Kirilinde

Hömppäpediasta
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
Kirilinde
-
Tosinimi:Kirilinde Slaysí[1]
Laji: ihminen (emergentti)
Sukupuoli: nainen
Syntymäaika: 7. sykli, ennen 12. aeonia
Syntymäpaikka: tuntematon
Suuntaumus: sitoutumaton
Voimaluokitus:Suprem Biskatamatar
Tuhokapasiteetti:Keskinen multistellaarinen[2]
Regeneraation taso:Ainakin keskinen alhainen[3]
Kuolemattomuuden
tyypit:
ainakin 1
Energiatyypit:Todistetusti ainakin liike ja avaruus; mahd. muita tyyppejä, mutta todisteet puuttuvat
Manatyypit:Tuntemattomia; ei käyttänyt suoraan taikuutta
Saavutukset: Eräs Universumin varhaisimmista ihmisemergentti-miekkasankareista
Pilkkanimet: Se ärsyttävä naikkonen, joka ei suostunut kuuntelemaan taistelun alkuun puhettani[4]


"Yhden Iskun" Kirilinde (muilla kielillä tunnetaan muodoissa kuten One-Slash Kirilinde, 一刀殺のキリリンデ ja monia muita; tosikielinen nimi on maakalaisilla kirjoitusjärjestelmillä toisimaton) on Mahtien Mittelön aikana vaikuttanut, seitsemännen syklin puolivaiheilla maineeseen kohonnut miekkasankari, joka tunnetaan eräänä Universumin ensimmäisistä tämän epävirallisen tittelin haltijoista, ja on myös eräs varhaisimmista aikakirjoihin merkityistä ihmisemergenteistä. Lisänimensä Kirilinde sai historiallisestikin huomattavasta määrästä yhteen miekaniskuun päättyneitä kaksintaisteluita. Tästä luonnollisesti syntyi koko joukko vielä myöhempinä universumisykleinäkin toistettuja legendoja Kirilinden väitetystä voittamattomuudesta, ja monet myöhempien aikakausien miekkamiehet ja -naiset ovat väittäneet pystyneensä omaksumaan Kirilinden "voittamattomuuden" mahdollistaneet kyvyt ja taidot, mutta tätä väittäneet päätyvät useimmiten ennenaikaiseen hautaan ennemmin kuin Universuminlaajuiseen kuuluisuuteen.

Ulkonäkö ja luonne[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kuten on Universumin historiassa yllättävän yleistä, Kirilinde käytti koko elämänsä ajan samaa, alkuperäistä ihmismuotoa muistuttavaa ulkoasua, myös emergenssinsä jälkeen. Kirilinde oli ulkomuodoltaan kohtalaisen nuori (ja kuten tuli ajan kanssa ilmeiseksi, tyypin 1 kuolemattomuuden saavuttanut) nainen, jolla oli suora, musta, äärimmäisen pitkä tukka, joka Kirilinden suorassa seisoessa roikkui pitkälle lattialle asti.[5] Toisin kuin monet muut huipputasolle nousseet emergentit, Kirilinde ei välittänyt kehittää itselleen mitään muodonmuutoksia tai salaisia tosimuotoja, voimasinettejä tai muitakaan vastaavia härpäkkeitä; hän lähestyi kaikkea vastaantulevaa suorakätisesti ja mitään piilottelematta alkuperäisessä ihmismuodossaan.

Luonteeltaan Kirilinde oli stoalaisen rauhallinen, tai sitten vain vaarallisen apateettinen; hänen tiedettiin leikanneen vastustajien päitä hartioilta ilmeenkään värähtämättä. Puheentavaltaan hän oli lyhytsanainen, ja ääneltään ja katsannoltaan biskatamatariksi vaatimattoman oloinen. Johtuen tästä ja hänen yleisestä huippukorkean tason varusteiden puutteestaan, vähemmän valveutuneet olennot olettivat hänet usein heikommaksi kuin mitä hän tosiasiassa oli, ja joutuivat äkkiä surmatuiksi kun Kirilinde vastasi heidän tyypillisiin vastustajan pelotteluun tarkoitettuihin uhkauksiinsa ja pilkkaansa äänettömällä miekaniskulla.

