Kaaoksen Avaruuspojat
Kaaoksen Avaruuspojat ovat Kolmosen reuna-alueilla ja Kaaoksen transkendentaalivyöhykkeellä Keskiulottuvuudessa vaikuttava kultti / rosvojoukko / sotilaallinen järjestö / massapsykoosi / joukko veijareita, joilla on hauskoja ajatuksia siitä, millä puolella ihoa sisäelinten tulisi mieluiten olla[1], jotka erikoistuvat avaruusaluksiin sekä avaruusteknologiaan ja avaruustaisteluun. Avaruuspojat ovat enimmäkseen vaikutusalueittensa kuolevaisten populaatioiden joukosta rekrytoituja vapaaehtoisia tai "vapaaehtoisia", ja lähes poikkeuksetta silvottuja, arpeutuneita sekä erilaisilla kyberneettisillä ja Kaaoksesta syntyneillä orgaanisilla lisäkkeillä implantoituja - tämä yhtä paljon olemattomien turvallisuuskäytänteiden vuoksi kuin vapaasta valinnasta tai sotavammojen johdosta - ja tietysti vaihtelevan pitkälle Kaaoksen voimien mutatoimia. Heidän aluksensa ovat sekalaisia, rikkoutuneilta, vääristyneiltä tai puolivalmiilta näyttäviä metallin, epämääräisen orgaanisen kudoksen ja vapaana räiskyvän Kaaosenergian irvistelevien demonisten kasvojen ja kurottelevien lonkeroiden peittämiä hirvityksiä, jotka toimivat tai edes pysyvät koossa vain Kaaoksen turmiollisten voimien kautta.
Vaikutusalueeseensa kuuluvilla avaruuden sektoreilla Avaruuspojat toimivat Kaaoksen näkökulmasta ikäänkuin avaruusvartiolaitoksen tapaan estäen ulkopuolisten tahojen levittäytymistä niille sekä sitomalla kaoottisia planeettoja ja siirtokuntia toisiinsa. Sen ulkopuolella heidän toimintansa ei poikkea Kaaoksen joukkojen tavanomaisesta ryöstö-raiskaus-polttolinjasta. Avaruuspojat ovat näytelleet osaa Kaaoksen kymmenennen universumisyklin aikaisissa suursodissa, erityisesti toisessa Universumin sodassa, jossa he muodostivat merkittävän osan sen Keskiulottuvuudessa taistelleista joukoista osallistuen mm. Endymionin taisteluun, Avsignumin tuhoon ja galaktiseen taisteluun sekä tietysti Olutläiskeen epäonniseen avaruuksillelaskuun.
"Järjestäytyminen"[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Avaruuspoikien "järjestäytymis""malli" on, kuten arvata saattaa, anarkistinen, summittainen ja väkivaltainen, mutta kuitenkin avaruusmatkustuksen vaateiden jokseenkin rajaama. Luonteva perusyksikkö on yksittäinen, itsenäisesti toimimaan kykenevä avaruusalus ja sen miehistö, jota johtaa aina niin toimivalla vahvimman oikeudella kapteeni. Tästä ylöspäin on puolestatusinasta pariinkymmentä tällaista alusta pienempine saattajineen ja loisaluksineen käsittävä eskaaderi, joiden komentajista käytetään nimitystä mestari. Vielä tätä suurempi on suurmestarin johtama legioona. Legioonat ovat kooltaan kokonaisia laivastoja, lippulaivanaan jokin vielä tavallistakin huomattavasti isompi ja rumempi, lonkeroita ja karvakättä viskova yli-dreadnought, mutta ovat eskaadereja väljempiä, ja hyvin harvoin koolla kokonaisvahvuudessaan. Legioonia sanotaan yleisesti olevan kolmetoista, mutta yhtä listaa niistä tai niiden erikoispiirteistä on mahdoton laatia. Kaikki nämä muodostelmat ovat fluideja, ja taistelukentällä tavattavat laivueet voivat olla kokoonpantuja useiden eri eskaaderien tai legioonien aluksista, eskaaderit yhtyä tai haljeta ja alukset siirtyä eskaaderista tai legioonasta toiseen enemmän tai vähemmän mielivaltaisesti, joten oikeastaan edelläsanotulla ei ole juuri mitään arvoa.
