Taivas-Helvetti-liittouma

Hömppäpediasta
Siirry navigaatioonSiirry hakuun

Taivas-Helvetti-liittouma oli toisen Universumin sodan aikainen Hyvyyden ja Pahuuden voimien välinen hyökkäämättömyys- ja avunantosopimus.

Tausta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hyvyyden ja Pahuuden Suuntaumusten välinen kosminen konflikti oli Mahtien Mittelön päättymisestä lähtien pysynyt kylmänä, ja yhdeksännellä universumisyklillä ne olivat jopa tehneet rajallista yhteistyötä Yön ja Päivän salaliiton sekä Bydon kaltaisten, molempia haittaavien kriisien ratkaisemiseksi. Viimeisimmän alkuräjähdyksen jälkeen Järjestyksen ja Kaaoksen välinen konflikti oli uudelleen eskaloitunut johtaen Kaaoksen sotaan ja Majora-sotaan sekä Suursotien ajaksi kutsuttuun universaaliin kauteen. Toisen Universumin sodan alkuvaiheen tapahtumat osoittivat, ettei tämä eskalaatio tulisi päättymään, vaan koko Keskiulottuvuus oli vaarassa muuttua Kaaoksen ja Järjestyksen sotatantereeksi. Limbus-vuoren miehityksen, jossa Hyvyys tuki epäsuorasti Kaaoksen voimia Järjestystä vastaan, Ykkösen ja Kakkosen johtoportaat tulivat sattumalta samaan aikaan itsenäisesti[1] siihen tulokseen, ettei tilanteen voitu antaa jatkua, vaan Hyvyyden ja Pahuuden oli jollakin tavalla puututtava asiaan omien etujensa säilyttämiseksi. Liitto sai nimensä siitä, että Hyvyyden ja Pahuuden korkeimpien johtojen, saati niiden Mahtavien, suora kohtaaminen oli paitsi raskas tabu, myös käytännön mahdottomuus, sillä kumpikaan ei luottanut toiseen kylliksi; liitto päätettiin näin solmia alimmalla mahdollisella tasolla, mikä päätyi tarkoittamaan Taivaan ja Helvetin alimpien alaulottuvuuksien hallitsijoita, Jahvea ja Saatanaa. Liittoa ei näin paperilla todella solmittu Hyvyyden ja Pahuuden Suuntaumusten, vaan vain Satannan ja Vilonin välillä, ja kyseisten Suuntaumusten ylemmät portaat vain epämuodollisessa yhteisymmärryksessä myös noudattivat sen striktuuroja. Jahve ja Saatana tapasivat alueella, jossa heillä molemmilla oli yhtäläiset intressit, eli Oulussa Maapallon aikajanalla vuonna 2002. Tämän jumalaisen kohtaamisen suora reperkussio oli Lordin ensimmäinen listaykkönen, mikä taas epäsuorasti johti Euroviisuvoittoon toisen Universumin sodan päättymisvuonna 2006 ja tätä kautta Lordin viralliseen jumalointiin Suur-Suomessa joitakin vuosikymmeniä myöhemmin, mikä ei liity juuri mitenkään mihinkään.

Pahuuden riveissä vanhoillinen puolue eli ns. "irrationaaliset räyhääjät" -klikki vastusti liittoa Hyvyyden kanssa, mutta uudistusmielinen puolue eli "rationaaliset nysvääjät" -klikki sai lopulta Nigelin tuen sillä perusteella, että Pahuus kahdeksannen ja yhdeksännen universumisyklin rauhallisena jaksona oli jo ajamassa Hyvyyden voimista ohi, ja universaalien konfliktien välttäminen oli näin varmin tie. Hyvyyden riveissä vanhoillinen puoli sen sijaan kannatti liittoa, sillä he toivoivat sen johtavan uuteen Mahtien Mittelön keskivaiheilla vallinneiden Valon ja Pimeän sotien, joissa Järjestys ja Kaaos olivat vetäytyneet nurkkiinsa ja Hyvyys ja Pahuus olivat dominantit Suuntaumukset, kaltaiseen kauteen.

Sisältö[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vaikka se Major Alliancen ja ISVL:n propagandassa sellaisena esitettiinkin, ei Taivas-Helvetti-liittouma muodostanut Hyvyyden ja Pahuuden välille minkäänlaista todellista poliittista tai sotilaallista yhteyttä. Se käsitti neljä pääartiklaa:

  1. Keskinäinen hyökkäämättömyys ja kaikenlaisten toisen pään (tai muiden ulokkeiden) menoksi laadittujen profetioiden yms. asettaminen jäihin niin kauan, kuin vihollisuudet Kaaoksen ja Järjestyksen välillä jatkuivat
  2. Sopimus etupiireistä: osapuolet sitoutuivat olemaan sijoittamatta joukkojaan tai suorittamatta sotilaallisia operaatiota toisen vaikutuspiiriin kuuluvilla Keskiulottuvuuden alueilla paitsi missä toimet Kaaosta tai Järjestystä vastaan vaativat, sekä vastaavasti sallimaan toistensa läsnäolon näillä alueilla mikäli vaativat
  3. Toisen osapuolen varoittaminen etukäteen suurista strategisista liikkeistä
  4. Kaaoksen ja Järjestyksen voimien sekä ISVL:n liikkeitä, strategioita ja varustelutasoa koskevian tiedustelutietojen jakaminen

 Jälkipyykki[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Radikaaleimpiin toiveisiin ns. Universi Ovestin mallista, jossa Kaaos ja Järjestys olisi kokonaan eliminoitu, ei päästy, mutta toisen Universumin sodan voidaan kokonaisuutena katsoa vahvistaneen Hyvyyden ja Pahuuden asemia näihin kahteen Suuntaumukseen nähden, sillä Taivas-Helvetti-liitouman kautta he saattoivat osallistua sotaan jokseenkin tasaväkisesti käyttäen vain osaa kokovahvuudestaan, ja suurimman osan taisteluista rajoittuessa Keskiulottuvuuteen kärsivät varsin vähäisiä sotavahinkoja.

Vaikka liittoa ei virallisesti purettu ennen kuin Bar Universin nolostelun jälkeen, jolloin sopimuspaperit revittiin ja vedettiin Bar Universin miestenhuoneen vessanpöntöstä alas, käytännössä kaikki yhteistoiminta lakkasi heti Suuren Mätkeen jälkeen. Molemmat osapuolet vetivät joukkonsa Keskiulottuvuudesta, karkottivat vastapuolen tarkkailijat[2], ja aloittivat välittömästi uudelleen kaikki toisen puolen pään (tai muiden ulokkeiden) menoksi laaditut profetiat yms. Lisäksi molemmissa leireissä pantiin toimeen liian hyvin vastapuolen kanssa toimeen tulleiden puhdistus.[3].

Hömppäpoliittiset kommentaattorit uskoivat laajalti Majora-sotaa skaalaltaan vastaavan, Hyvyyden ja Pahuuden välisen suursodan olevan väistämätön ennen universumisyklin loppua, mutta toisen Universumin sodan jälkeinen detente johtikin yllättäen Kugayan nousuun ja Suuntaumusten vetäytymiseen. Seuraavaa triljoonatappiot tuottavaa ja lopulta mihinkäänjohtamatonta kosmista konfliktia ennakoidaan yhdennentoista universumisyklin alkupuolelle.

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Höm, höm.
  2. Ne muutamat, jotka eivät olleet vielä älynneet itse pakata laukkujaan.
  3. Jokseenkin tyhmä, sillä näin rangaistiin usein sodassa parhaiten menestyneitä sotilaita ja upseereja, mutta väistämätön veto.