Järjestyksen hierarkia

Hömppäpediasta
Siirry navigaatioonSiirry hakuun

Järjestyksen hierarkia Universumissa on moniportainen, monihaarainen, monimutkainen ja tarkkaan säädelty; jokaisen Järjestyksen alaisen olennon tarkka paikka ja toimiala hierarkiassa on kaikkina hetkinä Järjestyksen keskusbyrokratian tiedossa.

Asteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Majora
Majora on luonnollisesti Järjestyksen ylin valta-aste, johon kuuluu vain yksi olento: Universum Majora. Majora on kaikkien Universaalien Järjestyksen joukkojen, työntekijöiden, jumalten, enkelten ja seuraajien ylipäällikkö, ja vastaa viime kädessä suuren mittaluokan päätöksistä, esimerkiksi sotien aloittamisesta Kaaosta vastaan, Nelosen ulottuvuusrakenteesta ja uuden korkeamman asteen henkilöstön nimeämisestä virkaansa.

Hallinnolliset asteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hallinnolliset asteet ovat ehkäpä tärkein luokitteluasteiden haara, sillä näihin asteisiin luokitellut olennot vastaavat Nelosen jokapäiväisestä toiminnasta, ja näihin asteisiin luokiteltuja olentoja on kaikkein eniten.

Raukma
Korkein Järjestyksen hallinnollinen aste, johon kuuluu kaksi Mainoria ja kaksi biskatamataria. Sekä alemmat hallinnolliset asteet että kaikki uskonnolliset asteet vastaavat viimekädessä raukmoille.
Rajata
Toiseksi korkein hallinnollinen aste, on samanarvoinen kuin Cherubim ja Dios Major. Muodostuu raukmojen biskamatar-asteen alaisista, joita on neljä kunkin raukman alaisuudessa. Rajatat erikoistuvat kukin jonkin tietyn yleisosa-alueen hallinnointiin.
Tamra
Keskikorkea hallintohenkilöstö, jossa oleva väki vaihtuu herkemmin kuin rajatat, jotka pysyvät melko vakaasti pestissään.
Loha
Keskinen hallinto, tärkeä välittävä osanen korkeampien ja alempien tasojen välissä.
Patra
Alemmat hallintohenkilöt, vaihtuvat usein, kun joitakuita ylenee, toisia alenee, kolmansia lähtee eläkkeelle ja neljänsiä kuolee.
Darva
Ruohonjuuritason henkilöstö, jonka määrä on hyvin suuri ja on jatkuvassa muutoksessa.

Sotilaalliset asteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sotilaalliset asteet luokittelevat Nelosen majoraenkeliarmeijan, ja niitä pidetään erillään hallinnollisista asteista, mutta ne ovat valtamäärässä verrannolliset hallinnollisiin asteisiin; esimerkiksi serafeilla on yhtä paljon valtaa kuin raukmoilla, tosin eri toiminta-alueilla. Osa hallintoviroissa toimivasta henkilöstöstä on kuitenkin kiinnitetty sotilaallisiin operaatioihin, ja näiltä kohdin majoraenkelit toimivat tiiviissä yhteistyössä hallintohenkilöstön kanssa.

Seraphim
Korkein majoraenkelien luokka, johon kuuluu neljä yksilöä. Kukin näistä on voima-asteeltaan biskatamatar.
Cherubim
Toiseksi korkein majoraenkelien luokka, serafien henkilökohtaisia palvelijoita, joita on 32 kappaletta. Voimiltaan korkeita biskamatareita.
Ophanim
Eliitti- ja erikoisjoukko, joita on 128 yksilöä. Voima-aste on keskimäärin keskinen biskamatar.
Aiones
Suurten divisioonien komentajana toimiva enkeliluokka, joita on 256, ja jotka ovat voima-asteeltaan matalia biskamatareita.
Archiangeloi
Legioonien komentajina toimivia enkeleitä, joita on yhtensä 1024. Voima-asteeltaan korkeita biskatareita.
Angeloi
Rivienkelit, yhteensä 1048576 sotilasta, jotka ovat voima-asteeltaan keskikorkeita biskatareita, vaikka vaihtelia esiintyykin aika paljon.

Uskonnolliset asteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Uskonnollisiin asteisiin kuuluvat kaikki Järjestyksen palveluksessa olevat jumalat, jumalten välittömät palvelijat, papit ja muu uskonnollinen henkilöstö, ja se on asetettu osittain erilleen hallinnollisista asteista, toimien kuitenkin raukmojen alaisuudessa.

Dios Major
Voimakkaammat Järjestystä palvelevat jumalolennot. Näitä ovat esimerkiksi Valiksen neljän alemman ulottuvuuden hallitsevat jumaluudet, sekä neljän ylemmän ulottuvuuden raukmojen alaisuudessa toimivat subhallitsevat jumalat.
Dios minor
Vähäisemmät Järjestystä palvelevat jumalolennot, joita onkin jo huomattavasti suurempi joukko.
Logos
Jumalten voimakkaammat ja enemmän valtaa pitävät alaiset, jotka kuitenkaan eivät ole itse jumalia; esimerkiksi jumalten kirkkojen ylipapit ja jumalten henkilökohtainen celestiaalinen palvelusväki.
Pius
Pappisluokka; pitää sisällään jumalten alaisuudessa toimivat täysivaltaiset papit.
Servus
Alempien uskonnollisten virkojen luokka. Pitää sisällään kaiken uskonnollisen henkilöstön, joka ei sisälly ylempiin arvoasteisiin.

Järjestyslohikäärmeet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Järjestystä seuraavilla lohikäärmeeillä on oma luokituksensa, joka on muita Järjestyksen hierarkkisia rakenteita yksinkertaisempi, jakautuen vain kahteen karkeaan luokkaan - ylempään ja alempaan. Lohikäärmeet kokonaisuutena toimivat Raukmojen alaisuudessa, joiden palvelukseen lohikäärmeiden vanhimmat ovat asettuneet.

Draco Suprema
Järjestyksen Vanhimmat Lohikäärmeet (Elder Dragons), joihin lukeutuu yksi matala biskatamatar ja useita korkeita biskamatareita. Nämä suunnattoman voimakkaat, valtavat pedot liikkuvat harvoin omien ulottuvuusalueidensa ulkopuolella, joten niiden bongaus on harvinaista herkkua.
Draco infera
Kaikki Vanhimpia nuoremmat ja heikommat Järjestyksen lohikäärmeet sijoittuvat tähän luokkaan, joka käsittää voima-astekimaran matalammista biskamatareista aina alemman biskatar-asteen penikoihin asti.