Suuntaumuksellisesti Kirilinde oli täysin sitoutumaton, ja kun hän ilmestyi kuokkimaan Mahtien Mittelön suurtaisteluihin, hän useimmiten tappoi melko tasaväkisesti kaikkien osallistuvien Suuntaumusten olentoja. Kirilinde ilmensi kuitenkin pohjimmiltaan sankarillisia piirteitä, eikä juuri pitänyt heikkojen ja osattomien polkemisesta, "suuremman hyvän" nimissä tehdyistä massamurhista tai lupausten pettämisestä. Kirilinde oli yksinäinen susi, joka ei perustanut sankariryhmiä tai ottanut virallisia oppilaita, vaikka hänen helmoissaan pyörikin useimmiten ainakin muutama wannabe-miekkasankari, jotka halusivat oppia häneltä. Näistä suurimman osan elinkaari jäi "opettajaansa" lyhyemmäksi.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kirilinde syntyi tiettävästi 7. syklillä ennen sen puoltaväliä, koska tähän mennessä hänestä oli jo tullut kuulu miekkasankari. Kiriliden syntyperä ja syntypaikka ovat tämän rotua lukuunottamatta hävinneet historian hämäriin.[6] Pidetään kuitenkin todennäköisenä, että Kirilinden kotimaailma, oli se mikä hyvänsä, ehti todennäköisesti tuhoutua useampaan kertaan Mahtien Mittelön aikana. Myöhempinä aikoina Kirilindellä ei ollut pysyvää kotipaikkaa, vaan hän vaelsi nomadina ympäri maailmankaikkeutta (kuolemattoman olennon näkökulmasta; kuolevaisen näkökulmasta hän saattoi viettää useiden sukupolvien mittaisia aikoja yhdessä paikassa).

Kirilinden kuolema sattui epäselvissä olosuhteissa; tiettävästi hän osallistui suureen taisteluun Keskipäivän sodassa, joka oli eräs Mahtien Mittelön suurimmista ja aktiivisimmista avoimen sodankäynnin kausista, ja tämän erittäin kaoottisen taistelun jälkeen huomattiin, että Kirilindeä ei löytynyt enää mistään; hänen taistelussa viimeksi käyttämänsä ase[7] löytyi taistelukentän villeimmästä kulmanurkasta palasiksi hajonneena, ja vuorten korkuisten, kaikkiin eri Suuntaumuksiin kuuluneiden olentojen muodostamien ruumiskasojen ympäröimänä. Tämän taistelun jälkeen Kirilindestä ei enää koskaan kuultu, joten hänet oletettiin mitä suurimmalla todennäköisyydellä kuolleeksi. Kukaan ei tosin ole varma, mikä tai kuka hänet loppukädessä tappoi. Jos Kirilinden tappaja olisi ollut vielä taistelun jälkeen elävien kirjoissa, tämän voisi olettaa kerskailleen teollaan kovasti, joten yleisin olettamus on, että Kirilinde ja tämän mystinen tappaja tuhosivat toisensa.

Kirilinden kaksitoista lausumaa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kirilinden kaksitoista lausumaa (myös Kirilinden kaksitoista viisautta tai Kirilinden kaksitoista totuutta) on joukko perinteisesti Kirilinden lausumiksi oletettuja, miekkailuun ja taistelutaitoon yleensä liittyviä lausahduksia. Tarkkaa ja autoritatiivista listaa viisauksista ei itseasiassa ole; eri lähteissä niiden joukkoon tulee kokonaan eri lausumia, ja yleisimmin toistetuista lausumista vain noin kahdeksan esiintyy lähes kaikilla listoilla. Kaiken kaikkiaan kahdentoista lausuman joukkoon on aikojen saatossa luettu arviolta ainakin nelisenkymmentä eri lainausta, joista jotkin on kohtuullisen helposti osoitettavissa täysin eri olennoilta (jopa aivan eri universumisyklillä eläneiltä sellaisilta) lainatuiksi, ja myöhemmin virheellisesti Kirilinden nimiin pistetyiksi. Lausumat myös annetaan eri lähteissä täysin eri järjestyksissä, joten jos joku mainitsee "Kirilinden ensimmäisen lausuman", on syytä kysyä mitä listausta kyseinen henkilö käyttää.

