Manalohikäärme

Hömppäpediasta
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
Manalohikäärme
Shenlong2.jpg
Tieteellinen nimi:Draco Mana
Tosinimi:manadraco
Voimakkuus:B
Vaarallisuus:E/D
Älykkyys:B+
Harvinaisuus:C
Luoja:Kehittyivät alkulohikäärmeistä

Manalohikäärmeet (Draco mana), vanhahtavammin velholohikäärmeet (Draco magicus), ovat yksi tosilohikäärmeiden lajeista. Elementaali- ja suuntaumuslohikäärmeiden tapaan ne ovat maagisia olentoja. Manalohikäärmeiden olemassaolon pohja ovat keskiset eli voimanat: mieli, elämä, kuolema, voima, aika, avaruus, todellisuus. Niitä on seitsemää alalajia, yksi kullekin manatyypille. Virallisen selityksen mukaan niitä kutsutaan manalohikäärmeiksi vaikka ne eivät olekaan ainoa manapohjaisten lohikäärmeiden laji, koska fysiomaagisista elementaalilohikäärmeistä poiketen ne ovat puhtaan manapohjaisia olentoja[1].

Olemus ja ulkonäkö[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Manalohikäärmeiden ruumis on itseään ylläpitävä manakenttä, jonka aineelliseen vuorovaikutukseen kykenevä ilmenemismuoto niiden aistein havaittava olemus on. Elementaalilohikäärmeistä poiketen ne ovat pitkänomaisia ja käärmemäisiä, vailla erottuvaa kaulaa tai häntää, ja siivettömiä. Lyhyitä raajoja on tyypillisesti neljä, toisinaan enemmän. Päässään niillä on useimmiten sarvet, jotka voivat olla monihaaraiset, sekä pitkät viikset. Kuono on tavallisesti pyöreämpi ja naama leveämpi kuin elementaalilohikäärmeillä. Poikkeusyksilöt voivat poiketa tästä yleiskuvauksesta paljonkin. Yliulotteisena olentona manalohikäärmeen fysikaalinen manifestaatio on jossain määrin fluidi, ja se voi tietyissä rajoissa muunnella sen kokoa, mittasuhteita sekä sen ulokkeiden määrää ja laatua. Alemman olennon näkökulmasta tämä näyttää siltä, kuin lohikäärme muuttaisi muotoaan, mutta yliulotteisesta näkökulmasta kyse on enemmänkin asennon vaihtamisesta siten, että alempien olentojen käsitettävissä olevan kolmen ulottuvuuden kanssa risteää hiukan eri osa.

Manalohikäärmeiden elimistö koostuu meridiaaneista, joita myöten mana virtaa, virtausta säätelevistä porteista, sitä ajavista neksuksista, sekä altaista, joihin manaa varastoituu. Niiden ainoa kiinteä elin on sydämeksi kutsuttu pallomainen manakristalli, joka lepää tavallisesti manalohikäärmeen rinnan sisällä, mutta voi liikkua pitkin sen ruumiin pituutta. Sydän ei ole ydin kuten joillakin mahtiolennoilla on, sillä se ei näyttele merkittävää osaa regeneraatiossa eikä sen menetys ole manalohikäärmeelle kohtalokasta. Sydämen tuhoutuminen heikentää manalohikäärmettä huomattavasti kunnes se saa sen regeneroiduksi, mutta tätä ennen sen vaurioittaminen voimistaa manalohikäärmettä (ja tekee siitä huomattavasti vihaisemman) sillä vahingoittuessaan kristalli vapauttaa suuria määriä varastoitunutta manaa, josta osa pakenee ympäristöön vaikuttavan näköisenä purkauksena mutta suurin osa päätyy manalohikäärmeen käytettäväksi.

Manalohikäärmeiden seitsemän lajia omaavat kukin oman manatyyppinsä mukaan teemoitetun, brändiä edistävän ulkomuodon:

  • Mielilohikäärmeet ovat heikosti läpinäkyviä ja eteerisen oloisia. Toisin kuin muut manalohikäärmeet, mielilohikäärmeet ovat puoliaineettomia, ja voivat soljua kiinteään aineen lävitse.
  • Kuolemalohikäärmeiden ruumiita peittävät suomujen sijasta tummat panssarilevyt, niiden naamat ovat kallomaiset, ja niillä on usein ruumiissaan aukkoja, joista pistää esiin paljaita luita ja joita ympäröivät mätänevät lihanriekaleet[2].
  • Avaruuslohikäärmeiden ruumis on pinnalta läpikuultava, sisältä avaruudenmusta, ja sisältää tähtien ja galaksien näköisiä valoahohtavia kohteita.
  • Todellisuuslohikäärmeiden suomupeite vaihtaa jatkuvasti väriään, ja niiden ruumiinmuotokin näyttää muuttuvan hienoisesti hetkestä toiseen.
  • Aikalohikäärmeillä on ihollaan monimutkaisia, jatkuvasti kiertyviä spiraalikuvioita.
  • Elämälohikäärmeet näyttävät koostuvan useiden eri elämänmuotojen osista; suomujen sijasta niillä voi osissa ruumistaan olla turkkia, höyheniä, kaarnaa tai lehtiä.
  • Voimalohikäärmeet ovat metallinkiiltoisia monivärisellä himmeryksellä, ja näyttävät ympäristöään kirkkaammilta ja todellisemmilta, päinvastoin kuin eteeriset mielilohikäärmeet.

