Maagien neuvosto
Maagien neuvosto (eng. The Council of Magi) tai Conseil de Magie, usein vain pelkkä Neuvosto (The Council), on maageja ja taikuuden harjoittamista Universumissa valvova elin. Neuvostoa johtavat Universumin viisi Arkkisuurmaagia.
Aivan kaikki maageiksi teknisen määritelmän mukaan katsottavat olennot eivät kuulu Maagien Neuvoston piiriin; eri ryhmiä (kuten shamaanit, joiden ei katsottu harjoittavan taikuutta kyllin puhtaassa muodossa) ja yksittäisiä maageja (korkeimman profiilin esimerkkinä Damien Gaylord, joka ei ole väleissä Pahuuden Arkkisuurmaagin kanssa) on karkotettu tai itse jäänyt ulkopuolelle eri syistä.
Toiminta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Nimellisestä mandaatistaan huolimatta Neuvosto keskittyy pääasiassa maagiyhteisön sisäisiin asioihin, kuten suur- ja suurmestarimaagien sertifikoimiseen, maagisten tittelien myöntämiseen, loitsujen katalogoimiseen, palkintojen myöntämiseen jne. Sillä on hyvin vähän intressejä tai edes valmiutta puuttua yksittäisten, etenkään matalatasoisten, maagien tekemisiin[1], eikä suurin osa sellaisista edes ole tietoisia sen olemassaolosta kuin korkeintaan epämääräisenä taikuutta ylläpitävänä voimana.
Conseil de Magien väliintulo tulee ajankohtaiseksi vasta kosmisen mittaluokan maagisten katastrofien[2] tai huomattavaa osaa maailmankaikkeuden maageista tai magiaa itseään kohtaavien uhkien yhteydessä. Koska Maagien Neuvosto pitää itseään ennen muuta taikuuden edistäjänä, se suhtautuu penseästi voimakkaisiin magianvastaisiin olentoihin, järjestöihin ja valtakuntiin jos nämä käyvät liian aggressiivisiksi tai laajentumishaluisiksi. Pelkästään henkilökohtaisella antimagian harjoittamisella ei kuitenkaan edes korkean profiilin henkilö pääse Neuvoston mustalle listalle. Näin esimerkiksi Hjassan, joka tunnettiin laajalti maageja ja magiaa kohtaan tuntemastaan vihamielisyydestä, ei saanut tämän vuoksi Neuvoston vihoja päälleen[3]. Sitä vastoin Biskatamatar-tason magiaa syövä hirviö G'Yig tuotti Neuvostolle jonkin verran päänvaivaa ennen kuin menehtyi Suuressa Elementaalimullistuksessa (joka taas puolestaan oli vielä vakavampi katastrofi).
Jäsenet ja kokoukset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Maagien Neuvoston täyskokouksissa eli Maagien konvokaatioissa ovat läsnäolo-oikeutettuja kaikki sen vähintään mestarimaagin tasoisiksi katsomat, sekä rivi- ja noviisimaagit ylemmän maagin tai muun läsnäolo-oikeutetun tahon kutsusta. Käytännössä kuitenkin vain arkkimaageilla ja tätä ylemmillä on valmiuksia päästä konvokaatioihin, eikä niistä erikseen tiedoteta suurmaagia alemmille. Puheoikeutettuja konvokaatioissa ovat suurmaagit ja ylemmät sekä tarpeeksi merkittävien maagisten järjestöjen ja valtakuntien sekä magiaa käyttävien mahtiolentorotujen edustajat. Varsinaisten maagien lisäksi konvokaatioihin osallistuu Suuntaumusten, joidenkin kybervaltojen sekä valikoitujen muiden tahojen tarkkailijoita.
Konvokaatioita on Mahtien Mittelön päättymisen jälkeen järjestetty joitakin poikkeuksia lukuunottamatta kerran aeonissa, tavallisesti sen 51. universaalivuotena.
Yleiskokousten lisäksi Conseil de Magie järjestää kahdenlaisia muita, suljettuja kokouksia: Arkkisuurmaagien keskisiä sekä Arkkisuurmaagien ja paikalle saapuvien suurmestarimaagien välisiä. Ensiksimainituista ei tiedetä juuri mitään, mutta niitä tapahtuu oletettavasti säännöllisesti. Jälkimmäisiä järjestetään aina silloin kun Arkkisuurmaagit tai vähintään kaksi suurmestarimaagia katsovat sen olevan tarpeen, sekä aina ennen konvokaatioita. Näissä kokouksissa Arkkisuurmaagit ja suurmestarit päättävät joko yhteisestä linjasta, jonka konvokaatio sitten lähes aina hyväksyy, tai viimeisen sanan delegoimisesta konvokaatiolle.
Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
- ↑ Jos naapurin arkkivelhon maagiset kokeilut menevät vikaan ja muuttavat sinut ja kaikki muut naapurisi violetinvärisiksi jättiläissammakoiksi, kannattaa valitukset siis suunnata muualle.
- ↑ Ja tavallisesti tuolloinkin vain silloin, kun katastrofi osoittaa merkkejä pahenemisesta, jos sitä ei nopeasti ratkaista, ja kun mikään muu taho ei ota asiaa kontolleen.
- ↑ Hjassan sai Neuvoston vihat päälleen aivan muista syistä.