Tykkitorneja, työpisteitä ja tietysti kirveitä heiluttelevia valtausryhmiä täyttävien rivijäsenten lisäksi avaruuspoikien joukosta voidaan erottaa erilaisia alaryhmiä tai kultteja kultin sisällä. Näihin lukeutuvat konehuoneessa työskentelevät avaruuspojat, jotka ovat alusten ytimistä säteilevälle Kaaosvoimalle altistumisen myötä usein mutatoituneet niin pitkälle, että heitä on vaikea erottaa aluksesta itsestään; esoteerisemmän "teknologian" kanssa vuorovaikuttavat ja toisinaan jopa joissakin suhteissa kontrolloivat kaaos-tekno-shamaanit; sekä aluksenvaltauksiin erikoistuvat outrenautit, jotka ovat niin pitkälle kybernetisoituja, että vastaavat eläviä taisteluhaarniskoja tai kevyitä mechoja.
"Alukset"[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Avaruuspoikien avaruusalukset ovat loputtoman moninaisia mutta kaoottisuudessaan yhdenvertaisia. Osa on avaruuspoikien valtaamia tavanomaisia aluksia, osa konvertoitu mistä vain lonkeroille osuneesta rakenteesta tai sopivasta asteroidista, ja osa kasvatettu Kaaoksesta itsestään. Alukset muuttavat jatkuvasti muotoaan Kaaoksen korruption runtelemina ja miehistöjensä muokkaamina, ja kasvavat muita rakenteita, mukaanlukien miehistönsä jäseniä, osaksi itseään assimiloimalla sekä lisää kaoottista kudosta versomalla. Avaruuspoikain pitkän matkan alusten tunnus on niiden kaikkien sisältämä KaAoSaJoYdIn: kiehuvien Kaaos-, olemattomuus- ja avaruusenergioiden siitä voimaa täppäävien ja sen purkauksia suuntaavien outojen rakenteiden muodostaman kehdon ympäröivä massa, joka antaa aluksille niiden käyttö- ja liikevoiman toimien samanaikaisesti reaktoriytimenä ja hyperajogeneraattorina. "Alus" taas voi olla mikä tahansa massa, johon on tehty reikä YtImEn istuttamista varten.
Alukset eivät jakaannu diskreetteihin luokkiin, vaikka jaettuja tyylillisiä piirteitä voikin olla todettavissa. Tyyppiluokitelu taas on tuskattomasti mahdollinen vain karkeasti suuraluksiin, pienaluksiin ja keskiraskaisiin aluksiin. Pienalukset ovat selkeästi erotettavissa muista kahdesta, sillä ne eivät kanna KaAoSyDiNtÄ, ja suuraluksille on osoitettavissa karkea alaraja, sillä kooltaan, varustelultaan tai liikeominaisuuksiltaan liiaksi eroavat alukset putoavat pois muodostelmista tai tuhoutuvat[2]. Keskiraskaat alukset sen sijaan osoittavat vapaata vaihtelua kevyistä fregateista suurristeilijää, taisteluristeilijää tai taskutaistelulaivaa vastaaviin aluksiin, joiden välille ei voida lyödä selviä viivoja. Päämassasta erottuvia erikoistuneempia alustyyppejä ovat esimerkiksi outrenauttien miehittämät, aluksenvaltauksissa ja maihinlaskuissa käytetyt taistelukaleerit, jotka ovat raskaasti panssaroituja, kevyesti aseistettuja ja pettävän ketteriä, sekä usein lippulaivoina tavatut, runkonsa sisällä jonkinlaista epäsuhtaista, epätavallista, tavallisesti epävakaata ja yleensäkin epämääräistä pääasetta kantavat monitorialukset tai raatelijat. Aluksista suurimpia ovat kokonsa mukaan lempinimellä laivastontappaja tai maailmantappaja kutsutut dreadnoughtit, superdreadnoughtit ja suoranaiset taisteluplaneetat, jotka toimivat kaikkein suurimpien taistelulaivastojen lippulaivoina.
Aluksia ympäröivät kaoottiset ŁÿzägR´žyšs-suojakilvet, jotka vaikuttavat erittäin rappeuttavasti ja korruptoivasti kaikkeen vaikutusalueelleen osuvaan ei-kaaoottiseen ainekseen. Päinvastoin kuin keskiulottuvuuden avaruusvaltojen parissa tyypilliset hylotek-kilvet, nämä suojat ovat vahvoja, eivät heikkoja ohjuksia, torpedoja ja hävittäjiä vastaan, eivätkä alukset niiden lisäksi tarvitse erityistä AT-tykistöä[3]. Kilpiensä alla alukset ovat usein raskaasti mutta puolivillaisesti panssaroituja: ei ole esimerkiksi tavatonta, että aluksen rungossa on keskellä iso reikä, josta sen sisäosat ovat suoraan auki avaruuteen. Ne ovat silti erittäin kestäviä, sillä niiden konfiguraatio ei noudata minkäänlaista järjellistä logiikka ja niissä näin ollen on hyvin vähän sellaista, minkä tuhoaminen voisi merkittävästi laskea niiden toimintakykyä, ja koska Kaaosenergia antaa niille paitsi itsekorjautumis-, myös itsemutaatiokyvyn. Ajatus esimerkiksi tulen kohdistamisesta moottoreihin aluksen rampauttamiseksi on toivoton, sillä se, mikä vaikuttaa moottorilta, ei välttämättä ole millään tapaa mukana aluksen liikuttamisessa, tai jos on, saattaa sen tuhoaminen saada aikaan sen, että alus kasvattaa itselleen spontaanisti uuden moottorin vastakkaiselle puolelle runkoa. Tällaisen aluksen pitäminen paineistettuna on tietysti mahdotonta, ja aluksia ympäröi tavallisesti silkkaa ilkeyttään runkoon takertuvan, harmahtavan vihreän miasman pilvi.