Voimat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Manalohikäärmeiden voimat ovat melko loogisesti pääasiassa maagisia, ja ne ovatkin erittäin taitavia oman manatyyppinsä käytössä. Heikkokin manalohikäärme on mestarimaagin veroinen. Jotkin manalohikäärmeet opettelevat myös muiden manatyyppien hallintaa, mutta niiden voimakas side omaan tyyppiinsä rajoittaa niiden mahdollisuuksia erityisesti sen kanssa vastakkaisten tyyppien saralla. Muista yliluonnollisten taitojen haaroista mielilohikäärmeet taitavat luonnostaan psioniikkaa. Energiaa manalohikäärmeet kykenevät käyttämään yleensä vain rajallisesti, mutta mielilohikäärmeillä on valmiuksia opetella tunne-energioiden, voimalohikäärmeillä väri- sekä alempien perusenergioiden, kuolemalohikäärmeillä olemattomuus- ja elämälohikäärmeillä olevaisuusenergian kanavointia[3].

Manalohikäärmeiltä puuttuu elementaali- ja suuntaumuslohikäärmeille ominainen hengitysase. Niiden uloshengitys on silti voimakkaasti manan kyllästämä[4] ja altistuminen sille voi olla vähäisemmille olennoille vaarallista erityisesti kuolemalohikäärmeen ollessa kyseessä; mutta ne eivät kykene projisoimaan sitä samanlaisena keskitettynä purkauksena kuin muut manapohjaiset lohikäärmeet. Manalohikäärmeet itse sanovat useimmiten "vaihtaneensa" hengitysaseensa jossakin kehityksensä varhaisvaiheessa pois suurempia luontaisia taikavoimia vastaan.

Fyysisesti manalohikäärmeet ovat suhteessa heikompia kuin muut tosilohikäärmeet, mutta vastapainona vähäisemmille voimilleen manalohikäärmeet ovat myös suhteessa elementaali- ja suuntaumuslohikäärmeitä nopeampia ja ketterämpiä. Manalohikäärmeen aistit ovat, kuten voi olettaakin, hyvin terävät, ja niillä on niitä useampia kuin ihmisillä.

Manapohjainen ruumis tuo velholohikäärmeille fyysiseen ruumiisen nähden useita etuja, kuten muodonmuutoskyky ja alhaisen keskitason regeneraatio (eli kyky palautua lähes mistä vain vammasta pään irrottamista tai ruumiin halkaisua lukuunottamatta). Siitä on kuitenkin myös haittaa, sillä, monien henkiolentojen tapaan, manalohikäärme on oikeilla loitsuilla mahdollista sinetöidä jonkin esineen sisään tai pakottaa palvelukseen. Tällainen ei kuitenkaan yleisesti ottaen ole suositeltavaa, sillä jos manalohikäärme pääsee riistäytymään irti hallinnasta, se luultavasti tappaa orjuutajansa tai tekee muuten tämän olon hyvin hankalaksi.

Manalohikäärmeet ovat tyyppien 1 ja 3 kuolemattomia.

Järjestäytyminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Manalohikäärmeet järjestäytyvät, kuten useimmat ylemmät Mahtiolennot, monimutkaisten, silmikoitumista, kahden- tai useammanvälistä rekombinaatiota ja adoptiota sisältävien perhesuhteidensa mukaan erilaisiksi suvuiksi ja klaaneiksi. Ne ovat pohjimmiltaan jokseenkin asosiaalisia, ja nämä suvut ovat vähemmän yhtenäisiä kuin eläinhenkien tai esimerkiksi energialohikäärmeiden vastaavat yksiköt. Eri sukujen yläpuolella kutakin seitsemästä alalajista hallitsi aikaisemmin keisari, jotka pitkälti vastasi elementaalohikäärmeiden kuninkaallisia. Manalohikäärmesodassa keisarit saivat kaikki surmansa tai katosivat, eikä heidän tilalleen ole ilmestynyt uusia.

Keisarien arvon merkki olivat Manalohikäärmeiden regaalit, seitsemän kiinteästä manasta koostuvaa artefaktia, joiden ympärille manalohikäärmeiden sanottiin kiteytyneen manatyyppien vasta eriytyessä, ja joilla väitettiin olevan kyky kutsua, hallita ja jopa luoda manalohikäärmeitä. Manalohikäärmesodassa regaalit joutuivat Tiamarin haltuun (Mielen regaali), särkyivät (Voiman regaali) tai katosivat keisariensa mukana.

Tunnettuja manalohikäärmeitä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Tosiasiassa mahtiolentolajien nimet eivät vain kertakaikkiaan käy järkeen, mutta niiden muuttaminen on liian työlästä eivätkä taksonomit (saatikaan kyseessä oleva rotu itse) koskaan pääse sopuun uudesta nimestä.
  2. Nämä näennäiset vammat ovat osa kuolemalohikäärmeiden ruumiin toimintaa, eivät häiriöitä siinä. Lyhyesti kuolemamaman manifestaation kuuluukin näyttää kuolleelta.
  3. Sekä avaruus-, todellisuus- ja aikalohikäärmeillä manatyyppejään vastaavia perusenergioita, mutta tähän ei yleensä ole syytä, sillä niillä tehdään samaa kuin niiden jo valmiiksi hallitsemilla manatyypeillä.
  4. Sisäänhengitys koostuu myös manasta. Hengittäminen on manalohikäärmeille puhtaan mekaaninen prosessi, eikä siihen sisälly soluhengitykseen verrattavaa substanssinvaihtoa.