naaras
Syntymäaika: 10. universumisykli, 8. aeoni
Syntymäpaikka: Kakkonen
Suuntaumus: Hyvyys
Voimaluokitus:Biskatamatar
Tuhokapasiteetti:Korkea interstellaarinen
Regeneraation taso:Keskinen korkea taso
Kuolemattomuuden
tyypit:
1, 2, 3, 6
Energiatyypit:Hyvyys, valo, valkoinen, viha
Manatyypit:Hyvyys, tuli/jää, valo, elämä, kuolema, aika, avaruus, todellisuus
Liittolaiset: Kakkosen joukot
Arkkiviholliset: Epäkuolleet, mustan magian harjoittajat
Saavutukset: Epäkuolleisuus, inkvisiittorin työ
Pilkkanimet: Petturikäärme, Kuolemaluukasa


Ibinthia on Hyvyyden alaisuudessa toimiva yhden olennon inkvisitio ja voimakas synteesiolento. Hän johtaa Kakkosen Inkvisitiota.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Se, mikä tultaisiin myöhemmin tuntemaan Ibinthiana, oli alunperin kaksi erillistä olentoa: ristienkeli Anibilis joka taisteli menestyksekkäästi[1] Hyvyyden joukoissa useissa sodissa, sekä muinainen jäälohikäärme Thiavycryaoxx joka loikkasi valon voimien kelkkaan havaittuaan niiden aatemaailman sopivan intresseihinsä Järjestystä, johon useimmat jäälohikäärmeet tuntevat vetoa, paremmin.

Nämä kaksi alemman ylätason Hyvyyden palvelijaa astuivat parrasvaloihin kun Nigel kaappasi ja turmeli Hyvyyden biskatamatarin Nei Jenitein. Toinen Hyvyyden biskatamatar, valoenkeli Celiel pystyi korvaamaan Nei Jenitein parantajana, mutta yhden albianan[2] menetys käänsi voimatasapainon Pahuuden eduksi, ja Kakkosessa pelättiin hyökkäystä. Kakoyuki Chuokami pani liikkeelle projektin, jonka tarkoituksena oli nopeasti valmistaa Hyvyydelle uusi albiana. Tavanomainen konstrukti suljettiin heti pois liian voimiavievänä, ja sen sijaan päätettiin yhdistää kaksi alemman tason olentoa kokeellisella magialla[3]. Anibilis ja Thiavycryaoxx valittiin tähän vapaaehtoisten joukosta.

Hyvyyden Arkkisuurmaagin ja Kakoyuki Chuokamin itsensä valvonnassa aloitettiin rituaali, joka muistutti luonteeltaan enemmäkin possesiota kuin fuusiota (tätä ei jostakin syystä oltu muistettu kertoa Thiavycryaoxxille). Maagien tehtyä työnsä ja suojauduttua etukäteen valmisteltujen suojaloitsujen[4] taakse Anibilis alkoi ottaa haltuunsa suurta käärmettä, joka oli sidottu vahvoin loitsuin salin lattiaan piirretyn kuvion keskustaan. Hetken aikaa hän kykeni hallitsemaan jäälohikäärmettä, mutta sitten hänen ytimensä tulimanasta koostuva osa joutui kosketuksiin lohikäärmeen jääytimen kanssa, ja asiat alkoivat mennä kammottavalla tavalla vikaan. Enkeliytimen valo- ja hyvyysosat olivat jo osin assimiloituneet jäälohikäärmeen sieluun ja mieleen, ja alkoivat nyt hitsata yhteen mieltä, ruumista sekä sielua posessaatiossa syntyvien siltojen kautta vastauksena vastakkaisten elementaalimanojen hylkimäreaktiolle. Hetkellisesti lohikäärmemäinen profiili pysyi luonnollisena itseään, mutta sitten sen sisällä myllertävä voima alkoi repiä lihaa ja jänteitä kehon luiden päältä. Kauhistuttavan korinan päätyttyä myös luhistuminen pysähtyi, ja lohikäärmeenluista koostuva, rätisevän manan ja muutamien jäljelle jääneiden, kuolleiden lihankappaleiden koossapitämä epäkuollut hirviö levitti repaleiset siipensä heräten tietoisuuteen uudesta tosinimestään: Ibinthia.