Aseistukselle leimallisimpia ovat kaaosenergiakanuunat, jotka ovat huomattavan tuhoisia verrattuna lähes kaikkiin Keskiulottuvuuden valtojen ja rotujen käytettävissä oleviin aseisiin ja teoriassa myös pitkäkantamaisia, mutta epätarkkuutensa, joka johtuu yhtä paljon Kaaosenergian ominaisuuksista kuin tykkejä käsittelevien avaruuspoikien "tähtäämisen" konseptia kohtaan tuntemasta epäluulosta, rajoittamia. Etäisyyttä pitäville vastustajille vähemmän uhkaavia mutta oikeissa olosuhteissa silti vaarallisia ovat erilaiset kineettiset laukaisimet, mörssärit ja katapultit, jotka ampuvat mitä vain pesään tungettua tai aluksen itsensä sinne erittämää roinaa. Erilaiset ohjukset, torpedot ja tähtihävittäjät (joiden eroa ei aina ole helppo sanoa) eivät ole yhtä leimallisia, mutta kuitenkin kohtuullisen yleisiä. Muuhun aseistukseen voi kuulua viha- ja olemattomuusenergiatykkejä, entropiapiiskoja, sidotuista ruikkuimpeistä voimansa saavia epätoivokanuunoja, karvakäsisädettimiä, painovoimasilppureita, bassovahvistimia, tulilinjalleen joutuvan orgaanisen aineksen suolaksi muuttavia miasma-aseita ja muita mitä eriskummallisempia ja sairaampia Kaaoksesta siinneitä viritelmiä.
Vihollisaluksiin törmääminen on useimmille laivastoille sekä tyhmä että mahdoton mutta avaruuspojille yleinen ja suosittu taktiikka[4], ja monet alukset on varusteltu (tai "varusteltu") sitä varten piikein, lonkeroin, hampaikkain suin tai nokin, tai muin ulokkein[5].
Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
- ↑ Kaaoksen "organisaatioiden" määrittely on aina vaikeaa.
- ↑ Tämä on esimerkki tavasta, jolla Kaaoksen sattumanvarainen käyttäytyminen voi kaikessa entrooppisuudessaan johtaa ennalta-arvattaviin lopputuloksiin.
- ↑ Jota niiden miehistöt todennäköisesti eivät muutenkaan kykenisi käyttämään tehokkaasti.
- ↑ Kaaoksen voimat vääristävät todennäköisyyksiä siten, että satojen tuhansien kilometrien päässä toisistaan liikkuvien alusten törmäys muuttuu äärimmäisen epätodennäköisestä lähes varmaksi. Sama periaate selittää osaltaan sen, miten avaruuspojat edes koskaan löytävät minnekään.
- ↑ Älä kysy.
Kaaosherrat |
---|
Kivi-paperi-sakset - Keisari - Suuri Viiva - Vanorda Descormidlio - Necromancer - Azuroooc - Keisarimolokki - Kaaoksen Mestari - Rhokan |
kaaosherrat |
Lukma - Vonhva - Yyxua - Kra'chtol - Amorpghlooze - Night - Kolmipyöräkrokotiili - Agyos Veritähti - Asaiash - Ebth-Lmoir - Eris - Xsheng Skeduarisgog - Szsysxyyr'rHyirryr - KorrZhax Kylmä |
tykinruoka |
Vragghak - Azzzrc - Magmosr - De Discordiano - Mak'Ke - Kyraj ja Bzaj - Depth - Abyss - Black - Emptiness - Chasm - Souless - Corrosion - Slicer - Erin Abend - Zxczwqratz |
ryhmät |
Kaaosritarit - Void-demonit - Avaruuspojat - Odottavan Liman kultti |