Alla esitetty lista perustuu Järjestyksen kronikoitsijan Yfrim Benetsaumin kirjoituksiin, mutta sitä ei tule pitää täydellisen autoritatiivisena.

  1. "Hyvä miekka huonon taistelijan käsissä ei ole metallitankoa kummempi."
  2. "Hyvä taistelija, joka antaa itsensä tulla heikomman tappamaksi typeryyttään, ei ole hyvä taistelija."
  3. "Kun käsi on vahva mutta mieli ei, ei miekka nouse huotrastaan. Kun mieli on vahva mutta käsi ei, tuhat iskua tuo voiton. Mutta kun molemmat ovat vahvoja, yksi isku on tarpeeksi."
  4. "Heikko käsi pelkää miekkaa, ja miekka pelkää heikkoa kättä."
  5. "Heikko haastaa, vahva vastaa."
  6. "Pelkoa käyttävät ne, joilla on itsellä jotain pelättävää. Mutta hän, joka tulee eteesi yrittämättä pelotella sinua, on vastustajista vaarallisin."
  7. "Harjoittele aina. Sillä se, joka ei harjoittele, vaan sanoo itselleen 'Minä olen maailman vahvin', on typerys ja kuolee pian."
  8. "Kun muut sanovat, että jokin on mahdollista, kuuntele heitä. Mutta kun he sanovat, että jokin on mahdotonta, ummista korvasi."
  9. "Älä rakasta miekkaasi, sillä miekkasi ei rakasta sinua."
  10. "Jos voit voittaa yhdellä iskulla, voita niin. Hölmö tuhlaa iskujaan."
  11. "Voima tulee muuttamaan sinua. Älä pelkää sitä."
  12. "Miekan tie ei ole rakkauden tie. Se ei ole ystävyyden tie. Se ei ole loiston tie eikä kullan tie. Ne, jotka valitsevat miekan tien, ymmärtävät tämän pian, tai kuolevat."

Kyvyt ja taidot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kirilinde
Fyysinen voima:
70
Nopeus:
73
Ketteryys:
75
Aseeton taistelutaito:
55
Aseellinen taistelutaito:
80
Energianhallinta:
15
Taikuus:
10
Psioniikka:
10
Älykkyys:
65
Tiimityöskentely:
10
Muut kyvyt:
75
Keskiarvo:53


Elinaikanaan, voimiensa huipulla, Kirilinde luokiteltiin Biskatamatar-tasolle voimajärjestyksessä. Hänen fyysinen voimansa, nopeutensa ja ketteryytensä olivat Biskatamatarin mittakaavassakin huomattavat, tosin ensiksimainittu keskittyi lähes kokonaan miekankäyttöön, ja esimerkiksi isojen massojen heittelyä tai nyrkeillä iskemistä Kirilinde ei juuri harjoittanut. Jälkimmäiset kaksi perusvoimaa olivat äärimmäisyyteen hiottuja, mikä salli Kirilinden väistää tai torjua lähes jokaisen häntä kohti lähetetyn iskun, ja vastata kuolettavalla voimalla ennen kuin vastustaja ehti siirtyä hyökkäyksestä puolustukseen. Regeneraatiokyvyltään Kirilinde ei tietojen mukaan ollut hääppöinen, mutta paikkasi tämän kyvyn puutetta olemalla ulkomuodostaan huolimatta äärimmäisen kestävä; tämän uskotaan johtuneen hänen erittäin korkeasta passiiviesta energiatasostaan. Hänen tiedettiin olevan ainakin ykköstyypin kuolematon; muista Kirilinden mahdollisesti omaamista kuolemattomuuden tyypeistä ei ole varmaa tietoa.