Lievästi katkeroitunut Ibinthia räjäytti salin kattoon reiän ja pakeni biskatamatar-tason ulospääsy-yritykseen valmistautumattomien vartijoiden ohitse Keskiulottuvuuteen. Kun Kakkosen joukot lopulta yhyttivät olennon, he löysivät hänet istumasta höyryävän kiviplaneetan pohjoisnavalla ruumiiden täyttämä avaruudenalueen keskuksessa. Kauhistus vaihtui tyytyväisyydeksi, kun mahdollisesti langennutta biskatamataria pyydystämään lähetetyt joukot huomasivat, että Ibinthia ei ollut hyökännyt erottelematta, vaan puhdistanut planeetat täydellisesti kaikesta epäilyttävästi aineksesta, eikä ruumiskasoista voinut löytää yhtäkään todella puhdassydämistä olentoa. Kakkosen pahojen olentojen tuhoamista painottava klikki taputteli innoissaan käsiään, sillä radikaalilla puhdistustyöllään Ibinthia oli aiheuttanut jo siinä vaiheessa enemmän Suurempaa Hyvää kuin yksikään pyhimys tai parantaja koko uransa aikana, ja niin hänelle annettiin toimintavapaus sekä Hyvyyden varauksellinen siunaus.

Luonne[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Absoluuttinen ja ankara ovat sanoja, joita tavallisesti käytetään kuvailemaan Ibinthian luonnetta. Hän onkin Hyvyyden pahojen olentojen tuhoamista hyvien olentojen suojelemisen sijasta painottavien piirien lempilapsi, joka on valmis silmiään räpäyttämättä[5] puhdistamaan kokonaisia maailmoja ja kansoja Suuremman Hyvän nimissä. Hän on jopa Voimajärjestyksen "eksentristen"[6] eliittien rinnalla epätasapainoinen; hänen mielentilansa heittelehtii arvaamattomasti fanaattisen kiihkon, kylmän, tarkoitushakuisen keskittyneisyyden ja jonkin masennusta tai melankoliaa lähentelevän välillä, ja hänen tilansa, jota hän pitää luonnottamana, tuottaa hänelle syvää itseinhoa, jonka partaan yli itsetuhoisuuden kuiluun syöksymästä häntä estää vain se maaninen into, jolla hän paneutuu työhönsä. Jos hän olisi ihminen, hänen ongelmiaan analysoimaan tarvittaisiin kokonaan uusi psykologian haara, mutta tästä huolimatta hänellä on seuraajansa, joissa hän inspiroi fanaattista omistautumista, sillä hänellä on kaikesta huolimatta tiettyä agressiivista karismaa[7].

Voimat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]



Ibinthia
Fyysinen voima:
65
Nopeus:
55
Ketteryys:
50
Aseeton taistelutaito:
65
Aseellinen taistelutaito:
0
Energianhallinta:
60
Taikuus:
70
Psioniikka:
55
Älykkyys:
60
Tiimityöskentely:
30
Muut kyvyt:
60
Keskiarvo:54


