Peikot

Hömppäpediasta
Siirry navigaatioonSiirry hakuun

Peikot ovat örkkien ala- tai mahdollisesti sukulaislaji, joiden fyysiset voimat ylittävät useimmat muut humanoidirodut, ja kilpailevat suurimpien tittelistä jättiläisten kanssa[1]. Monet Suuntamukset käyttävät peikkoja matalan tason raskaana jalkaväkenä, joskin suurin osa Universumin Suuntaumuksia palvelevista peikoista löytyy Kaaoksen riveistä, lähinnä koska Kaaos on niiden suurin - ja ainoa - sarjatuottaja.

Kaikki peikot omaavat voimakkaan regeneraation: paitsi että ne voivat parantua lähes kaikista vammoista ja kasvattaa menetetyt ruumiinosat takaisin, mikä tahansa peikosta irrotettu osa kasvaa ennen pitkää uudeksi peikoksi. Paleltuneet, palaneet tai syövyttämällä tai muulla vastaavalla menetelmällä tuhotut peikkokudokset eivät kuitenkaan kykene regeneroimaan.

Lajit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kipupeikko[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kipupeikko (Trollis Dolor) on yleisin peikkolaji ja helpoiten peruspeikoksi miellettävä alalaji. Alalaji voidaan lyhyesti ja kaikenkattavasti rinnastaa jättiläisten brutaalijättiläisiin. Nimi juontuu peikkojen mieltymyksestä aiheuttaa kipua olennoille, jotka peikko aikoo nauttia ravinnokseen. Kipupeikot ovat herkkiä auringonvalolle: se ei varsinaisesti vahingoita niitä, mutta ne ovat kirkkaassa valossa lähes sokeita, ja välttävät sitä missä vain mahdollista.

Limapeikko[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Limapeikko (Trollis Paedor) on toisiksi yleisin peikkolaji. Limapeikot ovat periaatteessa kaksi eliötä yhdessä; peikon ruumiin ja liman kulloistenkin ominaisuuksien yhdistelmä hyödyttää selkeästi molempia osapuolia. Limapeikkojen älykkyys ja voimakkuus vaihtelee peikon henkilökohtaisen lima-annoksen tyypistä - esimerkiksi aivoliman peittämät (ja täyttämät) peikot ovat kavereitaan älykkäämpiä, kaaosliman peittämät (ja täyttämät) otukset hyvin mutaatioherkkiä ja harmaaliman peittämät (ja täyttämät) yksilöt militaristisia. Auringon kuivattava vaikutus voi olla tuhoisaa limapeikolle.

Yöpeikko[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Yöpeikko (Trollis Nox) on Pahuuden jalostama ja sen riveissä tavattava peikkorotu, joka muistuttaa kipupeikkoa, mutta on sellaista paljon älykkäämpi ja omaa suuremmalla todennäköisyydellä yliluonnollisia voimia. Yöpeikkojen kykyihin kuuluu tarpeeksi heikkotahtoisten olentojen vaivuttaminen hypnoosiin katseensa voimalla. Niiden heikkous on suurempi herkkyys auringonvalolle, joka polttaa niiden lihaa ja estä niitä regeneroitumasta.

Kivipeikko[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kivipeikko (Trollis Petra) on Kivi-paperi-saksien luoma peikkorotu, joka on rutkasti voimakkaampi kuin tavallinen peikko ja ainakin kaksi kertaa älykkäämpi. Kivipeikot myös kestävät täydellisesti auringonvaloa. Nimi johtuu kivipeikkojen nahasta, joka on väriltään harmaa ja muistuttaa lujuudeltaan kiveä.

Kaaospeikko[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kaaospeikko (Trollis Chaos) on kivipeikkoakin voimakkaampi ja viekkaampi peikkolaji. Ne toimivatkin Kaaoksen ihmistason armeijoiden raskaan jalkaväen eliittinä. Mustapeikot syntyivät kun Kivi-paperi-sakset ja Kaaoksen Mestari yhdistivät voimansa erään sotaretken yhteydessä. Mustapeikot ovatkin erikoisimpia peikkoja koko rodun historiassa; kolme päätä, kolme kättä, lohikäärmeen suomut ja häntä[2] täyttävät kriteerit erinomaisesti.

Karvapeikko[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Karvapeikko (Trollis Pilosa) on iso ja karvainen. Paljon muuta merkittävää niistä ei sitten voikaan sanoa. Ne ovat yleinen, mutta lokalisoitunut ja suhteellisen harmiton vieras monissa maailmoissa. Ne eivät ole kovin tappelunhaluisia, mutta tarpeeksi aggressiivisia tehdäkseen matalan tason luolastoseikkailijoiden elämän mielenkiintoiseksi, eivätkä alhaisen älykkyytensä vuoksi tunne erityisempää vetoa mihinkään Suuntaumukseen.

Meripeikko[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Meripeikko (Trollis Pontus) on melko loogisesti peikko, joka elää meressä. Ulkomuodoltaan ne ovat arvattavasti isoja, rumia, suomuisia, räpylällisiä ja kiduksellisia sekä toisinaan lonkerollisia. Ne onkin usein helppo sekoittaa kidusmiehiin, kalaihmisiin, merenväkeen, syväläisiin tai salilla käyneisiin lonkeromestareihin. Meripeikot kasvavat läpi ikänsä, ja koska vedessä ison olennon on helpompi kannatella painoaan, vanhat yksilöt voivat olla hyvin, hyvin suuria. Ne ovat amfibisia, mutta suuret yksilöt tulevat rannalla toimeen jokseenkin yhtä hyvin kuin valaat. Lisäksi kuivuminen on niille uhka. Meripeikkojen alalajeiksi katsotaan joki-, järvi- ja suopeikot, jotka ovat muuten samanlaisia, mutta suosivat makeaa vettä eivätkä kasva yhtä suuriksi.

Jääpeikko[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jääpeikko (Trollis Glacie) on kylmillä alueilla viihtyvä peikkolaji. Käytännössä ne eivät valkeaa väritystä, vastustuskykyä kylmälle ja kykyä selvitä hyvin pitkiä aikoja vähällä ravinnolla tai syöden pelkkää jäätä eroa mitenkään kipupeikoista.

Metsänpeikko[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Metsänpeikko (Trollis Silvanus) on pienikokoinen ja runsaskarvainen, metsämailla viihtyvä peikkolaji. Usein niiden turkin seassa kasvaa sammalta ja jäkälää, mikä auttaa niitä sulautumaan ympäristöönsä. Ne kompensoivat pienempää kokoaan ja vähäisempiä voimiaan liikkumalla useammin ryhmissä sekä käyttämällä väijytystaktiikoita.

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Jättiläiset ovat tosin rahtusen älykkäämpiä.
  2. Kaksi viimeisintä Kaaoksen Mestarilta. Ominaisuuksien kannalta näillä ei juuri olekaan hyötyä.