Koska Kirilinde oli eräs ensimmäisistä korkealle voima-asteelle nousseista ihmisemergenteistä, hänestä on tullut tärkeä esimerkki ihmislajia ja sen potentiaalia tutkivien tahojen keskuudessa, ja hänen voimiaan on analysoitu tarkoin jo hänen omasta elinajastaan lähtien. Sikäli kun on pystytty päättelemään, Kirilinde oli eräs Universumin ensimmäisistä miekka-savant -kyvyn manifestoineista olennoista; tämä luonnollinen, suoraan sieluun iskostunut kyky sallii käyttäjänsä vaistonvaraisesti optimoida omaa miekkalutaitoaan tavalla, joka on mahdoton pelkästään harjoittelun ja itsensäkehittämisen kautta miekkailutaitojaan parantaneelle olennolle. Olennon, joka on miekka-savant, ei tarvitse erikseen miettiä, päätellä ja laskelmoida käyttämiään iskuja ja torjuntoja, vaan hän voi käyttää valitsemaansa teräasetta omaan voimatasoonsa suhteutettuna optimaalista lähentelevällä tavalla ilman, että se vaatisi suurempaa keskittymistä[8].

Miekka-savantin lisäksi Kirilindellä on arveltu olevan myös äärimmäisen harvinainen (ja äärimmäisen vaarallinen) katottomuus-kyky. Nimestään huolimatta tämä kyky ei tarkoita, että sen omaavan olennon voimapotentiaali olisi rajaton, tai että tämän voimat kasvaisivat ajan kanssa eksponentiaalisesti, tai muita tähän kykyyn tavallisesti liitettyjä myyttejä ja harhaluuloja. Katottomuus tarkoittaa tosiasiassa yksinkertaisesti kykyä tulla voimakkaammaksi ilman, että tarvitsisi rakentaa koko olemustaan ajoittain uudelleen, niinkuin on emergenteille ja muille alhaisista asemista aloittaneille supervoimakkaille olennoille normaalisti tarpeellista. Normaalisti olennon ruumiilla, mielellä ja sielulla on kullakin omanlaisensa voimakatto, jota korkeampaa voimatasoa ne eivät ilman täydellistä muodonvaihdosta kestä, mutta katoton olento voi tarpeeksi kovalla harjoittelulla hilata näitä kattoja ylöspäin portaattomasti. Katottomuus ei itsessään tee olennosta voittamatonta tai varmista, että tästä tulisti vääjäämättä Mahti; minkä tahansa laisella harjoittelulla ja voimien korottamiseen tähtäävällä keinolla on itsellään omat rajoituksensa, jotka tekevät niistä lopulta hyödyttömiä, kun voimat kasvavat niiden ohi. Katotonkaan olento ei lisäksi voi suoralta kädeltä omaksua omaa taitojen ja voimien tasoaan korkeampitasoista harjoittelumetodia, joten lyhyistä oikoteistä suureen voimaan on turha unelmoida.

Kirilindellä oli huippuunsa hiotun miekkailutaidon ansiosta myös kehitetty kyky käyttää lähes mitä tahansa leveyttään pitempää, käteen sopinutta esinettä kuin se olisi korkean tasoinen miekka. Hänen tiedetään esimerkiksi leikanneen kaaosdemoneita kahtia soppakauhaa käyttäen, ja on tiettävästi voittanut ainakin yhden kaksintaistelun aseenaan patonki. Tyyliltään Kirilinden omakohtainen miekkailutyyli oli Jaloista Tyyleistä lähimpänä Lohikäärmeen Tyyliä, jossa oli joitakin Turmandemonin Tyylin ominaisuuksia; hän pyrki monista myöhempien kausien miekkasankareista eriävästi voittamaan taistelut niin nopeasti kuin mahdollista, mikä puolestaan johti legendaarisen suureen määrään yhteen iskuun päättyneitä otteluita. Kirilinde itse ei antanut omalle taistelutyylilleen nimeä, mutta myöhemmät sukupolvet ovat antaneet sille nimen Yhden Iskun Tyyli, joka on pitkälti vakiintunut. Monet myöhempien aikojen suuruudenhullut egoisti-miekanheiluttelijat ovat yrittäneet kopioida tämän tyylin sillä olettamuksella, että heistä tulisi sitä myötä voittamattomia, mutta ilman Kiriliden muita kykyjä tämä tyyli on niin suoraviivainen, että se on lähes hyödytön ketään matalaa Biskamataria korkeampitasoista olentoa vastaan[9].