Magia
Ibinthia on molempien puoliskoidensa peruna voimakkain taikuudessa. Hän kykenee käyttämään elementaalimanoista tuli-, jää- ja valomanoja, voimamanoista elämä-, kuolema-[8] aika-, avaruus- ja todellisuusmanoja sekä suuntaumusmanoista hyvyysmanaa. Taistelussa hän ei välitä vihollisen pehmittämisestä heikommilla hyökkäys- ja sidontaloitsuilla, vaan aloittaa suoraan voimakkaimmilla pyhillä tuomioloitsuillaan, ja jos ne eivät toimi, siirtyy vielä voimakkaampiin loitsuihin. Hänen kaikkein tuhovoimaisimmat taisteluloitsunsa voivat tuhota useita tähtiä ja aurinkokuntia kerralla.
Tuli- ja jäämanojen sekoittaminen
Syntymänsä seurauksena Ibinthia kykenee kohtelemaan tavallisesti toisiaan hylkiviä tuli- ja jäämanoja yhtenä saumattomana kokonaisuutena, jolla on molempien ominaisuudet, mukaanlukien kyky vahingoittaa olentoja, jotka ovat tavallisesti vastustuskykyisiä tuli- tai jäämanalle. Ibinthia itse on immuuni molemmille.
Holy Judgement of Flame and Frost
Hyvyys-, tuli- ja jäämanoja käyttävä, laaja-alainen pyhä tuomioloitsu, joka ei vahingoita hyviä olentoja mutta tuhoaa kaikki muut.
Wings of Ice and Fire
Ibinthia kerää valo-, tuli-, jää- ja hyvyysmanoja siipiinsä muuttaen ne ristienkelin elementaalimuodon siipiä vastaaviksi rakenteiksi, jotka soveltuvat sekä hyökkäykseen että puolustukseen.
Psioniikka
Ibinthian psioniikka painottuu lähinnä ajatustenlukuun ja psi-hyökkäyksiä vastaan puolustautumiseen, mutta hänellä on kaksi siihen pohjautuvaa erikoiskykyä: toisen avulla hän kykenee erottamaan syylliset syyttömistä[9], toinen on häntä jatkuvasti ympäröivä psioninen häiriökenttä, joka hyvistä kohteista kuulostaa rapinalta, mutta repii ei-hyvien kohteiden mielet kappaleiksi.
Energiamanipulaatio
Voimatasoonsa nähden Ibinthian energiamanipulaatio on heikkoa. Hyvyysenergian lisäksi hän kykenee käyttämään valoenergiaa ja valkoista energiaa, sekä, hyvälle olennolle poikkeuksellisesti, vihaenergiaa, joka hänellä kumpuaa osaksi oikeamielisestä raivosta, osaksi hyödyllisempään muotoon kanavoidusta itseinhosta.
Radiance
Sinkoaa vaihtelevan määrän äärimmäisen läpäisyvoimaisia energiasäteitä haluttuihin suuntiin. Tekniikasta on kolme iteraatiota, joista ensimmäinen käyttää valkoista energiaa, toinen valoenergiaa ja viimeinen hyvyysenergiaa.
Radiant Weave
Hidasteeksi soveltuva tekniikka, joka punoo ristikkäisistä energiasäteistä suojavallin tai vangitsevan verkon. Toisin kuin Radiancessa, tästä tekniikasta on olemassa vain yksi versio, joka käyttää sekä valo-, hyvyys- että valkoista energiaa.

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Tai ainakin jäi henkiin
  2. Hyvyyden hierarkian arvo, joka vastaa Pahuuden bekeriä tai biskatamataria Tasapainon asteikolla.
  3. Sattumalta tämä magia oli myöskin Kakoyuki Chuokamin alullepaneman projektin tuotos.
  4. Celielin "Suojakilpi siltä varalta, että jokin menee kammottavalla tavalla vikaan kokeessa, jossa yritetään yhdistää osin vastakkaisia elementtejä edustavat enkeli ja lohikäärme toisiinsa" ja "Suojakilpi siltä varalta, että jokin menee kammottavalla tavalla oikein kokeessa, jossa yritetään yhdistää osin vastakkaisia elementtejä edustavat enkeli ja lohikäärme toisiinsa".
  5. Ei sillä, että hänellä edes olisi silmäluomia, joita räpäytellä.
  6. "Täysin pöpien".
  7. Kuten vanha sanonta kuuluu: kuta ylemmäksi Voimajärjestyksessä mennään, sitä lähemmäksi hulluus tulee hyvettä.
  8. Epäkuolleisuuden seurauksena.
  9. Suurin osa olennoista on tietenkin syyllisiä johonkin.