Aseellisen taistelun ulkopuolella Kirilinden kyvyt olivat rajoittuneet. Hänen aseeton taistelutaitonsa perustui lähes yksinomaan nk. miekattoman miekan tekniikkaan, jossa miekkailun perusperiaatteita sovellettiin paljailla käsillä. Uransa alkutaipaleella Kirilinde käytti kämmenensä syrjää terän tavoin, mutta korkeammalle tasolle noustuaan hän pystyi käyttelemään jopa tyhjää tilaa itseään kuin se olisi miekka, hänen kätensä asemoituneena kuin näkymättömän miekan kahvaa pitelemässä.

Nk. yliluonnollisissa taidoissa Kirilinde ei kunnostautunut lähes ollenkaan; likipitäen kaikki hänen näihin voimiin keskittyvät taitonsa oli tarkoitettu ainoastaan niiden nullifikointiin ja päihittämiseen kun vastustaja käytti niitä. Suurin osa näistä taidoista perustui yksinkertaiseen periaatteeseen "jos leikkaa vastustajan loitsun/energiaiskun palasiksi miekalla tarpeeksi lujaa, niin se todennäköisesti raukeaa". Psioniikkaa vastustamaan hän käytti enimmäkseen vain huippuunsa kehitettyä tahdonvoimaa, joka toimi Biskatamatarin mittakaavassa psyykkisen haarniskan tavoin, suojaten hänen mieltään ulkopuolisilta psi-iskuilta, ja tehden hänen ruumistaan vaikean liikuttaa telekinesialla. Huolimatta tästä voimiensa yksiulotteisuudesta, Kirilinde oli silti seitsemännellä syklillä eräs kuuluisimmista ja voimakkaimmista Suuntaumusten ulkopuolelle jääneistä olennoista.

Aseet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Toisin kuin muut legendaarisen maineen saavuttaneet miekkasankarit, Kirilindellä ei ollut lainkaan tapana käyttää yhtä, personalisoitua supervoimakasta miekkaa; sen sijaan hänen tiedettiin käyttäneen milloin mitäkin teräasetta (ja joskus kokonaan erilaisia esineitä, esimerkiksi patonkeja ja sateenvarjoja), mikä vain käteen sattui. Suurissa, useita vastustajia käsittäneissä taisteluissa hänen tiedettiin ottaneen vastustajiensa miekat nämä voitettuaan, jos nämä aseet sattuivat olemaan hänen sen hetkistään parempia. Hän ei kuitenkaan välttämättä pitänyt näitä otettuja aseita kovin pitkään.[10]

Muutamia tunnetuimpia ja merkittävimpia Kirilinden käyttämiksi tunnettuja miekkoja ovat:

  • End-mare - Eräs kuuluisimmista Kirilinden käyttämistä miekoista. Otti normimuodossaan pitkämiekan muodon. End-maren tärkeimmät yliluonnolliset ominaisuudet liittyivät mielten tuhoamiseen, häirintään ja heikentämiseen, mihin sillä oli useita eri tekniikoita. Se lisäsi myös passiivisesti haltijansa vastustuskykyä psioniikkaa ja mielitaikuutta vastaan. End-mare sai voimansa sen ponteen asetetusta Endemaren timantista. Kirilinden jälkeen sen otti haltuunsa eräs tämän itsejulistetuista "oppilaista", Biskamatar-asteelle kohonnut voimahaltia Alfion Ch'Qui eli Alfion Untenleikkaaja. Alfion, toisin kuin monet muut Kirilindestä oppia ottaneet sankarit, selviytyi aina kahdeksannelle universumisyklille asti, jonka aikana hän joutui kahnaukseen samaisen syklin kuuluisimpiin lukeutuvan mechapilottisankarin Yoji Seibikarin kanssa, ja hävisi tätä vastaan käydyn, viimeiseksi jääneen kaksintaistelunsa. End-mare hajosi tässä taistelussa, mutta Seibikari otti omakseen Endemaren timantin ja asennutti sen osaksi mechansa käyttöön tarkoitettua sädemiekkaa. Seibikari tuli itse tapetuksi iltahämärän sodan aikana, ja Endemaren timantti vaihtoi taas omistajaa, tullen taas asetetuksi uudelleen taotun End-maren ponteen[11]. Iltahämärän sota oli sekasortoinen, ja Seibikarin tappajaa tai End-maren uudelleentakojaa ei tiedetä varmasti. Varmaa on vain se, että yhdeksännelle syklille tultaessa miekan ja samalla timantin omistaja oli "Velhojen vesuri" Zal Majic, taikuutta ja miekkataistelua hybridisoinut sankari. Hänen uransa päättyi kohtalokkaaseen kaksintaisteluun Yaishinu Zediä vastaan. Tässä taistelussa End-mare särkyi toistamiseen, ja tällä kertaa myös Endemaren timantti itse hajosi palasiksi ja paloi siihen kohdistetun ylenmääräisen rasitteen vuoksi pikimustaksi. Zed tiettävästi myi timantin sirpaleet eteenpäin, päätellen niiden olevan nykyisessä tilassaan itselleen pitkälti hyödyttömiä. Sirpaleiden polkua on vaikea seurata tämän jälkeen, mutta tiedetään, että kymmenennelle syklille tultaessa Maailmojen tuhoaja Kugaya oli saanut haltuunsa viisi sirpaletta, jotka tämä sitten luovutti Zarun käyttöön.
  • Elonterä - Kirilinden viimeisessä taistelussaan viimeisenä käyttämä miekka, joka löytyi hajonneena tämän oletetulta kuolinpaikalta. Elonterän tärkein erikoisominaisuus oli sen kyky materian ohella leikata myös elinvoimaa, ja siten lyhentää vastustajien elinkaarta[12].
  • Shirachi - Valkoteräinen, katanan mallinen miekka, joka hohti kirkasta valkeaa valoa, kun käyttäjä kanavoi energiaa siihen. Shirachi kykeni muuttamaan mitä tahansa käyttäjältään peräisin olevaa energiaa valoenergiaksi, mikä moninkertaisti sen leikkausvoiman ja salli sen lävistää kaikki voimakkaimpia heikommat puolustukset. Shirachi oli eräs Kirilinden jälkeensä jättämistä miekoista, joka löytyi myöhempinä aikoina useamman eri miekkasankarin hallusta. Tämä Shirachia kantanaiden miekkasankarien ketju tuli tunnetuksi eri nimityksillä, mm. "Shirachin veljeskunta" ja "Kirilinden perijät", joskaan jälkimmäisellä nimityksellä ei ole paljoa totuuspohjaa.

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Paras muotoilu, mikä on latinalaisilla aakkosilla mahdollinen.
  2. Mitattuna siinä mielessä, kuinka paljon vahinkoa hän pystyi tuottamaan saman tasoiselle vastustajalle; Kirilinde ei juurikaan keskittynyt massatuhon levittämiseen suuressa mittakaavassa.
  3. Keskittyi iskujen väistämiseen ja torjumiseen, joten todisteita korkeammista tasoista ei ole.
  4. On huomattavasti lyhyempi tosikielellä lausuttuna.
  5. Kiriliden itsensä mukaan, ainakin sikäli kuin aikakirjat muistavat hänen sanomisiaan, hänen tukkansa kasvoi niin suurella nopeudella, että sen leikkaaminen oli ajan tuhlausta. Hän itse väitti, että hiusten kasvu oli seurausta hänen voimiensa heräämisestä.
  6. Jopa Hömppäpedian Luovalle Tietohallinolle on kova pala urkkia selville useamman universumisyklin takaisia henkilöhistorioita.
  7. Viimeisessä taistelussaan Kirilinden tiedettiin käyttäneen taistelun edetessä useampaa eri miekkaa, koska hän piti oikeutenaan nyysiä voittamiensa vastustajien hyvinä pitämänsä aseet.
  8. Hjassan teki myöhemmin tästä kyvystä vielä kuuluisamman.
  9. Tämä on pääsyy siihen, että kukaan Yhden Iskun Tyylin kopioinut miekkasankari ei ole ollut erityisen kuuluisa.
  10. Kirilinde oli myös yksi ensimmäisistä olennoista, joka kunnostautui suuremmissa määrin voimakkaiden taikamiekkojen jättämisessä pölyisiin kellareihin ja luolastoihin jonkun jälkipolvien toopen löydettäväksi.
  11. Tiettävästi jalokiven seuraava omistaja koki jonkinlaista nostalgiaa alkuperäistä miekkaa kohtaan.
  12. Ei sillä, ettei olennon leikkaaminen palasiksi lyhentäisi muutenkin sen jäljellä olevaa elinaikaa.